Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pracownik departamentu
12.06.2026 18:36
Padł dziś Facebook i nikt nie pamiętał, żeby tu wejść (*)

Pracownik departamentu
07.06.2026 20:58
Moje ma niecałe 12 lat

Pracownik departamentu
07.06.2026 20:56
Czesc

Wielki Mag
07.06.2026 10:25
no i jutro mi stuknie dekada na stronie...

Wielki Mag
07.06.2026 10:24
Sharllottka, technicznym? nikt. bo czy A. jeszcze o tej stronie pamięta... nie wiem. o Krico już nawet nie wspominając xD

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Kara śmierci
ishar
Różnica? Między złodziejem, a człowiekiem, który bestialsko, z premedytacją gwałci, ćwiartuje i zjada kobietę w ciąży, jak najbardziej. Ciężko by mi było doszukać się u tego drugiego człowieczeństwa.

Zaznaczam, że właśnie o takie chore akty mi chodziło. Rozumiem, że to groteskowy przykład, ale niewiele gorsze się zdarzają, nie tak rzadko wcale.

Rozumiem, że czasem człowiek, w porywie dopuszcza się strasznych rzeczy i żałuje ich potem, ale karę ponieść musi, ale dla takiego wypadku nie sugerowałbym egzekucji. Ale ciężko mówić o żalu, chęci poprawy u człowieka, który zabił 6 osób w dłuższym okresie sczasu?

Prefix użytkownikaE-Vaire
Kurde, o to mi też chodziło. Z czym teraz wyskoczysz, Lady? Że nie rozumiemy o co ci chodzi? Chyba na odwrót.

Ale ciężko mówić o żalu, chęci poprawy u człowieka, który zabił 6 osób w dłuższym okresie sczasu?

Tacy ludzie zasługują na największą karę, nie sądzę, żeby śmierć nią była, ale szybkie pozbycie się takiego 'człowieka' byłoby w porządku.
I nie uważam też, że 'Tylko Bóg ma prawo zabierać życie' czy jak to tam leciało? Jakie to już nudne. Gdzie wy żyjecie? Przecież nie ważne, że się ZABIJE, istotne kogo, jak i dlaczego.
Edytowane przez Prefix użytkownikaE-Vaire dnia 20.05.2008 22:09

Prefix użytkownikaMistrzyni_Afrytow
I zaczęło się^^

Jestem ciekawa w jaki sposób miałaby u nas być wprowadzona kara śmierci, podczas gdy do więzienia można trafić za zabójstwo w obronie osobistej. A przecież takie morderstwo powinno być uzasadnione.
Następnie takich zwyrodnialców jak nam pięknie opisał Casanova, jest malutko. Skoro wpierw skupiacie się jedynie na ogóle to na ogóle zostańcie. Dlaczego miałoby się zmieniać prawo dla paru z 38 mln?
I najważniejsze. Dlaczego mamy się upodabniać do takich psychopatów, zabijając z zimną krwią? Bo trzeba? Jakoś na razie nikt "z góry" nie domyślił się, że trzeba. A przestępcy siedzą w więzieniach. Swoją drogą mają tam za dobrze, tu się zgodzę. Ale zabijanie nawet najokropniejszego zwyrodnialca jest rzeczą niezwykle trudną dla kogoś kto mordercą nie jest. A po Waszych zmianach i wprowadzeniu kary śmierci paru ludzi by się musiało takimi stać. Choćby w pogoni za zarobkami. Teraz łatwo jest powiedzieć komuś, że zabić nawet takiego morderce jest łatwo. Nie jestem pewna, czy tak samo byś Casanova mówił, gdyby przyszło co do czego.
I radzę sobie przypomnieć, że to niewinna dyskusja ;)
"Powstałem z nicości, obrałem drogę ku wolności..."

img390.imageshack.us/img390/5254/10rt3.jpg
Bóg mu już nie ufa
Nie dotrzymał obietnicy
Nie stoi w szeregach anielskich
Stał się nikim
Stał się człowiekiem.

img517.imageshack.us/img517/1779/55708225ia2.png

Mam manię: To ciągłe słów kompletowanie. Tak było, jest i tak zostanie...

www.mhh.pl/portal/upload/editor/lolasz/Image/paktofonika_wstep.jpg
Focusmok, Magik[*], Rahim - Paktofonika

Do tych należy jutrzejszy dzień,
Co nowych łakną zdobyczy.
Kto się usuwa w ciszę i cień,
Ten się do żywych nie liczy.

A. Asnyk

Mówimy NIE stereoptypom.
Nie rozmawiam z osobami poniżej 150 IQ^^
Nie napiszę "Pisze Poprawnie Po Polsku", bo to chyba widać.
Gra pozorów. To coś co lubie.
Chcesz mnie poznać? Powodzenia...
Wiesz co się liczy?

img403.imageshack.us/img403/6435/20hh3.jpg

Dew neh loh moh na wszystkich zatwardziałych w swych przekonaniach.

Dam ci jedno takie słowo i jeden taki dzień
Mam ogień który płonie i rozrywa cień,
Znam chwile co jak nóż przecinają sznur,
Dam ci jedno takie słowo które zburzy mur...

Odcięli aniołom skrzydła
bo dawały wolność.
Odarli z ich szat
gdyż za piękne były.
Obrzucili je błotem
bo białą skórę miały
Teraz stoją
Ranne, nagie, brudne
lecz nadal doskonałe...

~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~

"Bo nie siła lecz charakter daje nam przewagę..."

Marcelina Bekeczna

Adrian
Agnieszka
Angela
Burzowa Chmurka^^
Clover
Dominika
Karolina
Krzysiu
Madzia
Marta
Michał
Natalia
Ola
Sebastian

To nie lista przyjaciół. To osoby, które na długo utkwią w mej pamięci... =*

img291.imageshack.us/img291/6815/61zx6.jpg

Bo ja jestem Bogiem
Uświadom to sobie
Ty też jesteś Bogiem
Tylko wyobraź to sobie
Słyszysz słowa od których włos jeży się na głowie...

O rany rany
Jestem niepokonany

$skromny i bystry
$Szczery do bólu
$Że aż przezroczysty
$W pełni poczytalny
$Za czyny swe odpowiedzialny
$Jak Ty nieprzemakalny
$Wyprzedza świat realny
$Da przepływ momentalny, Energię, cios werbalny
$Eksperymentalny
$W sposób niekonwencjonalny głoszę treści, słuchaj proszę
$Trafiam cię w punkt centralny
$Wiedz że niepewności spłoszę
$Gniew boski jest nieobliczalny
$Unoszę cię, bo z góry widok kapitalny....
$Widzę, widzę, widzę. Więcej wiem więcej. Tak to jest mniej więcej
$ Lekko jak hel napełniam trwogą, i zapewniam jak wrogom kontakt z podłogą. Twą dozgonną chęć dorównania swym bogom

img261.imageshack.us/img261/7295/aniol2ci6.jpg
Boże, ludzie starzeją się, marzenia nikną
Ja chce tylko swoim bliski zapewnić wszystko.
Mam jedną sprawę całkiem osobistą
Czasem już nie potrafię żyć z tą myślą
To czego pragnę od lat to dla mnie wszystko
Boże, myślę że mogę nazwać to modlitwą...

Co przyszło odejdzie, upadnie co powstało
Jutro będzie dużo tego czego dziś jest mało
Ja i świat tą całość mam
I co by się nie działo dalej gram

Oddajmy hołd Królowi polskiego Hip-Hopu. Magik - Ha I Pe Ha O Pe bez reszty oddany...
http://pl.youtube.com/watch?v=LUMULYGN710&feature=related

jestem jebanym debilem - Ktoś tu mi się na profil włamał, MIMID!

Kapitan menel
A jak byście ocenili tych którzy są mordecami poprzez zabijanie jazdą samochodem?
Czasem przez potrącanie kogokolwiek można komuś odebrać życie (nie w sensie zabić).
Czy tacy ludzie zasługują na karę śmierci?Nie tylko osoby które mordują ludzi przy użyciu narzędzi są zabójcami.Ci tak zwani "Piraci drogowi" też powinni zasłużyć na śmierć jeżeli "zwykli" mordercy mają na nią zasłużyć.
www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.<-- A czy Ty możesz powiedzieć to samo?

Dalej? Menel, chyba nie rozumiesz, że nie chodzi o ludzi, którzy się upiją i zabiją albo zabiją przez przypadek! Porównujesz psychopatów i morderców, którzy mają na koncie gwałty, morderstwa i inne? Oni cały czas z tym żyją i zabiją dalej, ich powinna spotkać taka kara. Kogo obchodzą jacyś 'piraci'? Wątpię, że jest taki pirat, który co wieczór jedzie po mieście i potrąca ludzi, dopiero takiego można by zabić. Jak się gość upije, zabije to dla niego jest coś nazywane 'więzieniem'. Można go winić za zabicie, ale zrobił to pod wpływem alkoholu. Upił się jak WIELU, ha, ale później nie wiedział co robi. Wyobraź sobie, że ty imprezujesz, wypiłeś cholernie dużo, później budzisz się z dziurami w pamięci, potem policja, sąd, wyrok - śmierć. A ty ledwo pamiętasz, że do samochodu wchodziłeś.
Chcesz żeby takich ludzi zabijano? Powaliło?
Edytowane przez Prefix użytkownikaE-Vaire dnia 21.05.2008 14:37

Prefix użytkownikaSunshine
Erm.. ciekawy pomysł miał niejaki 'Piła' (pomińmy, że fikcyjny ..). Ja bym proponowała zamknąć takiego delikwenta w pokoju bez okien i drzwi, z jakąś machiną śmierci na głowie i kazać mu sobie dłubać w oku nożem aż znajdzie kluczyk do tego ustrojstwa, albo przypiąć nogi kajdankami (nie różowymi, nie) i niech sobie je utnie jak chce się stamtąd wydostać ;p I wtedy miałby cham jeden karę. Jak to ładnie Piła ujął "To nie jest morderstwo. Dajemy im wybór, czy chcą żyć, czy nie" ;p (to tylko zmuszanie do samobójstwa ;p)

Kapitan menel
Dalej? Menel, chyba nie rozumiesz, że nie chodzi o ludzi, którzy się upiją i zabiją albo zabiją przez przypadek! Porównujesz psychopatów i morderców, którzy mają na koncie gwałty, morderstwa i inne? Oni cały czas z tym żyją i zabiją dalej, ich powinna spotkać taka kara. Kogo obchodzą jacyś 'piraci'? Wątpię, że jest taki pirat, który co wieczór jedzie po mieście i potrąca ludzi, dopiero takiego można by zabić. Jak się gość upije, zabije to dla niego jest coś nazywane 'więzieniem'. Można go winić za zabicie, ale zrobił to pod wpływem alkoholu. Upił się jak WIELU, ha, ale później nie wiedział co robi. Wyobraź sobie, że ty imprezujesz, wypiłeś cholernie dużo, później budzisz się z dziurami w pamięci, potem policja, sąd, wyrok - śmierć. A ty ledwo pamiętasz, że do samochodu wchodziłeś.
Chcesz żeby takich ludzi zabijano? Powaliło?

Porównuję ich ,ponieważ oni piją z pełną świadomością tego co robią, a później zasiadają za kółka i zabijają ludzi.Masz filmik może to Ci przemówi do rozumu:
http://www.maxior..._wypadkow.
www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.<-- A czy Ty możesz powiedzieć to samo?

Nie będę nic oglądać, bo większość ludzi pije, nawet okazyjnie. I właśnie często się tak zdarza, że ktoś na imprezie się nawali.
Skąd oni mają wiedzieć co zrobią po pijaki? No skąd? To nie jest całkowicie ich wina. Zostań sobie politykiem czy czymś i zakaż picia alkoholu, twoja sprawa, ale dopóki picie alkoholu jest dozwolone, będą wypadki i absolutnie nie należy zwalać całej winy na człowieka, który zabił, nie wiedząc co robi.
Co z tego, że się upił? Mógł. Skoro mógł to zrobić to później, po pijaku, mógł zabić. Czy twoja wyobraźnia jest tak ograniczona?
Wyobraź sobie, że ty imprezujesz, wypiłeś cholernie dużo, później budzisz się z dziurami w pamięci, potem policja, sąd, wyrok - śmierć. A ty ledwo pamiętasz, że do samochodu wchodziłeś.

Nie umiesz się postawić na miejscu kogoś takiego? A chcesz wszystkich pijaków pozabijać? Pozabijac też normalną część społeczeństwa, która pójdzie na niezłe wesele i się napije, później nie mogąc się kontrolować i upije? Nie wszyscy są tak 'silni' żeby sobie odmówić. A, tak, zapomniałam, ty przecież jesteś tym co pieprzy 'Ja nie mam zamiaru pić nigdy w swoim życiu, bo nie jestem taki jak inni' i w ogóle nie myśli o innych!

Ameryka_Poludniowa
Skąd oni mają wiedzieć co zrobią po pijaki? No skąd? To nie jest całkowicie ich wina.

To jest całkowicie ich wina. Nie można usprawiedliwić takiej osoby. Kto normalny siada pijany do samochodu mając zamiar prowadzić? ;]

ale dopóki picie alkoholu jest dozwolone, będą wypadki i absolutnie nie należy zwalać całej winy na człowieka, który zabił, nie wiedząc co robi.

To co, może mam mu jeszcze współczuć? Powiedz mi jak to mam nie zwalać winy na człowieka, który przypuśćmy jadąc po pijanemu zabił dziecko przechodzące na zielonym świetle?
Edytowane przez Ameryka_Poludniowa dnia 22.05.2008 13:45
'Odczekać 6 godzin, albo kilka dni, pare miesięcy, rok. Potem znów zaświeci słońce.'

Nicole Muller

ishar
To jest totalny brak wyobraźni i odpowiedzialności.

A tak w ramach ciekawostki, czytałem gdzieś, że odsetek osób pod wpływem alkoholu, które powodują wypadki, jest niższy, niż u osób trzeźwych:D

Prefix użytkownikaMistrzyni_Afrytow
Burzowa Chmurko ogranicz telewizje do minimum ;)
Ameryko zgadzam się z Tobą w kwestii pijaństwa. Każdy jest kowalem własnego losu, pijąc zdajemy sobie sprawę, że możemy wpaść w stań upojenia alkoholowego a gdy już upici chcemy jechać mimo, że mało kojarzymy jesteśmy w stanie pojąć, że czeka Nas ciężka jazda. Wszystko.
Casanova skąd to wziąłeś? Jeśli to prawda zastanawia mnie jaki jest powód tego...
"Powstałem z nicości, obrałem drogę ku wolności..."

img390.imageshack.us/img390/5254/10rt3.jpg
Bóg mu już nie ufa
Nie dotrzymał obietnicy
Nie stoi w szeregach anielskich
Stał się nikim
Stał się człowiekiem.

img517.imageshack.us/img517/1779/55708225ia2.png

Mam manię: To ciągłe słów kompletowanie. Tak było, jest i tak zostanie...

www.mhh.pl/portal/upload/editor/lolasz/Image/paktofonika_wstep.jpg
Focusmok, Magik[*], Rahim - Paktofonika

Do tych należy jutrzejszy dzień,
Co nowych łakną zdobyczy.
Kto się usuwa w ciszę i cień,
Ten się do żywych nie liczy.

A. Asnyk

Mówimy NIE stereoptypom.
Nie rozmawiam z osobami poniżej 150 IQ^^
Nie napiszę "Pisze Poprawnie Po Polsku", bo to chyba widać.
Gra pozorów. To coś co lubie.
Chcesz mnie poznać? Powodzenia...
Wiesz co się liczy?

img403.imageshack.us/img403/6435/20hh3.jpg

Dew neh loh moh na wszystkich zatwardziałych w swych przekonaniach.

Dam ci jedno takie słowo i jeden taki dzień
Mam ogień który płonie i rozrywa cień,
Znam chwile co jak nóż przecinają sznur,
Dam ci jedno takie słowo które zburzy mur...

Odcięli aniołom skrzydła
bo dawały wolność.
Odarli z ich szat
gdyż za piękne były.
Obrzucili je błotem
bo białą skórę miały
Teraz stoją
Ranne, nagie, brudne
lecz nadal doskonałe...

"Bo nie siła lecz charakter daje nam przewagę..."

Marcelina Bekeczna

Adrian
Agnieszka
Angela
Burzowa Chmurka^^
Clover
Dominika
Karolina
Krzysiu
Madzia
Marta
Michał
Natalia
Ola
Sebastian

To nie lista przyjaciół. To osoby, które na długo utkwią w mej pamięci... =*

img291.imageshack.us/img291/6815/61zx6.jpg

Bo ja jestem Bogiem
Uświadom to sobie
Ty też jesteś Bogiem
Tylko wyobraź to sobie
Słyszysz słowa od których włos jeży się na głowie...

O rany rany
Jestem niepokonany

$skromny i bystry
$Szczery do bólu
$Że aż przezroczysty
$W pełni poczytalny
$Za czyny swe odpowiedzialny
$Jak Ty nieprzemakalny
$Wyprzedza świat realny
$Da przepływ momentalny, Energię, cios werbalny
$Eksperymentalny
$W sposób niekonwencjonalny głoszę treści, słuchaj proszę
$Trafiam cię w punkt centralny
$Wiedz że niepewności spłoszę
$Gniew boski jest nieobliczalny
$Unoszę cię, bo z góry widok kapitalny....
$Widzę, widzę, widzę. Więcej wiem więcej. Tak to jest mniej więcej
$ Lekko jak hel napełniam trwogą, i zapewniam jak wrogom kontakt z podłogą. Twą dozgonną chęć dorównania swym bogom

img261.imageshack.us/img261/7295/aniol2ci6.jpg
Boże, ludzie starzeją się, marzenia nikną
Ja chce tylko swoim bliski zapewnić wszystko.
Mam jedną sprawę całkiem osobistą
Czasem już nie potrafię żyć z tą myślą
To czego pragnę od lat to dla mnie wszystko
Boże, myślę że mogę nazwać to modlitwą...

Co przyszło odejdzie, upadnie co powstało
Jutro będzie dużo tego czego dziś jest mało
Ja i świat tą całość mam
I co by się nie działo dalej gram

Oddajmy hołd Królowi polskiego Hip-Hopu. Magik - Ha I Pe Ha O Pe bez reszty oddany...
http://pl.youtube.com/watch?v=LUMULYGN710&feature=related

jestem jebanym debilem - Ktoś tu mi się na profil włamał, MIMID!

ishar
Naprawdę nie pamiętam, na pewno gdzieś w necie przeczytałem, ale to było z 2 lata temu.

Może jest to spowodowane tym, iż jednak rzadko kto siada za kółkiem w stanie skrajnego upojenia, co faktycznie jest cholernie niebezpieczne. Ale po 1,-3 piwach, rozsądny człowiek (ciężko tak nazwać człowieka siadającego po alkoholu za kółkiem, ale...) po spożyciu zwyczajnie jeździ ostrożniej.
Wydaje się słuszne, bo to raczej brawura zazwyczaj prowadzi do najgorszych kolizji;)

Prefix użytkownikaSunshine
Słony paluszku. Ja tylko podaję taki przykład przecież ;( chamstwo ..

Co do tych wypadków, to mogłabym nawet stwierdzić, że większość jest powodowana przez facetów ze zbyt dużą ilością testosteronu ;p Chcą się popisać, co potrafi ich autko, albo zwyczajnie strasznie się gdzieś spieszą, więc kto to widział jechać normalnie, zgodnie z przepisami. Fige. Zapieprza na łeb na szyję, w ogóle nie obmyślając sytuacji ani nawet chwilę się nad nią nie zastanawiając. Nie dziwota, że później są wypadki. Sama byłam świadkiem 3 wypadków, z czego 2 to były raczej małe kolizje, i jeden już znacznie poważniejszy. Wszystkie trzy spowodowane przez młodych mężczyzn, w wypucowanych brykach.

Jedzie taki na dwukierunkowej ulicy, oczywiście, strasznie się spiesząc. Na pewno widział auto nadjeżdżające z naprzeciwka, ale komu to szkodzi? Wyprzedza 3 samochody jadące przed nim, w tym nas. Mój ojciec, który akurat prowadził samochód, widocznie wiedział że coś się zaraz stanie, bo zaczął zjeżdżać w bok. Tamten facet też wyczuł, że raczej nie zdąży, zaczął się zastanawiać gdzie zjechać. Myślał widocznie za wolno, i w rezultacie była "piękna" czołóweczka, idealnie obok naszego samochodu, i pech chciał, że obok mojej szyby. Pamiętam tylko, że słychać było pisk opon, uderzenie, i na chwilę urwał mi się film. W każdym razie, facet, który spowodował wypadek chyba przeżył, nie wiem nawet, za to rodzina, która była w drugim samochodzie znacznie bardziej ucierpiała. Kierowcy raczej nic się poważniejszego nie stało, za to dwójka dzieci (ok 5-6 lat) w szoku, i z połamanymi żebrami na pewno, oraz ich matka, w najgorszym stanie, była zawinięta na dywaniku pod siedzeniem, a głowę miała gdzieś pod samochodem.. przez co z początku nie było jej nawet widać. Chyba zmarła, ale nie jestem pewna.

Nie cierpię do tego wracać, ale to takie małe nawiązanie, jeśli chodzi o wypadki samochodowe ;)
Edytowane przez Prefix użytkownikaSunshine dnia 22.05.2008 17:41

Kto normalny siada pijany do samochodu mając zamiar prowadzić? ;]

A ty pewnie decydujesz się co robić po PIJAKU? No niee, ludzie.
To co, może mam mu jeszcze współczuć? Powiedz mi jak to mam nie zwalać winy na człowieka, który przypuśćmy jadąc po pijanemu zabił dziecko przechodzące na zielonym świetle?

Nie masz współczuć, nie masz nie zwalać winy. Ale taka osoba nie zasługuje na śmierć.

Ameryka_Poludniowa

A ty pewnie decydujesz się co robić po PIJAKU? No niee, ludzie.

Nie decyduję, ale wiedząc wcześniej, że jadę na imprezę gdzie jest alkohol albo go nie piję, albo samochód zostawiam w domu. Proste. Moja decyzja.

Nie masz współczuć, nie masz nie zwalać winy. Ale taka osoba nie zasługuje na śmierć.

A czy powiedziałam, że taka osoba powinna ponieść karę śmierci? ;]
'Odczekać 6 godzin, albo kilka dni, pare miesięcy, rok. Potem znów zaświeci słońce.'

Nicole Muller

A ja nie każę współczuć, ja próbuję napisać Menelowi dlaczego nie zasługują na śmierć, ale coś nie wychodzi. Do niektórych nie dociera.

Kapitan menel
http://www.maxior..._wypadkow.

Odsyłam do filmiku. Obejrzyj proszę tu nie chodzi tylko o pijaństwo.

Ale przestań mnie odsyłać do jakiegoś filmiku! Tylko na tym się opierasz, nic innego nie masz? Obejrzałeś filmik i od razu 'ŚMIERĆ PIRATOM DROGOWYM!!!!!!!!!!!!!!!!'. Coś z tobą nie tak?

Miss Bagwell
Nie ma litości dla skur******w.

Do pewnego stopnia mogę zrozumieć gderanie wkurzonego na cały świat człowieka, ale to już jest przegięcie nie tylko z punktu widzenia regulaminu tej strony.
Jak ktoś tak bardzo ci zaszkodził to wyżyj się na nim , zabij i przestań zrzędzić na wszystko wokół bo rzygać mi się o chce jak to czytam. Wtedy pogadamy czy warto było.

Moja matka zginęła z winy a może i z głupoty pewnego człowieka którego nie znam. I możesz mi wierzyć bądź nie- NIGDY nie życzyłam mu śmierci ani tego by przeżył i czuł co ja wtedy czułam. Bo człowiek wyzwala w sobie tak negatywne uczucia tylko wtedy kiedy sam otwiera im drzwi. Złość rodzi nienawiści a nie ma bardziej haniebnego uczucia niż nienawiści.
Nie wiem skąd w tobie tyle złych uczuć i boję się co by było gdybyś rzeczywiście stracił kogoś bardzo bliskiego z rąk innego człowieka. Zabiłbyś go? Powodzenia i krzyż na drogę. Sam sobie kopiesz dół, człowieku. A im głębszy on jest , tym trudniej będzie ci z niego wyjść.
Edytowane przez Miss Bagwell dnia 23.05.2008 11:46
Bjork

www.totalmusicmagazine.com/interviews/bjork_1.jpg

All Is Full Of Love

You'll be given love
you'll be taken care of
you'll be given love
you have to trust it

maybe not from the sources
you've poured yours
into
maybe not
from the directions
you are
staring at

twist your head around
it's all around you
all is full of love
all around you

all is full of love
you just ain't receiving...

Siobhan Donaghy

3.bp.blogspot.com/_vGxu95Ycrow/R1KrsnBY_jI/AAAAAAAAASo/DBetTxwp2DY/s320/ghostsalbum300.jpg

Ghost

Full mug my friends certainly familiar
Ah, hear that glitch say search the orbs

Tree-ann said it his seize the circus
Ram's wool that cause way a cricus

Full mug my friends certainly familiar
Warmy funny Anna say say maluska

Sworn under an oath to war

Phwoar so spirit smother me in
Ah, hear that glitch fought and ought

Fuel full fat her glass of milk
Warm sitting here, sitting in bed

Fever Ray

If I Hard A Heart

This will never end cause I want more
More give me more give me more
This will never end cause I want more

If I had a heart I could love you
If I had a voice I would sing
After the night when I wake up
Ir17;ll se what tomorrow brings

Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah

Dangling feet from window frame
Will they ever ever reach the floor

Cushion filled with all I found
Underneath and inside just to come around

Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah

www.thelineofbestfit.com/wp-content/media/2010/01/TheKnife.jpg

The Knife - Heartbeats

One night to be confused
One night to speed up truth
We had a promise made
Four hands and then away

Both under influense
We had demons in
To know what to say
Mind is a razorblade

To call for hands of above
To lean on
Wouldn't be good enough
For me, no

One night of magic rush
The start of simple touch
One night to push and scream
And make believes.

Ten days of perfect tunes
The colors red and blue
We had a promise made
We were in love

ishar
Złość rodzi nienawiści a nie ma bardziej haniebnego uczucia niż nienawiści.

Możesz sobie darować te pseudo umoralniające frazesy;)
Smutne, że straciłaś matkę, ale to co ty czułaś, to tylko twoja sprawa. Ludzie są różni i różnie reagują, nie dyktuj innym, jak mają się czuć poprzez pryzmat twoich doświadczeń, które zazwyczaj będą zgoła inne;)

Nie wiem, gdzie ty tu widzisz gderanie? To twoja kolejna, odmienna od ogólnie przyjętej, definicja?
Przekląłem, fakt, warn się należy;)

Nie, raczej bym go nie zabił, bo nie jestem na tyle obłąkany, żeby zniszczyć sobie życie w ramach zemsty. Za bardzo je szanuję.
Chociaż, gdyby system prawny mi na to pozwalał, chyba w pewnej sytuacji bym się nie zawahał;)

Po za tym, jesteś kolejną osobą, która czyta i widzi tylko to, co chce widzieć. Nie mówię o karze śmierci dla ludzi którzy zabili innych, z powodu braku odpowiedzialności, ale o seryjnych mordercach i zwyrodnialcach.
Edytowane przez ishar dnia 23.05.2008 12:04

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: