Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
01.05.2026 21:32
u mnie 19 w lipcu. chora akcja

Harrych świąt!
29.04.2026 10:56
Shanti Black, naprawdę mamy podobny staż? Wydawało mi się, że jesteś HPnetowo znacznie starsza ode mnie Wstydniś

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
27.04.2026 19:58
mi stuknie 12 w lipcu Duże oczy spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię Wstydniś

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Kto silniejszy?
Prefix użytkownikabatalion_88
Dwaj Lykanie naprzeciw siebie. Ciekawie się zapowiada. Myślę jednak, że Remus ostatecznie pokonałby Greybacka. Z tego co kojarzę, to Fenrir w ogóle nie używał różdżki (być może się mylę). Jego siłą było tylko to, że atakował jako wilkołak. Natomiast Lupin był świetnym czarodziejem, nauczał OPCM w Hogwarcie. Stawiam na "Lunatyka".

Augustus Rookwood vs Molly Weasley
Edytowane przez Prefix użytkownikabatalion_88 dnia 17.07.2015 16:03
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaKeira Karkarow
Obstawiam Molly Wesley, zwłaszcza jeśli miałaby bronić swoich dzieci :D myślę, że jest ona o wiele potężniejszą czarownica niż nam się wydaje, co poniekąd udowodniła walcząc razem z innymi członkami zakonu feniksa ^^

McGonagall czy Flitwick?
Edytowane przez Prefix użytkownikaKeira Karkarow dnia 17.07.2015 16:27
"Someone let the doors open,
Who left me outside?
I'm bent I'm not broken,
Come live in my life.

All the worlds left unspoken
All the pages I write
On my knees and I'm hoping
That someone holds me tonight.
Hold me tonight..."

Prefix użytkownikaAnimag37
Jeśli chodzi o wiedze magiczną wydaje mi się, że Flitwick. W końcu on uczył zaklęć a w pojedynku transmutacja przydaje się tak sobie. Jednak McGonagall też umie miotać czarami. Filius jest chyba młodszy i według mnie on jest lepszy.

Fred Weasley vs George Weasley

Podejrzewam, że to byłby niezmiernie wyrównany pojedynek. Jak wiemy z II tomu nauczyciel zaklęć był w młodości mistrzem pojedynków (podobno). Jednak było to właśnie w tej "młodości". Mcgonagall też potrafiła walczyć, i była niezwykle zdeterminowaną i utalentowaną czarownicą. Suma summarum stawiam zwycięstwo opiekunki Gryffindoru, ale nie jakiegoś zdecydowanego. Wygrałaby minimalnie po zaciętej walce.

Pomona Sprout vs Severus Snape

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaszymon2423
Ciekawy pojedynek moim zdaniem Severus Snape między innymi że służył Voldemortowi i nauczył się paru sztuczek i zaklęć od niego.

James Potter vs Remus Lupin

Nie wiem czemu, ale stawiam na Lupina. O Jamesie zbyt wiele nie wiemy. Był animagiem, ale tak bardzo wcześnie zginął, że ciężko jakieś konstruktywne wnioski na temat jego magicznych umiejętności wyciągnąć. Lupin w dodatku był wilkołakiem, co z pewnością mogło mu pomóc w starciu z Potterem.

Salazar Slytherin vs Merlin

Merlin był najwięszym czarodziejem więc Slytherin nie ma zbyt możliwości na wygraną

Abeford Dumbledor vs Fenrir Greyback

Myślę, że młodszy brat Albusa nie miałby większych problemów z pokonaniem w sposób zdecydowany krwiożerczego wilkołaka. Fenrir poza ostrymi jak brzytwa zębami i pazurami niewiele mógłby wskórać w walce z tak znakomitym czarodziejem (mimo że praca i rola w ZF mogą temu przeczyć). Zwycięstwo dla Aberfortha.

Ginny Weasley vs Pansy Parkinson

Zdecydowanie Ginny ponieważ była mistrzynią w rzucaniu upiorogacków a Pansy nie miała jakiś specjalnych uzdolnień w pojedynkach.

Lucjusz Malfoy vs Nimfadora Tonks

Prefix użytkownikaKeira Karkarow
Tonks. Już dziś pisałam o Malfoyu, że wydaje mi się, że on umie się tylko wywyższać, a wcale nie jest dobrym czarodziejem.

Regulus Black czy Syriusz Black?
"Someone let the doors open,
Who left me outside?
I'm bent I'm not broken,
Come live in my life.

All the worlds left unspoken
All the pages I write
On my knees and I'm hoping
That someone holds me tonight.
Hold me tonight..."

Ciężka sprawa... Regulus trafił w szeregi śmierciożerców, a tam byle kto też nie był raczej przyjmowany (wyjątek może stanowić Glizdogon). Z drugiej strony Syriusz też walczyć potrafił, o czym mogliśmy się przekonać w V tomie przygód HP. Jednak 13 lat w Azkabanie mogło go pozbawić nieco umiejętności czy w końcu refleksu. Obstawiam, że minimalną przewagę miałby Łapa, i pokonałby młodszego brata.

Kingsley Shacklebolt vs Barty Crouch Jr.

Kingsley ma bardzo duże aurorskie doświadczenie a Barty był w azkabanie.
Kingsley wygra

Rubeus Hagrid vs Yaxley

Hagrid miał tę grubą skórę, i ciężko go powalić. Yaxley miał duże umiejętności, ale musiałby rzucać od razu niewybaczalne zaklęcia, bo gdyby gajowy Hogwartu chwycił go w swoje wielkie jak patelnie łapy, to udusiłby na miejscu. Myślę, że mimo wszystko siła pół-olbrzyma okazałaby się niewystarczająca. Stawiam na Yaxleya.

Artur Weasley vs Antonin Dołohow

Prefix użytkownikaEwa Potter
Myślę, że wygrałby Dołohow ponieważ:
-był jednym z pierwszych śmierciożerców
-był doświadczony: bral udział w I i II wojnie czarodziejów
-był w Azkabanie za torturowanie wielu osób magicznych czy też niemagicznych
-z tego co mi wiadomo to zabił Remusa Lupina (a Remus wydaje mi się silniejszym czarodziejem od pana Weasley'a

Choć nie ukrywam, że lubię wszystkich Weasley'ów i szkoda by było taty Rona :(

nie wiem czy to było, ale....
Lili Potter vs Bellastrick Lestrange lub jej siostra Narcyza Malfoy

Lily dałaby radę Narcyzie, ale naprawdę wątpię czy byłaby w stanie pokonać Bellatrix. Wszak ta wiedźma potrafiła naprawdę nieźle czarować, pojedynkować się, sam Voldemort nauczał jej czarnej magii. Lubowała się w torturach (zaklęcie Crucio). No i za normalna to nie była, a nie jest żadną tajemnicą, że osoby chore psychicznie obdarzone są nieprzeciętną siłą. Z bólem serca stawiam na Bellę.

Lee Jordan vs Angelina Johnson

Uważam, że są oni na podobnym poziomie.... jeśli chodzi o umiejętności magiczne.
W związku z tym myślę, że wygrałaby osoba sprytniejsza i zwinniejsza (Angelina Johnson) grała na pozycji ścigającej, co świadczy o jej przewadze nad Lee Jordan'em, który był mocny w "gadce" :)

Luna Lovegood vs (nie mam pomysłu...) Wiktor Krum/ Fleur Delacour

Fleur w Turnieju Trójmagicznym niczym specjalnym nie zachwyciła. Moim zdaniem nawet taka Luna byłaby w stanie wygrać pojedynek ze straszą koleżanką. Jednak nie dałbym żadnych szans pannie Lovegood w starciu z Wiktorem Krumem, który podczas edukacji w Durmstrangu niejednego się nauczył. Tak więc z Flegmą wygrana Luny, z Krumem porażka.

Draco Malfoy vs Ron Weasley

Szkoda mi tych Weasley'ów :(
Choć moim zdaniem mogą być dwa scenariusze:
I (bardziej prawdopodobny)
Wygrywa Draco- jest przebiegły, oszukuje,na 6 roku został śmierciożercą, jest dosyć impulsywny i ma szkolenie od ojca wieloletniego śmierciożercy, ale trzeba mu wytknąć, że jest dość ślamazarny i mimo czystej krwi nie ma jakiegoś znaczącego talentu do czarów, nie dał rady zabić Dumbledora już nie mówiąc o tym, że powalił go cios od Granger :D lubi jęczeć i być w centrum zainteresowania, ale chowa się gdy jest niebezpiecznie... trochę tchórz (wyjście do zakazanego lasu w I części)

z tego możliwość II wersji- wygrana Rona, który jest odważniejszy od Malfoya, ma werwę i udowodnił, że na dużo go stać.... choć nie zawsze mu to wychodzi (dlatego bardziej prawdopodobna wersja I)

Minerva Mcgonagall vs Olimpia Maxime

Minerva to twarda sztuka, i nawet dyrektorka francuskiej szkoły nie dałaby jej rady. Takie moje skromne zdanie. Sam wzrost i pochodzenie nie mogą jeszcze zapewnić tryumfu w walce na różdżki. Stawiam na opiekunkę Gryffindoru.

Severus Snape vs Lucjusz Malfoy

Najlepsi !

Moim zdaniem wygrałby Snape
Lucjusz był słabszym czarodziejem od niego, nawet Voldemort to doceniał
Snape- Książę Półkrwi- bardzo dobrze opanował sztukę obrony przed czarną magią, starał się o nauczanie tego przedmiotu i udało mu się, był doceniany również przez Dumbledora, stworzył własne zaklęcia itd... można by tu dużo wymieniać, pod względem czarów był naprawdę dobry.
Natomiast Lucjusz (podobnie jak syn) potrafił się wywyższać i grozić ;)

Dolores Umbrige vs Minerva Mcgonagall

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: