Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Liczba horkruksów
|
|
| Hatake Kakashi |
Dodany dnia 09.05.2008 18:11
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 3 Ranga: Mugol Data rejestracji: 06.04.08 |
A mi się wydaje że było 8 horkruksów: 1. Dziennik Tom'a Riddle'a 2. Pierścien Gaunta 3. Medalion 4. Puchar 5. Diadem 6. Nagini 7. Lord Voldemort 8. Harry I było tak ( moim zdaniem ) że Voldemort wiedział że jest 7 częścią jego duszy ale chciał stworzyć 7 horkruksów w jakichś relikwiach i gdy od Harry'ego odbiło się śmiertelne zaklęcie stał się horkruksem... :bigrazz: Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 22:58
|
|
|
|
| Atlantyda |
Dodany dnia 01.09.2008 19:04
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 59 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 16.06.08 |
Myślę że Dokers ma rację, iż horkruksów było za dużo. Ale czytając tą książkę nie zwróciłam na to uwagi. No i jest ok. Za bardzo mi to nie przeszkadza, choć Rowling mogła by być bardziej precyzyjna:]. PS.: (jeśli można napisać na forum coś w rodzaju Postscriptum:)) Przejrzałam teraz jeszcze inne komentarze i dodaję że Niektórzy mają rację, a mianowicie cząstek duszy było 9, ale horkruksów tylko 8(licząc z Harrym), bo przecież sama dusza Voldemorta nie jest Horkruksem. No to przy tym komentarzu nawaliłam powtórzeń (nie na temat:)). To na tyle. Pozdrawiam:] Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 22:58
|
|
|
|
| Luke James Potter |
Dodany dnia 01.09.2008 20:20
|
![]() Ostrzeżenia: 5 Postów: 9 Dom: Brak przydziału Punkty: 1855 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 02.08.08 |
Myślę, że było tak:Voldemort podzielił duszę na 6 części kiedy przybył do Potterów. "7"duszą była jego już podzielona dusza. U Potterów stworzył nową cząstkę, ale również jedną zabił. Więc pozostało nadal 7 części razem z Voldim. Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 22:57
"Jeśli sądzisz, że w dobie komputerów sztuka czytania zanikła, zwłaszcza wśród dzieci, to niezawodny znak,że jesteś MUGOLEM!" "Ostatnie kłęby pary rozwijały się w jesiennym powietrzu. Pociąg powoli zniknął za zakrętem. Harry wciąż unosił rękę w geście pożegnania. - Da sobie radę - powiedziała Ginny. Harry spojrzał na nią, opuścił rękę i z roztargnieniem dotknął nią blizny na czole. - Wiem. Od dziewiętnastu lat blizna nie zabolała go ani razu. Wszystko było dobrze." |
|
|
|
| tades |
Dodany dnia 08.09.2008 10:54
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 1 Ranga: Mugol Data rejestracji: 08.09.08 |
Witam. Wydaje się, jak sądzę, że są tu mylone pojęcia. Np. ilość horkruksów, a ilość części duszy (jedna musiała być w LV, który raczej nie był horkruksem.) HP był horkruksem o czym powiedział mu Dambledore. Powiedział też, że te tereny magi gdzie dotarł LV są zagadkowe, niezbadane, więc stworzenie przypadkowego horkruksa jest jak najbardziej możliwe. Jest też napisane, że cząstka duszy z LV po śmierci jego ciała błąkała się ale nie zginęła i z niej się odrodził. Musiał zbudować sobie ciało więc: kości po ojcu, ciało od swojego tchórzliwego sługi Glizdogona, a krew od ... HP. Podsumowując: horkruksów LV stworzył 6, części duszy miał 7 ale... właśnie był jeszcze HP 7 horkruks i 8 część duszy LV o której nie wiedział. No i gdyby pani R zabrakło pieniędzy to zawsze się może okazać, że był jeszcze jeden horkruks, albo coś o czym się czarodziejkom i czarodziejom nie śniło. Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 22:57
|
|
|
|
| sami87 |
Dodany dnia 27.11.2009 15:25
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 1 Ranga: Mugol Data rejestracji: 27.11.09 |
ginny93 napisał/a: Voldemort stworzył 8 horkruks nieświadomie, próbując go zabić. On chciał stworzyć ich 7 bo to "najpotężniejsza liczba magiczna" ale stworzył 8-nieświadomie. a niema czegoś takiego jak ograniczenie ich ilości. Niby się wszystko zgadza... ALE gdy Voldi zabił Lily przez "bardzo stara magie " poszedł rykoszet i zabił CIAŁO Voldiego, a DUSZA przeszła na Harry'ego wiec HARRY był jednym z horkruxów. Potem jakimś sposobem Voldi się odrodził używając jednej ze swoich zabawek i odrodził się jako dusza (kamień filozoficzny), a na cmentarzu musiał użyć kości swego ojca (kość nie była horkruxem) do odrodzenia CIAŁA. Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 22:55
|
|
|
|
Lapa15 |
Dodany dnia 14.06.2013 18:35
|
![]() Pochwały: 19 Postów: 2670 Dom: GryffindorPunkty: 20150 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 01.12.12 |
Moim zdaniem horkruksów było 7. 7. i 8. Sam Riddle, zabity kiedy Harry miał odpowiednio roczek i 17 lat To było tworzenie horkruksa i śmierć Voldemorta. Nie będę wymieniać tych horkruksów, ale pisząc krótko: Horkruksów było 7 + dusza w ciele czarnego Pana. Chyba koniec... ![]() *** Moje wewnętrzne oko tu cierpi *** |
|
|
|
KHZP |
Dodany dnia 11.03.2014 10:20
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 400 Dom: HufflepuffPunkty: 4582 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 14.06.13 |
Pierścień, diadem, Harry Potter, Voldemort, Nagini, puchar, dziennik, medalion, i chyba coś jeszcze. Patrz co piszesz, bo poprawiłem po raz pierwszy i ostatni! losiek Edytowane przez losiek13 dnia 14.06.2013 19:17
|
|
|
|
harry7potter |
Dodany dnia 11.03.2014 10:27
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 303 Dom: SlytherinPunkty: 3877 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 13.06.13 |
Horkruksów było 7 a Voldemort nie był przecież horkruksem. To miało byc tak Voldi chciał rozszczepić duszę na 7 części mając w sobie tą ostatnią siódmą i wtedy było by 6 Horkruksów plus jego wlasna część duszy(prawdziwy horkruks to taki co jest chroniony zakleciami i klątwami), Atakując Harry'ego stworzył siódmy horkruks ale nieświadomie, nie wiedział o nim do samego końca. Harry też nie był typowym horkruksem, nie był chroniony czarną magią itp. Forumowicz 33 wymienił prawidłowo wszsytkie Pottermore - dom:Gryffindor, różdżka: głóg, włos jednorożca,14.5 cala, względnie giętka
http://www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_potteromaniak_harry7potter.png ![]() "Dotknij mnie tylko, to cię zabiję do krówki nędzy" "Bo widzisz, Harry, to nasze wybory ukazują, kim naprawdę jesteśmy, o wiele bardziej niż nasze zdolności." "Im więcej ludzi pokochasz tym będziesz słabsza" "Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoim słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie." "-Emocje, kaprysy, fascynacja i gra. Uczucia i ich brak...Dary, których nie wolno przyjąć...Kłamstwo i prawda. Czym jest prawda? Zaprzeczeniem kłamstwa? Czy stwierdzeniem faktu? A jeżeli fakt jest kłamstwem, czym jest wówczas prawda?Kto jest pełen uczuć, które nim targają a kto pustą skorupą zimnego czerepu?Kto? Co jest prawdą, Geralt?Czym jest prawda? - Nie wiem, Yen. Powiedz mi! - Nie- powiedziała i spuściła oczy. Po raz pierwszy. Nigdy przedtem nie widział, by to robiła. Nigdy. -Nie- powtórzyła, -Nie mogę Geralt. Nie mogę ci tego powiedzieć. Powie ci to ten ptak, zrodzony z dotknięcia twojej dłoni. Ptaku? Czym jest prawda? - Prawda - powiedziała pustułka- jest okruchem lodu. |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Christina

Gryffindor

Hufflepuff
Slytherin