Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pan Śmierci
18.04.2026 13:02
Aż mi się przypomniało ożywienie na początku covidu. Kiedy to było w ogóle xD

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Mugol
15.04.2026 22:26
Cześć :) wracam po paru latach, a tu fandom umarł ;(

Specjalista ds. sprzedaży
12.04.2026 11:40
ja wczoraj napisałam pół posta w hogwarcie po czym stwierdziłam, że mi się nie chce i usunęłam xD

O choinka!
11.04.2026 17:22
Mnie się parę razy śniło, że Hogwart ożył

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Kto silniejszy?
Serpensortia
Hmmm... No w tym pojedynku mogłoby być ciekawie ^^ Hermiona zna duż zaklęć, ale w sytuacjach stresowych pewnie połowa jej umyka. Dracon natomiast, pomimo talentu, jest jeszcze zdecydowany w działaniu co może mu dawać lekką przewagę...
Wg mnie może być remis... Pewnie wiele osób się z tym nie zgodzi, ale taka moja opinia, cóż poradzę xD
Jeśli chodzi o Ron vs. Draco, to zdecydowanie i już bez żadnych wątpliwoścu wygrywa Malfoy xD Rowling sama przyznała, że Ron jest lekkim nieudacznikiem i niewiele potrafi, a Dracon ma wiele talentów i rozgromiłby rudzielca xD Ho ho ho...
Ślizgonka, Snaperka, Lupinistka, Malfoy'istka.

* Totally obsessed Snupin fangirl! *

'The right song can turn an emperor into a laughing stock, can bring down dynasties. A song can last long after the events and people in it are dust and dreams are gone.'

Mirru
Cóż, na moje poparcie w tej kwestii liczyć możesz na pewno xD Taki się z nas robi duet wspólnej adoracji Dracona, ale to dobrze, bardzo dobrze. W końcu Ślizgon Ślizgona zawsze poprze. A Ron... cóż, byłby jeszcze biedniejszy niż przed pojedynkiem, co już z lekka zakrawa na paranoję xD Nie, nie, ja lubię Rona, no ale... co tu dużo mówić? To Draco jest tu wykopany w kosmos.
Yo ho, yo ho and the bottle of rum ;]
Oh Voldemort,
If there's one thing I want you to bring me for Christmas this year,
It's to make Harry Potter disappear.
Lots of love,
D. M.

www.mirru.blog.onet.pl - "The Curse Breakers" by me.

Get on the train, fish. Get on the train.

Serpensortia
Yaay~! No to widzę, że mamy unię *^^* Również niezmiernie mnie to cieszy... Ślizgońskie układy są najlepsze! Widzę, że spójność poglądów jest niesamowita (odpowiedziałam na Twoje stare posty w 'co wy widzicie w Draco'- czy jak tam ten topic się nazywa), więc również dodam, że nie lubię Rona XD Dlaczego? Bo jest nieudacznikiem, nie ma siły przebicia i silnego charakteru. Koniec kropka. A Draco? Koleżanka wyżej nadmieniła za co go wielbimy :)
Wracając do debaty kto jest silniejszy...
Co powiecie na Ron vs. Neville? ;)
Ślizgonka, Snaperka, Lupinistka, Malfoy'istka.

* Totally obsessed Snupin fangirl! *

'The right song can turn an emperor into a laughing stock, can bring down dynasties. A song can last long after the events and people in it are dust and dreams are gone.'

Anitka
ODP NA MCGONNAGAL VS> SNAPEMam wrażenie, że McGonnagal mimo swojego uzdolnienia ledwo dorasta do kolan Snape'owi. Snape jest Mistrzem Leligimencji, ale nie tylko dlatego! Przez wiele lat rozwijał swoje uzdolnienia. Bycie podwójnym agentem może mieć wiele plusów. Od Lorda Voldemorta uczył się zaklęć Śmiercionośnych (tzw. Niewybaczalnych), ale także sam Dumbledore każąc mu uczyć Eliksirów pozwolił mu na dalsze rozwijanie się(założę się ,że nie był w nich najlepszy). W czasie gdy Snape uczył się, aby w przyszłości w końcu pokonać wrogów, McGonagall "grzała" fotel i patrzyła się spod oka. A to nie wystarczy!!! Tak więc wracając do Snape'a... Gdy Harry był w 6 klasie Dumbledore znów popełnił błąd pozwalając mu uczyć czarnej magii. W ten sposób Snape był bezpieczny i w tym czasie szkolił się(czyt. przypominał sobie wszystko):lol:
Coś się namieszało. Jednym słowem: Snape jest lepszy!

Teraz jakieś konkrety: Draco Malfoy vs. Harry Potter:smilewinkgrin:
Edytowane przez Anitka dnia 20.11.2007 12:45

Mirru
'mondrzejszy'?
A Ty, rzecz jasna, bierzesz niego przykład. Co... ekhm, widać.
Stawiam na Kingsleya. Dlaczego? Bo jest młodszy od Alastora, a co za tym idzie- bardziej zwinny. Nie można tu powiedzieć, że mniej doświadczony, bo jak wiemy King był bardzo dobrym aurorem. Może i Moody miał za sobą więcej lat praktyki, ale także drewnianą nogę. (No chyba, że z Szalonookiego taki drugi T-Bag, któremu nawet brak ręki nie przeszkadza. Ale wątpię, zresztą- kto czytał siódmy tom, ten czytał. Poza tym T-Bag jest jeden jedyny i wyjątkowy, heh xD). Drugim powodem, dla którego stawiam na Kinga- Alastora nie trawię.
Edytowane przez Mirru dnia 21.11.2007 15:44
Oh Voldemort,
If there's one thing I want you to bring me for Christmas this year,
It's to make Harry Potter disappear.
Lots of love,
D. M.

www.mirru.blog.onet.pl - "The Curse Breakers" by me.

Get on the train, fish. Get on the train.

martynkaaa
Hermiona Granger jezyk Zdecydowanie :D
Jak wszyscy wiemy Hermiona potrafi rzucać sporo zaklęć, o których Ron może sobie pomarzyć :D Nie, no tak poważnie to sporo jest fragmentów, w których Hermiona jest lepsza od Rona. W trakcie spotkań GD, np. :)

Hm..
Cho Chang vs Ginny Weasley?:D (Jak było to sorry jezyk)
'Nikt nikogo nie może mieć na własność - a ten, kto tak uważa, oszukuje samego siebie..'

wlizskif1990
hmm raczej hermiona by wygrala pojedynek
ona zawsze umiala pierwsza zaklecia a ron byl nie udacznikiem w zakleciach
nic nie umial zrobic a jeszcze ze zlamana ruzdzka to juz ompletnie ne mam szans
z hermiona

Prefix użytkownikaCordiale
(odnosząc się do martynkaaa)
Według mnie Ginny Weasley. Harry w szóstej części podczas pogrzebu Albusa Dumbledore'a podkreślił swoją myśl, że Ginny mało płacze, jest dzielna i wytrwała (nawet jak straciła chłopaka [chwilowo owszem, ale ta niekoniecznie wiedziała o tym, że się zejdą])
A Cho jak pamiętamy w piątej części ciągle płakała...

Remus Lupin vs Syriusz Black.
"Dobra, marudo, nie marudź już tak, bo zamarudzisz mnie na śmierć."

31.media.tumblr.com/a4680331a0e696af3a51b345db3fc2b3/tumblr_mfvcyqBCrE1ra5xmxo1_500.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=dLhFDYQHDQY

Prefix użytkownikalosiovsky
Hmmm ja myślę że Syriusz dlaczego?
Myślę że dlatego że Syriusz był animagiem a to bardzo trudna dziedzina magii w książce(nie pamiętam w której części) jest wspomniane że Syriusz miał wielki talent radził sobie bardzo dobrze z każdym przedmiotem i dlatego myślę że lepszy jest Syriusz.

Minevra McGonagall vs Molly Weasley.(jeżeli było to sorki)

Prefix użytkownikaKubeN
Minerva McGonagall. Czemu? Minerva jest lepszym czarodziejem gdyż jest ona nauczycielką transmutacji co potrafi wykonywać bardzo dobrze i dzięki temu mogła by wygrać.

A co wy na : Alastor ''Szalonooki'' Moody vs Percy Wesley (Wetherby he he )

Prefix użytkownikanostalgia4511
Uważam, że Szalonooki. Nie dlatego, że trzymał się ciągle tego, co prawdziwe, ale dlatego, że wierzył w to samo. Nie zmieniał ciągle zdania.

Albus Dumbledore czy Aberthwort (czy jakoś tak) Dumbledore.

Prefix użytkownikaYourSmile
Lubię obu braci, ale jednak myślę, że to Albus miał potężniejszą moc. Posiadał ogromne doświadczenie w pojedynkach i nie zapominajmy, że miał w swoim posiadaniu Czarną Różdżkę. Tak poza tym Albus przez większą część swojego życia walczył, pozyskiwał wiedzę, był znakomity w transmutacji..

Luna Lovegood vs. Hermiona Granger

Prefix użytkownikaLapa15
Ja się tutaj trochę waham... Raczej Hermiona, ponieważ umiała więcej zaklęć, posiadała dużą wiedzę. Luna w sumie też, ale była tak rozkojarzona... Wydaje mi się, że powinna to być Hermiona.
Lord Voldemort vs Gellert Grindelwald

Prefix użytkownikaNarcissa
Lord Voldemort vs Gellert Grindelwald Hmm trudne, myślę że jednak Lord Voldemort, choć Gellert też był wspaniałym czarodziejem.Lecz w moim odczuciu Voldemort zwycięża, bo dokonał wielu zły rzeczy, których przeciętny czarodziej by się nie podjął, np horkruksy.

Lucjusz Malfoy v Arthur Weasley (jeśli było to sorki)
Edytowane przez Prefix użytkownikaNarcissa dnia 04.07.2013 16:11
Od cnót Gryfonów kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów chroń nas Slytherinie

i44.tinypic.com/ivyb7c.gif

Prefix użytkownikaLapa15
Jejujejujejujej. Trudne, musiałam się sporo zastanowić. Po właśnie tym zastanowieniu, stawiam na Lucka. Dlaczego? Z powodu przynależności do grona Śmierciożerców. Tam można był się nauczyć wielu czarnomagicznych zaklęć, które są od zwykłych potężniejsze.

Syriusz Black vs. James Potter
media.giphy.com/media/R6DRohtmrCf9m/giphy.gif

Moje wewnętrzne oko tu cierpi

i66.tinypic.com/2d0kx0l.png

Syriusz Black vs. James Potter Hmm uważam, że Syriusz ponieważ udało mu się uciec z Azkabanu. I był w Zakonie (Potter też) ale go nie lubię. Myślę, że Syriusz był o wiele lepszym czarodziejem niż Potter.

Narcyza Malfoy v Molly Weasley ^^
Od cnót Gryfonów kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów chroń nas Slytherinie

Prefix użytkownikaAnciol
Moim zdaniem może to być James Potter. Oni oczywiście byli obydwoje wyjątkowo zdolnymi uczniami. Moje przypuszczenie wiąże się tylko z tym, że miał bardzo pokaźną kartotekę, nawet sam, tego co nabroił no i przemiana w jelenia wydaje mi się jakoś wyjątkowo skomplikowaną. Wiemy, że umiał wyczarować patronusa. Syriusz nigdy tego nie zaprezentował.

Fluer vs .Krum

edit.
Narcyza Malfoy v Molly Weasley

O Narcyzie było bardzo mało. Nie przypominam sobie żeby używała jakichś specjalnych zaklęć. Sądzę jednak, że to mogła być bardzo zdolna osoba. Jednak w pojedynku myślę, że wygrałaby Molly. Była w zakonie a nie wiadomo, czy Narcyza była aż tak ważną żeby posiadać chociaż mroczny znak. Myślę, że to jej mąż był zdolniejszy. No i Draco miał kiepskie stopnie więc raczej nie odziedziczył wielu talentów.

Powtarzam: Fluer vs. Krum :)
Edytowane przez Prefix użytkownikaXeri dnia 10.11.2013 10:17
Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3

Wiersz autorstwa łośka <3

Anciolu, piękny i wspaniały,
kimże ja przy Tobie jestem,
taki niedojrzały...
Spójrz w oczy me,
jak lekki wiatr,
pieszczą Cię.
Odpowiedz na to pytanie,
czy życie razem nam dane?
Oddaj mnie rentę swę*,
a szepnę Ci do ucha,
Kocham Cię!

*rentę swę - użyte tu celowo

,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43.
Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D"

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/wladca_rymow.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/wladca_rymow.png

Prefix użytkownikaLapa15
Hm.. ja natomiast uważam, zę obie postacie są sobie równe, z powodów wymienionych przez was. Wydaje mi się, że Black umiał wyczarować Patronusa, nie wiem. No więc:
Cyziu, uważam, że obie postacie są równe, bo: Narcyza na pewno znała czarną magię, lecz Molly też. Nawet się trochę waham, czy to nie Molly była silniejsza, ponieważ zabiła Bellatrix. Nie wiem, czy Narcyza dokonała czegoś takiego.
Ann Mia, Krum. Z tego samego powodu: czarnej magii. Uczyli jej w szkole Kruma, a w Fleur chyba nie.
Glizdogon vs. Remus Lupin
media.giphy.com/media/R6DRohtmrCf9m/giphy.gif

Moje wewnętrzne oko tu cierpi

i66.tinypic.com/2d0kx0l.png

Remus Lupin - zdecydowanie, nauczyciel przynależność do Zakonu i był bardzo zdolnym uczniem.
Co do stwierdzenia, że Draco nie był zdolny nie zgodzę się, był nawet dobrym uczniem nie takim jak Granger ale okej, dobrze latał na miotle w eliksirach nie był najgorszy tak jak Neville. No i nauczył się Okulmencji i Znał zaklęcia niewybaczalne nie wszystkie.

Draco Malfoy v Ron

Prefix użytkownikaAnciol
Tutaj wydaje mi się, że niestety Malfoy. Lucjusz uważał, że Draco ma fatalne stopnie. Wiemy jednak, że z eliksirów miał W lub P bo dostał się do tej klasy. Nie przypominam sobie żeby chodził na jakieś inne zaklęcia. Draco był lepszy w pojedynkach od Rona, znał z pewnością zaklęcia niewybaczalne i potrafił ich użyć. Ron nie. Draco był też szybszy i bystrzejszy (moim zdaniem)

To może Bill W vs Lucjusz M ?
Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3

Wiersz autorstwa łośka <3

Anciolu, piękny i wspaniały,
kimże ja przy Tobie jestem,
taki niedojrzały...
Spójrz w oczy me,
jak lekki wiatr,
pieszczą Cię.
Odpowiedz na to pytanie,
czy życie razem nam dane?
Oddaj mnie rentę swę*,
a szepnę Ci do ucha,
Kocham Cię!

*rentę swę - użyte tu celowo

,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43.
Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D"

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/wladca_rymow.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/wladca_rymow.png

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: