Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Zobacz temat
|
Draco Malfoy
|
|
Nathika |
Dodany dnia 31.12.2015 17:39
|
![]() Postów: 69 Dom: HufflepuffPunkty: 1644 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 01.08.15 |
Ja do Dracona miałam mieszane uczucia. Rowling przedstawiła go jako chłopca, który nie miał wyboru, czy coś w tym stylu. Przez całą serie zachowywał się troszkę jak palant. Był wredny, arogancki i td. Ale faktycznie nie możemy go za to aż tak obwiniać, bo wychował go Lucjusz Malfoy. To także nie jego wina, że został śmierciożercą. Można zauważyć, że był charyzmatyczny. Szkoda, że w filmie, czy tam w książce nie pokazano tej sceny, w której rozmawiał z kimś o tym samym statusie krwi. Podobało mi się w nim to, że później się zmienił (starał się inaczej wychować syna, nie traktował wszystkich z góry). Podsumowując Draco był "szary". |
|
|
|
sarah_payllow |
Dodany dnia 31.12.2015 17:52
|
![]() Postów: 1 Dom: RavenclawPunkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 31.12.15 |
W Draconie Malfoy'u nie podobal mi sie stosunek m.in. do Harry'ego I Hermiony. Na poczatku prponowal Harry'emu przyjazn, a przez wszystkie lata spedzone w Hogwarcie go nienawidzil.. Na szczescie na koncu Draco sie "nawrocil", ale dalej mnie ciekawi czy w swojej przyszlosci mial takie same nastawienie do statusu krwi. |
|
|
|
Animag37 |
Dodany dnia 31.12.2015 17:56
|
![]() Postów: 212 Dom: RavenclawPunkty: 3149 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 22.04.15 |
Lucjusz i Narcyza (lub tylko Lucjusz) źle wychowali swoje dziecko i to im powinien się należeć największy opieprz. Od dzieciństwa do prawie że dorosłości pilnowano go aby był cyniczny i chamski. Ryzyko związane ze zmianą strony na przychylną Potterowi byłaby bardzo trudna, jeśli nie bez wyjścia, jednak zdołałby to zrobić. |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 31.12.2015 18:17
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Paskudny charakterek to on miał, nie da się temu zaprzeczyć. Nie wiem czy to akurat wina tylko tego, że był źle wychowywany. W końcu taki Syriusz Black też miał jeszcze bardziej pokręconych rodziców, a na pewno nie był taki jak Draco. Mnie drażnił tym wyzywaniem Hermiony, wielokrotnym życzeniem śmierci Potterowi, nabijaniem się z tego, że Ron nie jest zbyt zamożny. No podły nastolatek pozbawiony skrupułów. Jednak jak przyszło co do czego, to okazywał się po prostu... tchórzem. Traktował wszystkich z góry, i wciąż i nieustannie szczycił się pochodzeniem i majątkiem. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 31.12.2015 18:51
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Oczywiście, ze nie da się wyobrazić sobie książki bez Draco. Był nieformalnym przywódcą szkolnej opozycji przeciw Harry'emu. Dopiero pod koniec zaczął się zastanawiać, jakie są konsekwencje opowiedzenia się po stronie Voldemorta. Ale musiał tego doświadczyć na własnej skórze. Wcześniej traktował to jako rodzaj zabawy i sposób na budowanie własnej popularności. Ciekawi mnie jedno. Co by się stało gdyby Harry zaprzyjaźnił się z nim i trafił do Slytherinu ? Pytanie jest z kategorii "gdyby". Ciekawi mnie po czyjej stronie by się wtedy opowiedział. Przypuśćmy, że Voldemort zaczął działać dopiero pod koniec VI tomu, a wcześniej myślano by, iż nie żyje. Osobiście nie lubię tej postaci, ale też nie uważam go za typowy czarny charakter. Edytowane przez blad logiczny dnia 03.04.2016 20:32
Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
Nedelle |
Dodany dnia 13.02.2016 13:09
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 2 Postów: 1086 Dom: HufflepuffPunkty: 11317 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 26.08.14 |
Draco Malfoy... mam do niego mieszane uczucia. Na pewno wydaje mi się być lepszą postacią od Harry'ego. Nie mówił na prawo i lewo, jak mu źle w życiu, starał się być twardy. To cechy, które sobie cenię, bo sama nie potrafię tak robić. Z drugiej strony bardzo denerwowała mnie jego "czystość krwi" i wywyższanie się ponad "szlamami". Chociaż jak teraz pomyślę, to uważam go za pozytywną postać przez cytat, który zapamiętam chyba na zawsze: Kto ci podbił oko, Granger? Chcę mu posłać kwiaty!" Hic sunt leones "Z pokojem wspólnym Ravenclaw była taka fanowska teoria, że uczniowie starszych roczników mają tak bardzo gdzieś te zagadki (bo chcą po prostu wejść do siebie, czy po coś jak mówiliście), że odpowiadają na nie na olewkę. Przykładowo: - Co ma wspólnego budzik i wiosło? - Obu tych rzeczy nie powinno się wsadzać sobie w du... - No.... w sumie racja. A pierwszoroczni patrzą wtedy na nich ze zgrozą i traktują jak bohaterów "Jesteśmy winni Szeregowemu przeprosiny. Szkoda, że nie pieniądze! Co to jest? Błyszczy i jest niepokojąco duże! Na pierwszy rzut oka to krystaliczny węgiel. Wynik oddziaływania ciśnienia i wysokiej temperatury. Kowalski! W prostych żołnierskich słowach! Inaczej najlepszy przyjaciel kobiety. Paralizator? Life's a piece of shit When you look at it Life's a laugh and death's a joke, it's true You'll see it's all a show Keep 'em laughin' as you go Just remember that the last laugh is on you ![]() Cóż za draka, jaka farsa Knedel nam odwala dansa Sznejp aż oczy swe przeciera. gdy do niego ta dociera. Kluska bierze Sznejpa w tany Slughorn cały uhahahany Zaraz z nimi tańczyć chce a to wszystko sen, hehe - SQ <3 ![]() Knedlu! Orędowniku Klusek! ty jesteś jak zdrowie. Ile Cię trzeba wielbić, ta Kluska się dowie, Co w Twą niełaskę wpadnie. Dziś wielkość Twą i chwałę Widzę i opisuję, bo mam nadzieję, że literkę dostanę! |
|
|
|
Zuskaaxd |
Dodany dnia 02.04.2016 22:26
|
![]() Postów: 3 Dom: SlytherinPunkty: 128 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 30.03.16 |
Ja uwielbiam Draco *-* Jedna z ulubionych postaci z HP. Zawsze podobały mi się czarne charaktery. Wychowywany przez ojca tyrana, starał się mu zaimponować. Dlatego był jaki był. Podobało mi się jak w Księciu Pół krwi nie potrafił zabić Dumbledore. Nie był mordercą. Zawsze mi się podobał ten jego wredny charakterek A jeśli chcecie zdobyć
Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Christina

Hufflepuff
Ravenclaw

Gryffindor