Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
27.04.2026 19:58
mi stuknie 12 w lipcu Duże oczy spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię Wstydniś

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Harrych świąt!
22.04.2026 21:06
19 lat, czaicie??????

Harrych świąt!
22.04.2026 10:29
Dziś mija 19 lat, odkąd mam konto na HPnecie. Coś niebywałego. Urodziny

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Który rozdział jest najlepszy?
Prefix użytkownikafred12
Który rozdział siódmego Harry'ego Pottera jest wg. Ciebie najlepszy?

A autor tematu sam się nie wypowie bo i po co, prawda? Jak już zakłada się jakiś temat to wypadałoby napisać coś sensownego... Li.
Edytowane przez Limonka dnia 11.08.2007 08:06

Limonka
Hmm... Malfoy Manor, czyli bodajże rozdziału dwudziesty trzeci. Co mi się w nim podobało? Miejsce akcji. Obecność śmierciożerców, ze szczególnym uwzględnieniem Draco i torturowanie Hermiony. Tym ostatnim Rowling pozytywnie mnie zaskoczyła, czegoś takiego się po niej nie spodziewałam. No i pierwsze rozdziały były całkiem niezłe. Spotkanie śmierciożerców i Voldemorta... ahh... takie realistyczne, dokładnie takie jak sobie wyobrażałam. No i słynne "Nagini, obiad..." xD.

Mistyk
Mam rozterkę... Z jednej strony Dwór Malfoyów. Za ten klimat i wszystko o czym wcześniej pisała moja Limonka z małym minusem za styl ucieczki... Trochę naciągane i naiwne no ale niech będzie.

Z drugiej strony akcja w Hogwarcie za atmosferę, kłócące się ze stereotypami rozwiązania i opis salony Krukonów.

Chyba jednak zdecyduję się na opcje pierwszą.

Prefix użytkownikafred12
Na prośbę administratora umieszczam tu moją opinię:
Moim zdaniem, najlepszy jest rozdział 33, pt. "Opowieść Księcia". Wyjaśnia on całą niechęć Snape'a do Harry'ego oraz wyjaśnia przyczyny śmierci Dumbledore'a. :D

Black Lady
hmm..najlepsze rozdzialy to wg mnie
"the silver doe" - 'stylowy' powrot Rona :)
"Kreatcher's Tale" opowiesc Stworka duzo wyjasniala i no coz...po prostu mi sie podobala
"Prince's Tale" te sceny z dziecinstwa Snape'a byly swietne, tak samo jak wyjasnienie zabicia Dumbledore'a :) wreszcie polubilam Snape'a ;)
aha fajny byl jeszcze opis domu Luny w "Xenophilius Lovegood" ;):)
Peace Love Empathy xD

jetinajt
Mi najbardziej podobały się ostatnie rozdziały w Hogwarcie. Zwłaszcza ten w którym Neville zabił Nagini. Przemiana Nevilla jest zresztą chyba najbardziej zaskakująca w całej serii.

Kot
Mi najbardziej podobał się rozdział 25, w którym po raz pierwszy możemy zobaczyć naprawdę szczęśliwego Remusa, gdy mówi wszystkim obecnym w domu Billa i Fleur oTeddy'm. Ten fragmęt podobał mi się najbardziej, bo w końcu Remus znalazł trochę szczęścia. No i rozdział 11 , choć niepowinien bo Remus strasznie cierpiał i był w rozterce, ale ten rozdział pokazuje nam, że Remus jest w stanie poświęcić się całkowicie dla dobra osób które kocha, oraz, że Remus przez wiele lat cierpiał w samotności i że boi się stracić bliskich:(
Remus żyje, tylko upozorował swą śmierć aby lepiej cieszyć sie życiem w gronie rodzinnym!!!

Remus pamiętaj o mnie, o swojej ukochanej Kici

agatqa92
A mi się podobała cała książka :D a że mowa tutaj o rodziałach to przede wszystkim:
-opowieść stworka, kiedy byli w byłym domu Syriusza, a obecnym Harrego. To chyba 10 rozdziiał :) świetny moment kiedy Harry wszedł do pokoju swojego ojca chrzestnego.. zdjecia, listy itp :)
-opowieść księcia (o ile pamietam 33 rozdział) z wiadomych powodów :) Wyjaśnienie tych całych dziwnych "zbiegów okoliczności" ;)
'Nie wiem czego szukam, ale jestem pewna, że to znajdę'

weronika_151
Mi najbardziej podobał się rozdział 33, pt. "Opowieść Księcia". Powody chyba są oczywiste a mianowicie wyjaśnienie śmierci Dumbledora. Dzięki temu rozdziałowi w końcu polubiłam Snape'a. :)
o000
( ) 000o
\ ( ( )
\ _) ) /
( _/

goblin
Oczywiscie ostatnie rozdzialy walka o hogwart i hmm nazwijmy to "pojedynek" Harrego i Voldiego. Bardzo mi sie podobal sposob w jakim Harry wyprowadzal Voldemorta z rownowagi :D podobal mi sie takze rozdzial o wspomnieniach Snape'a oraz King Cross

Goblin :D

LunaMadness
1) The Prince's Tale w związku z moim uwielbieniem Snape'a
2) Kreacher's Tale był zaskakujący i wspaniały
3) The Dursleys Departing bardzo zabawny

Tomasz - 94
Mi się bardzo podobały pierwsze rozdziały. To spotkanie śmierciożeców, siedmiu Potterów i ten rozdział w którym Kingsley był zaskoczony, że Voldemort potrafi latać
Od cnoty Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!

HermionaBlack
jejku... wszystkie se reeeeeeeeeeeewelacyjne,ale pomyslmy... hmmm... Bitwa o Hogwart i Opowiesc Ksiecia ... tak chyba te wlasnie :) jakos najbardziej mnie poruszyly :) ale nie ulega watpliwosci,ze cala 7 czesc jest fantastyczna :)

-To bardzo wzruszające, Severusie -powiedział z powagą Dumbledore. -A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
-Jego losem? -wykrzyknął Snape. -Expecto patronum! [...]
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze...

Blubottle
Cała książka niosła ze sobą nieuchronny koniec sagi Harry Potter, dlatego gdy skączyłam czytać, ostatnią kartkę i nic już nie miało mnie zaskoczyć, łzy pociekły mi po polikach.

Nadal trochę mi żal, bo przedziwna, magiczna opowieść, wpłynęła na moje życie i w jakiś dziwny sposób, była cząstką mnie samej. Wiele nauczyłam się od bohaterów, czarującej powieści pani Rowling-
i od zapalczywego Rona o rudych włosach, inteligentnej Hermiony, olbrzyma Hagrida i oczywiście Harrego, ktory jest i będzie moim piorytetem; odwagi i męstwa.

Z tego łatwo można wywnioskować, że Deathly Hallows to aktualnie moja ulubiona książka.

Nalepszymi rodziałami, które mnie najbardziej poruszyły i wywołały ekscytację były-
- akcja tocząca się w grodzie Malfoy`ów, bo doskonale współgrała z moimi wyobrażeniami.
- Malfoy Manor i zaskakujący motyw torturowania Hermiony, którym mnie pani Rowling pozytywnie zaskoczyła, bo był to niespodziewany zwrot począcej się akcji.
- opowieść Stworka i jego późniejsza wierna słóżba Harr`emu.
oraz konczące opowieść rodziały, prócz Epilogu, który mnie niebywale rozczarował.
Nie ma dobra i zła, jest tylko władza i potęga. A miłość ma zapach kruszącego się szkła.

www.huncwockie-zapiski.blog.onet.pl
Carola3000
Oczywiście odpowiem tak jak niektóre osoby wczesniej, Opowieść Stworka, Wyjaśnienie Księcia Półkrwi. Jednakże bardzo mi sie podobał moment jak harry idzie przez Zakazany las na śmierć (później to że zmartwychwstał strasznie mnie zirytowało) oraz uratowanie przez Zgredka przyjaciół z domu Malfoy'ów

Lily Snape
Cała książka była super, ale najbardziej podobał mi się rozdział "Opowieść Księcia", "Malfoy Manor". Podobają mi się tylko trochę bardziej od innych, nawet niezauważalnie. Jednak te bitwy o Hogwart, te uczucia Harry'ego... wszystko było tak opisane, że aż mi tchu zabrakło.
LSM, kocham Was!

www.lily-evans-huncwoci.blog.onet.pl
Prefix użytkownikafan Lupina
Pdobało mi się
1 Bitwa o Hogwart
2 Opowieści : Snapea i Stworka
3 The Sheel Cotage
4 Malfoy Manor

www.blednyrycerz.ddl2.pl
Ginny150
Dla mnie njlepszy jest rozdział "ponownie las" taki nie wiem inny jest i w koncu Harry rozmawia z rodzicami, przekonuje sie jak bardzo go kochaja :D

Mares
Pare rozdziałów było ciekawych, chyba zwłaszcza te gdzie akcja była napięta. 7 Potterów, dla mnie ciekawe bo od razu coś sie działo, w domu Malfoyów, U Gringota i Bitwa o Hogwart. Z tą Nagini tez może być. :]

Black_girl
Najbardziej podobał mi się rozdział "Opowieść Księcia", zdziwiło mnie w nim, że Harry całkowicie pogodził się z tym że ma umrzeć, że Dumbledor zaplanował to i ,że Harry musiał znienawidzić Snapa bo przez cały czas myślał że to on zabił Dumbledora ;/ I bardzo lubię też "Znowu w Zakazanym Lesie" najlepiej zapamiętałam ten rozdział ;), rozpłakałam się gdy go czytałam.

http://www.photoblog.pl/mymadworld/

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: