Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Całe zdanie tą samą literą
|
|
| T_ruskawka |
Dodany dnia 17.07.2008 14:18
|
![]() Postów: 16 Dom: Brak przydziału Punkty: 33 Ranga: Charłak Data rejestracji: 17.07.08 |
Piękny Paweł Pisze Przepiękne Powieści. To Teraz ...T Ach truskawki, te truskawki, nawet lubią je kawki, a ty nie? Każde dziecko o tym wie, że truskawki mają witaminę C. Zdrowe, smaczne, kolorowe, każdy je na pewno zje. Każdy Polak ci to powie, że truskawki to jest zdrowie. Gdy truskawka jest niedobra, to zastąpi ją poziomka. Te poziomki, te truskawki, moją smaczek jedno znaki. ![]() Truskawki pamiętam jak dziś drewniany dom ogródek zagon z truskawkami lekko nachylający się płot skryty w ramionach pachnacego groszku pamiętam dziadka z zatroskaną miną z twarzą pokrytą bruzdami doświadczenia pamiętam jego słowa często napominające rozgniewanego podpirerającego się na drewianej lasce pamiętam no właśnie zostały tylko zagony wspomnień i nachylona sylwetka nad mogiłą nie gaśnie pamięć truskawki z cukrem nie smakują jak kiedyś ![]() Truskawkowe niebo zapach truskawek bogactwo wrażeń w nim czar dzieciństwa sny i miraże beztroskim sokiem słońca zaklęciem polewam życie niech lżejsze będzie z miąższu wysysam najsłodsze chwile soczyste sedno orzeźwia mile smakiem wspomnienia kusi mnie owoc i jednocześnie przygodą nową a przez tę świeżość w czystej postaci mam "niebo w gębie" jakże inaczej? ![]() Truskawki są pełne nowych wspomnień Uśmiecham się do truskawek nareszcie pojawiających się na rogu ulicy. Czerwień soczystości i zieleń ogonków mówią językiem lata o historiach jeszcze nieopowiedzianych. Przypominają noce pod księżycem i spadające gwiazdy. Szepczą do ucha o najskrytszych pragnieniach nowo poznanych namiętności. Przyglądam się ziarenkom, którym nie będzie dane zobaczyć nagich kąpieli w jeziorze. Zapomnę o kwiatach i sorbecie z owoców, użyję zraszacza, żeby wymyć piasek z koszyka. A przecież wszystko trwa tylko do zachodu słońca, kilka tygodni o bosych stopach i oczy wołające o miłość. Niezapomniane chwile uchwycone na kliszy. (kiedyś jeszcze spędzimy wspólny wieczór na trawniku przed moim domem). ![]() I LOVE!!!!!! |
|
|
|
annklem |
Dodany dnia 17.07.2008 14:30
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 106 Dom: RavenclawPunkty: 1683 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 13.12.07 |
Teraz trzeba tylko trochę truskawek. (głupie!) Poproszę A "Nie jest ważne, kto kim się urodził, ale czym się stał!" "...stanęli mu przed oczami ci, którzy tak się o niego troszczyli: jego ojciec, matka, ojciec chrzestny, a w końcu Dumbledore. Gotowi byli na wszystko, by go chronić, a teraz już ich nie ma. Już nikt nie stanie między nim a Voldemortem, musi na zawsze pozbyć się iluzji, którą powinien był utracić, gdy miał zaledwie rok: że ramiona rodziców nie uchronią go od wszelkiego zagrożenia. Nie zbudzi się z koszmarnego snu, nikt nie szepnie mu w ciemności, że jest naprawdę bezpieczny, że to wszystko to tylko jego wyobraźnia. Ostatni i największy z jego opiekunów umarł, pozostawiając go bardziej samotnym niż kiedykolwiek dotąd." I'm a girl!! |
|
|
|
| T_ruskawka |
Dodany dnia 17.07.2008 14:50
|
![]() Postów: 16 Dom: Brak przydziału Punkty: 33 Ranga: Charłak Data rejestracji: 17.07.08 |
Jakie piękne zdanie annklem!!! Ania, Argentyńska Aktorka Animowana. (może być) To teraz W!!!!! Edytowane przez T_ruskawka dnia 17.07.2008 14:51 Ach truskawki, te truskawki, nawet lubią je kawki, a ty nie? Każde dziecko o tym wie, że truskawki mają witaminę C. Zdrowe, smaczne, kolorowe, każdy je na pewno zje. Każdy Polak ci to powie, że truskawki to jest zdrowie. Gdy truskawka jest niedobra, to zastąpi ją poziomka. Te poziomki, te truskawki, moją smaczek jedno znaki. ![]() Truskawki pamiętam jak dziś drewniany dom ogródek zagon z truskawkami lekko nachylający się płot skryty w ramionach pachnacego groszku pamiętam dziadka z zatroskaną miną z twarzą pokrytą bruzdami doświadczenia pamiętam jego słowa często napominające rozgniewanego podpirerającego się na drewianej lasce pamiętam no właśnie zostały tylko zagony wspomnień i nachylona sylwetka nad mogiłą nie gaśnie pamięć truskawki z cukrem nie smakują jak kiedyś ![]() Truskawkowe niebo zapach truskawek bogactwo wrażeń w nim czar dzieciństwa sny i miraże beztroskim sokiem słońca zaklęciem polewam życie niech lżejsze będzie z miąższu wysysam najsłodsze chwile soczyste sedno orzeźwia mile smakiem wspomnienia kusi mnie owoc i jednocześnie przygodą nową a przez tę świeżość w czystej postaci mam "niebo w gębie" jakże inaczej? ![]() Truskawki są pełne nowych wspomnień Uśmiecham się do truskawek nareszcie pojawiających się na rogu ulicy. Czerwień soczystości i zieleń ogonków mówią językiem lata o historiach jeszcze nieopowiedzianych. Przypominają noce pod księżycem i spadające gwiazdy. Szepczą do ucha o najskrytszych pragnieniach nowo poznanych namiętności. Przyglądam się ziarenkom, którym nie będzie dane zobaczyć nagich kąpieli w jeziorze. Zapomnę o kwiatach i sorbecie z owoców, użyję zraszacza, żeby wymyć piasek z koszyka. A przecież wszystko trwa tylko do zachodu słońca, kilka tygodni o bosych stopach i oczy wołające o miłość. Niezapomniane chwile uchwycone na kliszy. (kiedyś jeszcze spędzimy wspólny wieczór na trawniku przed moim domem). ![]() I LOVE!!!!!! |
|
|
|
Potteroholiczka |
Dodany dnia 17.07.2008 14:58
|
![]() Postów: 715 Dom: SlytherinPunkty: 1525 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 09.04.08 |
Walnięty wałkiem we włosy(czyt. głowę ) Włodek Woliński - wałęsający wczesnym wtorkiem w wodociągowej wsi widział Waldka warującego w wiejskiej werandzie - wciągającego w wodę wybrudzoną walizkę, wypełnioną workami wątróbki wołowej. Powaliło mnie Literka: S |
|
|
|
| Aga_Black |
Dodany dnia 17.07.2008 15:15
|
![]() Postów: 831 Dom: Brak przydziału Punkty: 1069 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 14.04.08 |
Sara szybko spaliła samochód swojego szwagra. DLiterka: K Nie ma ideałów, są Anioły, które spotyka się raz w życiu. ;** Mogę mieć świat u stóp. Ja nie przypuszczam, ja to wiem. Mogę mieć takie życie, jak inni mają sen. ;** Odnaleźć szczęścia smak... ;** Lewa na górze, to że damy radę, to leży w naszej naturze! x) Grzeczne dziewczynki idą do nieba.. Niegrzeczne mają raj na ziemii. ; D Trzeba się śmiać, wariatkę grać, wesołym być i z życia drwić ! Naćpana słońcem gonię wiatr. DŚmierciożerca... Avada Kedavra, o. ![]() Na zawsze oddana Ślizgonka... |
|
|
|
annklem |
Dodany dnia 17.07.2008 16:10
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 106 Dom: RavenclawPunkty: 1683 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 13.12.07 |
Krysia i Krzysiek Kowalczyk kupują kakao i kiszoną kapustę Literka: L "Nie jest ważne, kto kim się urodził, ale czym się stał!" "...stanęli mu przed oczami ci, którzy tak się o niego troszczyli: jego ojciec, matka, ojciec chrzestny, a w końcu Dumbledore. Gotowi byli na wszystko, by go chronić, a teraz już ich nie ma. Już nikt nie stanie między nim a Voldemortem, musi na zawsze pozbyć się iluzji, którą powinien był utracić, gdy miał zaledwie rok: że ramiona rodziców nie uchronią go od wszelkiego zagrożenia. Nie zbudzi się z koszmarnego snu, nikt nie szepnie mu w ciemności, że jest naprawdę bezpieczny, że to wszystko to tylko jego wyobraźnia. Ostatni i największy z jego opiekunów umarł, pozostawiając go bardziej samotnym niż kiedykolwiek dotąd." I'm a girl!! |
|
|
|
| Aga_Black |
Dodany dnia 17.07.2008 16:13
|
![]() Postów: 831 Dom: Brak przydziału Punkty: 1069 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 14.04.08 |
Laura lubi landrynkowe lizaki. ![]() Litera: W Nie ma ideałów, są Anioły, które spotyka się raz w życiu. ;** Mogę mieć świat u stóp. Ja nie przypuszczam, ja to wiem. Mogę mieć takie życie, jak inni mają sen. ;** Odnaleźć szczęścia smak... ;** Lewa na górze, to że damy radę, to leży w naszej naturze! x) Grzeczne dziewczynki idą do nieba.. Niegrzeczne mają raj na ziemii. ; D Trzeba się śmiać, wariatkę grać, wesołym być i z życia drwić ! Naćpana słońcem gonię wiatr. DŚmierciożerca... Avada Kedavra, o. ![]() Na zawsze oddana Ślizgonka... |
|
|
|
| Luna_9 |
Dodany dnia 17.07.2008 16:17
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 297 Dom: Brak przydziału Punkty: 545 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 02.12.07 |
Wojtek wiózł wieczorem worek. Literka: N Edytowane przez Luna_9 dnia 17.07.2008 16:21 Jeśli będziesz pogrążać się w smutku 1 minute stracisz aż 60 sekund szczęścia
|
|
|
|
annklem |
Dodany dnia 17.07.2008 16:23
|
Nauczyciel Nowak nauczył nową Natalię nut. Litera: S Edytowane przez annklem dnia 17.07.2008 16:24
"Nie jest ważne, kto kim się urodził, ale czym się stał!" "...stanęli mu przed oczami ci, którzy tak się o niego troszczyli: jego ojciec, matka, ojciec chrzestny, a w końcu Dumbledore. Gotowi byli na wszystko, by go chronić, a teraz już ich nie ma. Już nikt nie stanie między nim a Voldemortem, musi na zawsze pozbyć się iluzji, którą powinien był utracić, gdy miał zaledwie rok: że ramiona rodziców nie uchronią go od wszelkiego zagrożenia. Nie zbudzi się z koszmarnego snu, nikt nie szepnie mu w ciemności, że jest naprawdę bezpieczny, że to wszystko to tylko jego wyobraźnia. Ostatni i największy z jego opiekunów umarł, pozostawiając go bardziej samotnym niż kiedykolwiek dotąd." I'm a girl!! |
|
|
|
| Aga_Black |
Dodany dnia 17.07.2008 16:33
|
Słodka Sylwia ssała swojego słodkiego smoczka. ![]() Litera: R Nie ma ideałów, są Anioły, które spotyka się raz w życiu. ;** Mogę mieć świat u stóp. Ja nie przypuszczam, ja to wiem. Mogę mieć takie życie, jak inni mają sen. ;** Odnaleźć szczęścia smak... ;** Lewa na górze, to że damy radę, to leży w naszej naturze! x) Grzeczne dziewczynki idą do nieba.. Niegrzeczne mają raj na ziemii. ; D Trzeba się śmiać, wariatkę grać, wesołym być i z życia drwić ! Naćpana słońcem gonię wiatr. DŚmierciożerca... Avada Kedavra, o. ![]() Na zawsze oddana Ślizgonka... |
|
|
|
annklem |
Dodany dnia 17.07.2008 16:47
|
Rudy Robert radośnie ryzcał Litera: C "Nie jest ważne, kto kim się urodził, ale czym się stał!" "...stanęli mu przed oczami ci, którzy tak się o niego troszczyli: jego ojciec, matka, ojciec chrzestny, a w końcu Dumbledore. Gotowi byli na wszystko, by go chronić, a teraz już ich nie ma. Już nikt nie stanie między nim a Voldemortem, musi na zawsze pozbyć się iluzji, którą powinien był utracić, gdy miał zaledwie rok: że ramiona rodziców nie uchronią go od wszelkiego zagrożenia. Nie zbudzi się z koszmarnego snu, nikt nie szepnie mu w ciemności, że jest naprawdę bezpieczny, że to wszystko to tylko jego wyobraźnia. Ostatni i największy z jego opiekunów umarł, pozostawiając go bardziej samotnym niż kiedykolwiek dotąd." I'm a girl!! |
|
|
|
| T_ruskawka |
Dodany dnia 17.07.2008 19:17
|
Cecylia Chce Chodzić Cały Czas. UWAGA! Teraz nastąpi litera... Zet!!!!!! :lol: Ach truskawki, te truskawki, nawet lubią je kawki, a ty nie? Każde dziecko o tym wie, że truskawki mają witaminę C. Zdrowe, smaczne, kolorowe, każdy je na pewno zje. Każdy Polak ci to powie, że truskawki to jest zdrowie. Gdy truskawka jest niedobra, to zastąpi ją poziomka. Te poziomki, te truskawki, moją smaczek jedno znaki. ![]() Truskawki pamiętam jak dziś drewniany dom ogródek zagon z truskawkami lekko nachylający się płot skryty w ramionach pachnacego groszku pamiętam dziadka z zatroskaną miną z twarzą pokrytą bruzdami doświadczenia pamiętam jego słowa często napominające rozgniewanego podpirerającego się na drewianej lasce pamiętam no właśnie zostały tylko zagony wspomnień i nachylona sylwetka nad mogiłą nie gaśnie pamięć truskawki z cukrem nie smakują jak kiedyś ![]() Truskawkowe niebo zapach truskawek bogactwo wrażeń w nim czar dzieciństwa sny i miraże beztroskim sokiem słońca zaklęciem polewam życie niech lżejsze będzie z miąższu wysysam najsłodsze chwile soczyste sedno orzeźwia mile smakiem wspomnienia kusi mnie owoc i jednocześnie przygodą nową a przez tę świeżość w czystej postaci mam "niebo w gębie" jakże inaczej? ![]() Truskawki są pełne nowych wspomnień Uśmiecham się do truskawek nareszcie pojawiających się na rogu ulicy. Czerwień soczystości i zieleń ogonków mówią językiem lata o historiach jeszcze nieopowiedzianych. Przypominają noce pod księżycem i spadające gwiazdy. Szepczą do ucha o najskrytszych pragnieniach nowo poznanych namiętności. Przyglądam się ziarenkom, którym nie będzie dane zobaczyć nagich kąpieli w jeziorze. Zapomnę o kwiatach i sorbecie z owoców, użyję zraszacza, żeby wymyć piasek z koszyka. A przecież wszystko trwa tylko do zachodu słońca, kilka tygodni o bosych stopach i oczy wołające o miłość. Niezapomniane chwile uchwycone na kliszy. (kiedyś jeszcze spędzimy wspólny wieczór na trawniku przed moim domem). ![]() I LOVE!!!!!! |
|
|
|
Hermiona_Granger134 |
Dodany dnia 17.07.2008 21:24
|
![]() Postów: 144 Dom: HufflepuffPunkty: 272 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 04.08.07 |
Zombie zaatakowało zwierzę zjadające zebrę ;P N Bo w życiu piękne są tylko chwile...
;* |
|
|
|
| loona94 |
Dodany dnia 18.07.2008 11:37
|
![]() Postów: 103 Dom: Brak przydziału Punkty: 280 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 30.06.08 |
Nienawidzę nudnych niedziel. H ,,-Nie ma tego pierścienia, ale... pomyślałem, że może ma pan tutaj te organki czy coś innego.
-Jesteś bystry, Harry, ale organki zawsze były tylko organkami." LOONA*** |
|
|
|
annklem |
Dodany dnia 19.07.2008 01:12
|
Henio hałaśliwie hasał huśtając Halinkę. Litera L "Nie jest ważne, kto kim się urodził, ale czym się stał!" "...stanęli mu przed oczami ci, którzy tak się o niego troszczyli: jego ojciec, matka, ojciec chrzestny, a w końcu Dumbledore. Gotowi byli na wszystko, by go chronić, a teraz już ich nie ma. Już nikt nie stanie między nim a Voldemortem, musi na zawsze pozbyć się iluzji, którą powinien był utracić, gdy miał zaledwie rok: że ramiona rodziców nie uchronią go od wszelkiego zagrożenia. Nie zbudzi się z koszmarnego snu, nikt nie szepnie mu w ciemności, że jest naprawdę bezpieczny, że to wszystko to tylko jego wyobraźnia. Ostatni i największy z jego opiekunów umarł, pozostawiając go bardziej samotnym niż kiedykolwiek dotąd." I'm a girl!! |
|
|
|
| Gizmolina |
Dodany dnia 19.07.2008 18:11
|
![]() Postów: 181 Dom: Brak przydziału Punkty: 1629 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 20.02.08 |
Luna lubi lipowy las. ![]() B WWW.VERITASERUM.CBA.PL
|
|
|
|
| Renaemma |
Dodany dnia 19.07.2008 21:29
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 1095 Dom: Brak przydziału Punkty: 2369 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 05.05.07 |
Basia Bardzo Brudziła Boryska Biegając F ![]() Zawsze śmieje się, nawet kiedy całą ziemie przykrył ciemny płaszcz. Kiedy wszyscy pogrążeni są w rozpaczy nigdy nie tracę swego serca które rozjaśnia mi drogę w ciemności. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ "Nie wiedział dlaczego to robi, dlaczego podchodzi do umierającego mężczyzny, nie wiedział, co naprawdę czuje, patrząc na białoszarą twarz Snape'a i jego palce, próbujące wymacać krwawiącą ranę na szyi. Zdjął pelerynę-niewidkę i spojrzał na człowieka, którego tak nienawidził, którego szeroko rozwarte czarne oczy patrzyły teraz na niego i który poruszał wargami, jakby chciał coś powiedzieć. Pochylił się nad nim, a Snape chwycił go za szatę na piersiach i przyciągnął bliżej. Z jego gardła wydobył się straszny charkot. - Weź... to... weź... to. Coś z niego wyciekło i nie była to tylko krew. Z jego ust, uszu i oczu wydobyło się coś srebrzystoniebieskiego, coś, co nie było ani gazem, ani cieczą... a Harry wiedział, co to jest, lecz nie miał pojęcia, co robić... Hermiona wcisnęła mu do trzęsącej się ręki wyczarowaną przez siebie butelkę. Przeniósł różdżką srebrzystą substancję do butelki. Kiedy była pełna, uchwyt Snape'a zelżał, a on sam wyglądał, jakby już całkowicie się wykrwawił. - Spójrz... na... mnie - wyszeptał. Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach znikło, stały się nieruchome, puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył." ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ "..Kocham ziemię, po której On stąpa, powietrze nad jego głową; wszystko, czego dotknie jego ręka, każde jego słowo, każde spojrzenie, każdy postępek i Jego całego bez zastrzeżeń.." ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ - Będę jak skała: twarda i niezniszczalna. - Skały są twarde, ale z czasem kruszeją. - To czym mam być? - Kim. Bądź sobą. - Nie. Nie mogę być kimś, kogo już nie ma. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ - ... naprawdę mi na Tobie zależy. - ucięła nagle. - Powiedziałaś... że Ci na mnie zależy? - uniósł szybko wzrok i patrywał się w nią oczami, które zdawały się mieć barwę i wyraz jakich jeszcze nigdy w życiu Ona nie widziała. - Nie. - odpowiedziała pośpiesznie - Chciałam tylko sprawdzić, czy mnie słuchasz. |
|
|
|
| Hermiona1123 |
Dodany dnia 20.07.2008 13:03
|
![]() Postów: 92 Dom: Brak przydziału Punkty: 164 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 13.07.07 |
Fiolteowe firanki fikuśne falowały. E Edytowane przez Hermiona1123 dnia 20.07.2008 13:03 Wiem, że mój nick jest idiotyczny, więc jakby co, to w Internecie jestem Afrą lub Estą.
"Uśmiech się Policz dobra czas Zły duch mieszka tak daleko stad!" ![]() "Spróbuj choć raz odsłonić twarz I spojrzeć prosto w słońce Zachwycić się po prostu tak I wzruszyć jak najmocniej Nie bój się bać, gdy chcesz to płacz Idź szukać wiatru w polu Pocałuj noc, najwyższą z gwiazd Zapomnij się i...tańcz!" ____ "Wierzę, że wyobraźnia jest mocniejsza niż wiedza, że mit jest mocniejszy niż historia, (...)że nadzieja zawsze triumfuje nad doświadczeniem, że śmiech jest jedynym lekarstwem na cierpienie. Wierzę też, że miłość jest mocniejsza niż śmierć." ____ Jeden uśmiech- i już jesteś piękniejszy." ![]() "Istnieją jeszcze na tym świecie anioły. Są nimi i, którzy w ciemne życie innych wznoszą promień słońca, iskierkę radości z raju" ____ "Ludzie są jak wiatr. Jedni lekko przelecą przez życie i nic po nich nie zostanie, drudzy dmą jak wichry, więc zostają po nich serca złamane, jak jakieś drzewa po huraganie. A inni wieją jak trzeba Tyle, żeby wszystko na czas mogło kwitnąć i owocować. I po tych zostaje piękno naszego świata..." Krystyna Siesicka ![]() [color=white]"Rozpaczliwie usiłując odciągnąć uwagę krewnych od swojego stanu cywilnego, zdobyła się w ostatnim odruchu obronnym na zainteresowanie kondycją proboszczowskiego kurnika. -To... osobiste?- zapytała, trzymając półmisek jaj i patrząc w poczciwe oblicze kuzyna. Cisza pogłębiła się. -No nie, osobiste to raczej nie...-chrząknął niewyraźnie ksiądz Wojtek. Cholera, cholera!-jęknęła w duchu Grażynka.-Tych jaj tam jest z piętnaście". Kocham twojego wujka, Ewa Janczewska ![]() |
|
|
|
Potteroholiczka |
Dodany dnia 20.07.2008 15:51
|
![]() Postów: 715 Dom: SlytherinPunkty: 1525 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 09.04.08 |
Elegancka Eleonora Emancyk energicznie ewakuowała Ewelinę Ernest. K Edytowane przez Potteroholiczka dnia 20.07.2008 15:51
|
|
|
|
| Hermiona1123 |
Dodany dnia 20.07.2008 19:00
|
![]() Postów: 92 Dom: Brak przydziału Punkty: 164 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 13.07.07 |
Karygodnie kolorowy kruk kpi, komplikując kwestię kompromisu, alez się napociłam ![]() a teraz "i" Edytowane przez Hermiona1123 dnia 20.07.2008 19:00 Wiem, że mój nick jest idiotyczny, więc jakby co, to w Internecie jestem Afrą lub Estą.
"Uśmiech się Policz dobra czas Zły duch mieszka tak daleko stad!" ![]() "Spróbuj choć raz odsłonić twarz I spojrzeć prosto w słońce Zachwycić się po prostu tak I wzruszyć jak najmocniej Nie bój się bać, gdy chcesz to płacz Idź szukać wiatru w polu Pocałuj noc, najwyższą z gwiazd Zapomnij się i...tańcz!" ____ "Wierzę, że wyobraźnia jest mocniejsza niż wiedza, że mit jest mocniejszy niż historia, (...)że nadzieja zawsze triumfuje nad doświadczeniem, że śmiech jest jedynym lekarstwem na cierpienie. Wierzę też, że miłość jest mocniejsza niż śmierć." ____ Jeden uśmiech- i już jesteś piękniejszy." ![]() "Istnieją jeszcze na tym świecie anioły. Są nimi i, którzy w ciemne życie innych wznoszą promień słońca, iskierkę radości z raju" ____ "Ludzie są jak wiatr. Jedni lekko przelecą przez życie i nic po nich nie zostanie, drudzy dmą jak wichry, więc zostają po nich serca złamane, jak jakieś drzewa po huraganie. A inni wieją jak trzeba Tyle, żeby wszystko na czas mogło kwitnąć i owocować. I po tych zostaje piękno naszego świata..." Krystyna Siesicka ![]() [color=white]"Rozpaczliwie usiłując odciągnąć uwagę krewnych od swojego stanu cywilnego, zdobyła się w ostatnim odruchu obronnym na zainteresowanie kondycją proboszczowskiego kurnika. -To... osobiste?- zapytała, trzymając półmisek jaj i patrząc w poczciwe oblicze kuzyna. Cisza pogłębiła się. -No nie, osobiste to raczej nie...-chrząknął niewyraźnie ksiądz Wojtek. Cholera, cholera!-jęknęła w duchu Grażynka.-Tych jaj tam jest z piętnaście". Kocham twojego wujka, Ewa Janczewska ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Christina

Ravenclaw

Slytherin
) Włodek Woliński - wałęsający wczesnym wtorkiem w wodociągowej wsi widział Waldka warującego w wiejskiej werandzie - wciągającego w wodę wybrudzoną walizkę, wypełnioną workami wątróbki wołowej.

Hufflepuff