Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Która część jest najlepsza?
|
|
Cassidy |
Dodany dnia 23.02.2013 18:15
|
![]() Pochwały: 8 Postów: 134 Dom: GryffindorPunkty: 3442 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 26.03.07 |
Trudno wybrać mi najlepszą(...) Ale w jakiś niesamowity sposób oddziaływała na mnie szósta część, pamiętam jak czytałam ją w niektórych momentach z zapartym tchem, a poniektóre zdania powtarzałam po kilka razy w myśli, aby nadać im bardziej realny kształt w mojej wyobraźni. Poza tym, tytułowym Księciem Półkrwi jest Severus Snape, więc każdy rozdział z jego obecnością sprawiał mi ogromną przyjemność(!) Aura szóstej części była owiana nutą tajemnicy i wiszącego nad Hogwartem mroku, co potęgowało emocje. Z miłą chęcią powracam także do "Zakonu Feniksa", gdzie swoje szpony nad szkołą czarodziejstwa przejmuje wyrachowana i przejaskrawiona Umbridge, ale bliźniacy Fred i George dają jej popalić. Uwielbiam także fragmenty lekcji oklumencji Harry'ego ze Snape'em, są po prostu kwintesencją tej książki Genialne. ![]() Gryffindor * * * Jestem lojalna wobec wyboru. ![]() -Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter? -Tak. -Tak, proszę pana. -Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, profesorze. ![]() "Jedynym, co daje morze, są porywiste podmuchy wiatru. I czasami szansa na poczucie się silnym. Nie wiem za dużo o morzu, ale wiem, że tak to już z nim jest. I wiem też, jak ważne jest w życiu niekoniecznie żeby być silnym, ale żeby czuć się silnym, zmierzyć się z samym sobą choć raz, choć raz znaleźć się w pierwotnym położeniu człowieka, całkowicie oślepiony i głuchy, bez niczego, co może ci pomóc, mając tylko ręce i własną głowę." ![]() |
|
|
|
Katie _Bell_ |
Dodany dnia 25.02.2013 21:32
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 4 Postów: 42 Dom: GryffindorPunkty: 519 Ranga: Prefekt Gryffindoru Data rejestracji: 23.01.13 |
Na początku myślałam , że Kamień Fizoloficzny . Ale później Książe Półkrwi i Insygna Śmierci . We wszystkich filmach nie ma najleprzych kawałków jak w książce ale co tam . Dla mnie wszystkie części są wspaniałe . |
|
|
|
PawelK |
Dodany dnia 28.04.2013 14:28
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 6 Dom: SlytherinPunkty: 312 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 02.04.13 |
Oczywiście wszystkie najlepsze Jednak wg mnie najlepsza chyba HP i Insygnia Śmierci. Ta książka ma dla mnie największą wartość emocjonalną, być może dlatego, że w niej wszystko się skończyło. Zawierała piękne, wzruszające momenty i cytaty, których nigdy nie zapomnę. Zawsze będzie to dla mnie bardzo ważna książka, która wywarła na mnie piętno ( jak oczywiście cała seria). Jak dla mnie serię lepiej czytało się w oryginale, bo zauważyłem, że po angielsku wszystko lepiej brzmi (szczególnie dialogi), a jakie są wasze odczucia po przeczytaniu książki in inglisz
|
|
|
|
Rogacz97 |
Dodany dnia 28.04.2013 15:47
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 2 Dom: GryffindorPunkty: 6 Ranga: Mugol Data rejestracji: 28.04.13 |
Moim zdaniem ciężko jest wybrać "najlepszą". Każda część ma zalety jak i wady. Ale moim zdaniem najbardziej wciągająca część to "Książę Półkrwi". Za pierwszym razem przeczytałam ją w ciągu godziny, a z każdym kolejnym była tak samo ciekawa. Lecz tak na prawdę- wszystkie części tworzą historię Harr'ego, więc tak na prawdę wszystkie są moimi ulubionymi
|
|
|
|
dream_ |
Dodany dnia 01.05.2013 23:48
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 4 Postów: 36 Dom: SlytherinPunkty: 3691 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 23.06.11 |
Najgorszy jest zdecydowanie "Kamień Filozoficzny" (a może nie najgorszy, a taki "dziecinny" , ale jeśli chodzi o najlepszą część to raczej trudno się zdecydować. Najwięcej razy przeczytałam "Czarę Ognia", kiedyś była to moja ulubiona część, ale teraz trochę mi się przejadła. Aktualnie chyba postawiłabym na "Księcia Półkrwi", który jako pierwsza książka z sagi wywołał u mnie łzy wzruszenia ;d. 'Ja wolę być ostatni, zamiast zostać na przedzie, przynajmniej nie muszę się wciąż oglądać za siebie.'
Sumy: Eliksiry - Wybitny - 94% Historia Magii - Wybitny - 91% OPCM - Powyżej Oczekiwań - 80% Transmutacja - Powyżej Oczekiwań - 50% Zaklęcia - Wybitny - 96% |
|
|
|
zipi78 |
Dodany dnia 02.05.2013 20:17
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 110 Dom: SlytherinPunkty: 4680 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 24.04.13 |
Najbardziej podobała mi się"Harry Potter i więzień Azkabanu" dużo dowiadujemy się o przeszłości jego rodziców i Huncwotach, których wielbię!! Później to Insygnia Śmierci akcja nie działa się tylko w Hogwarcie, poznajemy przeszłość Dumbledora. "Książe Półkrwi" też świetna jednak nie to co "Insygnia" i "Więzień" "Komnatę tajemnic" również bardzo lubię, później "Czara ognia" i "Zakon Feniksa" które lekko wiały nudą no i "Kamień Filozoficzny" lubię najmniej Edytowane przez zipi78 dnia 02.05.2013 21:50
LUNATYCZKA |
|
|
|
Ayris |
Dodany dnia 08.05.2013 16:50
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 19 Dom: SlytherinPunkty: 41 Ranga: Charłak Data rejestracji: 07.05.13 |
Heren napisał(a): Przeczytałam Księcia, książka wydawała mi się...nudnawa. Jednak teraz, po blisko roku od ostatniego czytania Pottera, przeczytałam wszystkie części, stwierdzam, że to właśnie Książę i po części DH zawładnęły moim sercem ![]() Miałam podobne odczucia. Książę zyskuje dopiero po drugim czy trzecim przeczytaniu. Wtedy dostrzega się całą złożoność intrygi, to powolne dążenie do wielkiego finału, pełen napięcia moment przed ostatnią częścią. No i przeszłość Voldemorta - mistrzostwo! Natomiast od początku ujął mnie Więzień Azkabanu i Zakon Feniksa, chyba dlatego, że uwielbiam Huncwotów. Najgorsza była dla mnie Komnata Tajemnic. Ale tak naprawdę w HP genialne jest to, że wszystkie części trzymają wysoki poziom. : ) |
|
|
|
riveen |
Dodany dnia 01.06.2013 16:27
|
![]() Pochwały: 5 Postów: 318 Dom: GryffindorPunkty: 6596 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 30.05.13 |
Wszystkie są świetne i do wszystkich często wracam. Jednak jeśli mam wybrać tę 'najlepszą' to nie ograniczę się do jednej i wybieram trzy ostatnie. Każda z siedmiu ma dużą magię w sobie. Zakon Feniksa, Książę Półkrwi oraz Insygnia Śmierci przedstawiają już ten 'doroślejszy' świat Harry'ego za co je cenię. Insygnia zasługuje na jeszcze wyraźniejsze wyróżnienie.. Niezwykle zaciekawił mnie finał tej całej serii. Moim zdaniem bardzo trafiony! |
|
|
|
Sharingan |
Dodany dnia 01.06.2013 17:16
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 5 Postów: 75 Dom: GryffindorPunkty: 1393 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 08.01.13 |
Dla mnie wszystkie części były najlepsze. 1. W pierwszej cześci Harry odkrywa świat czarodziejów, a to jest chyba najwazniejszy moment w życiu Harrego. 2. Cześć 2- Harry zmierza się z tajemnica Hogwartu i ratuje siostrę Rona- Ginny. 3. W nastęnej cześci Harry dowiaduje się, że ma ojca chcrzestnego. To mnie bardzo wzruzyło 4. W 4 cześci Harry jest jednym z zawodników Tutnieju Trójmagicznego i był świadkiem powrotu Voldemorta. 5. W tej części ojaciec chrzestny Harrego umiera, a sam Harry musi stanąć do walki z Voldemortem w Ministerstwe. 6. Tutaj ryczałam przez pół godziny! W tej części Doumbledore umiera (chlip, chlip) i Harry musi odnaleźć horkruxy. 7. Harry i jego przyjacile odbywają daleką podróż w poszukiwaniu horkruxów i pokonuja Voldemorta. Trzymam się raczej na uboczu, nikomu nie zawadzam i mam spokojny charakter. Przepadam za czekoladą i książkami (zresztą jak większość nas, nie?).
Lubię oglądać anime, czytać mangi i ogólnie poznawać Wschodnią kulturę =) ![]() ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬b35; Niech żyje Gryfindor~!!! b35;▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬b35; |
|
|
|
Tascha Moon |
Dodany dnia 07.06.2013 19:06
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 27 Dom: RavenclawPunkty: 193 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 12.04.13 |
Moim zdaniem najlepsza jest część ,,Czara Ognia" Fantastyczny jest ten turniej w którym ma wystąpić Harry i Cedric. a najgorszy chyba Komnata Tajemnic, nie wiem ale jakoś nie przepadam za nią. Bo bardzo mi przypomina drugą część. |
|
|
|
GinewraWesley |
Dodany dnia 19.06.2013 12:08
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 2 Postów: 12 Dom: GryffindorPunkty: 239 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 16.04.13 |
Myślę,że najlepsze części to ""Komnata Tajemnic"" i ""insygnia Śmierci"",ponieważ ""Komnata Tajemnic"" napawa dreszczykiem grozy a ""Insygnia Śmierci"" są moim zdaniem bardzo wzruszające. Ale tak naprawdę kocham każdą z nich równie bardzo. Ma oczy zielone jak pikle z ropuchy
Jego włosy są czarne jak tablica. O, gdyby moim został, bohater mych snów, Służyłabym mu jak diablica. Obojętność i lekceważenie często wyrządzają więcej krzywd niż jawna niechęć. |
|
|
|
harry7potter |
Dodany dnia 19.06.2013 12:43
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 303 Dom: SlytherinPunkty: 3877 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 13.06.13 |
no trudny rtudny wybór,ale takz moich uluionych na ostatnim miejscu jest więzeń azkabanu-fajna,dobrze sie czyta ale to jeszcze nie to za malo emocji, następna jest czara ognia-tu juz sie sporo dzieje,wsjo zmierza do powrotu voldka,nie dość,że harry musi sie zmierzyc z samym Voldkiem to jeszcze z ciężarem tego co przezyl,zobaczył,jak śmierć Cedrika na niego wpłyneła itp. Zakon feniksa-siwtna książka choć sa momenty ,że wieje troche nudą jednak to co sie dzieje z Harrym i w Harrym,te emocje,przeciwności az w koncu znów smierć bliskiej mu osoby, a potem ciężar tego czego sie dowiedział,co spadło na niego w tak młodym wieku. najlepsze Insygnia Śmierci-no cud miod i orzeszki!wciagajaca,porywajaqca,dużo sie dzieje,naładowana emocjami,widać jak postac Harego ewoluuje,dojrzewa do tego co ma sie wydarzyć na koncu aż wreszcie rozdzialy- "opowieść księcia","znowu w zakazanym lesie","king's cross","luka w planie" no totalny majstersztyk a ciary lataja po plecach i gula rośnie w gardle!ta książke chlonelam po prostu! co do 1 i 2 części to sa za dziecinne dla mnie choć widmo od czegos historia musi się zacząć, w końcu Harrymial tam zaledwie 11 i 12 lat wiec nie moze być zbyt dorosła fabuła.a ksiażę półkrwi no ksiązka cenna jeśli chodzi o bardzo ważne informacje ale i dość trudna,dla mnie była odrobine nudnawa ale tak jak mówię wiele bardzo istotnych informacji wniosła. Niom to myślę,że wsjo dałam rade powiedzieć Pottermore - dom:Gryffindor, różdżka: głóg, włos jednorożca,14.5 cala, względnie giętka
http://www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_potteromaniak_harry7potter.png ![]() "Dotknij mnie tylko, to cię zabiję do krówki nędzy" "Bo widzisz, Harry, to nasze wybory ukazują, kim naprawdę jesteśmy, o wiele bardziej niż nasze zdolności." "Im więcej ludzi pokochasz tym będziesz słabsza" "Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoim słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie." "-Emocje, kaprysy, fascynacja i gra. Uczucia i ich brak...Dary, których nie wolno przyjąć...Kłamstwo i prawda. Czym jest prawda? Zaprzeczeniem kłamstwa? Czy stwierdzeniem faktu? A jeżeli fakt jest kłamstwem, czym jest wówczas prawda?Kto jest pełen uczuć, które nim targają a kto pustą skorupą zimnego czerepu?Kto? Co jest prawdą, Geralt?Czym jest prawda? - Nie wiem, Yen. Powiedz mi! - Nie- powiedziała i spuściła oczy. Po raz pierwszy. Nigdy przedtem nie widział, by to robiła. Nigdy. -Nie- powtórzyła, -Nie mogę Geralt. Nie mogę ci tego powiedzieć. Powie ci to ten ptak, zrodzony z dotknięcia twojej dłoni. Ptaku? Czym jest prawda? - Prawda - powiedziała pustułka- jest okruchem lodu. |
|
|
|
Padida |
Dodany dnia 28.12.2013 09:21
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 412 Dom: GryffindorPunkty: 7287 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 13.07.13 |
Insygnia Śmierci <3 Ciągle tam coś się dzieje, nie tak jak w reszcie. Jadą do Hogwartu, ok, normalne życie, lekcje, śniadania itd. a pod koniec nagle bum Voldzio, Bella czy ktoś tam inny. W IŚ jest inaczej, ciągle jest napięcie. ![]() hej |
|
|
|
Malwkaaa |
Dodany dnia 28.12.2013 10:59
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 412 Dom: SlytherinPunkty: 6376 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 15.07.13 |
Ja najbardziej lubię chyba "HP i Więzień Azkabanu." Najmniej Sami-Wiecie-Kogo. Najlepszy nauczyciel Obrony Przed Czarną Magią. Mapa Huncwotów. Hogsmeade. (h) Uwielbiam tą część. I książkę, i film. :> "Ten, któremu starczy odwagi i wytrwałości, by przez całe życie wpatrywać się w mrok, pierwszy dojrzy w nim przebłysk światła."
Slytherin przyjmuje takich, Co mają czystą krew. Co mają więcej sprytu Od uczniów domów trzech. ![]() Sé onr sverdar sitja hvass! |
|
|
|
kkinga123 |
Dodany dnia 05.01.2014 00:58
|
![]() Pochwały: 15 Postów: 546 Dom: RavenclawPunkty: 17957 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 02.07.09 |
Ciężko wybrać ulubioną część, obawiam że podzielę to wyróżnienie aż na 3 części Numeruję je, ale wszystkie zajmują równorzędne miejsce w moim serduchu ! 1. Kamień Filozoficzny, no poza tym, że jest najbardziej "sielska" taka miła i przyjemna, poznajemy w niej naszych ukochanych bohaterów no i duży"+" za opis czarodziejskich słodyczy ![]() 2. Więzień Askabanu<jest chyba najczęściej wskazywana jako ulubiona> - Bo Syriusz, bo Hogsmeade, bo ciotka, bo podróże w czasie bo klimat, bo wróżbiarstwo, bo wszystko ! Pierwszy mój ulubiony HP ![]() 3. Zakon Feniksa- bo mi się wybitnie dobrze kojarzy, w pewnym sensie od niego zaczęła się moja przygoda z HP, jeszcze więcej Syriusza ! Reszta też oczywiście jest świetna, na wyróżnienie zasługuje ważenie eliksirów z podręcznikiem księcia półkrwi Last letter of Sehzade Mustafa to Sultan Suleiman Hunkarim, you will most likely never get the opportunity to read this letter that I will be carrying on my heart. I am writing this letter on the off chance that I fall into a fate that I hope will never happen. This is my wish. But if my wish does not happen, and this letter does indeed reach your hands, that would mean that you have executed me. Oh Hunkarim, oh my dear father. Since you are reading these sentences, you have cut out your own heart, and I have passed away from this planet of lies. Please know that your hands have been mixed with blood, and know that you have taken an innocent life. We made a promise to each other. I promised you that I would never rebel against you. And you swore that you would not execute me. I kept my promise, father, and I definitely did not rebel against you. I swear on my son Mehmet life, and I swear on my daughter Nergizsah life that I did not betray you! I will never. However, you, you went back on your word. You did the thing that you said you would never do! I am leaving this cruel worlld in where a father can kill his own son. Instead of living like an oppresor who, for the sake of his good fortune and for the power that the throne brings, has targeted his father's life, I would rather die like someone who was wronged and appressed. Maybe my name won't be written into the golden pages of history and nobody will speak of my victories, nor will I have a throne to preside over. Furthermore, people will write that i was a Sehzade who was a traitor. So be it. Let them write things that way. Let them hide the truth that Allah knows. One day will come where the stories of the oppressed will also be told... Maybe in a few years, or maybe in a hundreds of years, someone will tell my story. Someone will hear me and will learn the truth. And on that day justice will return to the oppressed. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Ana_Black |
Dodany dnia 07.03.2014 21:33
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 8 Postów: 4391 Dom: GryffindorPunkty: 24016 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 06.02.10 |
Moją ulubioną częścią bezsprzecznie jest Więzień Azkabanu. Pojawiają się tam moje dwie ulubione postacie, czyli Syriusz Black i Remus Lupin. Uwielbiam wszystkie fragmenty z nimi. No i jeszcze Mapa Huncwotów, Hogsmeade i Hardodziob. Po prostu kocham tą część. (h) ![]() Loki: Dość tego! Wszyscy stoicie niżej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzę się, aby pomiatał mną... Hulk: Wielki mi bóg. ![]() ![]() Hulk ziewać ~ Łapa ![]() Uwielbiam też jak dostajesz szału i zamieniasz się w tę wielką zieloną bestię.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdradzę ci moją tajemnicę. Zawsze jestem zły. ![]() ![]() Nieźle. Chcą mnie zamknąć w metalowym pudle i zanurzyć w wodzie. Nie. Jest gorzej niż myślałem. ![]() No bo czym jesteśmy? Zespołem? Nie, nie, nie. Mieszanką wybuchową niosącą chaos. *** ![]() Nie bądź jeleń, nie fikaj. ![]() Matka wie że ukradłeś jej szaty? ![]() - Jarvis, znasz przypowieść o Jonaszu? - Traktowałbym ją raczej jako metaforę. - Thor walczy na 6. - Nie zaprosił mnie? ![]() Co, stawaliście na siusiu? ![]() Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszę imprezę do was. ![]() Weź mnie nie strasz. Co to było, robił mi usta usta? ![]() Phil? Ale on ma na imię Agent! ![]() J.A.R.V.I.S: Dostępne 400% mocy. Iron-Man: Dzięki. ![]() Nie gniewam się, pączuszku. Masz niezły prosty. ![]() Ta wiedźma miesza ci w głowie. Jesteś od niej silniejszy, mądrzejszy. Jesteś Banner. ![]() On jest szefem. Ja tylko za wszystko płacę, wszystko buduję i dbam żebyśmy byli cool. ![]() Stark! Potrzebny jest plan ataku! Mam plan: atakować! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() - Ja bym sobie odpuściła, to faceci nie z tego świata, bogowe czy coś. - Bóg jest tylko jeden! I głowę dam, że tak się nie ubiera. ![]() - No jasne. Złoty chłopiec w złotej zbroi. Co zostanie jak ją zdejmiesz? - Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jesteś wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmieściło się do probówki. *** Zabijesz mnie? Ustaw się w kolejce. ![]() Kto znajdzie ten młot i okaże się go godny posiądzie moc Thora. ![]() Thor: Loki może i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem. Natasha: Zabił 80 ludzi w ciągu dwóch dni. Thor: Był adoptowany. - Nie będę z tobą walczył bracie. - Nie jesteśmy braćmi. ![]() Piekło rozbrzmiewa jękami jego ofiar. ![]() - O, kontratakują. - No wiesz, młodzi są. - Do stu piorunów, szanuj mowę ojczystą - Długo mi tego nie wybaczą. ![]() To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostszą. Nie jesteście godni. ![]() - A jakby wsadzić młot do windy? Uniesie ją. - Winda nie jest godna. ![]() Zobaczyłem coś we śnie. Muszę to wyjaśnić. Tutaj się nie da. ![]() - Jak tam kosmos? - Kosmos ma się dobrze. ![]() - I myślisz, że możesz mi zaufać? - Nie ufam ci. Matka ci ufała. W przeszłości. Nawet mimo naszych ciągłych sporów. Zawsze miała nadzieję, że gdzieś w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja już nie istnieje i już cię nie chroni. ![]() Mojego życia... Tato, nie nadaję się na króla. Będę bronić Asgardu i innych światów do ostatniego tchu... ale nie mogę tego robić z tronu. Mimo swego szaleństwa Loki rozumiał władzę w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osiągnę. *** ![]() O nie, będę żył wiecznie i będę cały z plastiku. ![]() ![]() Kto okaże się godzien moc młota posiądzie. Bez jaj, stary, to sztuczka. ![]() Rekalibracja kognitywna... Zdzieliłam cię w czaszkę ![]() Mam go spowolnić? Czy wyślesz mu więcej sparingpartnerów? ![]() Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicować. ![]() Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade? ![]() Przerabiałem hipnozę. Nie lubię. *** Stoimy w obliczu globalnej katastrofy. ![]() Hej malutki. Słonko już zachodzi. ![]() Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w tyłku. ![]() - Steve nie lubi takiego słownictwa. - A kopnąć cię w tą... ![]() Nie jest taki zły, tylko trochę nerwus. Drugiego takiego nie ma na całym świecie. Wszyscy lubią wygrywać, a ten mój facet robi co może by walki uniknąć, bo wie że walkę wygra. ![]() - Co ci się śniło? - Że jestem Avengersem, że jestem kimś więcej niż tylko posłuszną maszynką do zabijania. ![]() Kocha to się dzieci, ja mam u niego dług. *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Wstąp do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwykłych ludzi... i zabij ich. ![]() ![]() Ja się nie pocę. Ja błyszczę. ![]() Thor mógłby choć raz przysłać boga sprzątania po sobie. Na pewno ma jakąś magiczną miotłę. ![]() ![]() Zawsze nosisz whisky? ![]() Ten dom miał wytrzymać siłę Hulka. ![]() - Jak nas znaleźli? - Zaprosiłem ich. ![]() Nie poddam się. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ę, ale jeep od Eddiego to za mało. ![]() Nasza kiepska opcja. Grant Ward. *** ![]() Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y. ![]() - Służysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y? - To to samo. ![]() Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz. ![]() Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice. *** Nie wierzę w strach. Wierzę w zaufanie. ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new. ![]() Nie byłam w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie". ![]() ![]() *** ![]() ![]() Nie jestem dobrym człowiekiem, Skye. ![]() Long time to see. ![]() Jestem Agent Grant Ward. ![]() *** ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Jeśli to jeszcze aktualne, to poproszę tego drinka. ![]() - Żołnierzyk. Postać nie z tej epoki. Ale za to z tej planety. ![]() Nigdy nie chciałem tronu. Chciałem być równym tobie. ![]() - A ty co? Błyskawic się boisz? - Nie darzę miłością tego, co zwiastują. - Chcesz zabrać mi ukochaną planetę w odwecie za rzekomą zniewagę? Nie. Sprawuję nad nią opiekę. - No rzeczywiście, wspaniale się nią opiekujesz. Ludzie wyżynają się milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzę tu porządek. Kto mnie powstrzyma? ![]() - Jesteś potworem. - O nie. Potwór jest wśród was. - A, Banner. To twój plan. ![]() Że urodziłem się by zostać królem. ![]() No dobrze. To może wolisz kogoś ze swoich nowych przyjaciół? Wydaje się, że jesteś do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sobą cnót! Jakiż to wielki zaszczyt! Czuję, że aż szaleję od sprawiedliwości. Chcesz usłyszeć mowę o prawdzie, honorze i patriotyźmie? Boże chroń Amer... Zaufaj mojemu gniewowi. Nie zrobiłem tego dla niego. Uuuu. A była już na wyciągnięcie ręki. Dzięki Tesseractowi mogliście mieć władzę, nieograniczoną moc. A wy co? Ciepło i światło dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie się, co znaczy prawdziwa władza. ![]() Przynoszę wam dobrą nowinę. Czeka was wyzwolenie. *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Nie miałem prawa cię winić. Wiem, że chciałeś mi pomóc, chronić mnie. Od tego są przyjaciele. Możemy żyć z godnością - nie możemy z nią umrzeć. Człowiek jest najgorszym źródłem prawdy o sobie. Wszystko się zmienia. To nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. |
|
|
|
Regulus_Black |
Dodany dnia 09.07.2014 23:57
|
![]() Postów: 32 Dom: RavenclawPunkty: 94 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 05.07.14 |
Książe Półkrwi, za rozwinięty wątek historii Toma Riddle'a, naprawdę wiele razy czytałem wspomnienia Dumbeldore'a. Pokazanie jak rodzi się czarnoksiężnik, szkoda że tak mało temu poświęcili w stosunku do książki w filmie. Z tego samego powodu fajna jest Komnata Tajemnic, która jest u mnie na drugim miejscu razem z Czarą Ognia. |
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 31.10.2014 20:46
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 5926 Dom: GryffindorPunkty: 47342 Ranga: Członek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
3 uwielbiam za Syriusza, 7 za tą "inność", ale to 6 chyba podbiła mnie najbardziej. retrospekcje o Tomie, to jak Harry radził sobie ze śmiercią Syriusza, Sneap i Draco, a nawet śmierć Dumbledore - mimo iż smutne to dawało to duże szanse na przyszłość (dla czytelników, niekoniecznie dla postaci chodzi mi właśnie o to jak fajnie różniła się 7 od pozostałych).
|
|
|
|
| saddalek1994 |
Dodany dnia 22.10.2015 11:59
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 22.10.15 |
Moja ulubiona czescia sa Insygnia Smierci, cala lista idzie tak: 1. Insygnia Smierci - Najbardziej interesujaca ze wszystkich ksiazek. 2. Wiezien Azkabanu - Dowiadujemy sie wiecej o rodzicach Harrego, oraz swietny klimat 3. Ksiaze Polkrwi - Wspomnienia oraz klimat. 4. Czara Ognia - Ciekawie dowiedziec sie czegos wiecej o swiecie czarodzieji oraz bardzo fajny most pomiedzy Potterem "Dla dzieci" a Potterem "Dla nastolatkow" 5. Zakon Feniksa - Bardzo fajny, ale lekko przy dlugi. 6. Kamien Filozoficzny - Najgorsze tempo ze wszystkich, ale ciekawe rozpoczecie serii. 7. Komnata Tajemnic - Najmniej interesujaca czesc ze wszystkich moim zdaniem, poza tym, Komnata to moj ulubiony film i ekranizacja troche zepsula mi ksiazke. Ale uwielbiam wszystkie czesci prawie tak samo. |
|
|
|
JuliaGranger |
Dodany dnia 23.10.2015 16:41
|
![]() Postów: 32 Dom: RavenclawPunkty: 87 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 13.08.15 |
1. Książę Półkrwi 2. Więzień Azkabanu 3. Insygnia Śmierci 4. Czara Ognia 5. Zakon Feniksa 6. Kamień Filozoficzny 7. Komnata Tajemnic Ten ranking i tak nie zmienia tego, że wszystkie części Harry'ego są najlepsze na świecie <33 Łamanie zasad jest takie emocjonujące!
![]() Voice... Your voice Hermione. <3 |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Gryffindor
Genialne. 

Slytherin
, ale jeśli chodzi o najlepszą część to raczej trudno się zdecydować. Najwięcej razy przeczytałam "Czarę Ognia", kiedyś była to moja ulubiona część, ale teraz trochę mi się przejadła. Aktualnie chyba postawiłabym na "Księcia Półkrwi", który jako pierwsza książka z sagi wywołał u mnie łzy wzruszenia ;d. 

Ravenclaw