Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Weź książkę
|
|
magicgirll15 |
Dodany dnia 09.04.2013 19:20
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 297 Dom: SlytherinPunkty: 2845 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 26.08.12 |
"...ogromne. Jeśli lady Jane mogła się o tym dowie-" M.C. Beaton 'Hamish Macbeth i Śmierć Plotkary' |
|
|
|
JMARTA |
Dodany dnia 11.04.2013 21:44
|
![]() Pochwały: 9 Postów: 138 Dom: GryffindorPunkty: 1639 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 30.11.12 |
s. 123 wers 7 "... telefonu dziadka. - Sfinks zabierze cię stąd dziś rano." "Baśniobór. Tajemnice Smoczego Azylu." s. 47 wers 13 "Dorśli nie pamiętają,
jak to jest być dzieckiem. Naprawdę nie pamiętają, wierz mi. Zapomnieli o ile większy wydawał się wtedy świat. Jak trudno było wdrapać się na krzesło. I jak to było zawsze patrzeć do góry. Zapomniel. Już tego nie wiedzą. Ty tez zapomnisz. Czasami dorośli opowiadają, jak to było pięknie być dzieckiem. Nawet marzą o tym, by znów nim być. Ale o czym marzyli będąc dziećmi? Jak myślisz? Sądzę, że marzyli o tym, by w końcu dorosnąć". Koń jest bogiem, Galop nałogiem, kłus podstawą, Skoki zabawą, Upadek zwątpieniem, Jazda pocieszeniem, palcat pomocą, Łydki całą mocą, Ostrogi zbytkiem, siodło nabytkiem, Grzywa uchwytem, Kask jeźdźca bytem. |
|
|
|
JMARTA |
Dodany dnia 17.04.2013 18:23
|
![]() Pochwały: 9 Postów: 138 Dom: GryffindorPunkty: 1639 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 30.11.12 |
"Żeglarze popatrzyli po sobie, wyraźnie niepewni, w czyje..." (Po raz kolejny) V. A. Richardson 'Córka Lichwiarza' "Dorśli nie pamiętają,
jak to jest być dzieckiem. Naprawdę nie pamiętają, wierz mi. Zapomnieli o ile większy wydawał się wtedy świat. Jak trudno było wdrapać się na krzesło. I jak to było zawsze patrzeć do góry. Zapomniel. Już tego nie wiedzą. Ty tez zapomnisz. Czasami dorośli opowiadają, jak to było pięknie być dzieckiem. Nawet marzą o tym, by znów nim być. Ale o czym marzyli będąc dziećmi? Jak myślisz? Sądzę, że marzyli o tym, by w końcu dorosnąć". Koń jest bogiem, Galop nałogiem, kłus podstawą, Skoki zabawą, Upadek zwątpieniem, Jazda pocieszeniem, palcat pomocą, Łydki całą mocą, Ostrogi zbytkiem, siodło nabytkiem, Grzywa uchwytem, Kask jeźdźca bytem. |
|
|
|
JurSta |
Dodany dnia 18.04.2013 16:37
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 9 Dom: SlytherinPunkty: 72 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 16.04.13 |
W poprzednim poście zapomniano o wersie więc.... str.10 wers.1 Jak można zostać Puchonem........
|
|
|
|
Cordiale |
Dodany dnia 24.04.2013 10:56
|
![]() Pochwały: 9 Postów: 1254 Dom: SlytherinPunkty: 9381 Ranga: Dystrybutor słodyczy Weasleyów Data rejestracji: 11.04.13 |
"To grzech, wielki grzech; kto w niego popadnie Na tamtym świecie wiecznie cierpieć może." ~ Aleksander Fredro - Śluby panieńskie Strona 89 Wers 1 i 2. "Dobra, marudo, nie marudź już tak, bo zamarudzisz mnie na śmierć." ![]() http://www.youtube.com/watch?v=dLhFDYQHDQY |
|
|
|
YourSmile |
Dodany dnia 25.04.2013 18:04
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1328 Dom: GryffindorPunkty: 29744 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 13.01.13 |
Momo ponownie zamilkła i otuliła się szczelniej swoją o wiele za dużą męską marynarką. Chłód wciąż się wzmagał. ~ Michael Ende - Momo ![]() Strona 100, wers 12 i 13 |
|
|
|
JMARTA |
Dodany dnia 28.04.2013 08:37
|
'...wodząc wzrokiem za Lee. a ja i Kevin próbowaliśmy się skupić na stawianiu szybkiego pasjansa.' John Mardsen "Jurto 3. W objęciach chłodu." str. 132 wersy 4,5,6 "Dorśli nie pamiętają,
|
|
|
YourSmile |
Dodany dnia 28.04.2013 12:39
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1328 Dom: GryffindorPunkty: 29744 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 13.01.13 |
...faktowi, że wmieszały się tutaj obce moce. Dokładnie przeliczyłem wszystkie możliwości. Prawdopodobieństwo, że jakiś człowiek zdoła żywy i z własnej mocy opuścić sferę czasy, wynosi dokładnie jeden... ~ Michael Ende - Momo ![]() str. 75, wers 7 i 8 |
|
|
|
YourSmile |
Dodany dnia 28.04.2013 23:03
|
...ktoś szedł do małej Momo, i opowiadał jej to wszystko, to jeszcze gdy... ~ Michael Ende - Momo str. 64, wers 20 |
|
|
|
Blind-Jellyfish |
Dodany dnia 20.05.2013 21:02
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 9 Dom: SlytherinPunkty: 10 Ranga: Mugol Data rejestracji: 19.05.13 |
"...pana z krzywym ryjem nie wychodzą regularnie, według kalendarza." "Zeznania Niekrytego Krytyka" - Maciej Frączyk Str. 66 wers 6 |
|
|
|
Xeri |
Dodany dnia 22.06.2013 14:18
|
![]() Pochwały: 9 Postów: 1380 Dom: SlytherinPunkty: 9223 Ranga: Dystrybutor słodyczy Weasleyów Data rejestracji: 26.05.13 |
"dziesięć milionów siedemset dwadzieścia tysięcy." Michael Ende "Momo" Strona 127, wers 4 ![]() Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryć się? Tu zawisł ten, co troje zginęło z jego mocy. Dziwnie już tutaj bywało, nie dziwniej więc by się stało, gdybyśmy się spotkali pod wisielców drzewem o północy. Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryć się? Choć trup ze mnie już, uwolnię cię od przemocy. Dziwnie już tutaj bywało, nie dziwniej więc by się stało, gdybyśmy się spotkali pod wisielców drzewem o północy. Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryć się? Tu do mnie miałaś zbiec, żeby uniknąć przemocy. Dziwnie już tutaj bywało, nie dziwniej więc by się stało, gdybyśmy się spotkali pod wisielców drzewem o północy. Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryć się też? W naszyjniku ze sznura u boku mego nie czekaj pomocy. Dziwnie już tutaj bywało, nie dziwniej więc by się stało, gdybyśmy się spotkali pod wisielców drzewem o północy. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
riveen |
Dodany dnia 22.06.2013 23:50
|
![]() Pochwały: 5 Postów: 318 Dom: GryffindorPunkty: 6596 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 30.05.13 |
" Co to znaczy naprawdę kogoś kochać?" - "i wciąż ją kocham" - Nicholas Sparks Str. 348 wers 1 ![]() Niektóre stare rany nigdy się nie zabliźniają i krwawią przy najmniejszym nawet zadrapaniu. |
|
|
|
YourSmile |
Dodany dnia 01.07.2013 18:30
|
"- Daj spokój - powiedział Jason. - Już raz uratowałaś nam życie." ~ R. Riordan - "Zagubiony Heros" str. 95, wersy 4-5 |
|
|
|
riveen |
Dodany dnia 01.07.2013 19:17
|
![]() Pochwały: 5 Postów: 318 Dom: GryffindorPunkty: 6596 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 30.05.13 |
"-Och! -szepnęła Pollyanna, otwierając szeroko oczy ze zdumienia. -Ale, wiesz, Nancy, myślę, że jeżeli oni się kochali, to może kiedyś jednak się zejdą." ~ Eleanor H. Porter -'Pollyanna' str. 29 wers 2 ![]() Niektóre stare rany nigdy się nie zabliźniają i krwawią przy najmniejszym nawet zadrapaniu. |
|
|
|
Narcissa |
Dodany dnia 01.07.2013 20:08
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 647 Dom: SlytherinPunkty: 8673 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 29.06.13 |
" - A, prawda.Pani rodzicę zmarli na...cholerę, czy tak? - Na żółtą febrę - sprostowałam.- To poważny problem w Nowym Orleanie.W siedemdziesiątym pierwszym roku wybuchła wyjątkowo ciężka epidemia." -Meagan McKinney "Księżycowa Dama" str.105 wers 7 Od cnót Gryfonów kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów chroń nas Slytherinie
**** ![]() |
|
|
|
riveen |
Dodany dnia 02.07.2013 16:13
|
Narcissa, to jest tylko jeden wers? Wow 'Po tych słowach pobłogosławiła swoich synów' ~ Jakub i Wilhelm Grimm "Baśnie" 202 strona, wersy 4-5 ![]() Niektóre stare rany nigdy się nie zabliźniają i krwawią przy najmniejszym nawet zadrapaniu. |
|
|
|
Penelope |
Dodany dnia 09.08.2013 09:51
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1729 Dom: RavenclawPunkty: 17625 Ranga: Poraniona Data rejestracji: 27.02.08 |
"Jesteś jedyną znaną mi osobą, która przy każdym spotkaniu wygląda młodziej. - To dlatego, że dorastasz." Trudi Canavan "Kapłanka w bieli" Strona 300, wers 10 ![]() ![]() W kategorii Najlepsza Seria Obyczajowa, wygrywa Penelope - Trudny Wybór ![]() Wiersz mojej ulubionej poetki i to jeszcze o mnie ![]() Sonet Dziękczynno-pochwalny Jest taka osoba, co pięknie słowa plecie. Entuzjazmu pełna, w każdej chwili miła, Z potoku błahych słów się przy mnie wynurzyła I pomaga mi przetrwać w liter srogim świecie. Któż to taki? To Pene! Wszyscy dobrze wiecie! Cóż ja bym kochana bez Ciebie zrobiła? Co tu dużo gadać... Pewnie wciąż bym żyła. Ale żyłabym tutaj jak zgubione dziecię. Bezczynnie bym siedziała w beznamiętnej toni. Czy cokolwiek bym zrobiła gdyby nie Twa głowa? Czy cokolwiek bym stworzyła bez Twej boskiej dłoni. Więc dziękuję Ci Królowo, za Twe wielkie słowa, Że jesteś tutaj, że piszesz, chociaż czas Cię goni, I że dzięki Tobie, znowu zaczęłam od nowa... I love Smaug ![]() ![]() ![]() - O czym marzysz?- zapytał w końcu. - Marzę o lepszym życiu. O tym, by ludziom bardziej zależało na ludziach, niż na pieniądzach, by mieli honor i nie łamali obietnic. Marzę o tym, by przyjaźń była prawdziwa, a miłość nie bolała. - Odpowiedziała bez zastanowienia. - A jeśli ci powiem, że mogę ci to dać, pójdziesz ze mną? - Wyraz jego twarzy nie zdradzał uczuć, ale w oczach tliła się iskierka nadziei. - Pójdę. Dlatego, że będę chciała uwierzyć w to, że mówisz prawdę. Szkoda tylko, że taki świat nie istnieje. - Istnieje, a ja ci go pokażę, jeżeli tylko zechcesz otworzyć oczy. - Nieznajomy wyciągnął do niej rękę, a ona ją ujęła, po raz pierwszy wierząc, że może być szczęśliwa.[/color] Dedykacja dla mnie od pewnej bardzo sympatycznej osoby ;] Jest takie miejsce na oceanie, gdzie pewna wyspa się mieści, nierzadko kto się na niej pojawia, bo zwą ją wyspą boleści. Zamek potężny na niej góruje, co w dawnych czasach wzniesiony przez władcę wyspy Odysa, dla Penelopy - żony. Wiele już lat w domu nie bywał, a ona tęskni wciąż szczerze, co dzień wychodzi w bezkres spoglądać, czy wraca na swej galerze. Smutek w jej sercu, samotność w duszy, kiedy to wreszcie ustanie, rozmyśla nieustannie czy jeszcze szansa będzie ujrzeć go w żywym stanie. Odys na krańcach lądów przebywa, tułaczka go bowiem czekała na długie lata, przez boską karę ta sytuacja się stała. Wspomnienie żony cierniem mu w sercu się stało, ach jakże trudne bez niej życie być musiało. ![]() ![]() Nie ma zbyt wiele czasu, by być szczęśliwym. Dni przemijają szybko. Życie jest krótkie. W księdze naszej przyszłości wpisujemy marzenia, a jakaś niewidzialna ręka nam je przekreśla. Nie mamy wtedy żadnego wyboru. Jeżeli nie jesteśmy szczęśliwi dziś, jak potrafimy być nimi jutro? Wykorzystaj ten dzień dzisiejszy. Obiema rękoma obejmij go. Przyjmij ochoczo, co niesie ze sobą: światło, powietrze i życie, jego uśmiech, płacz, i cały cud tego dnia. Wyjdź mu naprzeciw. Wiersz Anciol, mój ulubiony ![]() Syrenka z łazienki prefektów Pośród szklanej toni, Uśmiecham się skromnie. Stoję tu na straży, Wielu ludzkich wspomnień. O czym chcesz bym śpiewała? Znam historii wiele. Wiem czym jest wierność, I kim są przyjaciele. Potrafię powiedzieć, O morskich przygodach. Strasznych wodnych stworach, Walecznych załogach. Do skarbów sekretnych, Jedyne znam drogi. Do wysp tych magicznych, I przełęczy trwogi. Poproś mnie o słowa, Od dawna tu czekam... Nie znam swoich braci, I serce mam człowieka. Nie zapominaj o mnie! Nie chcę być tu sama! Utrwalona na szkle... A całkiem zapomniana... Robak gne ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
zipi78 |
Dodany dnia 09.08.2013 12:45
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 110 Dom: SlytherinPunkty: 4680 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 24.04.13 |
"Wyraźniej zobaczył twarze swoich przyjaciół i zatliła się w nim dawna nadzieja i wracały siły. " J.R.R. Tolkien "Władca Pierścieni. Drużyna Pierścienia" str77 wers 1 |
|
|
|
Xeri |
Dodany dnia 11.08.2013 21:21
|
![]() Pochwały: 9 Postów: 1380 Dom: SlytherinPunkty: 9223 Ranga: Dystrybutor słodyczy Weasleyów Data rejestracji: 26.05.13 |
- Aby pokazać, że mnie obchodzi - wyjaśnił Heathcliff. Emily Brontë Wichrowe Wzgórza str. 83. wers 26. ![]() Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryć się? Tu zawisł ten, co troje zginęło z jego mocy. Dziwnie już tutaj bywało, nie dziwniej więc by się stało, gdybyśmy się spotkali pod wisielców drzewem o północy. Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryć się? Choć trup ze mnie już, uwolnię cię od przemocy. Dziwnie już tutaj bywało, nie dziwniej więc by się stało, gdybyśmy się spotkali pod wisielców drzewem o północy. Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryć się? Tu do mnie miałaś zbiec, żeby uniknąć przemocy. Dziwnie już tutaj bywało, nie dziwniej więc by się stało, gdybyśmy się spotkali pod wisielców drzewem o północy. Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryć się też? W naszyjniku ze sznura u boku mego nie czekaj pomocy. Dziwnie już tutaj bywało, nie dziwniej więc by się stało, gdybyśmy się spotkali pod wisielców drzewem o północy. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sixth Gun |
Dodany dnia 12.08.2013 17:43
|
![]() Pochwały: 5 Postów: 1071 Dom: RavenclawPunkty: 15461 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 24.07.13 |
"Nie chcę oglądać telewizji. Muszę jutro wcześnie wstać" Jakaś dziwna książka bez okładki, znaleziona na strychu. Strona 18, wers 18 Glanek, jopro - jak zwał, tak zawał ![]() Jeżeli jesteś amatorem (lub amatorką) twórczości Borszewicza, to możemy się ożenić |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Slytherin
Gryffindor

Ravenclaw