Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Trylogia czasu
|
|
Erudieth |
Dodany dnia 18.11.2015 10:10
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 1317 Dom: GryffindorPunkty: 14924 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 29.12.14 |
![]() Czytaliście trylogię? Jeśli tak, to spodobała Wam się? Co sądzicie o podróżach w czasie za pomocą chronografu? Czy przypadła Wam do gustu fabuła? Kto jest Waszym ulubionym bohaterem? Macie swój ulubiony cytat z serii? Gdyby jakimś cudem pojawiła się czwarta część, przeczytalibyście ją? Czy podoba Wam się pomysł dwunastu podróżników w czasie i przypisania każdemu kamienia szlachetnego, drzewa i zwierzęcia? Czy chcielibyście być jednym z tych podróżników? ![]() |
|
|
|
Vivian12 |
Dodany dnia 18.11.2015 15:28
|
![]() Postów: 44 Dom: HufflepuffPunkty: 559 Ranga: Prefekt Hufflepuffu Data rejestracji: 11.10.15 |
JESZCZE nie przeczytałam ale mam już książki i czekają aż po nie sięgnę ^^ Ogólnie nic nie wiem obtej trylogii. Mam nadzieje, ze przyoadnie mi do gustu i, że wciągnie mnie głęboko ![]() W Hogwarcie Vivian Nixton, ścigająca drużyny Puchonów |
|
|
|
| Only Dream |
Dodany dnia 18.11.2015 16:04
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 10 Postów: 848 Dom: HufflepuffPunkty: 9544 Ranga: Ponury Żniwiarz Data rejestracji: 22.08.15 |
Jak już wiesz - czytałam ![]() Ogółem seria mi się podobała, chociaż sam koniec jakiś taki trochę niejasny mi się wydał. Najbardziej lubię Xemeriusa No i pana Bernharda, Gwen, Leslie, Gideona, Paula i Lucy. Jeśli pojawiłaby się nowa część, to raczej bym ją przeczytała. Co do przepisywania tych wszystkich przedmiotów itp. każdemu z podróżników - pomysł nawet spoko. Ale te drzewa i dźwięki są według mnie zbędne. Ogółem wszystko spoko, ale według mnie byłoby fajniej, gdyby Gwen odbyła kilka dodatkowych, niekontrolowanych podróży w czasie ![]() Sama nie miałabym nic przeciwko takiemu zmutowanemu genowi ![]() A cytat oczywiście, że mam ![]() Nawet w podpisie Do szybkiego kontaktu zapraszam na Discord: paniwinko ![]() HPnetowy Ciastkarz prezentuje: Dzisiejsza gablotka ciasteczek! ![]() ![]() ![]() ![]() I'm not sure if I attract crazy or if I make them that way. ![]() Właściciel(ka) pierwszej w czarodziejskim świecie linii sklepów erotycznych. Już niebawem otwieramy nową filę na Nokturnie! ![]() Współwłaściciel(ka) zakładu pogrzebowego Czy to już?. O szczegóły pytać na sb. Wybierz się z nami w tą ostatnią podróż! ![]() ![]() |
|
|
|
Liliana2194 |
Dodany dnia 06.05.2025 20:33
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 20 Postów: 1283 Dom: HufflepuffPunkty: 20246 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 18.06.14 |
Kiedyś ta trylogia znajdowała się całkiem wysoko na liście moich ulubionych książek, teraz mniej mi się podoba i nawet muszę przyznać, że bardzo mnie rozczarowała, ale nadal utrzymuje się w top 25. Jest ciekawa, lubię historie o podróżach w czasie (chyba że są leniwym sposobem na sequel, jak w znienawidzonym przeze mnie Przeklętym Dziecku), szybko się ją czyta i jest jak dla mnie zabawna. Moją ulubioną postacią jest Gwendolyn, sympatyczna z niej dziewczyna. Co do wątku romantycznego, mam mieszane uczucia. Zaskakująco mocno spodobał mi się za pierwszym razem, ale kiedy wróciłam do książki po latach, czar prysł. Przede wszystkim relacja tej dwójki za szybko się rozwinęła. Wolę, by postacie dużo razem przeżyły i dobrze się poznały, zanim ich uczucia wyjdą na jaw. Ciężko mi wziąć ich wielką miłość na poważnie, skoro akcja książek trwa tydzień albo dwa. Poza tym Gideon bardziej mnie irytuje niż kiedyś i Gwendolyn trochę zbyt jawnie go wielbi. Gdyby jakimś cudem pojawiła się czwarta część, przeczytalibyście ją? Tak Czy podoba Wam się pomysł dwunastu podróżników w czasie i przypisania każdemu kamienia szlachetnego, drzewa i zwierzęcia? Tak Czy chcielibyście być jednym z tych podróżników? Nie Edytowane przez Liliana2194 dnia 07.05.2025 14:11
![]() ![]() - - W Hogwarcie: - - 2) Valerie Adams 2.06.2019 - ![]() ![]() ![]() Karta postaci: tutaj1) Liliana Williams 18.06.2014 - 31.05.2019 ~ moja ulubienica spośród tej dwójki ~ ![]() ![]() ![]() Karta postaci: 1. Lijka2. Poboczne - - Za 2017/2018: - - ![]() - - INBJN - - Ten little Indian Boys went out to dine One choked his little self and then there were nine. ![]() Nine little Indian Boys sat up very late One overslept himself and then there were eight. Eight little Indian Boys travelling in Devon One said he'd stay there and then there were seven. Seven little Indian Boys chopping up sticks One chopped himself in halves and then there were six. ![]() Six little Indian Boys playing with a hive A bumblebee stung one and then there were five. Five little Indian Boys going in for law One got in Chancery and then there were four. Four little Indian Boys going out to sea A red herring swallowed one and then there were three. Three little Indian Boys walking in the zoo A big bear hugged one and then there were two. Two little Indian Boys sitting in the sun One got frizzled up and then there was one. One little Indian Boy left all alone He went out and hanged himself and then there were none. ![]() ![]() - - - - ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Gryffindor

Hufflepuff