Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Liczba horkruksów
|
|
| ginny_potter_666 |
Dodany dnia 22.03.2008 19:17
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: -174 Ranga: Więzień Azkabanu Data rejestracji: 18.03.08 |
Ile jest tych horkruksów? 1. Dziennik Riddle'a 2. Pierścień Marvolo Gaunta 3. Diadem Roveny 4. Puchar Helgi 5. Medalion Salazara A gzie 6 i 7 horkruks? |
|
|
|
| Lauri |
Dodany dnia 24.03.2008 19:25
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 16 Ranga: Mugol Data rejestracji: 24.03.08 |
Renaemma napisał/a: Punkt 7. Wtedy kiedy Voldemort stracił swą moc stracił też ciało. A gdy śmiertelne zaklęcie odbiło się od Harry'ego i trafiło w VBoldemorta umarło ciało. A sam Voldemort jako coś mniej niż duch, mniej niż najmarniejsze widmo przeżył. A gdy zaklęcie trafiło w Voldemorta przez jakiś przypadek stworzył horkusa. I ten horkus wszedł w jedyną żyjącą osobę w domu (Voldemort był w tym czasie widmem. Rodzice Harry'ego nie żyli.) - czyli w Harry'ego. Wtedy ciało Riddla nie było horkusem. Więc dzielimy to jako jeden punkt. Podsumujmy. 1. Dziennik Riddle'a - zniszczony przez Harry'ego 2. Pierścień z Kamieniem Wskrzeszania - zniszczony przez Dumbledore'a 3. Medalion podmieniony przez Regulusa - zniszczony przez Rona 4. Filiżanka Hufflepuff - zniszczona przez Hermionę 5. Diadem Ravenclaw - zniszczony przez czar Crabbe'a 6. Wąż Nagini - zabity przez Neville'a 7. Harry - horkus o którym istnieniu nie wiedział Voldemort 8. Voldemort Wszystko się zgadza. Tutaj jest wszystko czytelnie i jasno wyjaśnione. Według mnie nie ma innego wytłumaczenia. Voldemort chciał stworzyć 7 horkruksow.. i to uczynił, jednak poprzez swój błąd, Harry stał się kolejnym horkrusem... wbrew woli LV i bez jego wiedzy Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 22:45
|
|
|
|
Agnieszka_Potter |
Dodany dnia 31.03.2008 18:09
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 8 Dom: RavenclawPunkty: 153 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 22.03.08 |
Moim zdaniem horkruksów było 7: 1. Dziennki Toma Riddla 2. Pierścień Marvola 3. Czarka Helgi Hufflepuff 4. Diadem Roweny Rawenclaw 5. Medalion, który podmianił Regulus Black, 6.Wąż LV - Nagini 7. Harry Cząstka, która została w LV nie liczy się, bo on nie był horkruksem, więc podsumowując mamy ich 7 "Jeżeli ktoś spełnia wszystkie nasze marzenia, kolejne stają się tylko kaprysami. Najpiękniejsze są marzenia niezrealizowane, bo to one nadaja życiu sens."
Rafał Kosik - autor cyklu o przygodach Felixa, Neta i Niki |
|
|
|
| Airotsih |
Dodany dnia 31.03.2008 23:52
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 4 Ranga: Mugol Data rejestracji: 31.03.08 |
Ja uważam że horkruksów było 7, a Voldemort to Voldemort, a nie horkruks... Horkruks nie mógłby stworzyć sobie nowego ciała w 4 tomie... Jakby tak każdy horkruks to potrafił, to byłoby siedmiu Voldemortów... B) Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 22:46
|
|
|
|
OLCIA |
Dodany dnia 24.04.2008 10:42
|
![]() Postów: 41 Dom: HufflepuffPunkty: 1369 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 16.05.07 |
Kiedy Voldemort chciał zabić Harrego przekazał mu swą cząstkę duszy! Kiedy zaklęcie odbiło się i trafiło w Voldemorta zabiło w nim te cząstkę duszy, która w nim żyła. Chociaż nie, już się pomieszałam w tym wszystkim. W sumie w IŚ Harry musiał zabić na koniec samego Voldemorta bo żyła chyba w nim cząstką duszy, ta ostatnia którą Harry musiał pokonać! POMOCY - pogubiłam się:mad: Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 22:47
Szczęśliwy człowiek jest wtedy, kiedy przestaje narzekać na problemy które ma, a zaczyna doceniać jak wiele ma ich za sobą
|
|
|
|
| AlterEgo |
Dodany dnia 28.04.2008 19:42
|
![]() Postów: 14 Dom: Brak przydziału Punkty: 17 Ranga: Mugol Data rejestracji: 28.04.08 |
Zgodnie z tym, co Tomowi Riddle powiedział Slughorn, horkruksem nazywamy przedmiot, w którym ktoś ukrył cząstkę rozszczepionej duszy. Jeżeli ciało zostanie zaatakowane lub nawet zniszczone, nie można umrzeć, bo część duszy pozostaje na ziemi nieuszkodzona. Rozszczepienia duszy dokonywało się poprzez akt zła, np. morderstwo! Gdy morderca zabija swoją ofiarę, to dusza jest przez chwilę rozdarta. Czarodziej, który zamierza stworzyć horkruksa wykorzystuje to rozdarcie i zamyka oddartą część duszy w wybranym przedmiocie. Zatem horkruksem nie mógł być Tom Riddle!!! Jakie to były przedmioty...? 1.Dziennik Toma Riddle'a - zniszczony przez Harry'ego w komnacie tajemnic kłami bazyliszka. 2.Pierścień Gaunta - zniszczony przez Dumbledore'a w gabinecie dyrektora mieczem gryffindoru. 3.Medalion Salazara Slytherina - zniszczony przez Rona w jakimś lesie przy jeziorku mieczem gryffindora. 4.Czarka Helgi Hufflepuff - zniszczona przez Hermionę w komnacie tajemnic kłami bazyliszka. 5.Diadem Roveny Ravenclaw - zniszczony przez czar Crabba w Pokoju Życzeń. 6.Wąż Nagini - zniszczona przez Nevilla na dziedzińcu w Hogwarcie mieczem gryffindoru. 7. ??? Czy Harry Potter mógł być horkruksem? Moim zdaniem nie! Owszem, dusza Voldemorta została rozdarta morderstwami Jamesa i Lilly ale nic nam nie wiadomo, by LV stworzył wówczas horkruksa. Uważam, że było 7 horkruksów (sześć wyżej wymienionych) i ósma część duszy w samym Voldemorcie! Gdy zaklęcie ochronne ocaliło Harry'ego, to dusza Voldemorta wlała się w małego Chłopca, Który Przeżył a sam LV zginął rażony rykoszetem zaklęcia Avada Kedavra. Ponieważ jednak miał horkruksy, to mógł się odrodzić. Jak myślicie, z którego horkruksa LV odrodził się po śmierci Cedrika? Z SIÓDMEGO! Nic o nim nie wiemy, bo LV na cmentarzu nie pochwalił się wobec smierciożeców, że ma horkruksy. Kości ojca, dana nieswiadomie, odnów swego syna Ciało sługi, dane z ochotą, ożyw swego pana Krwi wroga, odebrana siłą, wskrześ swego przeciwnika Moim zdaniem siódmym horkruksem były kości ojca Toma Riddle'a! Pzdr. Edytowane przez AlterEgo dnia 28.04.2008 19:43 |
|
|
|
| AlterEgo |
Dodany dnia 28.04.2008 19:52
|
![]() Postów: 14 Dom: Brak przydziału Punkty: 17 Ranga: Mugol Data rejestracji: 28.04.08 |
SaraSnape napisał/a: musiało być 6 horkruksów bo Voldemortt musiał coś sobie zostawić no nie?? Przecież by umarł!!! ![]() Nigdzie nie jest napisane, że horkruksów nie może być np. 100. To Riddle chciał 7, gdyż to magiczna cyfra. I stworzył siedem! A horkruks to cząstka duszy w przedmiocie. Siedem horkruksów (ale nie Harry) + reszta duszy w samym Voldemorcie. Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 22:48
|
|
|
|
| Krzychu_110 |
Dodany dnia 28.04.2008 20:19
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 81 Dom: Brak przydziału Punkty: 519 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 11.06.07 |
AlterEgo napisał/a: Zgodnie z tym, co Tomowi Riddle powiedział Slughorn, horkruksem nazywamy przedmiot, w którym ktoś ukrył cząstkę rozszczepionej duszy. Jeżeli ciało zostanie zaatakowane lub nawet zniszczone, nie można umrzeć, bo część duszy pozostaje na ziemi nieuszkodzona. Rozszczepienia duszy dokonywało się poprzez akt zła, np. morderstwo! Gdy morderca zabija swoją ofiarę, to dusza jest przez chwilę rozdarta. Czarodziej, który zamierza stworzyć horkruksa wykorzystuje to rozdarcie i zamyka oddartą część duszy w wybranym przedmiocie. Zatem horkruksem nie mógł być Tom Riddle!!! Jakie to były przedmioty...? 1.Dziennik Toma Riddle'a - zniszczony przez Harry'ego w komnacie tajemnic kłami bazyliszka. 2.Pierścień Gaunta - zniszczony przez Dumbledore'a w gabinecie dyrektora mieczem gryffindoru. 3.Medalion Salazara Slytherina - zniszczony przez Rona w jakimś lesie przy jeziorku mieczem gryffindora. 4.Czarka Helgi Hufflepuff - zniszczona przez Hermionę w komnacie tajemnic kłami bazyliszka. 5.Diadem Roveny Ravenclaw - zniszczony przez czar Crabba w Pokoju Życzeń. 6.Wąż Nagini - zniszczona przez Nevilla na dziedzińcu w Hogwarcie mieczem gryffindoru. 7. ??? Czy Harry Potter mógł być horkruksem? Moim zdaniem nie! Owszem, dusza Voldemorta została rozdarta morderstwami Jamesa i Lilly ale nic nam nie wiadomo, by LV stworzył wówczas horkruksa. Uważam, że było 7 horkruksów (sześć wyżej wymienionych) i ósma część duszy w samym Voldemorcie! Gdy zaklęcie ochronne ocaliło Harry'ego, to dusza Voldemorta wlała się w małego Chłopca, Który Przeżył a sam LV zginął rażony rykoszetem zaklęcia Avada Kedavra. Ponieważ jednak miał horkruksy, to mógł się odrodzić. Jak myślicie, z którego horkruksa LV odrodził się po śmierci Cedrika? Z SIÓDMEGO! Nic o nim nie wiemy, bo LV na cmentarzu nie pochwalił się wobec smierciożeców, że ma horkruksy. Kości ojca, dana nieświadomie, odnów swego syna Ciało sługi, dane z ochotą, ożyw swego pana Krwi wroga, odebrana siłą, wskrześ swego przeciwnika Moim zdaniem siódmym horkruksem były kości ojca Toma Riddle'a! Pzdr. ![]() Zastanów się co ty w ogóle gadasz, czy ty w ogóle czytałeś 7 tom? Przecież tam wyraźnie pisze że 7 Horkruksem był Harry... OMG do niektórych ludzi to trzeba chyba specjalne książki wydać gdzie będzie wszystko w każdym najmniejszym szczególe opisane bo oni nie rozumieją po ludzku. Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 22:48
|
|
|
|
| AlterEgo |
Dodany dnia 28.04.2008 20:24
|
W którym miejscu to było napisane? Sorry... Przeczytałem w półtora dnia (w tym 10-godzinna przerwa w pracy i dwa noclegi), więc mogłem przeoczyć. Proszę o cytat albo chociaż rozdział - sam znajdę. |
|
|
|
| Krzychu_110 |
Dodany dnia 28.04.2008 20:43
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 81 Dom: Brak przydziału Punkty: 519 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 11.06.07 |
Fragment wywiadu z YO: Nigel: Czy teraz, kiedy Harry już nie jest Horkruksem może nadal rozmawiać z wężami? J.K. Rowling: Nie, stracił tę umiejętność i jest z tego powodu bardzo zadowolony. Gdyby Harry nie był Horkruksem to chyba by Jo w tym momencie powiedziała że Harry wcale nie był Horkruksem... |
|
|
|
| AlterEgo |
Dodany dnia 28.04.2008 20:59
|
Zgoda, JKR nie zaprzeczyła, bo Harry Potter był w jakimś stopniu "horkruksem" (przynajmniej dla Czytelników) ale był co najwyżej horkruksem mimowolnym, nie stał się nim poprzez działanie Lorda Voldemorta!!! Dlatego nie liczę Harry'ego jako siódmego horkruksa, bo Lord Voldemort nie zdążył świadomie zrobić swojego horkruksa z Harry'ego. Gdybyś solidnie przeczytał mój wywód, a nie tylko zapałał dziką wolą "naprostowania" nowego forumowicza, to może doszedłbyś do wniosku, że bzdur nie pisałem. Moja prośba (rada?) - przeczytaj mój wpis raz jeszcze i powiedz mi, z jakiego horkruksa odrodził się Voldemort na cmentarzu ![]() Jeżeli potrafisz to solidnie udowodnić - przyznam Ci rację! Pzdr. P.S. Uwaga do logicznie myślących: gdyby malutki Harry był stworzonym przez Voldemorta horkruksem, to po jakie licho ten sam Voldemort poczęstowałby go zaklęciem Avada Kedavra? Zabijałby własną cząstkę duszy??? :lol: Edytowane przez AlterEgo dnia 28.04.2008 21:09 |
|
|
|
| Krzychu_110 |
Dodany dnia 28.04.2008 21:44
|
AlterEgo napisał/a: P.S. Uwaga do logicznie myślących: gdyby malutki Harry był stworzonym przez Voldemorta horkruksem, to po jakie licho ten sam Voldemort poczęstowałby go zaklęciem Avada Kedavra? Zabijałby własną cząstkę duszy??? :lol: Ponieważ Voldemort nie wiedział o tym, że stworzył sobie siódmego horkruksa, a nawet jeżeli by wiedział to przecież on przez cały czas polegał na przepowiedni więc wydaje mi się, że byłby wstanie poświęcić jednego Hokruksa, żeby zniweczyć zagrożenie. AlterEgo napisał/a: Moja prośba (rada?) - przeczytaj mój wpis raz jeszcze i powiedz mi, z jakiego horkruksa odrodził się Voldemort na cmentarzu smiley Jeżeli potrafisz to solidnie udowodnić - przyznam Ci rację! Użył krwi Harry'ego prawda, a Harry był Horkruksem czyli do odrodzenia posłużył się horkruksem Harry'm, co wcale nie musiało oznaczać że Harry już wtedy nie będzie tym Horkruksem. Pamiętajmy o tym że nie wiemy wszystkie o Horkruksach, może po śmierci (tzn. nie można tak tego nazwać bo jeżeli ktoś ma horkruksy to nie umiera, ale nie potrafię wymyślić innego sformułowania) kogoś kto posiadał Horkruksa do odrodzenia wcale nie jest mu potrzebny horkruks. Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 22:49
|
|
|
|
| AlterEgo |
Dodany dnia 29.04.2008 00:26
|
Zaprzeczasz sam sobie. Z jednej strony Voldemort nie wiedział, że Harry jest horkruksem, ale z drugiej strony użył jego krwi, bo to horkruks ![]() ![]() ![]() Już nawet moje młodsze dziecko się z Ciebie śmieje Zrozum, że na cmentarzu nie tylko Voldemort, ale i Harry nic nie wiedzieli o tym, że cząstka duszy Toma Riddle jest w ciele młodego Pottera! Wiemy, że Tom Riddle chciał mieć 7 horkruksów i na pewno dopiął swego, zanim (powtarzam: zanim!) zaczął mordować swoich wrogów. Musiał tak zrobić, by w razie niepowodzenia miał się z czego odradzać. Najprawdopodobniej, po stworzeniu siedmiu horkruksów, przypadkiem (mimowolnie) stworzył ósmy w ciele Harry'ego Pottera. Uruchom logikę w mózgu, bo pomimo 16 lat na pewno trochę jej już masz. Nie musisz się kurczowo trzymać swojej wersji - otwórz się na słowa innych. A jeżeli uważasz, że masz rację i potrafisz to logicznie udowodnić - przyznam Ci rację i wycofam się ze swojej teorii... Pzdr. P.S. Slughorn wyraźnie powiedział Tomowi Riddle, że tylko horkruks pozwoli zabitemu czarodziejowi na powrót. Zapraszam do lektury VI tomu, na który tak się chętnie powołujesz ![]() |
|
|
|
OLCIA |
Dodany dnia 29.04.2008 09:48
|
![]() Postów: 41 Dom: HufflepuffPunkty: 1369 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 16.05.07 |
No no szczerze AlterEgo dałeś mi do myślenia, czytając twoje wypowiedzi stwierdzam fakt, że jeszcze raz muszę się wziąć za 7 część! Dajesz dużo do myślenia, no ale najpierw praca potem kolokwium i do czytania HP i podyskutuje wtedy z tobą! Pozdrawiam:smilewinkgrin: Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 22:50
Szczęśliwy człowiek jest wtedy, kiedy przestaje narzekać na problemy które ma, a zaczyna doceniać jak wiele ma ich za sobą
|
|
|
|
| Krzychu_110 |
Dodany dnia 29.04.2008 16:56
|
Wiemy, że Tom Riddle chciał mieć 7 horkruksów i na pewno dopiął swego, zanim (powtarzam: zanim!) zaczął mordować swoich wrogów. Musiał tak zrobić, by w razie niepowodzenia miał się z czego odradzać. Nie prawda, Voldemort chciał stworzyć 6 horkruksów + jego cząstka duszy tak powiedział Dumbledore. No dobra ale załóżmy że było ich 7 + cząstka duszy Voldemorta, wiec tak Dumbledore zniszczył tego w pierścieniu, Voldemort zniszczył tego w Harrym, Neville zniszczył węża, Ron medalion, Diadem Crabbe albo Goyle (nie pamiętam dokładnie), Czarkę Harry(?) (tego też dokładnie nie pamiętam kto niszczył w każdym razie został zniszczony) no i Harry zabił Voldemorta, w takim razie wyjaśnij mi jakim cudem Voldemort zginął skoro pozostał ten jeden Horkruks który według ciebie istniał i nikt o nim nie miał pojęcia (tego to nawet Yo chyba nie wie) I jeszcze na dowód fragment z książki: - Stworzył SIEDEM Horkruksów? - zapytał przerażony Harry, a kilka portretów na ścianach również wydało okrzyki przerażenia i oburzenia. - Przecież one mogą być ukryte wszędzie, po całym świecie... zakopane albo niewidzialne... - Cieszę się, e doceniasz wagę problemu - powiedział spokojnie Dumbledore. - Ale, po pierwsze, Harry, nie siedem horkruksów, tylko sześć. Siódma część jego duszy, choć tak okaleczona, zamieszkuje jego odnowione ciało. To ta jego część, która wiodła życie widma w latach wygnania; bez niej w ogóle nie byłby sobą. Ta siódma część duszy będzie ostatnią, z którą musi się zmierzyć każdy, kto chce Voldemorta zabić: to część, która żyje w jego ciele. Musiał tak zrobić, by w razie niepowodzenia miał się z czego odradzać. Kości ojca, dana nieświadomie, odnów swego syna! Ciało... sługi... dane z ochotą... ożyw... swego Pana. K-krew wroga... odebrana siłą... wskrześ swego przeciwnika. Powiedz mi gdzie tu jest coś w stylu Dusza swego pana, albo horkruks swego pana, nie ma, a to znaczy że Voldemort nie potrzebował swojego Horkruksa aby się odrodzić.. P.S. Slughorn wyraźnie powiedział Tomowi Riddle, że tylko horkruks pozwoli zabitemu czarodziejowi na powrót. Zapraszam do lektury VI tomu, na który tak się chętnie powołujesz ![]() Zacytuj mi to bo jakoś tego nie widzę, a ma przed sobą 6 tom Edytowane przez Krzychu_110 dnia 29.04.2008 17:01 |
|
|
|
| AlterEgo |
Dodany dnia 29.04.2008 18:00
|
Skoro upierasz się, że Voldemort stworzył 6 horkruksów (choć tego naprawdę nikt nie wie, ani Dumbledore, ani Potter - wie to tylko Voldemort i JKR), to tym bardziej brak tu miejsca na Harry'ego. Zapomniałeś o dzienniku Toma Riddle'a ![]() Pzdr. Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 22:50
|
|
|
|
| Krzychu_110 |
Dodany dnia 29.04.2008 18:20
|
AlterEgo napisał/a: Skoro upierasz się, że Voldemort stworzył 6 horkruksów (choć tego naprawdę nikt nie wie, ani Dumbledore, ani Potter - wie to tylko Voldemort i JKR), to tym bardziej brak tu miejsca na Harry'ego. Zapomniełeś o dzienniku Toma Riddle'a ![]() Pzdr. Słuchaj ja nie chce się z tobą kłócić i tak jak powiedziałem jeżeli uważasz że było 7 horkruksów i Voldemort to powiedz mi jakim cudem Voldemort zginął? PS: Tak faktycznie zapomniałem o dzienniku |
|
|
|
| AlterEgo |
Dodany dnia 29.04.2008 18:51
|
Nasza kłótnia rozpoczęła się od tego, że zanegowałeś moje twierdzenie, iż Harry Potter nie był horkruksem stworzonym przez Lorda Voldemorta (ja obstawiałem kości ojca Toma Riddle'a). Ja nadal twierdzę, że nieważne ile Lord Voldemort stworzył horkruksów (6 czy 7), to Harry Potter nie był jednym z nich! 1° Dziennik - zniszczony przez Harry'ego Pottera 2° Pierścień - zniszczony przez Albusa Dumbledore'a 3° Medialion - zniszczopny przez Rona Weasley'a 4° Pucharek Helgi Hufflepuff - zniszczona przez Hermionę Granger 5° Diadem Roweny Ravenclaw - zniszczony zaklęciem ognia 6° Nagini - zabita przez Neville'a Longbottoma Jeżeli Dumbledore dobrze wydedukował i horkruksów było sześć - powyższa lista jest wyczerpana. Jeżeli Albus się pomylił i Voldemort stworzył 7 horkrusów, to ja obstawiam kości (jakoś Voldemort musiał się odrodzić po tym, gdy rykoszet Avada Kedavra odbił się od małego Harry'ego). Ale Harry jako horkruks wciąż mi nie pasuje - nie tworzy się horkruksa, by go zaraz zabić! Owszem, zaklęcie ochronne Lilly Potter sprawiło, że cząstka duszy Voldemorta wniknęła w Harry'ego - ale raczej nie to było zamierzeniem Czarnego Pana. Pzdr. P.S. Kłócić się nie mam zamiaru, ale dyskutować w oparciu o fakty książkowe - jak najbardziej Edytowane przez AlterEgo dnia 29.04.2008 18:53 |
|
|
|
| Aberforth |
Dodany dnia 04.05.2008 12:14
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 6 Dom: Brak przydziału Punkty: 253 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 04.02.08 |
Moim zdaniem to było tak : 1. Dziennik Riddle'a 2. Pierścień z Kamieniem Wskrzeszania 3. Medalion podmieniony przez Regulusa 4. Puchar Hufflepuff 5. Diadem Ravenclaw 6. Wąż Nagini 7. Harry - to na pewno horkruks tyle, że Voldemort stworzył go przez przypadek ! Voldemort moim zdaniem nie był horkruksem tylko czymś w rodzaju widma, które nie zginęło całkiem dzięki horkruksom. Na początku żył jako pasożyt w ciałach innych a w Czarze Ognia się odrodził, a z resztą Nagini czyli horkruks była cały czas z nim. Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 22:51
Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony.
|
|
|
|
| misia5000 |
Dodany dnia 04.05.2008 15:46
|
![]() Postów: 10 Dom: Brak przydziału Punkty: -88 Ranga: Więzień Azkabanu Data rejestracji: 02.07.07 |
Mnie też się to nie zgadzało, ale w inna stronę. 6 pierwszych punktów się zgadza, ale w rozdziale pt. King's Cross Dumbledore mówił, ze Voldemort nieświadomie stworzył 7 horkrulsa czyli Harry'ego. Ale przecież on od początku chciał stworzyć SIEDEM horkruksów więc idąc moim tokiem myślenia, żeby JEMU się wszystko zgadzało powinien stworzyć jeszcze jednego horkruksa tak żeby myślał, że jest 7 tak jak planował, a Harry był 8 horkruksem ale takim, o którym Voldemort nie wiedział. Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 22:52
Pamiętaj o śmierci- ostatnim swym celu, gdzie nie chce iść nikt- a dochodzi wielu
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Christina
Ravenclaw
Hufflepuff