Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Który rozdział jest najlepszy?
|
|
fred12 |
Dodany dnia 10.08.2007 19:20
|
![]() Postów: 4 Dom: HufflepuffPunkty: 3100 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 07.07.07 |
Który rozdział siódmego Harry'ego Pottera jest wg. Ciebie najlepszy? A autor tematu sam się nie wypowie bo i po co, prawda? Jak już zakłada się jakiś temat to wypadałoby napisać coś sensownego... Li. Edytowane przez Limonka dnia 11.08.2007 08:06 |
|
|
|
| Limonka |
Dodany dnia 11.08.2007 08:12
|
![]() Postów: 6322 Dom: Brak przydziału Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
Hmm... Malfoy Manor, czyli bodajże rozdziału dwudziesty trzeci. Co mi się w nim podobało? Miejsce akcji. Obecność śmierciożerców, ze szczególnym uwzględnieniem Draco i torturowanie Hermiony. Tym ostatnim Rowling pozytywnie mnie zaskoczyła, czegoś takiego się po niej nie spodziewałam. No i pierwsze rozdziały były całkiem niezłe. Spotkanie śmierciożerców i Voldemorta... ahh... takie realistyczne, dokładnie takie jak sobie wyobrażałam. No i słynne "Nagini, obiad..." .
|
|
|
|
| Mistyk |
Dodany dnia 11.08.2007 14:18
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydziału Punkty: 42 Ranga: Charłak Data rejestracji: 10.08.07 |
Mam rozterkę... Z jednej strony Dwór Malfoyów. Za ten klimat i wszystko o czym wcześniej pisała moja Limonka z małym minusem za styl ucieczki... Trochę naciągane i naiwne no ale niech będzie. Z drugiej strony akcja w Hogwarcie za atmosferę, kłócące się ze stereotypami rozwiązania i opis salony Krukonów. Chyba jednak zdecyduję się na opcje pierwszą. |
|
|
|
fred12 |
Dodany dnia 11.08.2007 14:52
|
![]() Postów: 4 Dom: HufflepuffPunkty: 3100 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 07.07.07 |
Na prośbę administratora umieszczam tu moją opinię: Moim zdaniem, najlepszy jest rozdział 33, pt. "Opowieść Księcia". Wyjaśnia on całą niechęć Snape'a do Harry'ego oraz wyjaśnia przyczyny śmierci Dumbledore'a.
|
|
|
|
| Black Lady |
Dodany dnia 11.08.2007 16:52
|
![]() Postów: 11 Dom: Brak przydziału Punkty: 126 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 06.08.07 |
hmm..najlepsze rozdzialy to wg mnie "the silver doe" - 'stylowy' powrot Rona ![]() "Kreatcher's Tale" opowiesc Stworka duzo wyjasniala i no coz...po prostu mi sie podobala "Prince's Tale" te sceny z dziecinstwa Snape'a byly swietne, tak samo jak wyjasnienie zabicia Dumbledore'a wreszcie polubilam Snape'a ![]() aha fajny byl jeszcze opis domu Luny w "Xenophilius Lovegood" ![]() Peace Love Empathy
![]() |
|
|
|
| jetinajt |
Dodany dnia 12.08.2007 10:53
|
![]() Postów: 371 Dom: Brak przydziału Punkty: 778 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 06.08.07 |
Mi najbardziej podobały się ostatnie rozdziały w Hogwarcie. Zwłaszcza ten w którym Neville zabił Nagini. Przemiana Nevilla jest zresztą chyba najbardziej zaskakująca w całej serii. |
|
|
|
| Kot |
Dodany dnia 12.08.2007 12:21
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 100 Dom: Brak przydziału Punkty: 465 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 13.04.07 |
Mi najbardziej podobał się rozdział 25, w którym po raz pierwszy możemy zobaczyć naprawdę szczęśliwego Remusa, gdy mówi wszystkim obecnym w domu Billa i Fleur oTeddy'm. Ten fragmęt podobał mi się najbardziej, bo w końcu Remus znalazł trochę szczęścia. No i rozdział 11 , choć niepowinien bo Remus strasznie cierpiał i był w rozterce, ale ten rozdział pokazuje nam, że Remus jest w stanie poświęcić się całkowicie dla dobra osób które kocha, oraz, że Remus przez wiele lat cierpiał w samotności i że boi się stracić bliskich Remus żyje, tylko upozorował swą śmierć aby lepiej cieszyć sie życiem w gronie rodzinnym!!!
Remus pamiętaj o mnie, o swojej ukochanej Kici |
|
|
|
| agatqa92 |
Dodany dnia 19.08.2007 17:23
|
![]() Postów: 486 Dom: Brak przydziału Punkty: 1509 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 01.07.07 |
A mi się podobała cała książka a że mowa tutaj o rodziałach to przede wszystkim:-opowieść stworka, kiedy byli w byłym domu Syriusza, a obecnym Harrego. To chyba 10 rozdziiał świetny moment kiedy Harry wszedł do pokoju swojego ojca chrzestnego.. zdjecia, listy itp ![]() -opowieść księcia (o ile pamietam 33 rozdział) z wiadomych powodów Wyjaśnienie tych całych dziwnych "zbiegów okoliczności" 'Nie wiem czego szukam, ale jestem pewna, że to znajdę'
|
|
|
|
| weronika_151 |
Dodany dnia 21.08.2007 16:19
|
![]() Postów: 59 Dom: Brak przydziału Punkty: 171 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 17.01.07 |
Mi najbardziej podobał się rozdział 33, pt. "Opowieść Księcia". Powody chyba są oczywiste a mianowicie wyjaśnienie śmierci Dumbledora. Dzięki temu rozdziałowi w końcu polubiłam Snape'a. o000
( ) 000o \ ( ( ) \ _) ) / ( _/ |
|
|
|
| goblin |
Dodany dnia 29.08.2007 16:37
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 6 Ranga: Mugol Data rejestracji: 15.08.07 |
Oczywiscie ostatnie rozdzialy walka o hogwart i hmm nazwijmy to "pojedynek" Harrego i Voldiego. Bardzo mi sie podobal sposob w jakim Harry wyprowadzal Voldemorta z rownowagi podobal mi sie takze rozdzial o wspomnieniach Snape'a oraz King CrossGoblin
![]() |
|
|
|
| LunaMadness |
Dodany dnia 31.08.2007 17:57
|
![]() Postów: 60 Dom: Brak przydziału Punkty: 135 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 29.08.07 |
1) The Prince's Tale w związku z moim uwielbieniem Snape'a 2) Kreacher's Tale był zaskakujący i wspaniały 3) The Dursleys Departing bardzo zabawny |
|
|
|
| Tomasz - 94 |
Dodany dnia 30.09.2007 13:05
|
![]() Postów: 26 Dom: Brak przydziału Punkty: 204 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 21.08.07 |
Mi się bardzo podobały pierwsze rozdziały. To spotkanie śmierciożeców, siedmiu Potterów i ten rozdział w którym Kingsley był zaskoczony, że Voldemort potrafi latać Od cnoty Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie! |
|
|
|
| HermionaBlack |
Dodany dnia 30.09.2007 16:27
|
![]() Postów: 135 Dom: Brak przydziału Punkty: 1859 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 23.09.07 |
jejku... wszystkie se reeeeeeeeeeeewelacyjne,ale pomyslmy... hmmm... Bitwa o Hogwart i Opowiesc Ksiecia ... tak chyba te wlasnie jakos najbardziej mnie poruszyly ale nie ulega watpliwosci,ze cala 7 czesc jest fantastyczna *** -To bardzo wzruszające, Severusie -powiedział z powagą Dumbledore. -A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca? -Jego losem? -wykrzyknął Snape. -Expecto patronum! [...] -Przez te wszystkie lata?... -Zawsze... |
|
|
|
| Blubottle |
Dodany dnia 25.10.2007 08:23
|
![]() Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 21 Ranga: Mugol Data rejestracji: 25.10.07 |
Cała książka niosła ze sobą nieuchronny koniec sagi Harry Potter, dlatego gdy skączyłam czytać, ostatnią kartkę i nic już nie miało mnie zaskoczyć, łzy pociekły mi po polikach. Nadal trochę mi żal, bo przedziwna, magiczna opowieść, wpłynęła na moje życie i w jakiś dziwny sposób, była cząstką mnie samej. Wiele nauczyłam się od bohaterów, czarującej powieści pani Rowling- i od zapalczywego Rona o rudych włosach, inteligentnej Hermiony, olbrzyma Hagrida i oczywiście Harrego, ktory jest i będzie moim piorytetem; odwagi i męstwa. Z tego łatwo można wywnioskować, że Deathly Hallows to aktualnie moja ulubiona książka. Nalepszymi rodziałami, które mnie najbardziej poruszyły i wywołały ekscytację były- - akcja tocząca się w grodzie Malfoy`ów, bo doskonale współgrała z moimi wyobrażeniami. - Malfoy Manor i zaskakujący motyw torturowania Hermiony, którym mnie pani Rowling pozytywnie zaskoczyła, bo był to niespodziewany zwrot począcej się akcji. - opowieść Stworka i jego późniejsza wierna słóżba Harr`emu. oraz konczące opowieść rodziały, prócz Epilogu, który mnie niebywale rozczarował. Nie ma dobra i zła, jest tylko władza i potęga. A miłość ma zapach kruszącego się szkła. |
|
|
|
| Carola3000 |
Dodany dnia 05.11.2007 18:03
|
![]() Postów: 507 Dom: Brak przydziału Punkty: 947 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 13.03.07 |
Oczywiście odpowiem tak jak niektóre osoby wczesniej, Opowieść Stworka, Wyjaśnienie Księcia Półkrwi. Jednakże bardzo mi sie podobał moment jak harry idzie przez Zakazany las na śmierć (później to że zmartwychwstał strasznie mnie zirytowało) oraz uratowanie przez Zgredka przyjaciół z domu Malfoy'ów |
|
|
|
| Lily Snape |
Dodany dnia 06.11.2007 17:37
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 1 Ranga: Mugol Data rejestracji: 19.08.07 |
Cała książka była super, ale najbardziej podobał mi się rozdział "Opowieść Księcia", "Malfoy Manor". Podobają mi się tylko trochę bardziej od innych, nawet niezauważalnie. Jednak te bitwy o Hogwart, te uczucia Harry'ego... wszystko było tak opisane, że aż mi tchu zabrakło. LSM, kocham Was!
|
|
|
|
fan Lupina |
Dodany dnia 13.11.2007 22:49
|
![]() Postów: 223 Dom: GryffindorPunkty: 3941 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 03.08.07 |
Pdobało mi się 1 Bitwa o Hogwart 2 Opowieści : Snapea i Stworka 3 The Sheel Cotage 4 Malfoy Manor |
|
|
|
| Ginny150 |
Dodany dnia 19.11.2007 21:53
|
![]() Postów: 11 Dom: Brak przydziału Punkty: 378 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 11.11.07 |
Dla mnie njlepszy jest rozdział "ponownie las" taki nie wiem inny jest i w koncu Harry rozmawia z rodzicami, przekonuje sie jak bardzo go kochaja
|
|
|
|
| Mares |
Dodany dnia 07.02.2008 20:59
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 15 Dom: Brak przydziału Punkty: 38 Ranga: Charłak Data rejestracji: 05.02.08 |
Pare rozdziałów było ciekawych, chyba zwłaszcza te gdzie akcja była napięta. 7 Potterów, dla mnie ciekawe bo od razu coś sie działo, w domu Malfoyów, U Gringota i Bitwa o Hogwart. Z tą Nagini tez może być. :] |
|
|
|
| Black_girl |
Dodany dnia 08.02.2008 21:56
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 38 Ranga: Charłak Data rejestracji: 29.12.07 |
Najbardziej podobał mi się rozdział "Opowieść Księcia", zdziwiło mnie w nim, że Harry całkowicie pogodził się z tym że ma umrzeć, że Dumbledor zaplanował to i ,że Harry musiał znienawidzić Snapa bo przez cały czas myślał że to on zabił Dumbledora ;/ I bardzo lubię też "Znowu w Zakazanym Lesie" najlepiej zapamiętałam ten rozdział , rozpłakałam się gdy go czytałam.
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Hufflepuff

Gryffindor