Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
01.05.2026 21:32
u mnie 19 w lipcu. chora akcja

Harrych świąt!
29.04.2026 10:56
Shanti Black, naprawdę mamy podobny staż? Wydawało mi się, że jesteś HPnetowo znacznie starsza ode mnie Wstydniś

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
27.04.2026 19:58
mi stuknie 12 w lipcu Duże oczy spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię Wstydniś

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Kto silniejszy?
Prefix użytkownikaszymon2423
Lily i Sanpe
Jeżeli musieliby to

I przypadek
Snape daje Lily wygrać

II przypadek
Lily wygrywa w zaciętym pojedynku

III przypadek
Snepe wygrywa bez problemu

Filwick vs Yaxley

Prefix użytkownikabatalion_88
Stawiam na Flitwicka, bo wydaje mi się, że Yaxley mimo, że był śmierciożercą, to z nauczycielem, który setki zaklęć ma w jednym paluszku nie miałby większych szans. Opiekun Krukonów jako młodzieniec był podobno mistrzem w pojedynkach. I myślę, że sporo w tym prawdy. Stawiam na krewniaka goblinów.

Tonks vs Molly Weasley
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Stawiam na Tonks była aurorem i ma lata doświdczeń co prawda Moly też nieźle walczyła jednak doświadczenie Tonks daje jej wygraną

Harry Potter vs Albus Dumbledor

Prefix użytkownikaEwa Potter
Albus Dumbledor oczywiście! Był dużo silniejszym czarodziejem, bardziej doświadczonym, Harry nie ma szans w starciu z nim :/ Harry był utalentowanym i odważnym dzieciakiem, ale to nie wystarczy...

Amelia Bones vs Dolores Umbridge (przepraszam)
Edytowane przez Prefix użytkownikaEwa Potter dnia 18.07.2015 19:43

Nie zadałaś pytania dotyczącego pojedynku. Zedytuj posta, bo nie ruszymy do przodu ;p

Amelia wygrałaby zdecydowanie. To była bardzo wszechstronna i utalentowana czarownica. Należała w końcu do Zakonu Feniksa, z tego co kojarzę, to musiał pozbyć jej życia sam Voldemort. No i była członkinią Wizengamotu. Wygraną daję Amelii.

Alastor Moody vs Bellatrix Lestrange
Edytowane przez Prefix użytkownikabatalion_88 dnia 18.07.2015 20:37

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Zdecydowanie Moody :)
Był łowcą czarnoksiężników, zapełnił wiele cel w Azkabanie, znał się na czarnej magii oraz na obronie przed nią, szkolił też nowych aurorów, był inteligentny, mądry, doświadczony i nie tak impulsywny jak szalona Bellatrix.
Jestem w stanie to sobie nawet wyobrazić Bellatrix macha bezsensu różdżką, Moody bez problemu broni się przed ciosami, a potem sam jednym ruchem ją załatwia :)

Lucjusz vs Ron W.

Ron ma problemy z nerwami ale w pojedynku z Lucjuszem który tylko umie gadać dałby rade wygrać

Luna vs Ginny

Uważam, że Ginny wygrałaby bez problemów. Moim zdaniem była bardziej utalentowana, i w pojedynkach była naprawdę niezła. Stawiam na siostrę Rona.

Kingsley vs Lupin

Co prawda Lupin był nauczycielem OPCM ale Kingsley był aurorem i na niego stawiam

Molly Weasley vs Lily Potter

Myślę, że jednak Lily. Nie mamy co prawda żadnych danych na temat jej umiejętności, ale gdyby zmierzyły się, to daję minimalnie większe szanse mamie Pottera. Uważam, że była zdolniejsza i bardziej utalentowana.

Amycus Carrow vs Horacy Slughorn

Stawiam na Carrowa bo o umiejętnościach Slughorna w pojedynkach nic nie wiemy

Syriusz vs Remus

Ciekawie, nawet bardzo ciekawie... Ciężko stwierdzić kto by wygrał, bo zarówno Lupin jak i Syriusz byli bardzo utalentowanymi i zdolnymi magami. Myślę jednak, że Lupin jako nauczyciel OPCM, wilkołak miałby większe szanse. Na niekorzyść Syriusza wpływa też oczywiście fakt, że 13 lat przesiedział w Azkabanie gdzie jego siły psychiczne i fizyczne zostały mocno nadszarpnięte. No i refleks też mógł nie być już taki sam... Wygrałby Lupin.

Yaxley vs Charlie Weasley

Prefix użytkownikaLilyatte
Raczej Yaxley. Po prostu jest bardziej doswiadczony w walkach bedac Smierciozerca. Charlie raczej nie ma takiego doswiadczenia, mimo tego byłaby to minimalna przewaga.
Charlie Weasley vs Bill Weasley

Myślę, że Bill, bo był starszy, i chyba miał więcej okazji do pojedynkowania się od Charliego, którego pochłaniały tylko smoki w oddalonej Rumunii. Stawiam na Billa bez dwóch zdań.

Neville Longbottom vs Vincent Crabbe

Prefix użytkownikaAnimag37
Stawiam na Tolka Banana Śmiech . A tak na poważnie Vincent Crabbe to mało inteligentna osoba (chyba, że coś skrywa...) i nie sądzę by pokonała Neville'a. Longbottom był w GD i czegoś się tam raczej nauczył.

Kieł vs Krzywołap

Prefix użytkownikaLuna265
Krzywołap Kieł to tchórz.
Parvati Patil czy Lavender Brown

Wydaje mi się, że Parvati Patil był zdolniejszą i bardziej utalentowaną czarownicą. Myślę, żeby wygrała, chociaż w sumie bardzo mało wiemy o ich umiejętnościach w pojedynkowaniu się. Gdyby panna Brown wciąż była po uszy zakochana w Mon - Ronie, to nie miałaby szans pokonać swej najlepszej przyjaciółki.

Hestia Jones vs Narcyza Malfoy

Obie były utalentowane i odważne... choć Hestia Jones należała do ZF i brała udział w walkach, natomiast Narcyza była raczej bierna, nie należała do śmierciożerców, tylko wspierała męża.
Stawiam na Hestię :)

Harry vs Lucjusz

Harry pokonał samego Voldemorta, więc teoretycznie powinien pokonać każdego napotkanego czarodzieja, który chciałby się z nim zmierzyć. Myślę jednak, że z Voldemortem to była jakaś taka inna "kwestia"? Przeznaczenie czy coś. Trudno mi wyobrazić sobie Pottera niezwyciężonego w każdym boju. Wystarczy wspomnieć "Księcia Półkrwi", gdzie Snape odbijał jego zaklęcia jak chciał, a Harry nie był w stanie nic zrobić... No, myślę jednak że z Lucjuszem by minimalnie wygrał. W końcu Malfoy był śmierciożercą, znał bądź co bądź się na czarnej magii, ale stawiam na Wybrańca.

Rubeus Hagrid vs Severus Snape

Prefix użytkownikaemkak1
Stawiam na Snape'a, no bo... trzeba przyznać, że Hagrid nie miał jakichś wielkich zdolności magicznych. Severus na pewno był bardzo utalentowanym czarodziejem, nie tylko w eliksirach, ale także w pojedynkach. Hagrid za to ma "grubą" skórę, jeśli można tak powiedzieć, dzięki czemu zaklęcia nie działają na niego tak silnie jak na resztę ludzi. Mimo wszystko sądze, że wygrałby Snape w tym starciu.

Severus Snape vs Molly Weasley
img4.wikia.nocookie.net/__cb20130504231311/dumbledoresarmyroleplay/images/5/5e/Hufflepuff_motto.jpg

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: