Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Który to tom?
|
|
FleurEvans |
Dodany dnia 26.06.2008 20:17
|
![]() Postów: 960 Dom: HufflepuffPunkty: 1352 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 10.01.08 |
W VI W którym tomie Harry, Ron I Hermiona zaczynają na Syriusza mówić Wąchacz? |
|
|
|
| Hermiona2909 |
Dodany dnia 26.06.2008 20:19
|
![]() Postów: 405 Dom: Brak przydziału Punkty: 636 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 09.06.08 |
w V W który tomie Hermiona walczy z Milicentą w Klubie Pojedynków?? ...::Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu, dobrze widzi się tylko sercem::...
"Usłyszał triumfalny krzyk Bellatriks. Nie przejął się nim - przecież Syriusz tylko wpadł za zasłonę, zaraz się pojawi po drugiej stronie... Ale Syriusz się nie pojawił" |
|
|
|
FleurEvans |
Dodany dnia 26.06.2008 20:23
|
![]() Postów: 960 Dom: HufflepuffPunkty: 1352 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 10.01.08 |
W II W którym tomie występuje ciotka Muriel? |
|
|
|
| Hermiona2909 |
Dodany dnia 26.06.2008 20:27
|
![]() Postów: 405 Dom: Brak przydziału Punkty: 636 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 09.06.08 |
czyżby w VI?? W którym tomie Minerwa McGonagall pod postacią kota obserwuje dom Dursley'ów?? ...::Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu, dobrze widzi się tylko sercem::...
"Usłyszał triumfalny krzyk Bellatriks. Nie przejął się nim - przecież Syriusz tylko wpadł za zasłonę, zaraz się pojawi po drugiej stronie... Ale Syriusz się nie pojawił" |
|
|
|
FleurEvans |
Dodany dnia 26.06.2008 20:30
|
Hermiona2909 napisała: czyżby w VI?? A nie w VII? Hermiona2909 napisała: W którym tomie Minerwa McGonagall pod postacią kota obserwuje dom Dursley'ów?? W I W którym tomie umiera Dumbledore? Edytowane przez FleurEvans dnia 26.06.2008 20:31
|
|
|
|
Roksia |
Dodany dnia 26.06.2008 21:14
|
![]() Postów: 1302 Dom: HufflepuffPunkty: 2262 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 18.10.07 |
W 6. W której części Harry traci Hedwigę? |
|
|
|
| Verity |
Dodany dnia 26.06.2008 21:31
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 163 Dom: Brak przydziału Punkty: 415 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 03.04.08 |
W VII. W którym tomie Harry nie może wyczarować patronusa? Edytowane przez Verity dnia 26.06.2008 21:31 Chcecie wiedzieć kim jestem?? To proste. Jestem architektem: buduję solidne fundamenty i każdego roku, który spędzam w szkole, dodaję do nich kolejne piętra mądrości i wiedzy. ![]() Jestem rzeźbiarzem: kształtuję swoją moralność i filozofię życia, a moją glina są kanony dobra i zła. ![]() Jestem malarzem: wraz z każdą nową ideą, którą wyrażam, maluję tez nowy odcień w wielobarwnym świecie kolorów. ![]() Jestem naukowcem: każdego dnia zbieram nowe dane, dokonuję ważnych obserwacji i eksperymentów z nowymi pomysłami i ideami. ![]() Jestem astrologiem: czytam i analizuję linie życia każdej osoby, którą spotkam. ![]() Jestem astronautą: stale badam i poszerzam swoje horyzonty. ![]() Jestem lekarzem: leczę tych, którzy zwracają się do mnie po poradę, i niosę witalność tym. którzy są bez życia. ![]() Jestem prawnikiem: nie boję się stanąć wobec nieuniknionych, podstawowych praw dotyczących mknie i innych. ![]() Jestem policjantem: zawsze dbam o dobro innych i bronię pokoju. ![]() Jestem nauczycielem: swoim przykładem uczę determinacji, poświęcenia i ciężkiej pracy. ![]() Jestem matematykiem: upewniam się, czy problemy, które przezwyciężyłem, mają właściwe rozwiązanie. ![]() Jestem detektywem: szukam tajemnic życia. ![]() Jestem sędzią: oceniam innych tylko wtedy, gdy znam i rozumiem ich całą historię. ![]() Jestem bankierem: inni ludzie obdarzają mnie zaufaniem i tym co dla nich ważne, i nigdy nie tracą. ![]() Jestem hokeista: unikam tych co chcą mnie zablokować. ![]() Jestem maratończykiem: jestem pełen energii, zawsze idę do przodu i jestem gotowy na następne wyzwanie. ![]() Jestem akrobata: ostrożnie kroczę po krętych ścieżkach życia, lecz zawsze bezpiecznie docieram do celi. ![]() Jestem milionerem: posiadam mnóstwo miłości, szczerości i współczucia. Moim bogactwem jest wiedza, mądrość, doświadczenie i bezcenna intuicja. ![]() A NAJWAŻNIEJSZE - JESTEM SOBĄ!!!!!!!! |
|
|
|
FleurEvans |
Dodany dnia 26.06.2008 21:36
|
W VII W któeym tomie Ron dostaje Świstoswinkę? |
|
|
|
| Verity |
Dodany dnia 26.06.2008 21:41
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 163 Dom: Brak przydziału Punkty: 415 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 03.04.08 |
W III, pod koniec W którym tomie jest pierwsza wzmianka o Syriuszu Blacku? Chcecie wiedzieć kim jestem?? To proste. Jestem architektem: buduję solidne fundamenty i każdego roku, który spędzam w szkole, dodaję do nich kolejne piętra mądrości i wiedzy. ![]() Jestem rzeźbiarzem: kształtuję swoją moralność i filozofię życia, a moją glina są kanony dobra i zła. ![]() Jestem malarzem: wraz z każdą nową ideą, którą wyrażam, maluję tez nowy odcień w wielobarwnym świecie kolorów. ![]() Jestem naukowcem: każdego dnia zbieram nowe dane, dokonuję ważnych obserwacji i eksperymentów z nowymi pomysłami i ideami. ![]() Jestem astrologiem: czytam i analizuję linie życia każdej osoby, którą spotkam. ![]() Jestem astronautą: stale badam i poszerzam swoje horyzonty. ![]() Jestem lekarzem: leczę tych, którzy zwracają się do mnie po poradę, i niosę witalność tym. którzy są bez życia. ![]() Jestem prawnikiem: nie boję się stanąć wobec nieuniknionych, podstawowych praw dotyczących mknie i innych. ![]() Jestem policjantem: zawsze dbam o dobro innych i bronię pokoju. ![]() Jestem nauczycielem: swoim przykładem uczę determinacji, poświęcenia i ciężkiej pracy. ![]() Jestem matematykiem: upewniam się, czy problemy, które przezwyciężyłem, mają właściwe rozwiązanie. ![]() Jestem detektywem: szukam tajemnic życia. ![]() Jestem sędzią: oceniam innych tylko wtedy, gdy znam i rozumiem ich całą historię. ![]() Jestem bankierem: inni ludzie obdarzają mnie zaufaniem i tym co dla nich ważne, i nigdy nie tracą. ![]() Jestem hokeista: unikam tych co chcą mnie zablokować. ![]() Jestem maratończykiem: jestem pełen energii, zawsze idę do przodu i jestem gotowy na następne wyzwanie. ![]() Jestem akrobata: ostrożnie kroczę po krętych ścieżkach życia, lecz zawsze bezpiecznie docieram do celi. ![]() Jestem milionerem: posiadam mnóstwo miłości, szczerości i współczucia. Moim bogactwem jest wiedza, mądrość, doświadczenie i bezcenna intuicja. ![]() A NAJWAŻNIEJSZE - JESTEM SOBĄ!!!!!!!! |
|
|
|
Ghoust |
Dodany dnia 27.06.2008 11:52
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 38 Dom: HufflepuffPunkty: 119 Ranga: Pomocna dłoń Data rejestracji: 08.12.07 |
W I tomie. W którym tomie Potter dostaje Świstoklika ? Serwis harry-potter.net.pl znam:
http://www.timeanddate.com/date/durationresult.html?d1=8&m1=12&y1=2007&d2=&m2=&y2= 8 grudnia 2012 roku minęło dokładnie 5 lat odkąd jestem na stronie. |
|
|
|
| Gizmolina |
Dodany dnia 27.06.2008 13:08
|
![]() Postów: 181 Dom: Brak przydziału Punkty: 1629 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 20.02.08 |
Nie, Ghoust!! Pierwsza wzmianka o Syriuszu jest w III tomie... :mad: Pierwszy raz Harry używa świstokolika w IV cześci. Kiedy gabinet profesora od OPCM był ozdobiony różowymi serwetkami i kotkami? WWW.VERITASERUM.CBA.PL
|
|
|
|
FleurEvans |
Dodany dnia 27.06.2008 13:16
|
W V Nie, Ghoust!! Pierwsza wzmianka o Syriuszu jest w III tomie... [Mad] Tym razem ma rację. Pierwszy raz mowa o Syriuszu jest w pierwszym tomie. W którym tomie Jęcząca Marta podglądywała kąpiącego się Cedrika? |
|
|
|
| HermionaBlack |
Dodany dnia 27.06.2008 13:33
|
![]() Postów: 135 Dom: Brak przydziału Punkty: 1859 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 23.09.07 |
w IV w ktorym tomie Harry zostal pozbawiony kosci w rece? *** -To bardzo wzruszające, Severusie -powiedział z powagą Dumbledore. -A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca? -Jego losem? -wykrzyknął Snape. -Expecto patronum! [...] -Przez te wszystkie lata?... -Zawsze... |
|
|
|
| Evanessa |
Dodany dnia 27.06.2008 14:22
|
![]() Postów: 93 Dom: Brak przydziału Punkty: 182 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 27.06.08 |
W drugiej części. W której części Dumbledore po raz pierwszy przy Harrym używa instrumentu, znajdującego się w jego gabinecie? ,,Jeśli sądzisz(...), że w dobie komputerów sztuka czytania zanikła,zwłaszcza wśród dzieci,to niezawodny znak, że jesteś mugolem!"
![]() ![]() Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą! "To dziwne, ale kiedy człowiek się czegoś boi i oddałby wszystko, byle tylko spowolnić upływ czasu, czas ma okropny zwyczaj przyspieszania swego biegu." ![]() Przywołuję cienie nocy Pod mym berłem drży magia ciemności Wojna mym żywiołem, wojownicy bez dusz na me rozkazy. Wolność to tylko wspomnienie Bo prawdziwa siła leży w umyśle. Czy wciąż chcesz stawić mi czoła? Czy zagrasz w grę, gdzie stawką jest śmierć? Tylko po to by odzyskać wolność? |
|
|
|
Potteroholiczka |
Dodany dnia 27.06.2008 16:24
|
![]() Postów: 715 Dom: SlytherinPunkty: 1525 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 09.04.08 |
W VI?? W którym tomie Hagrid ma w domu smoka - Norberta(co się później okazuje Norbertą :lol: ) ?? |
|
|
|
| Hermiona2909 |
Dodany dnia 27.06.2008 20:11
|
w I [??] W którym tomie Moody daje Harry'emu zdjęcie z pierwszymi członkami Zakonu Feniksa?? ...::Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu, dobrze widzi się tylko sercem::...
|
|
|
| Verity |
Dodany dnia 27.06.2008 21:19
|
W V W którym tomie Harry rezygnuje z Opieki Nad Magicznymi Stworzeniami? Chcecie wiedzieć kim jestem?? To proste. Jestem architektem: buduję solidne fundamenty i każdego roku, który spędzam w szkole, dodaję do nich kolejne piętra mądrości i wiedzy. ![]() Jestem rzeźbiarzem: kształtuję swoją moralność i filozofię życia, a moją glina są kanony dobra i zła. ![]() Jestem malarzem: wraz z każdą nową ideą, którą wyrażam, maluję tez nowy odcień w wielobarwnym świecie kolorów. ![]() Jestem naukowcem: każdego dnia zbieram nowe dane, dokonuję ważnych obserwacji i eksperymentów z nowymi pomysłami i ideami. ![]() Jestem astrologiem: czytam i analizuję linie życia każdej osoby, którą spotkam. ![]() Jestem astronautą: stale badam i poszerzam swoje horyzonty. ![]() Jestem lekarzem: leczę tych, którzy zwracają się do mnie po poradę, i niosę witalność tym. którzy są bez życia. ![]() Jestem prawnikiem: nie boję się stanąć wobec nieuniknionych, podstawowych praw dotyczących mknie i innych. ![]() Jestem policjantem: zawsze dbam o dobro innych i bronię pokoju. ![]() Jestem nauczycielem: swoim przykładem uczę determinacji, poświęcenia i ciężkiej pracy. ![]() Jestem matematykiem: upewniam się, czy problemy, które przezwyciężyłem, mają właściwe rozwiązanie. ![]() Jestem detektywem: szukam tajemnic życia. ![]() Jestem sędzią: oceniam innych tylko wtedy, gdy znam i rozumiem ich całą historię. ![]() Jestem bankierem: inni ludzie obdarzają mnie zaufaniem i tym co dla nich ważne, i nigdy nie tracą. ![]() Jestem hokeista: unikam tych co chcą mnie zablokować. ![]() Jestem maratończykiem: jestem pełen energii, zawsze idę do przodu i jestem gotowy na następne wyzwanie. ![]() Jestem akrobata: ostrożnie kroczę po krętych ścieżkach życia, lecz zawsze bezpiecznie docieram do celi. ![]() Jestem milionerem: posiadam mnóstwo miłości, szczerości i współczucia. Moim bogactwem jest wiedza, mądrość, doświadczenie i bezcenna intuicja. ![]() A NAJWAŻNIEJSZE - JESTEM SOBĄ!!!!!!!! |
|
|
|
Potteroholiczka |
Dodany dnia 27.06.2008 22:27
|
![]() Postów: 715 Dom: SlytherinPunkty: 1525 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 09.04.08 |
w VI. W którym tomie Hermiona rezygnuje z wróżbiarstwa?? |
|
|
|
| Halfblood-Princess |
Dodany dnia 28.06.2008 12:59
|
![]() Postów: 183 Dom: Brak przydziału Punkty: 262 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 30.05.08 |
W III W którym tomie zawarte są pierwsze wzmianki o przeszłości Voldemorta? That's IT. No reason. Koniec z tymi wszystkimi obrazkami, wierszykami, tekstami piosenek, sentancjami i innymi takimi pierdołami. Nie ma i nie będzie. |
|
|
|
Potteroholiczka |
Dodany dnia 29.06.2008 18:47
|
O ile się nie mylę to już w I... W którym tomie Harry widzi wspomnienia Snape'a w myślodsiewni Dumbledore'a? |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Hufflepuff

Slytherin