Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
04.06.2026 12:11
24 jak założyłam konto, teraz 34, jestem z wami od ponad dekady, szkoda, że strona się sypie ;(

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
02.06.2026 22:31
Mi tęskno za starym Hogwartem, szkoda że nigdzie nie został zapisany :v

Harrych świąt!
02.06.2026 22:06
Niecałe 13, a w tym roku stuknie ćwierćwiecze Rain

O choinka!
02.06.2026 10:16
13 jak założyłam konto, teraz 25 :(

Też tęsknię za tą stroną, dobrze się tu bawiłam i dzięki niej czułam się mniej samotna. Kiedyś to były czasy, a teraz nie ma czasów

Harrych świąt!
31.05.2026 20:16
To i ja się pochwalę. 25 lat jak zakładałem konto, 33 dzisiaj. Niestety założyłem późno, ale załapałem się na ostatki, kiedy ta strona jeszcze jakoś funkcjonowała.

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Opowieści z Narnii
Verity
Jestem fanką tej serii. Co prawda nie większą niż Pottera. Na początku wydawało mi się że Narnia jest trochę dziecinna, ale kiedy sięgnęłam po pierwszy tom zmieniłam zdanie. Narnia pokazałam mi że nie w3arto starać się być dorosłym, nie należy bać się śmierci, że należy żyć w swoim świecie, być sobą. Wraz ze Śródziemiem i Hogwartem, pokazała jak siłę mojej wyobraźni.
Chcecie wiedzieć kim jestem?? To proste.

Jestem architektem: buduję solidne fundamenty i każdego roku, który spędzam w szkole, dodaję do nich kolejne piętra mądrości i wiedzy.

www.meble-sklepowe.pl/gfx/sidebar_img_architektura_sklepu.jpg

Jestem rzeźbiarzem: kształtuję swoją moralność i filozofię życia, a moją glina są kanony dobra i zła.

www.bwakielce.wici.info/wystawy/micek.jpg

Jestem malarzem: wraz z każdą nową ideą, którą wyrażam, maluję tez nowy odcień w wielobarwnym świecie kolorów.

www.va1.sk/obrazky/motyl.jpg

Jestem naukowcem: każdego dnia zbieram nowe dane, dokonuję ważnych obserwacji i eksperymentów z nowymi pomysłami i ideami.

republika.pl/blog_ca_4006583/5351497/tr/group_318_bcae6e_huge.jpg

Jestem astrologiem: czytam i analizuję linie życia każdej osoby, którą spotkam.

www.kwarc.eu/images/horoskop.jpg

Jestem astronautą: stale badam i poszerzam swoje horyzonty.

www.zsrio.reszel.iap.pl/strony/fizyka/astronauta.jpg

Jestem lekarzem: leczę tych, którzy zwracają się do mnie po poradę, i niosę witalność tym. którzy są bez życia.

www.klub-zdrowia.pl/gfx/lekarz-kieszen-stetoskop-dlugopisy.jpg

Jestem prawnikiem: nie boję się stanąć wobec nieuniknionych, podstawowych praw dotyczących mknie i innych.

www.biegli.net.pl/top.jpg

Jestem policjantem: zawsze dbam o dobro innych i bronię pokoju.

www.tuchola.kujawsko-pomorska.policja.gov.pl/innova/assets/policjant.jpg

Jestem nauczycielem: swoim przykładem uczę determinacji, poświęcenia i ciężkiej pracy.

www.wrotamalopolski.pl/NR/rdonlyres/275566F7-BA64-4581-9FA4-74CFB5E7CC9B/327407/klasa.jpg

Jestem matematykiem: upewniam się, czy problemy, które przezwyciężyłem, mają właściwe rozwiązanie.

www.univ.gda.pl/pl/info_dla_kand/kierunki/druk/wmfi/matematyka.jpg

Jestem detektywem: szukam tajemnic życia.

www.drukpol.com/obr2/ksiazka-lupa.jpg

Jestem sędzią: oceniam innych tylko wtedy, gdy znam i rozumiem ich całą historię.

www.kataga.pl/p_akta.gif

Jestem bankierem: inni ludzie obdarzają mnie zaufaniem i tym co dla nich ważne, i nigdy nie tracą.

zplasteliny.ovh.org/Images/LittlePrince/13a.gif

Jestem hokeista:
unikam tych co chcą mnie zablokować.

sklephokejowy.com/data/include/img/news/1150183099.jpg

Jestem maratończykiem: jestem pełen energii, zawsze idę do przodu i jestem gotowy na następne wyzwanie.

www.multipress.pl/images/news/maratoncracovia01.jpg

Jestem akrobata: ostrożnie kroczę po krętych ścieżkach życia, lecz zawsze bezpiecznie docieram do celi.

naklejkiscienne.pl/files/produkty/06-2008/421_akrobata_d.png

Jestem milionerem: posiadam mnóstwo miłości, szczerości i współczucia. Moim bogactwem jest wiedza, mądrość, doświadczenie i bezcenna intuicja.

www.gniazdko.com/wp-content/uploads/2008/04/willa-na-st-barts-karaiby-5.jpg

A NAJWAŻNIEJSZE - JESTEM SOBĄ!!!!!!!!

http://byverity.blog.onet.pl/1,AR3_2008-08_2008-08-01_2008-08-31,index.html
Prefix użytkownikariveen
Te książki bardzo mi się spodobały. Zawładnely moim sercem. Zupełnie inna magia niż w HP. To jjest właśnie najlepsze! Poruszono temat wydania książek a kolejności czytania. Niektórzy mówią że powinno się czytać je według chronologii. Dla mnie jednak nie miałoby sensu czytać "lew czarownica i stara szafa wiedząc czym jest Narnia Aslan itd. Dlatego preferuje czytanie według kolejności wydania. :-) A ci miał na myśli sam Lewis już się nie dowiemy...

24.media.tumblr.com/5f94107909cf68a08611fadc9c572d3b/tumblr_mtyb3r48Tf1sifo6do1_500.gif

Niektóre stare rany nigdy się nie zabliźniają i krwawią przy najmniejszym nawet zadrapaniu.

Prefix użytkownikaulka_black_potter
riveen napisał(a):
Poruszono temat wydania książek a kolejności czytania. Niektórzy mówią że powinno się czytać je według chronologii. Dla mnie jednak nie miałoby sensu czytać "lew czarownica i stara szafa wiedząc czym jest Narnia Aslan itd. Dlatego preferuje czytanie według kolejności wydania. :-) A ci miał na myśli sam Lewis już się nie dowiemy...

Nie czytałam poprzednich postów i nie wiem do czego sie odnosisz. Chciałam tylko napisać, że czytanie chronologiczne znaczy po kolei, w tym wypadku wg kolejności wydania:>

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.
i.pinimg.com/originals/02/0b/07/020b0757879bbd8cc21454799bff6f55.gif

Bo liczy się to, co masz w środku.
cdn.junglecreations.com/wp/junglecms/2017/12/Christian-Bale-Resized.jpg

Ale czasami warto założyć maskę.
pa1.narvii.com/6412/37cb60531dd1e8002b7ec87c8da0ba734a67f9f3_hq.gif

"ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB"
"zmiennokanoniczne"
"piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma"
"po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Zarejestruje ci chomiczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix użytkownikaYourSmile
Czytałam Narnię.. Nie wszystkie części, ale trzy pierwsze. Nie pamiętam już dlaczego nie przeczytałam kolejnych, ale najwidoczniej coś mnie od tej sagi oderwało. Narnia nigdy nie będzie mi tak bliska jak świat Harry'ego Pottera, ale myślę, że jest to seria książek warta uwagi.

Prefix użytkownikaLossiril
Nigdy nie ciągnęło mnie do tej serii. Obejrzałam dwa filmy z tej serii, czy 3 może, ale raczej z braku laku. Postacie są dla mnie tak irytujące, że nie mam odwagi sięgnąć po tę lekturę. Poza tym tematyka, otoczka etc. jakoś do mnie nie przemawiają.
"You could be great, you know, and Slytherin will help you on the way to greatness,
no doubt about that."

49.media.tumblr.com/8fd19fd808466128891dbc622e847972/tumblr_nttjx4EWDx1s0s73vo2_r1_250.gif45.media.tumblr.com/0657b0d7361e18d2e9b9ad59589ba694/tumblr_nttjx4EWDx1s0s73vo8_r1_250.gif49.media.tumblr.com/44cba2a6756c07fec6f86f9c6baeabe6/tumblr_nttjx4EWDx1s0s73vo4_250.gif

45.media.tumblr.com/d941556ef09d4df2aa4255e2d1916738/tumblr_o20215Cx8Z1txsq03o1_500.gif

www.nrdfeed.com/gImages/draco-scream-gif-gif71a7c2e0904f25cbb722c4b60d0e809153c8694c07ea4.gif

25.media.tumblr.com/96e036d50d60465467af86aaa10d1985/tumblr_mifwnfHhoW1r1da95o1_500.gif

tumblr klik

'We must take a hard road, a road unforeseen. There lies our hope, if hope it be.'

'The world is indeed full of peril, and in it there are many dark places; but still there is much that is fair, and though in all lands love is now mingled with grief, it grows perhaps the greater.'

i59.tinypic.com/258b141.gif

'Deserves it! I daresay he does. Many that live deserve death. And some that die deserve life. Can you give it to them? Then do not be too eager to deal out death in judgment. For even the very wise cannot see all ends.'

i58.tinypic.com/ne49j.jpg

It is not our part here to take thought only for a season, or for a few lives of Men, or for a passing age of the world. We should seek a final end of this menace, even if we do not hope to make one.

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najciekawszy_podpis.png

http://morivrty.tumblr.com
Prefix użytkownikariveen
riveen napisał(a):
Poruszono temat wydania książek a kolejności czytania. Niektórzy mówią że powinno się czytać je według chronologii. Dla mnie jednak nie miałoby sensu czytać "lew czarownica i stara szafa wiedząc czym jest Narnia Aslan itd. Dlatego preferuje czytanie według kolejności wydania. :-) A ci miał na myśli sam Lewis już się nie dowiemy

ulka_black_potter napisała:
Nie czytałam poprzednich postów i nie wiem do czego sie odnosisz. Chciałam tylko napisać, że czytanie chronologiczne znaczy po kolei, w tym wypadku wg kolejności wydania:>

Te książki nie są wszystkie wydane wg chronologii akcji.. Pierwsza wydana książka to 'Lew, czarownica i stara szafa'. Rodzeństwo Pevensie przenosi się do Narnii, pomaga Aslanowi, zwycięża Białą Czarownicę. Według kolejności chronologicznej pierwszą książką powinien być 'Siostrzeniec czarodzieja'. Digory i Polly są świadkami stworzenia Narnii, spotykają przyszłą Białą Czarownicę. Najpierw musiała być stworzona Narnia, żeby potem Piotr, Edmund, Zuzanna i Łucja mogła tam się dostać. Dlatego moim zdaniem chronologicznie 'Siostrzeniec czarodzieja' jest na pierwszym miejscu, a został wydany 5 lat później po 'Lwie, czarownicy i starej szafie'.
Drugą książką, która zasługuje w tej sprawie na uwagę jest 'Koń i jego chłopiec'. Wydana została jako piąta w serii (1954). Według chronologii jest trzecia, zaraz po 'Lwie, czrownicy...'. Bohaterami książki jest mówiący koń i chłopiec. Akcja toczy się za czasów panowania rodzeństwa Pevensie.
Tylko w tych dwóch książkach kolejność wydania z kolejnością chronologiczną się nie zdgadza. Myślę, jednak, że dwa przykłady to wystarczająco dużo, żeby uznać moje twierdzenie za prawdziwe :)
Edytowane przez Prefix użytkownikariveen dnia 11.07.2013 14:31

24.media.tumblr.com/5f94107909cf68a08611fadc9c572d3b/tumblr_mtyb3r48Tf1sifo6do1_500.gif

Niektóre stare rany nigdy się nie zabliźniają i krwawią przy najmniejszym nawet zadrapaniu.

Prefix użytkownikaplump_ginewra_17
Osobiście bardzo lubię Opowieści z Narnii :) Uważam, że to wspaniała historia i bardzo wciągająca;) Aczkolwiek wydaje mi się, że Harry Potter (przynajmniej dla mnie) ma charakter uniwersalny, a Opowieści z Narnii nie do końca. Tzn. wiem, że do HP na pewno powrócę jeszcze nie raz, czy to za kilka dni, miesięcy czy lat. Natomiast Opowieści z Narnii są taką historią z dzieciństwa, bardziej dla dzieci, przynajmniej ja tak to odczuwam;)
Zbyt ona piękna, zbyt mądra zarazem, zbyt mądrze piękna, stąd is­tnym jest głazem.

Prefix użytkownikaNajpoten
Bardzo dobre książki, jedne z niewielu które naprawdę lubiłam, oprócz HP. Jednak teraz się zgadzam z tym, że są bardziej kierowane do dzieci, a HP dorasta wraz z czytelnikami. Teraz wydają mi się trochę dziecinne.
25.media.tumblr.com/a095fedb3760c6aeae6c428a3fda904b/tumblr_mm99avFW621spgai0o1_500.gif

Lately I've been, I've been losing sleep
Dreaming about the things that we could be
But baby I've been, I've been prayin' hard
Said no more counting dollars
We'll be, we'll be counting stars

fc07.deviantart.net/fs71/f/2013/363/8/4/image_2013_12_29_233851_by_wolfgirljw-d6zz3l9.png

Kot z sumieniem to...to jak świnka morska - ani świnka, ani morska...

Warto być kotem. Nie tylko masz dziewięć żyć, ale i teologia jest dużo prostsza.

Prefix użytkownikaLily050
Lubię literaturę fantasy, to mój ulubiony gatunek książek. Na pierwszym miejscu oczywiście HP! Na drugim Baśniobór, na trzecim Władca pierścieni i Hobbit, a na czwartym miejscu Opowieści z Narnii (wszystkie te książki są z dziedziny fantasy). Opowieści z Narnii bardzo lubię, chociaż te, w których występują Piotr, Edmund, Zuzanna i Łucja bardziej. Moim zdaniem to nie jest tylko książka dla dzieci, moja mama też ją lubi. xD Poza tym ja po wakacjach idę do 1 gimnazjum, więc raczej stara nie jestem. xD Wszystkie książki, które wymieniłam jako moje ulubione polecam! ;-)

Prefix użytkownikaAstrid Lilo
Przeczytałam wszystkie. Przyznam, że podobały mi się, ale nie zachwyciły mnie wyjątkowo. Choć uwielbiam Łucję. Dla mnie ona jest wyjątkowa. Podejrzewam, ze właśnie dlatego biorę sobie takie imię do bierzmowania.

Prefix użytkownikaLiliana2194
"Opowieści z Narnii" to jedna z moich ulubionych serii, choć oczywiście nie może się równać z HP. Gdy po raz pierwszy przeczytałam "Lwa, czarownicę i starą szafę" miałam jakieś 7 lat, ale choć minęło dużo, czasu nie przeszkadza mi, że książka bywa trochę dziecinna. Moją ulubioną postacią jest i zawsze była Łucja :D Niestety trzy pierwsze książki o wiele bardziej mi się podobają niż pozostałe (a z tych trzech zdecydowanie najbardziej lubię pierwszą). Podoba mi się to, że rodzeństwo dostaje się do Narnii przez szafę, pierwsza wizyta w Narnii, rządy okrutnej czarownicy. Ta część jest najbardziej... magiczna i klimatyczna.
Edytowane przez Prefix użytkownikaLiliana2194 dnia 24.06.2018 11:22
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maniakhogliliana.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/hogwart.jpg

- - W Hogwarcie: - -

2) Valerie Adams
2.06.2019 -

1.bp.blogspot.com/-f6fn3825Rzg/XYoz2x_dXHI/AAAAAAAAAR4/U1Y3euTkpT43y5p-PzE3sOQUfVacTTDSgCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B4.png1.bp.blogspot.com/-Zt_p7ufiG7Y/XYpLUrPHdYI/AAAAAAAAASE/nWcAY3gPZdsKeHF_BgLud7iBasVSvJ96ACLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B2.png1.bp.blogspot.com/-HKWCp81dwBg/XYpLY6y0M3I/AAAAAAAAASI/Fq-O29kpGyY-why2RTfwu4MiQoKaXz0LwCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B3.png

www.harry-potter.net.pl/images/smiley/it_s_all_about_magic_by_leogomes91.gif Karta postaci: tutaj

1) Liliana Williams
18.06.2014 - 31.05.2019

~ moja ulubienica spośród tej dwójki ~

1.bp.blogspot.com/-q33F5-l7z8g/XYotFEOYb9I/AAAAAAAAARQ/VUrs-_XIhyoKJu9-MM_2dZ_CPYx0_qQ8wCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B5.png1.bp.blogspot.com/-mBVG84cJUbY/XYowhPqZ9XI/AAAAAAAAARk/B5LZeE8-XIoPOaPZl2s8ZZtF5wRiD1rngCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B7.png1.bp.blogspot.com/-t25RlOp8RvQ/XYow9oCKVCI/AAAAAAAAARs/4wgSpZgFBM40x3mCffKZE0UIHujdlr4cQCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B8.png

www.harry-potter.net.pl/images/smiley/it_s_all_about_magic_by_leogomes91.gif Karta postaci: 1. Lijka
2. Poboczne

- - Za 2017/2018: - -

www.harry-potter.net.pl/images/articles/humor.png

- - INBJN - -

Ten little Indian Boys went out to dine
One choked his little self and then there were nine.

68.media.tumblr.com/37a766bdee65f9dd103179e474f9a484/tumblr_o12brp9Qyv1qcffyto9_540.gif

Nine little Indian Boys sat up very late
One overslept himself and then there were eight.

Eight little Indian Boys travelling in Devon
One said he'd stay there and then there were seven.

Seven little Indian Boys chopping up sticks
One chopped himself in halves and then there were six.

49.media.tumblr.com/1ba28d7561830ce3ca69cf6dc1fefd68/tumblr_o1h4vyoU8Q1rpfvalo2_540.gif

Six little Indian Boys playing with a hive
A bumblebee stung one and then there were five.

Five little Indian Boys going in for law
One got in Chancery and then there were four.

Four little Indian Boys going out to sea
A red herring swallowed one and then there were three.

Three little Indian Boys walking in the zoo
A big bear hugged one and then there were two.

Two little Indian Boys sitting in the sun
One got frizzled up and then there was one.

One little Indian Boy left all alone
He went out and hanged himself and then there were none.

68.media.tumblr.com/bc978621ce1b3c07e887fb332616a035/tumblr_o15s27VgQV1unz0ero4_r1_500.gif

orig14.deviantart.net/3cce/f/2007/344/b/6/_raincloud__rvmp_by_bad_blood.gif

- - - -

66.media.tumblr.com/3c390d626aef57a973918bf2e130b093/tumblr_put2dopQgR1rm48goo1_500.png

Prefix użytkownikaania potter
Opowieści z Narni to jedna z moich trzech ulubionych serii.
Kupiłam ją miesiąc temu i już przeczytałam całą serię.Moją ulubioną postacią jest Łucja.Pierwsze cztery części mi się podobają reszta nie bardzo.
Ale jest super;)
lights will guide you home
and ignite your bones
and i will try
to fix you

w Hogwarcie możecie mnie znaleźć jako Anne Leishale Dino

www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_4z0q9RZEhNShaM6Ej35HuAWrDVZ4TyaU.gif

Prefix użytkownikaKatherine_Pierce
Przeczytałam wszystkie części, dwa, razy, niektóre (te które doczekały się ekranizacji) po 3. W tym roku zamierzam także kupić chrześniakowi taki komplecik na święta (ciocia zaraziła go miłością do książek :D zamiast głupich zabawek, które psuje w ciągu godziny, kupowałam mu książki, bajki itd :D ), ponieważ uważam, że są to książki pisane w taki bajkowy sposób, że idealnie nadadzą się dla 8 latka.
Osobiście zakochałam się w tych książkach, w historii, w samej Narnii i jej mieszkańcach. Uwielbiam, nawet teraz (a może szczególnie teraz?) w wieku 24 lat, uciekać w świat fantazji, taki bajkowy, dzięki takiemu chwilowemu (bo Narnię czyta się naprawdę szybko) oderwaniu się od rzeczywistości jakoś tak łatwiej znosi się szarą codzienność.
Jedyne co mi się nie podobało to zakończenie ostatniej części, czyli jednocześnie całej sagi, to z Zuzanną. To że ona przestała wierzyć, że została sama... no masakra. Ja zrozumiałabym jakby to Łucja, jako ta najmłodsza, uwierzyłaby że to co się działo to wspomnienia z dziecinnych zabaw... ale jakim cudem dziewczyna, która nie była już dzieckiem, a bardziej nastolatką, wierzyła że w tym wieku miała tak bujną wyobraźnie, żeby wmówić sobie coś takiego?
No ale poza zakończeniem, ja osobiście, nie zmieniłabym niczego.
Moja chrisowa TOP5 Love
1. Always&Forever Chris Wood
i.imgur.com/y6jpCsU.gif

2. Chris Hemsworth
i.imgur.com/8WsQeui.gif

3. Chris Evans
i.imgur.com/j1wiwO2.gif

4. Chris Pratt
i.imgur.com/HnITXik.gif

5. Chris Pine
i.imgur.com/hq2Slb8.gif

Maybe, you don't know Katherine at all.
Did it ever occur to you that you have no idea who I really am?

i.imgur.com/VgiX9PY.gif i.imgur.com/qBg6eY4.gif

florenceandthemachine.pl/wordpress/wp-content/uploads/2014/06/separator.png[/center]

i.imgur.com/jKG5o7X.jpg

Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja
staram się klecić słowa aby była w tym finezja.
Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy
admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy?
Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze
aby nie popaść w wieczna nędzę.
Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą,
nie chciałam aby osoba z miasta zginęła.
Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana,
wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana.
Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa,
mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa.
Rozkazali głosować wbrew mojej woli,
musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli.
Swojego słowa bronić miałam zacięcie,
najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie.
Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina,
głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina.
Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić,
szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić.

Z najszerszymi przeprosinami, Tako.

Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa
I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste
Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone
Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa

To z trzech części całość misternie złożona
Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi
I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi
Zielonym długim poddupcem połączona

A każdy człon tego przedziwnego bytu
Nie przez Boga do życia powołanego
Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego
Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu

Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie
Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona
A zabawna tak, że aż strach
Oto jest Kath

Gne - Twoje przedtyłcze <3

Ołtarzyk uwielbienia Chrisa

i.imgur.com/BaZgQJY.jpg
Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3

i.imgur.com/FYC58AY.gif i.imgur.com/ItxKXYK.gif

Chris to dupa jakich wiele,
Męski facet w fajnym ciele,
Serial o nim Kath ogląda,
Lecz na tyłek wciąż spogląda.
Na nic próby oderwania
Wzroku od słodkiego drania,
Uśmiech jego mówi wiele
Aż mam ciarki na całym ciele!

By Sam Quest

i.imgur.com/oRNUlDF.gif

i.imgur.com/yYIWd7f.gif

i.imgur.com/nZLkFvK.gif

i.imgur.com/bkpMkhj.gif

i.imgur.com/bNMFy91.gif

i.imgur.com/zjAUjeo.gif i.imgur.com/RxeMExN.gif

The wasted years, the wasted youth
The pretty lies, the ugly truth
And the day has come where I have died
Only to find, I've come alive

~Teen idle

i.imgur.com/1jQBv6y.png

I was angry with my friend;
I told my wrath, my wrath did end.
I was angry with my foe:
I told it not, my wrath did grow.

And I waterd it in fears,
Night & morning with my tears:
And I sunned it with smiles,
And with soft deceitful wiles.

And it grew both day and night.
Till it bore an apple bright.
And my foe beheld it shine,
And he knew that it was mine.

And into my garden stole,
When the night had veild the pole;
In the morning glad I see;
My foe outstretched beneath the tree.

Do hymnu!
Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie,
Katherine zostanie z nami po wsze czas.
Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała,
bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja.

Refren:
Chwała Ci nasza, Katherino!
Filmowcu najlepszy, kochana userko!
Znajomość TVD największą masz!
Chwała Ci, nasz pierniczku!

Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród.
Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud.
Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia.
Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś!

Refren.

Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie,
lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla.
Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim,
w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król.

Refren x2
~ Pszemek - łosiek <3

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmar20202.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydarzenieroku1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmarudakath.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admin_gadula.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_gadua.png

i.imgur.com/MMUs8xt.png

i.imgur.com/wSAFrPI.png

i.imgur.com/wcX950I.png

i.imgur.com/ahcM1ve.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najsympatyczniejszy_uzytkownik.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_gawedziarz.png

i.imgur.com/ZWQLEsq.jpg

https://www.youtube.com/channel/UClbnb5X3J_Gh8r-AT
Prefix użytkownikaAnn Weasley
Ja uwielbiam tą serię :) Była to moja druga książka fantasty, która zdecydowanie bardziej wciągnęła mnie do książek tego typu. Razem z kuzynką kibicujemy tym książkom :) Podobają mis się postacie, fabuła, świat przedstawiony, dotrwałam do połowy czwartej części, lecz są niedociągnięcia, krótkie niestety są widoczne, przynajmniej dla mnie. Zauważyłam też, że tylko ekranizacja pierwszej książki jest prawie taka jak ona. Reszta się zupełnie różni. Najbardziej lubię Zuzannę, nie wiem dlaczego.
Seria jest wspaniała, cieszę się, że ją przeczytałam Czarodziej :ghost1:
oi62.tinypic.com/2d593n.jpg

Do boju, Slytherin do boju!

- Czasem trzeba się poświęcić. Bez względu na to, co może z tego wyniknąć. I to tylko po to, by wywołać malutki uśmieszek na kogoś twarzy.

- Nie żałuj umarłych, Harry. Żałuj żywych. I to tych, którzy żyją bez miłości.

- Prawda to cudowna i starszliwa rzecz, więc trzeba się z nią obchodzić ostrożnie.

- Jeśli chcesz poznać człowieka patrz, jak traktuje podwładnych, a nie równych sobie.

38.media.tumblr.com/812e8b9f9cfdb7bfa89b97df1ae58c40/tumblr_mmrllcPTfJ1rrw3rao1_500.gif

i59.tinypic.com/33bixqt.gif

i59.tinypic.com/142fvyp.gif

Prefix użytkownikaGinewra Molly Wesley
Tak ! To była jedna z moich lektur szkolnych, która mnie zafascynowała :-) czytałam pierwszą część a resztę (2 części ) tylko oglądałam po kilka razy :-). Polecam ! :-)

Prefix użytkownikaKatherine_Pierce
czytałam pierwszą część a resztę (2 części ) tylko oglądałam po kilka razy :-). Polecam ! :-)

Resztę? Ale wiesz, że w sumie jest 7 części? :D
Ogólnie z książek moja ulubiona część to Lew, czarownica i stara szafa oczywiście, ale na równi z Wędrowcem, za to film (Wędrowca) uważam za najsłabszy i już taki bardziej... ja wiem... komercyjny? Jeśli wiecie o co mi chodzi. Już wciskają Łucji "maślane oczka" do Kaspiana. Może uznano, że książki są za dziecinne i że w takiej formie nie zostaną dobrze przyjęte przez szerszą publiczność?
Moja chrisowa TOP5 Love
1. Always&Forever Chris Wood
i.imgur.com/y6jpCsU.gif

2. Chris Hemsworth
i.imgur.com/8WsQeui.gif

3. Chris Evans
i.imgur.com/j1wiwO2.gif

4. Chris Pratt
i.imgur.com/HnITXik.gif

5. Chris Pine
i.imgur.com/hq2Slb8.gif

Maybe, you don't know Katherine at all.
Did it ever occur to you that you have no idea who I really am?

i.imgur.com/VgiX9PY.gif i.imgur.com/qBg6eY4.gif

florenceandthemachine.pl/wordpress/wp-content/uploads/2014/06/separator.png[/center]

i.imgur.com/jKG5o7X.jpg

Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja
staram się klecić słowa aby była w tym finezja.
Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy
admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy?
Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze
aby nie popaść w wieczna nędzę.
Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą,
nie chciałam aby osoba z miasta zginęła.
Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana,
wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana.
Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa,
mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa.
Rozkazali głosować wbrew mojej woli,
musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli.
Swojego słowa bronić miałam zacięcie,
najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie.
Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina,
głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina.
Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić,
szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić.

Z najszerszymi przeprosinami, Tako.

Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa
I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste
Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone
Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa

To z trzech części całość misternie złożona
Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi
I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi
Zielonym długim poddupcem połączona

A każdy człon tego przedziwnego bytu
Nie przez Boga do życia powołanego
Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego
Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu

Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie
Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona
A zabawna tak, że aż strach
Oto jest Kath

Gne - Twoje przedtyłcze <3

Ołtarzyk uwielbienia Chrisa

i.imgur.com/BaZgQJY.jpg
Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3

i.imgur.com/FYC58AY.gif i.imgur.com/ItxKXYK.gif

Chris to dupa jakich wiele,
Męski facet w fajnym ciele,
Serial o nim Kath ogląda,
Lecz na tyłek wciąż spogląda.
Na nic próby oderwania
Wzroku od słodkiego drania,
Uśmiech jego mówi wiele
Aż mam ciarki na całym ciele!

By Sam Quest

i.imgur.com/oRNUlDF.gif

i.imgur.com/yYIWd7f.gif

i.imgur.com/nZLkFvK.gif

i.imgur.com/bkpMkhj.gif

i.imgur.com/bNMFy91.gif

i.imgur.com/zjAUjeo.gif i.imgur.com/RxeMExN.gif

The wasted years, the wasted youth
The pretty lies, the ugly truth
And the day has come where I have died
Only to find, I've come alive

~Teen idle

i.imgur.com/1jQBv6y.png

I was angry with my friend;
I told my wrath, my wrath did end.
I was angry with my foe:
I told it not, my wrath did grow.

And I waterd it in fears,
Night & morning with my tears:
And I sunned it with smiles,
And with soft deceitful wiles.

And it grew both day and night.
Till it bore an apple bright.
And my foe beheld it shine,
And he knew that it was mine.

And into my garden stole,
When the night had veild the pole;
In the morning glad I see;
My foe outstretched beneath the tree.

Do hymnu!
Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie,
Katherine zostanie z nami po wsze czas.
Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała,
bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja.

Refren:
Chwała Ci nasza, Katherino!
Filmowcu najlepszy, kochana userko!
Znajomość TVD największą masz!
Chwała Ci, nasz pierniczku!

Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród.
Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud.
Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia.
Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś!

Refren.

Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie,
lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla.
Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim,
w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król.

Refren x2
~ Pszemek - łosiek <3

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmar20202.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydarzenieroku1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmarudakath.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admin_gadula.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_gadua.png

i.imgur.com/MMUs8xt.png

i.imgur.com/wSAFrPI.png

i.imgur.com/wcX950I.png

i.imgur.com/ahcM1ve.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najsympatyczniejszy_uzytkownik.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_gawedziarz.png

i.imgur.com/ZWQLEsq.jpg

https://www.youtube.com/channel/UClbnb5X3J_Gh8r-AT
Prefix użytkownikatomparker
Pamiętam, że po pierwszą część sięgnęłam, bo była do lektura szkolna w bodajże czwartej klasie szkoły podstawowej. Książka bardzo mi sie spodobała, więc zaczęłam czytać kolejne części. Uważam, że to bardzo wciągająca seria, która może się równać z Harry'ym Potterem. Nie jestem w stanie jednak ocenić, która lepsza Cwaniak

Prefix użytkownikaLumos123
Czytałam tę serię już jakiś czas temu i nie pamiętam zbyt wiele. Najbardziej mam utrwalone pierwsze trzy części, ponieważ oglądałam filmy. Czwarta ogólnie też mniej więcej pamiętam, bo przypomniałam sobie ostatnio. Reszty nie pamiętam zbytnio, bo z jakiegoś powodu przerwałam. Ale cała seria mi się podobała i zamierzam ją sobie w najbliższym czasie przypomnieć.
A może w Hufflepuffie,
Gdzie sami prawi mieszkają,
Gdzie wierni są sprawiedliwi
Hogwartu szkoły są chwałą.

fc02.deviantart.net/fs70/i/2013/253/5/e/hufflepuff_crest_by_jimiyo-d6lrsvu.jpg

Wiersz o mnie xD Love:
Lumos nasza jest kochana
Mądra, zdolna, uwielbiana
A przynajmniej tak myśli...
Cóż, nie widzi nienawiści
Zadaje wredne zadania w butelce
I co myśli? Ja piszę wiersze?
Mimo tego pewien respekt -
Mimo, że ona nie prefekt
Świetny medal dla kluch stworzyła
Najlepszym, oczywiście, go wręczyła
To miała być miła rymowanka,
Lecz niech będzie niespodzianka! ;D

i58.tinypic.com/kbrfyo.jpg

To, że twoja wrażliwość uczuciowa mieści się w łyżeczce od herbaty, nie świadczy o tym, że wszyscy są tak upośledzeni.

38.media.tumblr.com/e5dec366dd231bd5f82abfee6e56694c/tumblr_mw5qn1te9g1slbe69o1_500.gif

- Diabelskie sidła, diabelskie sidła... Co mówiła profesor Sprout?... Że to lubi ciemność i wilgoć... - Więc zapal coś! - wykrztusił Harry. - Tak... no jasne... ale tu nie ma drewna! - krzyknęła Hermiona, wykręcając sobie ręce. - CZY TY ZWARIOWAŁAŚ? - zawył Ron. - JESTEŚ CZARODZIEJKĄ CZY NIE?

-Brat Zachariasz- powiedziała Isabelle. -Ciacho wszystkich miesięcy od stycznia do grudnia w kalendarzu Cichych Braci. Co on tu robi?
-A istnieje kalendarz Cichych Braci? - zainteresował się Alec. -Sprzedają go?

41.media.tumblr.com/7aa4a076695b47686b27d56db7dad768/tumblr_n342deie1H1slbe69o1_500.jpg

- Och, jesteś prefektem, Percy? - zdziwił się jeden z bliźniaków. - Dlaczego nam nie powiedziałeś? Nie mieliśmy pojęcia. - Daj spokój, przecież pamiętam, że coś o tym wspominał - powiedział drugi bliźniak. - Raz... - Albo dwa... - Chwilę temu... - Przez całe lato...

-Lubię kaczki - wtrącił dyplomatycznie Jem. - Zwłaszcza te z Hyde Parku. - Zerknął z ukosa na przyjaciela. Obaj siedzieli na brzegu wysokiego stołu, z nogami zwieszonymi nad podłogą. - Pamiętasz, jak próbowałeś kiedyś mnie namówić, żebym rzucił im piróg nadziewany mięsem, bo chciałeś sprawdzić, czy uda się wyhodować rasę kaczek kanibali?
-I zjadły go - przypomniał Will. - Krwiożercze małe bestie. Nigdy nie ufaj kaczkom.

Prefix użytkownikaaskaeddie
Czytałam, ale nie wiem czy wszystkie pochłonęłam... Było to już kilka lat temu, to sygnał aby sobie odświeżyć.
Pamiętałam że czytało się przyjemnie i szybko, książki grube nie są.
oi62.tinypic.com/2d593n.jpg

Prefix użytkownikaErudieth
Ja nie przepadam za tą serią. Owszem, pierwsza część jest fajna. Druga może być. Ale trzecia? Przeczytałam całą. Uważam, że nie jest tak dobra jak poprzednie. Nie wiem, do mnie to jakoś nie trafiło.
www.harry-potter.net.pl/images/articles/eru.png

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: