Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Liczba horkruksów
|
|
| Dokers |
Dodany dnia 11.08.2007 08:47
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 3 Ranga: Mugol Data rejestracji: 11.08.07 |
Po przeczytaniu tomu 7 wydaje mi się, że nie pasuje liczba horkruksów. Powinno ich być 6, bo skoro Riddle podzielił duszę na 7 części, to jedna musiała zostać w nim. Zobaczcie sami: 1. Dziennik Riddle'a - zniszczony przez Harry'ego 2. Pierścień z Kamieniem Wskrzeszania - zniszczony przez Dumbledore'a 3. Medalion podmieniony przez Regulusa - zniszczony przez Rona 4. Filiżanka Hufflepuff - zniszczona przez Hermionę 5. Diadem Ravenclaw - zniszczony przez czar Crabbe'a 6. Wąż Nagini - zabity przez Neville'a No, i niby się zgadza, ALE UWAGA: 7. i 8. Sam Riddle, zabity kiedy Harry miał odpowiednio roczek i 17 lat 9. Sam Harry Nawet zakładając, że ta cząstka duszy LV z podpunktu 7. nie zginęła, tylko została "przeniesiona" do Harry'ego, to i tak zostało 8 części... Jakieś pomysły? |
|
|
|
| nassy34 |
Dodany dnia 11.08.2007 13:59
|
![]() Postów: 11 Dom: Brak przydziału Punkty: 15 Ranga: Mugol Data rejestracji: 26.06.07 |
Myślę, że jeśli chodzi o punkt 7, to z tego, jak ja to zrozumiałam wynika, że gdy zaklęcie odbiło się od Harrego, gdy miał roczek to trafił w ciało Voldemorta, ale chyba nie zniszczył tej cząstki duszy, która w nim była, prawda? Skoro Voldemort "istniał" ale jednak bez ciała. Więc myślę że Twój punkt 7 i 8 to ta sama cząstka duszy. Więc jak już Dumbledore wyjaśniał w 6 tomie, gdy Voldi wszedł do domu Potterów miał 6 horkruksów - do 7 brakowało mu tylko jednego, którego chciał stworzyć zabijając Harry'ego + cząstka duszy w nim samym. 7 horkruksem stał się jednak Harry. Więc wynika z tego że Voldi miał 7 horkrusków - jeden niechciany - i cząstkę duszy w swoim ciele. Więc się zgadza. Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 22:34
"Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE Potter?
- Tak. - Tak, proszę pana. - Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, panie profesorze." |
|
|
|
| Crezax |
Dodany dnia 11.08.2007 18:26
|
![]() Postów: 6 Dom: Brak przydziału Punkty: 12 Ranga: Mugol Data rejestracji: 09.08.07 |
Ja powiem tak, logiczne by było, gdyby dzieląc duszę na 7 części miało się 7 "żyć", ale wygląda na to, że jak zginiesz posiadając horcruxa, to twoja dusza "ucieka" do horcruxa, a dusza z horcruxa "idzie na wymianę" inaczej tego wyjaśnić się chyba nie da Czasem lepiej być cicho i sprawić wrażenie idioty, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości...
|
|
|
|
| Dokers |
Dodany dnia 11.08.2007 22:45
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 3 Ranga: Mugol Data rejestracji: 11.08.07 |
Dumbledore, po obejrzeniu z Harrym wspomnienia Slughorna, wspomniał, że LV był zafascynowany liczbą 7. Jak na mój rozum, to powinno być 6 horkruksów plus LV, ale to co piszecie nawet mądrze brzmi ^^ |
|
|
|
BlinkBlinkBoy |
Dodany dnia 20.08.2007 14:28
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 33 Dom: SlytherinPunkty: 255 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 19.08.07 |
Horkruksów było 6 - do tego trzeba dodać cząstkę duszy, którą Voldemort zostawił w swym ciele i która stanowiła podstawę jego odrodzonego jestestwa oraz tą część, którą przypadkowo podzielił się z Harrym i która pozwalała na odczuwanie nastroju Voldemorta. Podsumowując, Voldemort jako jedyny czarodziej/czarnoksiężnik podzielił swą duszę na 8 części... Koniec i kropka. Nic dodać, nic ująć... Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 22:35
|
|
|
|
| LunaMadness |
Dodany dnia 31.08.2007 21:00
|
![]() Postów: 60 Dom: Brak przydziału Punkty: 135 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 29.08.07 |
To proste: Czarny Pan chciał podzielić duszę na 7 części. Miał już komplet 6 horkruxów, gdy wyruszył zabić Harrego. LV dusza była niestabilna i nieświadomie oraz niechcący podzielił ją oddając jej ósmą część nowemu horkruxowi: Harremu . Pierścień był horkruxem (inaczej Dumbledore nie miałby problemu z klątwą, która go zabijała) Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 22:35
|
|
|
|
| Lara |
Dodany dnia 01.09.2007 01:07
|
![]() Postów: 90 Dom: Brak przydziału Punkty: 1032 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 09.06.07 |
To nie klątwa z pierścienia go zabiła, tylko z kamieni wskrzeszenia i tylko dlatego, że on ''zakręcił'' tym kamieniem, bo chciał zobaczyć swoja zmarła siostrę i rodziców. Powiedział o tym Dumbledore Harry'emu na stacji King Cross..tak sądzę. Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 22:35
,, Jeżeli zabijasz spraw by ofiara czuła, że umiera'' - Bellatrix
![]() http://www.youtube.com/watch?v=a7IWiOeAyiA&mode=related&search= http://www.youtube.com/watch?v=SAFtF4ldeMU&mode=related&search= http://www.youtube.com/watch?v=pchB66yW7EI&mode=related&search= |
|
|
|
| Renaemma |
Dodany dnia 01.09.2007 12:02
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 1095 Dom: Brak przydziału Punkty: 2369 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 05.05.07 |
Punkt 7. Wtedy kiedy Voldemort stracił swą moc stracił też ciało. A gdy śmiertelne zaklęcie odbiło się od Harry'ego i trafiło w VBoldemorta umało ciało. A sam Voldemort jako coś mniej niż duch, mniej niż narmarniejsze widmo przeżył. A gdy zaklęcie trafiło w Voldemorta przez jakiś przypadek stworzył horkusa. I ten horkus wszedł w jedyną żyjącą osobą w domu (Voldemort był w tym czasie widmem. Rodzice Harry'ego nie żyli.) - czyli w Harry'ego. Wtedy ciało Riddla nie było horkusem. Więc dzielimy to jako jeden punkt. Podsumujmy. 1. Dziennik Riddle'a - zniszczony przez Harry'ego 2. Pierścień z Kamieniem Wskrzeszania - zniszczony przez Dumbledore'a 3. Medalion podmieniony przez Regulusa - zniszczony przez Rona 4. Filiżanka Hufflepuff - zniszczona przez Hermionę 5. Diadem Ravenclaw - zniszczony przez czar Crabbe'a 6. Wąż Nagini - zabity przez Neville'a 7. Harry - horkus o którym istnieniu nie wiedział Voldemort 8. Voldemort Wszystko się zgadza. Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 22:36
![]() Zawsze śmieje się, nawet kiedy całą ziemie przykrył ciemny płaszcz. Kiedy wszyscy pogrążeni są w rozpaczy nigdy nie tracę swego serca które rozjaśnia mi drogę w ciemności. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ "Nie wiedział dlaczego to robi, dlaczego podchodzi do umierającego mężczyzny, nie wiedział, co naprawdę czuje, patrząc na białoszarą twarz Snape'a i jego palce, próbujące wymacać krwawiącą ranę na szyi. Zdjął pelerynę-niewidkę i spojrzał na człowieka, którego tak nienawidził, którego szeroko rozwarte czarne oczy patrzyły teraz na niego i który poruszał wargami, jakby chciał coś powiedzieć. Pochylił się nad nim, a Snape chwycił go za szatę na piersiach i przyciągnął bliżej. Z jego gardła wydobył się straszny charkot. - Weź... to... weź... to. Coś z niego wyciekło i nie była to tylko krew. Z jego ust, uszu i oczu wydobyło się coś srebrzystoniebieskiego, coś, co nie było ani gazem, ani cieczą... a Harry wiedział, co to jest, lecz nie miał pojęcia, co robić... Hermiona wcisnęła mu do trzęsącej się ręki wyczarowaną przez siebie butelkę. Przeniósł różdżką srebrzystą substancję do butelki. Kiedy była pełna, uchwyt Snape'a zelżał, a on sam wyglądał, jakby już całkowicie się wykrwawił. - Spójrz... na... mnie - wyszeptał. Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach znikło, stały się nieruchome, puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył." ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ "..Kocham ziemię, po której On stąpa, powietrze nad jego głową; wszystko, czego dotknie jego ręka, każde jego słowo, każde spojrzenie, każdy postępek i Jego całego bez zastrzeżeń.." ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ - Będę jak skała: twarda i niezniszczalna. - Skały są twarde, ale z czasem kruszeją. - To czym mam być? - Kim. Bądź sobą. - Nie. Nie mogę być kimś, kogo już nie ma. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ - ... naprawdę mi na Tobie zależy. - ucięła nagle. - Powiedziałaś... że Ci na mnie zależy? - uniósł szybko wzrok i patrywał się w nią oczami, które zdawały się mieć barwę i wyraz jakich jeszcze nigdy w życiu Ona nie widziała. - Nie. - odpowiedziała pośpiesznie - Chciałam tylko sprawdzić, czy mnie słuchasz. |
|
|
|
| ginny93 |
Dodany dnia 16.09.2007 18:43
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 16 Ranga: Mugol Data rejestracji: 16.09.07 |
Voldemort stworzył 8 horkruks nieświadomie, próbując go zabić. On chciał stworzyć ich 7 bo to "najpotężniejsza liczba magiczna", ale stworzył 8-nieświadomie. A niema czegoś takiego jak ograniczenie ich ilości. Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 22:36
|
|
|
|
| Heren |
Dodany dnia 20.10.2007 15:42
|
![]() Postów: 11 Dom: Brak przydziału Punkty: 18 Ranga: Mugol Data rejestracji: 20.10.07 |
A mi się wydaje, że to nieźle poplątane. Bo trzeba odpowiedzieć na pytanie- czy jeśli Voldemort wyruszał do domu Potterów, to po to, by zapobiec przepowiedni i zabić Harry'ego jako przyszłego rywala, czy po to, by stworzyć Horkruks. Jeśli w wypadku pierwszym - wszystko się zgadza, Voldemort miał siedem Horkruksów (siódmym był on sam), ale niechcący uczynił Harry'ego ósmym (sam o tym nie wiedział...dziwi mnie to, bo wcześniej było napisane, że Hermiona dokopała się do tego, jak stwarza się Horkruksa i trzeba wypowiedzieć zaklęcie' zakład, że Voldemort tego nie zrobił, więc bądź co bądź to jednak dziwne, że Harry został Horkruksem) Jeśli wypadek drugi - to nie rozumiem x.x Ale chyba jednak wypadek pierwszy. Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 22:37
|
|
|
|
| mati012 |
Dodany dnia 29.12.2007 12:35
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 127 Dom: Brak przydziału Punkty: -789 Ranga: Więzień Azkabanu Data rejestracji: 09.04.07 |
Horkruksy: 1.Pierścien Gaunta - zniszczony przez Dumbledore'a 2.Wąż Nagini - zniszczony przez Nevilla 3.Medalion slytherina - zniszczony przez Rona 4.Czarka Hufflepuffu - zniszczona przez Hermionę 5.Diadem Roveny Rawenclaw - zniszczony do połowy przez czar Crabba a Luna zniszczyła go całkiem w salonie krukonów 6.Dziennnik Riddla - zniszczony w komnacie przez Harry'ego 7.Harry - zniszczony przez Voldemorta (ale potem wskrzeszony) 8.Voldemort - zabity dwa razy przez Harry'ego. Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 22:38
DRACO MALFOYOWI MÓWIMY STOP !!!
|
|
|
|
ZgreD |
Dodany dnia 19.01.2008 11:58
|
![]() Postów: 18 Dom: RavenclawPunkty: 222 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 09.09.07 |
Już się pogubiłam w tych horkruxach..Powinno ich być 7.. 1.Diadem Ale jak ktoś wyliczał przede mną, jest ich 8 .. Dziwne ;/2.medalion 3.czarka 4.pierścień 5.Nagini 6.Harry 7.Voldemort 8.Dziennik.. Moim zdaniem też zaszła jakaś pomyłka. ![]() |
|
|
|
| Akazasona |
Dodany dnia 19.01.2008 17:18
|
![]() Postów: 13 Dom: Brak przydziału Punkty: 25 Ranga: Charłak Data rejestracji: 15.01.08 |
Oczywiście, że nie zaszła żadna pomyłka! 1.Diadem 2.Medalion 3.Pierścień 4.Nagini 5.Czarka 6Dziennik 7.Harry A zatem Voldemort stworzył 7 horkruksów- 8 część to jego dusza, której przecież nie ukrył w żadanej osobie/rzeczy. Wszystko się zgadza ![]() |
|
|
|
| Potter7 |
Dodany dnia 20.01.2008 10:04
|
![]() Ostrzeżenia: 5 Postów: 6 Dom: Brak przydziału Punkty: 52 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 19.01.08 |
Tu przecież nie ma w horkruksach ograniczenia ilości Tom Riddle pytał Slughorna czy można podzielić duszę na 7 części bo ta liczba jest NAJPOTężNIEJSZą liczbą magiczną a Voldi chciał być NAJPOTężNIEJSZYM CZRODZIEJEM I CZARNOKSIężNIKIEM jak wiemy jedno na pewno mu się udało był chyba najlepszym czarnokziężnikiem ALE CO DO CZAROWNIKA TO RACZEJ MU SIę NIE UDAłO bo nawet sam Harry ten co pokonał Voldemorta powiedział w Komnacie Tajemnic do Toma z dzienniczka : * Nie jesteś ! & Co nie jestem? -prychnął Tom * Nie jesteś najpotężniejszym czarownikiem na świecie. Nim jest Dumbledore. A ty też się go boisz! Moim zdaniem można się kłócić o to kto jest lepszy Dumbledore czy Potter ale chyba Potter bo go pokonał i zniszczył horkruksy i te świadomie stworzone i te nie świadomie bo Rowling raczej się nie pomyliła myślę że ona zrobiła jakby płapkę dla dociekliwych i opisała tylko te świadomie stworzone a o tych nie świadomie stworzonych dała nam pomyśleć i giny93 chciał7 miał 8 to najlepsze wyjaśnienie EDIT wiesz co Heren masz racje to jest pogwatmane ale Dumbledore to wyjaśnia Voldemort miał6 horkuksów ( siódmym był on sam, znaczy się jego dusza w jego ciele) i wchodząc do domu Potterów miał ich 7 ale uczynił swą duszę tak nie stabilną że kiedy chciał zabić Harry'ego by pszepowiednia się nie spełniła to jego różczka może sama zadziałała bez wiedzy Voldemorta i stworzyła horkruksa który żył w Harry'm nie naruszając jego własnej duszy Edytowane przez Alette dnia 22.02.2013 15:27
|
|
|
|
| Bella Tonks |
Dodany dnia 05.02.2008 17:12
|
![]() Postów: 134 Dom: Brak przydziału Punkty: 197 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 13.09.07 |
Horkruksy to: 1.Dziennik Riddle'a - zniszczony przez Harry'ego w komnacie tajemnic kłami bazyliszka. 2.Pierścień Gaunta - zniszczony przez Dumbledore'a w gabinecie dyrektora mieczem Gryffindora. 3.Medalion Slytherina - zniszczony przez Rona w jakimś lesie przy jeziorku mieczem Gryffindora. 4.Czarka Hufflepuffu - zniszczona przez Hermionę w komnacie tajemnic kłami bazyliszka. 5.Diadem Ravenclaw - zniszczony przez czar Crabba w Pokoju Życzeń. 6.Harry James Potter - zniszczony przez Voldemorta w zakazanym lesie morderczym zaklęciem. 7.Wąż Nagini - zniszczona przez Nevilla na dziedzińcu w Hogwarcie mieczem Gryffindora. 8.Lord Voldemort (Tom Marvolo Riddle) - zniszczony przez Harry'ego J. Pottera w Wielkiej Sali odbijając mordercze zaklęcie, zaklęciem Expelliarmus. Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 22:39
|
|
|
|
Mosag |
Dodany dnia 05.02.2008 18:21
|
![]() Postów: 252 Dom: HufflepuffPunkty: 410 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 19.04.07 |
Było siedem horkruksów: 1. dziennik 2. pierścień 3. medalion 4. czarka 5. wąż 6. diadem 7. Harry proste, nie? Bello Tonks, sam Voldemort to już nie horkruks!! Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 22:39
Kto jest Śmierciożercą? Ja! Ktoś o tym wie? Może rzucę na niego Avada Kedavra?
|
|
|
|
| MaraQs |
Dodany dnia 05.02.2008 18:33
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 75 Dom: Brak przydziału Punkty: 137 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 05.02.08 |
Też o tym myślałem i wydaje mi się, że Rowling nie policzyła ich sobie (:lol: ) a chciała ubarwić książkę, więc nie ma aż tak dużego problemu, chociaż to są tylko moje przypuszczenia. Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 22:39
|
|
|
|
| Krzychu_110 |
Dodany dnia 05.02.2008 20:30
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 81 Dom: Brak przydziału Punkty: 519 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 11.06.07 |
Horkruksów było 7 + 8 część Voldemorta ale Voldemort chciał stworzyć 6 horkruksów, a 7 horkruksem był Harry, ale tego horkuksa stworzył nieświadomie gdy próbował go zabić jako niemowlę. Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 22:40
|
|
|
|
| dawcio930 |
Dodany dnia 05.02.2008 21:59
|
![]() Postów: 18 Dom: Brak przydziału Punkty: 19 Ranga: Mugol Data rejestracji: 05.02.08 |
Hej! Teraz właśnie przeczytałem rozdział "Horkruksy" i też mi się to nie zgadza. Wychodzi mi, że było 8 horkruksów: dziennik, pierścień, medalion, czarka, diadem, Nagini, Harry i Voldemort. |
|
|
|
| MarlenQa |
Dodany dnia 16.03.2008 16:39
|
![]() Postów: 32 Dom: Brak przydziału Punkty: 687 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 26.02.08 |
Horkrusy: 1. Dziennik Riddle'a 2. Puchar Hufflepuff 3. Diadem Ravenclaw 4. Medalion Slytherina 5. Pierścień z Kamieniem Wskrzeszenia 6. Wąż - Nagini 7. Harry Potter Voldemort nosił w sobie cząstkę duszy, ale przez rzucone zaklęcie na Harry'ego które się od niego odbiło i ugodziło samego Voldemorta cząstka duszy żyła w Harrym. Voldemort miał w sobie cząstkę duszy. Dusze jego, oprócz samego Voldemorta były rozczepione w siedmiu miejscach, a konkretnie były w pięciu przedmiotach, oraz Harrym i Nagini. Voldemort musiał mieć przecież w sobie duszę, prawda? Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 22:40
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Christina
Slytherin

Ravenclaw

Hufflepuff