Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pracownik departamentu
12.06.2026 18:36
Padł dziś Facebook i nikt nie pamiętał, żeby tu wejść (*)

Pracownik departamentu
07.06.2026 20:58
Moje ma niecałe 12 lat

Pracownik departamentu
07.06.2026 20:56
Czesc

Wielki Mag
07.06.2026 10:25
no i jutro mi stuknie dekada na stronie...

Wielki Mag
07.06.2026 10:24
Sharllottka, technicznym? nikt. bo czy A. jeszcze o tej stronie pamięta... nie wiem. o Krico już nawet nie wspominając xD

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Powstanie świata - filozoficzna zagadka
Miss Bagwell
Miss... zarzucasz mi, że wyznaję filozofię racjonalistyczną???
Skoro masz taki mądry podręcznik to na pewno napisali w nim, że istnieje również światopogląd racjonalistyczny, jak również kierunek w architekturze, jak i racjonalizm naukowy. Nigdy nie byłem za jakimkolwiek nurtem filozoficznym czy to był racjonalizm czy empiryzm. Ponieważ oba te pojęcia w filozofii zdecydowanie się wykluczają. Do problemów podchodzę zawsze empirycznie o ile się da, jeśli jednak nie możliwe jest takie podejście to chwytam się racjonalizmu (sprawy wiary, czy nie zbadane teorie).

No i właśnie z powodu braku dostatecznej wiedzy i niedomówień wynika większość sporów xD
Nie zarzucam ci niczego (to brzmi jak oskarżenie xD) , po prostu zapytałam z ciekawości. To mnie cały czas ludzie biorą za wielką katolicką fanatyczkę choć nią nie jestem. Skoro ty jak mówisz ''chwytasz'' się w niektórych sytuacjach za racjonalizm to tak samo ja chwytam się swojej wiary.

To nie miało cię ruszyć, tylko pokazać wszystkim jak bezcelowe są rozmowy na temat istnienia Boga czy jakiegokolwiek wyższego bytu. Podobnie bezcelowe są rozmowy na temat co Bóg zrobił/co może zrobić, jest top związane ze starym jak świat pytaniem: Czy Bóg może stworzyć kamień, którego sam nie podniesie. Swoją drogą jestem ciekaw co powiesz na tak postawione pytanie? Ja swojego czasu odbyłem kilka rozmów z osobami duchownymi na ten temat i doszliśmy do wspólnego wniosku.
Więc czekam na twoją odpowiedź..

Wiec co w takim razie mają znaczyć wstawki jak na przykład te o twoim wszechmogącym chomiku? Bo ja nie rozumiem dlaczego ludzie nie wierzący probują wykpić tych którzy wierzą. Ja przynajmniej tak odbieram takie aluzje.
A co do bezcelowości rozmów o Bogu...Wiesz myślę, ze popełniasz tu fatalny błąd bo rozmowy o Bogu i wierze są niezwykle ważne i toczą się właściwie od czasu kiedy powstał człowiek. Im toczą się miedzy tymi którzy nie wierzą a tymi którzy wierzą. Całe życie opiera sie na poszukiwaniu ''swojego Boga''. Ateiści widzą go tylko w czymś innym , bardziej przyziemnym. I nie sądzę by rozmowy o tym były bezsensowne. Poza tym... uważasz, że temat ''Magia a Religia'' był bezsensowny? Po co zabierałeś w nim głos?

A twoje pytanie: Ja uważam, że dla Boga nie ma takich kamieni i nie ma rzeczy których nie mógłby zrobić, ponieważ jest wszechmogący. Podkreślam: nie jestem katoliczką więc Bóg nie jest dla mnie tym co jest w Biblii czy Koranie. Bóg jest dla mnie tym co mnie otacza , Bóg jest dla mnie w każdym człowieku a nie w książce. A Biblie uważam, za interesujące źródło obrazujące początki chrześcijaństwa i temat do dyskusji a nie za księgę według której praw trzeba żyć.
Edytowane przez Miss Bagwell dnia 07.03.2008 16:52
Bjork

www.totalmusicmagazine.com/interviews/bjork_1.jpg

All Is Full Of Love

You'll be given love
you'll be taken care of
you'll be given love
you have to trust it

maybe not from the sources
you've poured yours
into
maybe not
from the directions
you are
staring at

twist your head around
it's all around you
all is full of love
all around you

all is full of love
you just ain't receiving...

Siobhan Donaghy

3.bp.blogspot.com/_vGxu95Ycrow/R1KrsnBY_jI/AAAAAAAAASo/DBetTxwp2DY/s320/ghostsalbum300.jpg

Ghost

Full mug my friends certainly familiar
Ah, hear that glitch say search the orbs

Tree-ann said it his seize the circus
Ram's wool that cause way a cricus

Warmy funny Anna say say maluska

Sworn under an oath to war

Phwoar so spirit smother me in
Ah, hear that glitch fought and ought

Fuel full fat her glass of milk
Warm sitting here, sitting in bed

Fever Ray

If I Hard A Heart

This will never end cause I want more
More give me more give me more

If I had a heart I could love you
If I had a voice I would sing
After the night when I wake up
Ir17;ll se what tomorrow brings

Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah

Dangling feet from window frame
Will they ever ever reach the floor

Cushion filled with all I found
Underneath and inside just to come around

Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah

www.thelineofbestfit.com/wp-content/media/2010/01/TheKnife.jpg

The Knife - Heartbeats

One night to be confused
One night to speed up truth
We had a promise made
Four hands and then away

Both under influense
We had demons in
To know what to say
Mind is a razorblade

To call for hands of above
To lean on
Wouldn't be good enough
For me, no

One night of magic rush
The start of simple touch
One night to push and scream
And make believes.

Ten days of perfect tunes
The colors red and blue
We had a promise made
We were in love

Limonka
Miss Bagwell napisała:
Flegma napisała:
A jak admin nie proszę, a NALEGAM, żebyś pisała, jak piszą normalni ludzie (np. ja).

Nierozumiem...

Buahahah, w to akurat nie wątpię, widać.

Miss Bagwell napisała:
Racjomalista toktośktooceniająć ludzi i sytuację ma nieograniczony dostęp do wiedzy i środki do wydawania sądów.

W takim razie, nie istnieje na świecie ANI JEDEN racjonalista. NIKT nie ma nieograniczonego dostępu do wiedzy na temat jakiejkolwiek osoby, nie sądzisz?

Miss Bagwell napisała:
A co do bezcelowości rozmów o Bogu...Wiesz myślę, ze popełniasz tu fatalny błąd bo rozmowy o Bogu i wierze są niezwykle ważne i toczą się właściwie od czasu kiedy powstał człowiek. Im toczą się miedzy tymi którzy nie wierzą a tymi którzy wierzą.

Fakt, rozmowy o wierze mają sens, ale... wybacz Miss, nie z kimś takim jak Ty. Z Tobą generalnie w ogóle nie ma dyskusji, bo zbyt często zachowujesz się jak fundamentalistka. Ekhm, tylko proszę, nie przytaczaj mi tu definicji fundamentalizmu ze swojego genialnego podręcznika.

Miss Bagwell napisała:
Podkreślam: nie jestem katoliczką więc Bóg nie jest dla mnie tym co jest w Biblii czy Koranie. Bóg jest dla mnie tym co mnie otacza , Bóg jest dla mnie w każdym człowieku a nie w książce. A Biblie uważam, za interesujące źródło obrazujące początki chrześcijaństwa i temat do dyskusji a nie za księgę według której praw trzeba żyć.

Ale jednak uważasz, że bajka o Adamie i Ewie jest prawdziwa. Zdecyduj się może, czym właściwie dla Ciebie jest Biblia.
Edytowane przez Limonka dnia 09.03.2008 16:29

Miss Bagwell
Ale jednak uważasz, że bajka o Adamie i Ewie jest prawdziwa. Zdecyduj się może, czym właściwie dla Ciebie jest Biblia.

Skoro wierzę w Boga to wierzę też , że on stworzył świat oraz , że stworzył pierwszych ludzi. Ale Bóg nie jest dla mnie tym na jakiego później kreuje go Biblia. Mam swoje, zupełnie odbiegające od tego obrazu wyobrażenia Boga.

W takim razie, nie istnieje na świecie ANI JEDEN racjonalista. NIKT nie ma nieograniczonego dostępu do wiedzy na temat jakiejkolwiek osoby, nie sądzisz?

Ale czy to ja stworzyłam te zasady?
''Człowiek istota społeczna'' Elliot Aronson, strona 116. Tam są zasady racjonalnego myślenia.

Fakt, rozmowy o wierze mają sens, ale... wybacz Miss, nie z kimś takim jak Ty. Z Tobą generalnie w ogóle nie ma dyskusji, bo zbyt często zachowujesz się jak fundamentalistka. Ekhm, tylko proszę, nie przytaczaj mi tu definicji fundamentalizmu ze swojego genialnego podręcznika.

Poprawka: ty i twoi ziomale nie potrafią. Inaczej nie prowadziłabym tych zaiście gorących dyskusji z setkami ludźmiu jakie już przeprowadzilam na temat wiary.
Edytowane przez Miss Bagwell dnia 10.03.2008 14:48
Bjork

All Is Full Of Love

You'll be given love
you'll be taken care of
you'll be given love
you have to trust it

you've poured yours
into
maybe not
from the directions
you are
staring at

twist your head around
it's all around you
all is full of love
all around you

all is full of love

Siobhan Donaghy

3.bp.blogspot.com/_vGxu95Ycrow/R1KrsnBY_jI/AAAAAAAAASo/DBetTxwp2DY/s320/ghostsalbum300.jpg

Ghost

Fever Ray

If I Hard A Heart

Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah

Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah

The Knife - Heartbeats

One night to be confused
We had a promise made
Four hands and then away

Both under influense
We had demons in
To know what to say
Mind is a razorblade

To lean on
Wouldn't be good enough
For me, no

One night of magic rush
And make believes.

The colors red and blue
We had a promise made
We were in love

Bido
na temat wiary.

Na temat Twoich wyobrażeń wiary.
Kreacjonizm raczej nie jest zgodny z zasadami wiary Chrześcijańskiej (chyba, że nie jesteś Chrześcijanką, bo całkiem możliwe, że mi się miesza ;p)
i26.photobucket.com/albums/c127/iconsaj2/mniam1/coffee059.jpgi26.photobucket.com/albums/c127/iconsaj2/mniam2/cig345.gifi26.photobucket.com/albums/c127/iconsaj2/mniam1/coffee070.gif
dużym obrazkom w podpisach mówimy stanowczo: 'nie!'

Limonka
Skoro wierzę w Boga to wierzę też , że on stworzył świat oraz , że stworzył pierwszych ludzi. Ale Bóg nie jest dla mnie tym na jakiego później kreuje go Biblia. Mam swoje, zupełnie odbiegające od tego obrazu wyobrażenia Boga.

To załóż własną religię. Jak znajdziesz jakichś wyznawców, będziesz mogła do woli opowiadać im, jak to Bóg naprawdę stworzył Adama i Ewę.

Ale czy to ja stworzyłam te zasady?
''Człowiek istota społeczna'' Elliot Aronson, strona 116. Tam są zasady racjonalnego myślenia.

Mogłabyś podać tytuł rozdziału? Btw, Tobie radzę zapoznać się z rozdziałem "Redukcja dysonansu a zachowanie racjonalne". Postępujesz dokładnie tak, jak ludzie z eksperymentu Jonesa i Kohlera ;].

Poprawka: ty i twoi ziomale nie potrafią. Inaczej nie prowadziłabym tych zaiście gorących dyskusji z setkami ludźmiu jakie już przeprowadzilam na temat wiary.

Dżizys, jacy ziomale? xD I czego nie potrafią, bo niezbyt to nawiązuje do mojej wypowiedzi? Widzisz Miss, tutaj też prowadziłaś wiele dyskusji, również "zaiście gorących", tylko że wszyscy Twoi rozmówcy dochodzą do wniosku, że rozmowy z Tobą nie mają sensu.

Miss Bagwell
Dżizys, jacy ziomale? xD I czego nie potrafią, bo niezbyt to nawiązuje do mojej wypowiedzi? Widzisz Miss, tutaj też prowadziłaś wiele dyskusji, również "zaiście gorących", tylko że wszyscy Twoi rozmówcy dochodzą do wniosku, że rozmowy z Tobą nie mają sensu.

Wiesz nie licząc E-Vaire która w tym temacie ma niewiele do powiedzenia to ty i Flegma uważacie, że ze mną nie da się rozmawiać. Mam swoich stałych rozmówców którzy ze mną gadać potrafią i nikt jak do tej pory żaden z nich nie stwierdził . że ze mną się nie da.B)

Mogłabyś podać tytuł rozdziału? Btw, Tobie radzę zapoznać się z rozdziałem "Redukcja dysonansu a zachowanie racjonalne". Postępujesz dokładnie tak, jak ludzie z eksperymentu Jonesa i Kohlera ;].

O.K. , podam ci jutro bo nie mam przy sobie książki.

To załóż własną religię. Jak znajdziesz jakichś wyznawców, będziesz mogła do woli opowiadać im, jak to Bóg naprawdę stworzył Adama i Ewę.

Kompletnie nie czuję takiej potrzeby. Uważam, że każdy powinien mieć swoją filozofię i według niej żyć.

A poza tym, co do rozmowy i jej trudnosci... Wiesz naprawdę trudno jest gadać z ludźmi którzy co chwila na ciebie naskakują i to w dodatku...pięciu na jednego.;)
Bjork

All Is Full Of Love

You'll be given love
you'll be taken care of
you'll be given love
you have to trust it

you've poured yours
into
maybe not
from the directions
you are
staring at

twist your head around
it's all around you
all is full of love
all around you

all is full of love

Siobhan Donaghy

Ghost

Fever Ray

If I Hard A Heart

Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah

Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah

The Knife - Heartbeats

One night to be confused
We had a promise made
Four hands and then away

Both under influense
We had demons in
To know what to say
Mind is a razorblade

To lean on
Wouldn't be good enough
For me, no

One night of magic rush
And make believes.

The colors red and blue
We had a promise made
We were in love

Bido
Miss, zaczynam się czuć lekko niewidzialna, to już mój trzeci post w tym temacie, który ignorujesz. Nie piszę tego dla siebie ani tym bardziej dla jakichś tam punktów. Jestem ciekawa Twojej odpowiedzi, więc jak byś mogła odpisać, to było by całkiem sympatycznie (no chyba, że rzeczywiście nie da się z tobą prowadzić konwersacji na poziomie, bo ignorujesz to co niewygodne i wolisz się wykłócać...)
i26.photobucket.com/albums/c127/iconsaj2/mniam1/coffee059.jpgi26.photobucket.com/albums/c127/iconsaj2/mniam2/cig345.gifi26.photobucket.com/albums/c127/iconsaj2/mniam1/coffee070.gif

Prefix użytkownikaE-Vaire
Wiesz nie licząc E-Vaire która w tym temacie ma niewiele do powiedzenia

Ja napisałam to co chciałam napisać. Ostatnio w ogóle nie czytałam nowych postów tutaj, po prostu dyskusja z tobą jest bez sensu, piszesz, że Bóg stworzył Adama i Ewę jakby to był fakt, piszesz czym jest racjonalizm chociaż to były zwykłe bzdury! Sama dobrze wiem czym jest racjonalizm, a twojego podręcznika NIE POTRZEBUJĘ. Może tam był oisany inny rodzaj racjonalizmu, nie wiem i mnie to nie interesuje.
http://pl.wikiped...acjonalizm
# Racjonalizm światopoglądowy - współczesny ruch filozoficzno-światopoglądowy zapoczątkowany w XVIII w krajach anglosaskich (Wielka Brytania, USA), który zakłada możliwość dojścia do prawdy z użyciem samego rozumu i doświadczenia, bez odwoływania się do czynników irracjonalnych, takich jak wiara religijna czy emocje.
Właśnie! O to właśnie chodzi, nigdy mi nie wmówisz, że racjonalizm jest... jak to było? Nie ważne!

http://portalwied...haslo.html
2) przeciwstawiany irracjonalizmowi racjonalizm to pogląd głoszący, że nie ma żadnej innej wiedzy niż ta, którą człowiek może osiągnąć poprzez własny umysł, odrzucający takie jej źródła, jak: objawienie, doświadczenie mistyczne, intuicja. Nie wyklucza zaś poznania zmysłowego.

http://www.opoka....alizm.html
System, który w poszukiwaniu prawdy r12; także prawdy religijnej r12; daje pierwszeństwo rozumowi.

Wszędzie jest to samo. Wszędzie, chociaż często innymi słowami, jest napisane to samo. Jak już mowa o racjonalizmie to www.racjonalista.pl Naprawdę ciekawa strona. Miss, poczytaj trochę artykułów, a dowiesz się na pewno na jakiej zasadzie myślą racjonaliści. Albo nie. Nie czytaj, bo się oburzysz, że tam nikt nie pisze 'Bóg istnieje i stworzył Adama i Ewę'. Potem będzie jeszcze gorzej i zaczniesz na nas bluzgać xD
*prowokuje Missy*
Bóg nie istnieje, la laaaaa....
xD
Edytowane przez Prefix użytkownikaE-Vaire dnia 14.03.2008 09:51

Miss Bagwell
Och wybacz Bido , że cię pominęłam, ale ja naprawdę nie jestem w stanie odpowiadać na posty wszystkich. Nie sugeruj się tym co piszą inni i nie jest prawdą , ze cię ignoruję. Ja nigdy nikogo nie ignoruję. No chyba , że osobnik jest już naprawdę żałosny.
zacznę od początku:

j a rozmawiałam z księdzem (też świetnym), który powiedział mi, że wegetarianizm jest zły, bo pochodzi od Buddyzmu. [Roll]
Rozmawiałam też z Dominikaninem (jak wiadomo, Oni otrzymują jednak leprze wykształcenie w Teologii, Piśmie itp. niż księża) i powiedział, że Bóg WIEDZIAŁ. Miss Bagwell, czy coś takiego jak 'WOLNA WOLA' coś Ci mówi, bo o to w tym chodzi. I u Ewy i u Lucyfera (w tym wypadku nie chodzi o jego możliwość wyboru - tylko o danie go ludziom) - tak z grubsza, bo ja się na tym nie znam aż tak, a przytoczyć całej rozmowy w stanie nie jestem.

No widzisz i tu są podzielone zdania bo teologia to nie matematyka. Jest to nauka blisko spokrewniona z filozofią bo również polega na dokonywaniu własnych interpretacji. Nie wszyscy księża mają takie samo zdanie na dany temat a twoja i moja relacja są tego doskonałym przykładem.
Nawet gdyby Bóg był wszechwiedzący to wynikało by na to, że my ludzie i cały świat jesteśmy jego planem. Pomyśl przez chwilę i wyobraź sobie, że te wszystkie cierpienia, wojny i zło było... eksperymentem? Bo jak tak to właśnie widzę. Tylko jaki cel ma ten eksperyment skoro jego wynik i tak jest już znany?

A co do szatana...No właśnie o tu sie ciągnie temat bo te wszystkie setki tysięcy lat istnienia człowieka to nieustająca walka Boga z szatanem, czyli walka Dobra ze Złem. Bóg dał nam dobrą wolę i przez to my sami decydujemy co ze swoim życiem zrobimy i komu będziemy służyć. Gdyby tobie nagle zabrano możność samodzielnego dokonywania wyborów byłabyś zadowolona?

Ja napisałam to co chciałam napisać. Ostatnio w ogóle nie czytałam nowych postów tutaj, po prostu dyskusja z tobą jest bez sensu, piszesz, że Bóg stworzył Adama i Ewę jakby to był fakt, piszesz czym jest racjonalizm chociaż to były zwykłe bzdury! Sama dobrze wiem czym jest racjonalizm, a twojego podręcznika NIE POTRZEBUJĘ. Może tam był oisany inny rodzaj racjonalizmu, nie wiem i mnie to nie interesuje.

Wiesz mnie nie bawią już sama treść twoich postów, ale to w jakich okolicznościach je piszesz. Twoje poglądy (najczęściej urocze epitety) są powtarzaniem tego co pisze Limonka, Flegma czy Bubi tylko w nieco gorszym wydaniu. Rozumiem, że idziesz za ciosem. Śmieszne tylko jest to, że wszyscy zarzekają się iż ze mną gadać się nie da a piszą i piszą jak zaklęci...xD

*prowokuje Missy*
Bóg nie istnieje, la laaaaa....
xD

Widzisz to jest dla mnie nie zbity do dowód , ze w tym temacie nie masz nic do powiedzenia bo oprócz prowokowania , kpienia sobie z czyjeś wiary i głupoty nic tu ze soba nie reprezentujesz.
P.S. Powiedz mi no...jak to możliwe , ze głosowałaś w konkursie na kogoś kto nie ma nic do powiedzenia? Interesujące...B)

Bjork

All Is Full Of Love

You'll be given love
you'll be taken care of
you'll be given love
you have to trust it

you've poured yours
into
maybe not
from the directions
you are
staring at

twist your head around
it's all around you
all is full of love
all around you

all is full of love

Siobhan Donaghy

Ghost

Fever Ray

If I Hard A Heart

Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah

Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah

The Knife - Heartbeats

One night to be confused
We had a promise made
Four hands and then away

Both under influense
We had demons in
To know what to say
Mind is a razorblade

To lean on
Wouldn't be good enough
For me, no

One night of magic rush
And make believes.

The colors red and blue
We had a promise made
We were in love

Bido
polega na dokonywaniu własnych interpretacji. Nie wszyscy księża mają takie samo zdanie na dany temat a twoja i moja relacja są tego doskonałym przykładem.

według mnie rozbieżności często wynikają właśnie z niewystarczającego edukacji niektórych duchownych. Powiedźmy sobie szczerze - na 'księdza' nie ma takiej okrutnej selekcji i w sprawach Teologii zaufałabym raczej temu co mówi ktoś bardziej wykształcony (czyt. zakonnik)
Pomyśl przez chwilę i wyobraź sobie, że te wszystkie cierpienia, wojny i zło było... eksperymentem? Bo jak tak to właśnie widzę.

Wizja przerażająca. Nie. Ja to postrzegam całkiem nie tak, no nie wiem, szansę? próbę podzielenia się czymś (na ten przykład miłością)? Ciężkie, nie wiem, ale na pewno nie jakiś sadystyczny eksperyment.
Gdyby tobie nagle zabrano możność samodzielnego dokonywania wyborów byłabyś zadowolona?

Nie (i dla tego można powiedzieć, że cieszę się, że jest Szatan stwarzający alternatywę i dający możliwość wyboru) ale nie bardzo rozumiem do czego odnosi się to pytanie. ;p

Miss Bagwell
według mnie rozbieżności często wynikają właśnie z niewystarczającego edukacji niektórych duchownych. Powiedźmy sobie szczerze - na 'księdza' nie ma takiej okrutnej selekcji i w sprawach Teologii zaufałabym raczej temu co mówi ktoś bardziej wykształcony (czyt. zakonnik)

Są ludzie z dyplomami którzy naprawdę nie mają się czym poszczycić i są też ludzie bez wykształcenia którzy mają olej w głowie i wiedzę. Nie twierdze, że studia są zbędne, ale wiedza nie musi koniecznie pochodzić z uniwersytetu i świadczyć o człowieku i zawartości jego głowy.

Wizja przerażająca. Nie. Ja to postrzegam całkiem nie tak, no nie wiem, szansę? próbę podzielenia się czymś (na ten przykład miłością)? Ciężkie, nie wiem, ale na pewno nie jakiś sadystyczny eksperyment.

Szanse na co? Nas wieczne życie u boku Boga? A raczej walkę o życie wieczne...

Nie (i dla tego można powiedzieć, że cieszę się, że jest Szatan stwarzający alternatywę i dający możliwość wyboru) ale nie bardzo rozumiem do czego odnosi się to pytanie. ;p

Bo są ludzie którzy po prostu buntują się przeciwko złu , ale sami nie widzą tego, że ciągle je w życiu wybierają.
Edytowane przez Miss Bagwell dnia 17.03.2008 09:57
Bjork

All Is Full Of Love

You'll be given love
you'll be taken care of
you'll be given love
you have to trust it

you've poured yours
into
maybe not
from the directions
you are
staring at

twist your head around
it's all around you
all is full of love
all around you

all is full of love

Siobhan Donaghy

Ghost