Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
27.04.2026 19:58
mi stuknie 12 w lipcu Duże oczy spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię Wstydniś

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Harrych świąt!
22.04.2026 21:06
19 lat, czaicie??????

Harrych świąt!
22.04.2026 10:29
Dziś mija 19 lat, odkąd mam konto na HPnecie. Coś niebywałego. Urodziny

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Memy
Dodał: Prefix użytkownikaWioletta
Zobacz temat
Drukuj temat
Co najbardziej rozczarowało Was w IŚ?
Aaronka
Książka według mnie sprawia wrażenie jakby była napisana na podstawie domysłów czytelników... Albo oni byli aż tak dobrzy:D To, że śmierć Dumbledora była zaplanowana, Regulus Black był R.A.B, Harry horkruxsem... A do tego ten Epilog... Za krótki i baaardzo mało informacji. Ale i tak spoko :)
Nostalgia to pragnienie nie wiadomo czego... Przedmiot pragnienia istnieje, nie ma jednak słów, aby go wyrazić.

<3 <3 <3
img412.imageshack.us/img412/6056/loveie1.gif

Karcia
Było dużo rozczarowujących faktów. To, że wszystkiego można się było domyślic przed skończeniem ksiażki. I to, że jakby odwalono tą ksiażkę, byleby seria była ukończona. I ta sprawa z Lupinem, jedyne co go w życiu dobre spotkało to prawdziwi przyjaciele. To drugie, Tonks i wogóle, się nawet nie zaczęło, gdy kopnął w kalendarz. To oburzające. Mieli jeszcze do tego syna, którego historia zaczyna się podobnie, co do Harry'ego- totalnie jakby nie wiedziała, co wymyślic. No i jeszcze to całe zmartwychwstanie Pottera- to nie tylko absurd, jest gorzej. I rozmowa z Dumbledorem?? To nie tyle, że nierealne, bo tu jest wiele takich rzeczy, ale po prostu głupie. I to, że był sobie Harry i był sobie Voldemort i wszyscy inni i nagle Harry stał się wszystkowiedzący i wygłosił referat, a nagle potem Avada Voldemorta, łup, tratatata i Voldemort nie żyje. To dosłownie widać czarno na białym, że jest pisane od niechcenia. I ten epilog, który wiele nie mówi. Podupadła J.K. Rowling stosując tak banalne zakończenie typu "A potem żyli długo i szczęśliwie"Nie. No, chyba tyle.:D
A i jeszcze to, że te całe ukrywanie się, łażenie od lasu do łąki, od łąki spowrotem do lasu było ogólnie nudne.
Edytowane przez Karcia dnia 21.08.2007 22:28

Lara
Jestem rozczarowana epilogiem. Stanowczo za krótki. Nie ma nic o ich zawodach itd. (wiem, że wywiadzie JKR powiedziała co nie co na ten temat)
Poza tym, jestem zła, że zginęła Bellatrix :/ Tak samo jak i Zgredek czy Tonks i Lupin oraz Fred. Przecież Tonks i Lupin mieli dziecko dopiero co narodzone ;(
Jestem zszokowana, ze jednak Snape był po tej dobrej stronie.
I myślałam, że Malfoy uratuje Harremu życie narażając swoje xD

b1ala.znajomi.interia.pl
Lilianne_
Moim zdaniem najlepsza z wszystkich części! co rozczarowało? Śmierć Snape'a i Freda, Harry horkruksem. Podobała mi się Narcyza ratująca Harry'ego, mój ukochany Snapuś ;) i ostatnia rozmowa Harry'ego z Voldim. Czekam teraz na tłumaczenie p. Polkowskego, bo jakoś lubię jego styl w HP. A no i oczywiście pozdro dla Albusa Severusa ;)).

Aaronka napisał/a:
Książka według mnie sprawia wrażenie jakby była napisana na podstawie domysłów czytelników...

Zgadzam sie!! jeszcze przed wydaniem HPiDH w necie krążyły domysły na temat wątków i większość sie sprawdziła np. Harry horkrusem, Snape zakochany w Lily, Dumbel proszący Snape'a, żeby go zabił. Nie wiem co o tym myśleć.
Edytowane przez Limonka dnia 14.12.2007 18:43
Kiedy patrzymy na śmierć lub ciemność, boimy się tylko nieznanego, niczego więcej...

Eragon041
Mnie najbardziej wkurzyła śmierć Freda. Śmiał się z czegoś tam, Avada Kedavra i bach. :@:@:@ a epilog może być, tylko... rzeczywiście za krótki :| A Colin? Jakim cudem? On nie miał 17 lat tzn. nie był pełnoletni, więc nie powinien zostać i walczyć, tylko zostać odesłany! Biedna Hedwiga... A w końcu co się stało z Błyskawicą Harry'ego? złamała się? :rip::rip::rip:
Animag: Wąż
Patronus: Bazyliszek
Dom: Gryffindor

Członek Stowarzyszenia Metamorfomagów

Moje forum o tematyce HP

http://hpzone.ok1.pl/
Ginny_Potter_07
Co? Szczerze? Grubość. Grubość książki. Była stanowczo za cienka. Może o jakieś 500 stron. I mówię poważnie. Miałam nadzieję, że będzie strasznie gruba, a potrafię ją przeczytać w jeden dzień!

volta
Mnie najbardziej rozczarował to, że Harry zmartwychwstał. Moim marzeniem było, by umarł w chwale. To było tak wzruszające. Opis jego śmierci. A potem... yyy powrócił? Trochę zalatuje lipą :/.
Edytowane przez Limonka dnia 14.12.2007 18:44
i belong to here where
no-one cares and no-one loves

a place called hate
the city of fear

Lilianne_
volta napisał/a:
mnie najbardziej rozczarwał to, że Harry zmartwychwstał.
moim marzeniem było, by umarł w chwale.
to było tak wzroszające. opis jego śmierci.
a potem...yyy powrócił? trochę zalatuje lipą :/

nie wydaje mi sie ze to było zmartwychwstanie, bo on przeciez nie umarł. Ta rozmowa z Dumbledorem działa sie w jego głowie nie w rzeczywitosci, takie odnioslam przynajmniej wrazenie.
Kiedy patrzymy na śmierć lub ciemność, boimy się tylko nieznanego, niczego więcej...

Ginny love
Co mi się podobało w tej książce??? NIC! Jestem KOMPLETNIE ROZCZAROWANA! Według mnie (przepraszam adminów za wyrażenie) książka jest napisana na ODPIERDOL(jeszcze raz przepraszam) według domysłów fanów i czasem nawet dziecinnym stylem. R.A.B brat Syriusza: Przerabiane, Dumbledore prosi Snape'a żeby go zabił: Przerabiane, Harry horkruksem: Przerabiane. Wstrząsnęło mną do głębi śmierci: Remusa, Dory (Tonks) Freda, Snape'a, Hedwigi, Bellatrix i Zgredka. Beznadziejne: Hermiona i Ron. Nie ja się na to poprostu nie zgadzam! Nie, nie i jeszcze raz NIE! Przecież oni tak do siebie pasują jak piernik do wiatraka, jak czarodziej do skrzata domowego! Moim zdaniem Ron powinien umrzeć albo zakochać się w Lunie czy kimś innym i żyć sobie z nią długo i szczęśliwie a Hermiona powinna być z Draco. Co jeszcze mi się nie podobało? Jest tego tak dużo że nie umiem spamiętać!!! Aha i jeszce jest stanowczo za krótka :(
Pozdrowienia,
Ginny
Edytowane przez Ginny love dnia 25.08.2007 18:14
Podpis: Nie ma podpisu. Wyjechał na wakacje. Mówi tylko: KOCHAM FAN FICTION!!!

goblin
Mnie sie ksiazka bardzo podobala i jak juz ktos wspomnial byla najlepsza z serii, ale oczywiscie jak do kazdej mozna miec pewne ale.... coprawda koncowka byla logiczna patrzac na cala serie i to co mowi dumbledore ale czy taki hit jakim jest Harry Potter nie powinnien sie skonczyc wielkim pojedynkiem pomiedzy Harrym a Voldemortem?? tego mi szczegolnie brakowalo :D a czy mam racje to sami ocencie
Goblin :D

Prefix użytkownikaDezerterka
Co mnie rozczarowało... Hmmm - wiele rzeczy.

