Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
|
Najśmieszniejsze fragmenty
|
|
| Narcyza Malfoy92 |
Dodany dnia 11.07.2007 13:52
|
![]() Postów: 13 Dom: Brak przydziału Punkty: 110 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 30.04.07 |
Jakie są wasze ulubione, śmieszne fragmenty? Edytowane przez Christina dnia 24.02.2014 18:38
Gryfonka ,
Członkini klubu : Aurorów, Pojedynków i członkini Gwardii Pottera która nad życie kocha Freda Wesley'a !!!!!!!!!! ....Tak więc, Granger, odejmuję Gryffindorowi pięć punktów za chamskie wyrażanie się o naszej nowej pani dyrektor... Macmillan, też pięć bo mi się sprzeciwiasz.... Potter, pięć, bo cię nie lubię... Wesley, koszula ci wyłazi, za to też pięć punktów... Och zapomniałem, ty Granger jesteś szlamą, więc za to dziesięć... |
|
|
|
| czarli lestrange |
Dodany dnia 14.07.2007 11:07
|
![]() Postów: 71 Dom: Brak przydziału Punkty: 113 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 21.06.07 |
Narcyzo, nie każdy ma przy sobie całą serię HP, więc może zamiast podawać część, stronę i wersy, może cytuj, pliz )Moje ulubione śmieszne fragmenty to.. 1. - Ale ty jesteś normalnym czarodziejem, masz tylko... mały problem.. - rzekł Harry. Lupin wybuchł śmiechem i powiedział: - Przypominasz mi Jamesa. On często w towarzystwie nazywał to 'małym futerkowatym problemem'. Wielu naszych znajomych doszło do wniosku, że mam małego niesfornego królika. 2. - Kiedy w ciemnej alejce staniemy f2f z czymś takim, chcemy przede wszystkim zobaczyć, czy to coś jest materialne, a nie pytamy: 'przepraszam, czy jesteś może odciskiem duszy, która opuściła ciało?'- Ron na lekcji OPCM o inferiusach. Nie mam przy sobie serii, gdyż jestem na wakacjach, więc proszę wybaczyć nieścisłości xPP 3. W ZF kiedy Irytek próbował odkręcić tam coś na złość Umbridge, już po ucieczce bliźniaków, McGoinagall mruknęła 'Odkręca się w drugą stronę'. Więcej nie pamiętam xPP Edytowane przez Christina dnia 24.02.2014 18:36
Sev, maj hiroł! [s]Oh, I forgot we'll be hunting down Voldemort in a mobile library.[/s] |
|
|
|
| kaisha |
Dodany dnia 16.07.2007 10:01
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 1 Ranga: Mugol Data rejestracji: 15.07.07 |
"Kiedy w ciemnej alejce staniemy z czymś takim, chcemy przede wszystkim zobaczyć, czy to coś jest materialne, a nie pytamy: 'przepraszam, czy jesteś może odciskiem duszy, która opuściła ciało?'- Ron na lekcji OPCM o inferiusach....to raz. A dwa to momenty jak bliźniacy odstawiali numer Umbridge, ich efektowny odlot (łącznie z ukłonem Irytka) i to co wyprawiał Irytek po odejściu Freda i Georga ;D. Edytowane przez Christina dnia 24.02.2014 18:35
|
|
|
|
| Adalia |
Dodany dnia 16.07.2007 21:42
|
![]() Postów: 44 Dom: Brak przydziału Punkty: 120 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 16.07.07 |
Przed chwilą przeczytałam świetny kawałek (może to nie do końca tak idzie, nie jestem pewna, bo zażądałam, żeby koleżanka sprawdziła w książce jak to idzie po polsku ):Aha, Crabbe, rozluźnij trochę uścisk, bo jak Longbottom się udusi, będzie mnóstwo papierkowej roboty i obawiam się, że będę musiał o tym wspomnieć w twojej opinii, jeśli kiedykolwiek złożysz jakieś podanie o pracę (Snape do Crabbe'a, gdy Harry, Hermiona, Ron, Luna, Ginny i Neville zostali przyłapani na próbie włamania do gabinetu Umbridge). Under the burning sun I'll take a look around,
Imagine if this all came down.... |
|
|
|
| Courage |
Dodany dnia 05.08.2007 17:31
|
![]() Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: 149 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 05.08.07 |
Jaka ta książka by była nudna bez dwóch bliźniaków. Fred z Georgem dużo do niej wnoszą. Mnie najbardziej bawiły Tomy od 1 do 5, bo w 6 to już tak grozą wiało... no i bliźniaków w szkole nie było. "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące."
|
|
|
|
| JackAssia |
Dodany dnia 11.08.2007 14:13
|
![]() Postów: 6 Dom: Brak przydziału Punkty: -40 Ranga: Irytek Data rejestracji: 06.08.07 |
W Czarze Ognia, str. 238-239. Harry i Ron zmyślali zadanie na wróżbiarstwo, a Hermiona ciągle przesiadywała w bibliotece (to wtedy kiedy ześwirowała na punkcie skrzatów domowych) ![]() - Cześć. Skończyłam! - Hermiona - Ja też - Ron Hermiona przeczytała jego zadanie. - Czeka cię ciężki miesiąc, co? - Tak ale przynajmniej zostałem ostrzeżony. - Ron - Będziesz się topił dwukrotnie? - Hermiona - Och... tak? To chyba zamienię jedno topienie na stratowanie przez rozszalałego Hipogryfa. - Nie sądzisz, że każdy od razu się połapie, że to wszystko wymyśliłeś? - Jak śmiesz! Harowaliśmy przy tym jak domowe skrzaty! D Edytowane przez Christina dnia 24.02.2014 18:32
|
|
|
|
| Akitaki0 |
Dodany dnia 13.08.2007 15:55
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydziału Punkty: 24 Ranga: Mugol Data rejestracji: 11.08.07 |
Najśmieszniejsza jest chyba 1 część. s.139 "Prawdopodobnie zjadł za dużo, gdyż miał bardzo dziwny sen. Śniło mu się, że ma na głowie turban profesora Quirella, który (turban) mówił mu, że musi natychmiast przenieść do Slytherinu, ponieważ takie jest jego przeznaczenie. Harry powiedział turbanowi, że nie chcę iść do Slytherinu, a turban robił się coraz cięższy i cięższy. Harry próbował go ściągnąć, ale turban zacisnął mu się na głowie - i był tam Malfoy, który śmiał się z niego, widząc walkę z turbanem - a potem Malfoy zamienił się w tego nauczyciela z haczykowatym nosem, Snape'a, który śmiał się bardzo głośno, coraz głośniej - aż nagle buchnęło zielone światło i Harry obudził się, zlany potem i drżący ze strachu." HA, HA, HA Edytowane przez Christina dnia 24.02.2014 18:30
|
|
|
|
| Bazy |
Dodany dnia 18.08.2007 20:29
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 1 Ranga: Mugol Data rejestracji: 18.08.07 |
Mnie rozwalił tekst Freda do Percy'ego w HP4, podczas finału MŚ, po tym jak szef Percy'ego pomylił jego nazwisko i zwrócił się do niego Weatherby, Fred, kiedy Percy zaczynał po raz kolejny opowieść o denkach kociołków odparł - Oh zamknij się Weatherby Edytowane przez Christina dnia 24.02.2014 18:29
|
|
|
|
| Lara |
Dodany dnia 25.08.2007 22:47
|
![]() Postów: 90 Dom: Brak przydziału Punkty: 1032 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 09.06.07 |
Hmm ja mam 3 takie teksty z 7 tomu, ale nie napiszę bo będzie, że spojler Oczywiście wszystkie akcje z bliźniakami.I tom '' ...)Jedno z nas musi pilnować Snape'a... poczekać przy pokoju nauczycielskim i śledzić go, kiedy wyjdzie. Hermionom ty będziesz najlepsza.- Dlaczego ja? - To jasne - powiedział Ron - Możesz udać, ze czekasz na profesora Flitwicka. Och, panie profesorze - zaczął przemawiać wysokim głosem - tak się denerwuję, chyba się pomyliłam w pytaniu czternastym B... - Zamknij się'' ![]() II tom Akcje z Lockhart'em III tom Jak Hermiona trzasła Malfoya i podczas egzaminu wyleciała z krzykiem, bo bogin zamienił się w McGonagall i powiedział, że wszystko oblała ![]() IV tom Jak Pan Weasley ''rozwalił'' salon Dursely'om... wychodzi z kominka i mówi, że mają bardzo ładny dom ![]() V tom Przed pocałunkiem gdy Harry mówi, że w jemiołach jest pełno nargli... dalej już wiecie co było ;] No i tradycyjnie: Ron - Jak było ?? Harry - Mokro... i - Czy to prawda ze krzyczałeś na profesor Umbridge? - Tak. - Nazwałeś ją kłamcą? - Tak. - Powiedziałeś, że ten Którego Imienia Nie Wolno Wymawiać powrócił? - Tak. - Weź sobie ciasteczko Potter. I coś tam jeszcze było. VI ''jak Harry chodził z Ginny i ona mówi, że Romilda jej się pytała czy to prawda, że Harry ma na piersi wytatuowanego hipogryfa i ze ona powiedział że nie hipogryfa tylko rogogona węgierskiego, a o Ronie że ma pufka pigmejskiego tylko nie powiedziała gdzie'' ''Jego zaklęcie tarczy było tak mocne, że Snape'em rzuciło i upadł na czyjś stolik. Cała klasa wlepiała w niego oczy, gdy prostował się z gniewną miną. - Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter? - Tak. - Tak, proszę pana. - Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, panie profesorze.'' I ten moment gdy byli na OPCM i Snape pytał się Harry'ego jaka jest różnica pomiędzy Duchem, a Inferiusem - ta odpowiedz Rona Edytowane przez Christina dnia 24.02.2014 18:29
,, Jeżeli zabijasz spraw by ofiara czuła, że umiera'' - Bellatrix
![]() http://www.youtube.com/watch?v=a7IWiOeAyiA&mode=related&search= http://www.youtube.com/watch?v=SAFtF4ldeMU&mode=related&search= http://www.youtube.com/watch?v=pchB66yW7EI&mode=related&search= |
|
|
|
| Marigold |
Dodany dnia 26.08.2007 12:20
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 18 Dom: Brak przydziału Punkty: 179 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 24.08.07 |
W HP często pojawiają się zabawne teksty i wydarzenia. Bliźniacy oczywiście są świetni. Podobało mi się też komentowanie meczu przez Lunę i kiedy Hermiona mówiła Umbridge, że przeczytała całą książkę. No mapa Huncwotów "Uroczyście przysięgam, że knuję coś niedobrego" i napisy, które pojawiły się, kiedy pochylił się nad nią Snape i Irytek!! Uwielbiam go cha cha! Edytowane przez Christina dnia 24.02.2014 18:25
|
|
|
|
| Kapitan menel |
Dodany dnia 03.10.2007 17:52
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 190 Dom: Brak przydziału Punkty: 388 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 14.09.07 |
Wszystko co piszecie jest śmieszne, ale mnie najbardziej ubawił teks Harry'ego do Malfoya: Malfoy: - Wesley tobie by się kasy trochę przydało. Harry: - Tobie by się przydałą dodatkowa ręka. Malfoy: - Po co? Harry: - Żeby złapała za ciebie znicza. Jak ten fragment przeczytałem to śmiałem się do książki (rzadko mi się to zdarza)Ps. Sory za ewentualnie źle napisany fragment, ale nie mam HP i WA. Edytowane przez Christina dnia 24.02.2014 18:24
|
|
|
|
| patii |
Dodany dnia 03.10.2007 19:32
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 251 Dom: Brak przydziału Punkty: 276 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 24.07.07 |
- I jak było? - Ron - Mokro. - Harry - I co dostaliście po 2 sumy? - Hermi - Nie 3. Ale powinniśmy dostać z każdego przedmiotu powyżej oczekiwań - Fred - Dlaczego? - Ron - A dlatego że sam fakt że pojawiliśmy się na egzaminach był powyżej oczekiwań - George - Kiedy w ciemnej alejce staniemy z czymś takim, chcemy przede wszystkim zobaczyć, czy to coś jest materialne, a nie pytamy: 'przepraszam, czy jesteś może odciskiem duszy, która opuściła ciało?'- Ron na lekcji OPCM o inferiusach. Edytowane przez Christina dnia 24.02.2014 18:23
Odchodzę
Dziękuję za wsparcie: Smierciojadek Serea Christina Monny Alex I inni.... |
|
|
|
| Mishia |
Dodany dnia 05.10.2007 14:55
|
![]() Postów: 46 Dom: Brak przydziału Punkty: 76 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 22.08.07 |
W HP i KF ''... -A teraz wy. Macie być grzeczni w tym roku i nie wysadzać mi żadnych toalet -My? Nigdy nie wysadziliśmy toalety. -Ale to świetny pomysł mamo, dzięki. -George!To nie jest śmieszne'' Jakoś tak było. "- Nie płacz Ginny wyślemy ci mnóstwo sów. - Przyślemy ci sedes z Hogwartu" Na meczu quidditcha: ''- Tak więc... po oczywistym i odrażającym oszustwie... - Jordan! - warknęła profesor McGonagall - To znaczy... po jawnym, oburzającym faulu... - Jordan, ostrzegam cię.. - No dobrze już dobrze. Filint o mały włos nie zabił szukającego Gryfonów...'' I jeszcze jedno z pierwszej części: "Biedna muszla klozetowa jeszcze nie widziała czegoś tak okropnego jak twoja głowa, więc może ją zemdlić. " Edytowane przez Christina dnia 24.02.2014 18:22
|
|
|
|
| szczurek_13 |
Dodany dnia 18.10.2007 13:59
|
![]() Postów: 54 Dom: Brak przydziału Punkty: 177 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 02.07.07 |
HP i ZF Jak Ron dostał list z Hogwartu: Ron uniósł wysoko odznakę. - Nie wierzę! Nie wierzę! Och, Ron, to cudownie! Prefekt! Jak każdy w tej rodzinie! - A ja i Fred to co, jesteśmy tylko sąsiadami? Edytowane przez Christina dnia 24.02.2014 18:21
|
|
|
|
| maxime |
Dodany dnia 18.10.2007 15:07
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 97 Dom: Brak przydziału Punkty: 417 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 14.07.07 |
Mi podobał się fragment z 3 części: - O Percy jesteś perfektem? Nie mówiłeś nam o tym. No może raz, dwa, klika razy, przez całe lato. Nie jestem pewna czy dobrze to napisałam i czy to rzeczywiście było w tej części. Edytowane przez Christina dnia 24.02.2014 18:21
|
|
|
|
| Andrzejk1k |
Dodany dnia 18.10.2007 20:15
|
![]() Postów: 10 Dom: Brak przydziału Punkty: -11 Ranga: Irytek Data rejestracji: 22.07.07 |
Wypisaliście najlepsze fragmnety, ale znalazłem jeden śmieszny z I tomu. Oto słowa Dumbledore'a na ceremonii przydziału: Witajcie! - powiedział. - Witajcie w nowym roku szkolnym w Hogwarcie! Zanim rozpoczniemy nasz bankiet, chciałbym wam powiedzieć kilka słów. A oto one: Głupol! Mazgaj! Śmieć! Obsuw! Dziękuję wam! I usiadł. Rozległy się oklaski i wiwaty. Harry nie wiedział, czy ma się śmiać, czy zachować powagę. - Czy on jest trochę... no wiesz.. stuknięty? - zapytał niepewnym tonem Percy'ego. - Stuknięty? - powtórzył beztrosko Percy. - To geniusz! Największy czarodziej na świecie! Ale fakt, ma lekkiego świra. Podać ci ziemniaczki, Harry? Edytowane przez Christina dnia 17.02.2014 23:37
Zaśpiewajcie razem ze mną hymn Hogwartu:
Hogwart, Hogwart, Pieprzo-Wieprzy Hogwart, Naucz nas choć trochę czegoś! Czy kto młody z świerzbem ostrym, Czy kto stary z łbem łysego, Możesz wypchać nasze głowy Farszem czegoś ciekawego, Bo powietrze je wypełnia, Muchy zdechłe, kurzu wełna. Naucz nas co porzyteczne, Pamięć wzrusz, co ledwie zipie, My zaś będziem wkuwać wiecznie, Aż się w próchno mózg rozsypie! |
|
|
|
| Heren |
Dodany dnia 21.10.2007 12:34
|
![]() Postów: 11 Dom: Brak przydziału Punkty: 18 Ranga: Mugol Data rejestracji: 20.10.07 |
Bliźniacy. Boscy *_* Wszystko co napisaliście. Ciasteczko MgGonagall rządzi [; I taki tekst, z VI tomu: - Wspaniale - oburzył się Harry. - Naprawdę super! Kiedy dorwę tego MgLaggena... - Lepiej tego nie rób, ma rozmiary trolla. 'Wszyscy byli sfrustrowani, a niektórzy zaczęli się źle wyrażać o Wilkiem Twycrossie i jego Ce-Wu-Enie, nazywając go Cewinikiem lub Celnie Walniętym Namolcem.' No i te teksty Snape'a *_* Edytowane przez Christina dnia 17.02.2014 23:36
|
|
|
|
| Jasmine |
Dodany dnia 25.11.2007 20:52
|
![]() Postów: 41 Dom: Brak przydziału Punkty: 146 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 23.11.07 |
Wszelkie momenty z bliźniakami^^ Oni są arcyśmieszni, uwielbiam ich DI żeby nie było, zapodam fragmencik: - Na twoim nie ma litery. Chyba uważa, że nie zapominasz swojego imienia. Ale my nie jesteśmy tacy głupi. Wiemy, ze nazywamy się Gred i Forge. Przepraszam za jakiekolwiek niedociągnięcia, bo pisane z pamięci... ^^ Nie mnie juuż tu
![]() |
|
|
|
| Andrzejk1k |
Dodany dnia 29.11.2007 18:43
|
![]() Postów: 10 Dom: Brak przydziału Punkty: -11 Ranga: Irytek Data rejestracji: 22.07.07 |
Oto fragment z V tomu str. 644, wers 23-29 "Wieczorem Harry był bohaterem w pokoju wspólnym Gryffindoru. Fred i George odważnie rzucili zaklęcie powiększenia na okładkę "Żonglera" i powiesili ją na ścianie, tak że olbrzymia_twarz Harry'ego łypała_na wszystkich, od czasu do czasu wypowiadając grzmiącym głosem uwagi w rodzaju: "W ministerstwie są sami kretyni" abo "Umbridge, nażryj się gnoju." Edytowane przez Limonka dnia 09.01.2008 23:27 Zaśpiewajcie razem ze mną hymn Hogwartu:
Hogwart, Hogwart, Pieprzo-Wieprzy Hogwart, Naucz nas choć trochę czegoś! Czy kto młody z świerzbem ostrym, Czy kto stary z łbem łysego, Możesz wypchać nasze głowy Farszem czegoś ciekawego, Bo powietrze je wypełnia, Muchy zdechłe, kurzu wełna. Naucz nas co porzyteczne, Pamięć wzrusz, co ledwie zipie, My zaś będziem wkuwać wiecznie, Aż się w próchno mózg rozsypie! |
|
|
|
Goszka |
Dodany dnia 30.11.2007 09:09
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 619 Dom: SlytherinPunkty: 15017 Ranga: Żywa Legenda Data rejestracji: 09.11.07 |
1.Czara Ognia (cytat): "W rogu pola namiotowego utworzyła się już mała kolejka do kranu z wodą. Harry, Ron i Hermiona stanęli na końcu, tuż za dwoma czarodziejami kłócącymi się o coś zażarcie. Jednym był staruszek w długiej nocnej koszuli w kwiatki. Drugi był najwyraźniej pracownikiem Ministerstwa Magii; w ręku trzymał parę spodni w prążki i wyglądał, jakby miał się rozpłakać ze złości. - Załóż je Archie, nie bądź głupi, przecież nie możesz paradować w czymś takim, mugole przy bramie już zaczynają coś podejrzewać... - Kupiłem to w sklepie mugoli - upierał się staruszek - mugole to noszą. - Mugolskie kobiety Archie, nie mężczyźni! Mężczyźni noszą to! - odpowiedział czarodziej z ministerstwa, wymap_****ąc spodniami w prążki. - Ani myślę chodzić w czymś takim - odrzekł oburzony staruszek - Lubię, jak mi przewiewa intymne zakątki, to bardzo zdrowe..." No, sami widzicie, że dosyć zabawne. 2.Czara Ognia (cytat): "- Panie Crouch! - wydyszał Percy, zginając się w półukłonie, co sprawiło, że wyglądał m jakby nagle wyrósł mu garb. - Może zechciałby pan wypić kubek gorącej herbaty? - Och - powiedział pan Crouch, patrząc na Percy'ego z łagodnym zdziwieniem. - Tak... dziękuję ci, Weartherby. Fred i George parsknęli w swoje kubki. Percy, zaczerwieniony po uszy, rzucił się do czajnika." To, też przyjemnie się czyta ![]() 3.Czara Ognia (cytat): Weasleyowie i Harry natychmiast zatkali sobie uszy, ale Hermiona na którą urok wil nie działał, po chwili szarpnęła Harry'ego za ramię. Spojrzał na nią nieprzytomnie, a ona niecierpliwie wyciągnęła mu palce z uszu. - Popatrz na sędziego! - zawołała, chichocząc. Harry spojrzał na boisko. Hassan Mustafa wylądował przed tańczącymi wilami i zaczął wyczyniać bardzo dziwne rzeczy. Napinał muskuły i gorączkowo przygładzał włosy. - No, nie, tego już za wiele! - zagrzmiał Ludo Bagman, ale ton jego głosu wskazywał, że nieźle go to ubawiło. - Niech ktoś stuknie sędziego! Na boisko wbiegł magomedyk, który sam zatkał sobie uszy, i kopnął Mustafę w zadek." Jak to czytałam to się ze śmiechu pokładałam ![]() 4.Czara Ognia (cytat) : "- Wspaniale... A nie zechciałby pan udzielić mi krótkiego wywiadu? Podzielić się odrobiną swojego doświadczenia w obchodzeniu się z magicznymi stworzeniami? Na pewno pan wie, że co środę w "Proroku" jest kolumna zoologiczna. Moglibyśmy opisać te... ee... tylnowybuchowe glutki." To jest dopiero śmieszne... Tylnowybuchowe Glutki...Buhahhah! Edytowane przez Christina dnia 17.02.2014 23:35
![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
Strona 1 z 2: 12
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

):
Oczywiście wszystkie akcje z bliźniakami.

Slytherin