Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
HP i ZF - jak przejść...?
|
|
| pol |
Dodany dnia 02.08.2007 19:30
|
![]() Postów: 47 Dom: Brak przydziału Punkty: 270 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 29.06.07 |
Musisz znaleźć jej skrót portretowy na siódme piętro. To któryś ze skrótów przy niej na schodach. |
|
|
|
| Ron Weasleys |
Dodany dnia 03.08.2007 14:42
|
![]() Postów: 41 Dom: Brak przydziału Punkty: 42 Ranga: Charłak Data rejestracji: 07.07.07 |
Aha jak po zakonie feniksa jak sie wróci z powrotem ta misja z luną o co chodzi ?? Nie bedzie mnie przez 22 23 24 pazdziernika
...^^Osoby ktore Bardzo polubilem *LiLy EvAnS i JaMeS PoTtEr* *Nimphadora Tonks* *_Harry_Potter_* *Smierciojadek* *Draco_Malfoy* *Hardodziobek* *Zona Valdzia* *Hermiona145* *BlinkBlinkBoy* *Hermiona12* *RazorBMW* *Domcia_HP* *Biala Lania* *paniNorris* *asia15963* *franek123* *Potter_H* *Filemona* *Dzieciol5* *Kuba006* *mati012* *Mike_PL* *Lilly713* *fanclub* *KaMcIA* *Maurus* *lennne* *luke6p* *ishar* *Raziol* *Volta* *Revi* *MiM* *SHR* *son* *JR* |
|
|
|
| FALCON |
Dodany dnia 03.08.2007 20:31
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 03.08.07 |
Jak dojść do aparatu Colina wiem że trzeba się jakoś wspiąć ale jak odpiszcie ale dokładnie jak tam dotrzeć !! |
|
|
|
| Syriuszkaa |
Dodany dnia 03.08.2007 23:14
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydziału Punkty: 14 Ranga: Mugol Data rejestracji: 03.08.07 |
Witam Ja przeszłam już całą fabułe teraz pozotało mi tylko skończenie mini gierek tupy gargulki szachy eksplodujący dureń i odnalezienie różnych pierdól;P posiadam poradnik do gry jesli ktoś chcuiałby niech pisze na maila Pozdrawiam
|
|
|
|
| FALCON |
Dodany dnia 04.08.2007 16:19
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 03.08.07 |
Mam pytanie czemu już nie ma misjii po tym jak zrobiłem misje np : dla parvati patil że musze rozwalić te głośniki albo że z dziedzińca robie bagno . Napewno nie przeszedłem już całej gry ale nie wiem gdzie mam iść po tych misjach Ktoś wie o co chodzi ? |
|
|
|
| pol |
Dodany dnia 04.08.2007 19:30
|
![]() Postów: 47 Dom: Brak przydziału Punkty: 270 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 29.06.07 |
Odpowiedzi na pytania: Ron Weasleys- Chodzi o misję co musisz zdjąć bagno z dachu na dziedzińcu pod wieżą z zegarem? Jeśli tak to postaw ławkę poda takim czymś i się na to wespnij, potem - niepamiętam dobrze - ale chyba trzeba naprawić dach Reparem, zrobić dziurę w wieżyczce Reductem, zdjąć bagno na dół i położyć je pod fontanną na symbolu X i rzucić na bagno Incendio. Chyba tak bo dawno już to przeszłem i niepamiętam ![]() FALCON - Musisz postawić ławkę pod takim obniżeniem obok Colina i się na nią wspiąć, a dalej sobie już poradzisz. Chyba przeszedłeś Colina bo jesteś już dalej i oto odpowiedź na twoje drugie pytanie - idź na wybrukowany dziedziniec i zdejmij bagno też stamtąd (to tam gdzie było zadanie Colina). Syriuszkaa - A ja nie używałem poradnika bo nienawidzę ich (psują zabawę) i mam 100%, ale 23 dni na stówę się męczyłem Edytowane przez pol dnia 28.11.2007 21:02 |
|
|
|
| aduniahp |
Dodany dnia 04.08.2007 21:42
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 9 Dom: Brak przydziału Punkty: 82 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 04.08.07 |
mam problem z hasłam do skrótów w portretach. może ktoś mi powiedziec co trzeba zrobić żeby zdobyć hasło do portretu tego faceta na czwartym piętrze który rymuje i dla tego starego goscia co jego przejścia nie uzywano od 50 lat? (mam nadzieje że mnie rozumiecie) |
|
|
|
| pol |
Dodany dnia 05.08.2007 12:20
|
aduniahp napisał/a: mam problem z hasłam do skrótów w portretach. może ktoś mi powiedziec co trzeba zrobić żeby zdobyć hasło do portretu tego faceta na czwartym piętrze który rymuje i dla tego starego goscia co jego przejścia nie uzywano od 50 lat? (mam nadzieje że mnie rozumiecie) Hasło dla portretu na 4 piętrze zdobywasz latając po całym Hogwarcie do innych obrazów. Najpierw chyba trzeba iść do tego na drugim piętrze co to ma hasło pilność w nauce, potem każe znaleźć pastereczkę i trzeba przez niego przejść, skręcić w prawo i tam są schody na których jest obraz pastereczki, ona każe iść do takiego w kolumnadzie, to ten co się jąka i ma hasło volo futurus unus - jest chyba na pierwszym piętrze, a po nim trzeba dojść do tego co ma hasło smocze jajo (jest gdzieś na wielkich schodach na dole), potem gdy poda hasło wracamy się do tego co rymuje i koniec Hasło do drugiego portretu trzeba wziąść od Jęczącej Marty (jest w swojej łazience).
|
|
|
|
| dijunia |
Dodany dnia 05.08.2007 17:55
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 3 Ranga: Mugol Data rejestracji: 05.08.07 |
hejka! jestem tu nowa i mam problem z przejściem harrego pottera i zakon feniksa! możecie mi pomóc please! :smilewinkgrin: mam problem z szukaniem gargulców (zadanie od dina(chyba)) nie wiem gdzie one są.... po drugie mam problem z ściągnięciem sowy (zadanie od cho chang) dzięki! i pozdrówka! *<dijunia>*
|
|
|
|
| dijunia |
Dodany dnia 05.08.2007 18:04
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 3 Ranga: Mugol Data rejestracji: 05.08.07 |
siema jestem tu nowa i mam pytanko jak przejść w potterze 5. zadanie cho chang gdzie sowę zdjąć trzeba. dzieki i jeszcze jedno pytanko gdzie są gadające gargulce??? :smilewinkgrin: nie moge za ich znalezc!!!!!!!! dziękuję bardzo i czekam na odpowiedź *<dijunia>*
|
|
|
|
| pol |
Dodany dnia 05.08.2007 20:57
|
dijunia napisał/a: siema jestem tu nowa i mam pytanko jak przejść w potterze 5. zadanie cho chang gdzie sowę zdjąć trzeba. dzieki i jeszcze jedno pytanko gdzie są gadające gargulce??? :smilewinkgrin: nie moge za ich znalezc!!!!!!!! dziękuję bardzo i czekam na odpowiedź ![]() Gargulce są: 1.Na wiadukcie 2.Wybrukowanym dziedzińcu 3.Na schodach do klasy obrony przed czarną magią 4.Na dziedzińcu transmutacji 5.Gdzieś przy wieży zegarowej na 4 lub 5 piętrze na balkonie. Aby przejść zadanie Cho trzeba gonić sowę po sowiarni (to ta z różową paczką pod nogami), na początku jest ona nad Cho a potem lata coraz wyżej i jak wleci na samą górę to trzeba słupy Reparem naprawiać i się wspinać do niej, a na końcu jak zleci podejść do niej i zadanie wykonane. I zanim zadasz pytanie czytaj temat bo na drugiej stronie mówiłem już gdzie są gargulce. |
|
|
|
| aduniahp |
Dodany dnia 06.08.2007 16:58
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 9 Dom: Brak przydziału Punkty: 82 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 04.08.07 |
może ktoś mi powiedzieć co trzeba zrobic z krzywołapem w pokoju spólnym i z tą konewka na zielarstwie? |
|
|
|
| pol |
Dodany dnia 06.08.2007 18:36
|
Z Krzywołapem nic nie można zrobić, a w cieplarni trzeba do czterech donic najpierw nasypać ziemi z wiaderek z łopatką (aby to zrobić należy podnieść wiaderko Wingardium Leviosą, a następnie przytrzymać chwilę nad doniczką), a później podlać to wodą z konewki, aby wyrosły rośliny. |
|
|
|
| Carola3000 |
Dodany dnia 07.08.2007 12:48
|
![]() Postów: 507 Dom: Brak przydziału Punkty: 947 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 13.03.07 |
Mam problem!! Wszystkie zadania już wykonałam odnośnie GD ale został mi jeszcze niejaki Ernie, ktory stoi niedalego chatki Hagrida i oczekuje ode mnie jakiś składników do eliksiru. Mam wersję angielską i za chiny nie mogę zgadnąć jakie to składniki. Bardzo bardzo proszę o wskazówki A i jeszcze jedno profesor Sprout chce jakiegoś esseja ( w werscji angielskiej nazywa sie on self-fertising), pytałam się już o coś Nevillowi, ale on przeszedł w pokoju życzeń w inne miejsce i nie wiem co dalej mam zrobić Proszę pomózcie!!Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
| Syriuszkaa |
Dodany dnia 07.08.2007 13:41
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydziału Punkty: 14 Ranga: Mugol Data rejestracji: 03.08.07 |
Na sam poczatek zbierasz 5 ciemierników takie białe kwiaty rosna w poblizu chatki hagrida i kamiennego kręgu łatwe je znaleśc Nastepnie musisz leciec do cieplarni po korzeń mandragory będzie w jednej doniczce zanim ja złapiesz załóz nauszniki wisza na scianie takie fioletowe i potem wracasz do erniego![]() Jesli chodzi o esej to potrzebujesz książke Neville'a znajdziesz ją w sypialni gryfonów na półce.. Edytowane przez Syriuszkaa dnia 07.08.2007 22:06 Jedyny z prastarego rodu Black'ów należący do Gryffindoru
|
|
|
|
| Carola3000 |
Dodany dnia 07.08.2007 17:56
|
![]() Postów: 507 Dom: Brak przydziału Punkty: 947 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 13.03.07 |
hihi ten korzeń dawno już wyrwałam ale nie wiedziałam po co Z tego co mówił Neville to wyłapałam, coś o sypialni chłopców ale nie wiedziałam że książka Dzięki wielkieB) <buziak>EDIT: Jak mam poprzestawiać ten zegar dla Deana!? Przedstawiłam już kilka kół zębatych ale tego najwyżej, największego nie mogę! Co mam zrobić? Mam też problem z tym chłopakiem (nie pamiętam imienia) przy sowiarni mam się na nią wspiąć i gdzieś wejść?! Bo ja weszłam na samą górę ale nic sie nie stało!! Prosze raz jeszcze o wskazówki Edytowane przez Carola3000 dnia 08.08.2007 09:43 |
|
|
|
| minimka15 |
Dodany dnia 08.08.2007 17:58
|
![]() Postów: 42 Dom: Brak przydziału Punkty: 244 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 04.08.07 |
heyka gdzie jest to mięso co harry ma nakarmić testrala?? odpiszcie szybko albo tu albo na gadulca 8933000 |
|
|
|
| Syriuszkaa |
Dodany dnia 09.08.2007 11:17
|
Carola3000 napisał/a: hihi ten korzeń dawno już wyrwałam ale nie wiedziałam po co Z tego co mówił Neville to wyłapałam, coś o sypialni chłopców ale nie wiedziałam że książka Dzięki wielkieB) <buziak>EDIT: Jak mam poprzestawiać ten zegar dla Deana!? Przedstawiłam już kilka kół zębatych ale tego najwyżej, największego nie mogę! Co mam zrobić? Mam też problem z tym chłopakiem (nie pamiętam imienia) przy sowiarni mam się na nią wspiąć i gdzieś wejść?! Bo ja weszłam na samą górę ale nic sie nie stało!! Prosze raz jeszcze o wskazówki ![]() Jeśli chodzi Deana to musisz te koła przenieśc za pomocą wingardium leviosa na lewą stronę ale tak żeby pasowały rozmiarowo najmniejsze w srodku a tamte dwa po boklach potem lecisz na góre i zrzucasz Deanowi trzy kołai potem znów je zawieszasz jakoś te dwa małe po bokach i wieksze po srodku jeśli chodzi o sowiarnie to musisz najpierw spalic ten krzak na scianie razem z przyjaciólmi i Coolinem i potem musisz się wspiąc na góre i poszukac jednego otwartego odna (bez krat) gdy juz bedziesz w srodku Coolin będzie rzucał Ci paczki które musisz umieszcac na odpowiednich pólkach na coraz wyzszych pietrach ( w sumie 5 paczek) jak juz zrobisz wszxystko dowiesz sie ze Filch nadchodzi wtedy musisz leciec na samą górę i przejsc przez nowo otwarte drzwi naprawiasz pólke wdrapujesz sie na nia wyskakujesz przez okno i potem powoli schodzisz na dół Jedyny z prastarego rodu Black'ów należący do Gryffindoru
|
|
|
|
| Syriuszkaa |
Dodany dnia 09.08.2007 11:18
|
minimka15 napisał/a: heyka gdzie jest to mięso co harry ma nakarmić testrala?? odpiszcie szybko albo tu albo na gadulca 8933000 mięso jest gdzieś na dole i musisz je przenieśc gdzieś na grę ale dokłądnie nie wiem gdzie mi jakoś fuksem sie udało Jedyny z prastarego rodu Black'ów należący do Gryffindoru
|
|
|
|
| aduniahp |
Dodany dnia 09.08.2007 11:59
|
co trzeba zrobić z gargulcami na samym końcu gry? "Jak gdzies jest raban, to o kazdej porze
Wezwij Irytka, bedzie jeszcze gorzej!" =) |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

...^^
Ja przeszłam już całą fabułe teraz pozotało mi tylko skończenie mini gierek tupy gargulki szachy eksplodujący dureń i odnalezienie różnych pierdól;P posiadam poradnik do gry jesli ktoś chcuiałby niech pisze na maila
Pozdrawiam
jeśli chodzi o sowiarnie to musisz najpierw spalic ten krzak na scianie razem z przyjaciólmi i Coolinem i potem musisz się wspiąc na góre i poszukac jednego otwartego odna (bez krat) gdy juz bedziesz w srodku Coolin będzie rzucał Ci paczki które musisz umieszcac na odpowiednich pólkach na coraz wyzszych pietrach ( w sumie 5 paczek) jak juz zrobisz wszxystko dowiesz sie ze Filch nadchodzi wtedy musisz leciec na samą górę i przejsc przez nowo otwarte drzwi naprawiasz pólke wdrapujesz sie na nia wyskakujesz przez okno i potem powoli schodzisz na dół