Przede wszystkim zakończenie. Sam pomysł ze zrobienie epilogu w stylu 'po latach' wydaje się wystarczającym poniżeniem geniuszu autorki, a do tego zdenerwowały mnie imiona tej całej batalii dzieciaków. Wprawdzie sam fakt, że użyła na sam koniec właśnie 'King's Cross' świadczy o tym, że myśli i planuje to co pisze, to mimo wszystko motyw z końcówką 'tam gdzie wszystko się zaczęło' jest tutaj zupełnie nie na miejscu.

Drugą porażką Rowling jest oczywiście nic innego, niż zmartwychwstanie Pottera i jego 'wyrwana z Matrixa' rozmowa z Dumbledore'm na dworcu. Kiczowatość tej sceny przechodzi ludzkie pojęcie i zmusza do zastanowienia 'czy to rzeczywiście to TA Rowling napisała tą książkę?'. Myślę, że Jo w tym przypadku poszła na łatwiznę, bo motyw "chłopiec-który-okazał-się-horkruksem" jest niewyobrażalnie oczywisty i nie zaskakuje nikogo - a nieoczekiwane zmiany fabuły zawsze najbardziej ceniłam w twórczości Rowling.

Punk trzeci - Snape.
Jedna z najciekawszych postaci we wszystkich książkach okazała się charakterem o bardzo FanFiction'owatej psychice. Wszyscy mówią, że rozdział ze wspomnieniami SS jest boski, lecz mi się po prostu nie podobał. Nagle nieprzewidywalny Severus Snape stał się motywem dość 'płytkim'...

Kolejne rozczarowanie - za mało Dracona. Po prostu myślałam/ miałam nadzieje, że odegra dużą rolę w ostatniej części. Myliłam się :(

Wymieniłam te kilka kluczowych rzeczy (mimo, że to co mi się nie podoba zajęło by tu troche więcej miejscajezykP), po głębszym przemyśleniu. Książke przeczytałam w dzień premiery - czyli ponad miesiąc temu. Rozczarowałam się.
fuck you very much.

pandek
Mnie rozczarowalo ze Harry nie umarl. Opis przed jego "smiercia" byl naprawde dobry...tylko wlasnie brakowalo tej smierci jezyk moim zdaniem to by bylo lepsze niz jakies tam wymyslanie ze harry nie zginal bo cos tam co tam (nawet nie wiem co bo to zbyt zagmatwane dla mniie ). voldi mial go zabic i tyle :/

Ginny love
aha i jeszcze wydaje mi się że ta książka była o wiele gorsza niż niektórw fanficki. Jak to czytałam wydawało mi się że to jakiś kiiczowaty fanfick. Więcej nie będę się wypowiadała na ten temat bo szkoda słów. Aha epilog- kiczowaty infantylny i wszystko co najgorsze. niech Jo wycofa tą książkę z obiegu i napisze nową, porządną i nie kiczowatą książke bo ta wygląda tak jakby nie pisała jej Rowling tylko jakis dzieciak. Ok niektore momenty były ok ale... Więcej gorszych niż lepszych.
Pozdrowienia,
Ginny love
Podpis: Nie ma podpisu. Wyjechał na wakacje. Mówi tylko: KOCHAM FAN FICTION!!!

LunaMadness
mi raczej wydało się że JK wzoruje się na fanfiction (nawet wątek Dumbledora pedofila, hihi)
ja nie jestem rozczarowana, bo przypuszczałam że ona napisze tą książkę "pod publikę", czyli to co ludzie chcą: szczęścia dla głównych bohaterów, a reszta to mięso armatnie urozmaicające fabułę

Flowerpower
O ile śmierć Snape'a była rewelacyjnie napisana, o tyle watek jego miłości do Lilly byłnaciągany i dość sztuczny:| A ta scena, że Harry na tym dworcu, umarł-nie umarł... Rozumiem, że cel wymaga ofiar, ale Tonks, Lupin i Fred to dla mnie za dużo. Mogła chociaż bliźniaka oszczędzić!;)
Let me take you down 'cause I'm going to strawberry fields.

lunatyczek
mnie zaskoczyło kompletnie zachowanie remusa w 11 rozdziale
po raz pierwszy remus dał się chyba ponieść emocją
ale ja bym zrobiła to samo gdyby ktoś powedział że jestem tchóżem tylko dlatego że chce pomóc i boję się o swoją rodzinę

a tak wogóle to harry nie zmartwystał on się po prostu wrucił nie można zmartwystać jak się tak do końca nie umarło to trochę głupie ale cóż miał wybór wrucić sie czy iść dalej zostać czy żyć
litować się nad umarłym czy nad żywym
jak powiedział dumbredole to bardzo ciekawe
Edytowane przez Limonka dnia 14.12.2007 18:46
-Pan ma tylko mały problem.
-Dziękuję ci harry ,wiesz czasami bardzo przypominasz mi Jemsa on też w towarzystwie nazywał to tylko małym futerkowym problemem.

Członek GD i Zakonu Feniksa
Animag- rudy kot
Patronus -wilk
Dom- Gryfindor

Carola3000
Ogólnie tom 7 był znośny.... największym minusem było to, że wszyscy non stop umierali!!!! Koszmarne!!! Moody, Ted Tonks, Zgredzio( jak czytałam o jego śmierci to niewierzyłam w to co czytam!!) ale najważniejsze dlaczego osierociła Ted'a Lupinka??!! No dlaczego??!! Nie mogła zamiast Tonks i Remusa ukatrupić Fleur i Billa??!! Remus dopiero co się ożenił, Nimfadora dała mu synka i zaczynał w końcu być szczęśliwym!!

Poza tym podobało mi się rozwiązanie z tą Najstarszą Różdżką i odcień ciem głowy Nagini. Ten motyw, że Harry nie zginął i cząstka duszy Voldiego się przez przypadek rozdzieliła też ujdzie....

volta
wielce ogromnie rozczarowało mnie to, iż siódmy tom jest tym ostatnim. wszystko inne mi się podobało.
Wy to byście tylko krytykowali :/ a patrząc na Wasze ff płakać się chce.
ehh to my się powinniśmy przystosowywać do powieści, a nie książka do Naszych upodobań :]
i belong to here where
no-one cares and no-one loves

a place called hate
the city of fear

jetinajt
wielce ogromnie rozczarowało mnie to, iż siódmy tom jest tym ostatnim

Ósmy tom rozczarował by cię bardziej. Jak dla mnie to pani Rowling mogłaby zaprzestać pisania. Stworzyła już dzieło literackie swego życia i wszystko inne co napisze bez względu na jakość, będzie gorsze od HP. Mam nadzieję, że będzie potrafiła ze sceny zejść niepokonaną.

SOME THINGS END. I KNOW THIS. SOMETIMES I HAVE THOUGHT OTHERWISE. BUT . . .
http://www.harry-potter.net.pl/forum/viewthread.php?forum_id=23&thread_id=1717&rowstart=0

http://www.youtube.com/watch?v=xAybf5yo9YY

[quote]Ridcully mlasnął z satysfakcją.
- My w Ankh-Morpork wiemy, z czego się robi piwo - stwierdził.
Magowie pokiwali głowami - rzeczywiście wiedzieli. Dlatego pili gin z tonikiem.
[/quote]

http://www.youtube.com/watch?v=I5i5t2J7w1s

[quote]Harry shouted, "Crucio!";(...)"I see what Bellatrix meant," said Harry, the blood thundering through his brain, "you need to really mean it."

...a potem (...) ściął łodygę fasoli, dodając morderstwo i ekologiczny wandalizm do wspomnianych wcześniej przestępstw kradzieży, oszustwa i wtargnięcia na cudzy teren. Uszło mu to jednak na sucho; żył długo i szczęśliwie, bez śladu wyrzutów sumienia z powodu tego, co uczynił. Co dowodzi, że jeśli człowiek jest bohaterem, to właściwie wszystko zostanie mu wybaczone, bo nikt mu wtedy nie zadaje niewygodnych pytań.
[/quote]

Carola3000
jetinajt popieram Cię w 100 %!!!! Ja tez mam nadzieję, że Rowling więcej części nie napisze i zaprzesta pisania.:D A teraz tylko chciałąbym zaczekać na premierę książki w wersji polskiej i spokojnie przeczytać....

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: