Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
29.04.2026 10:56
Shanti Black, naprawdę mamy podobny staż? Wydawało mi się, że jesteś HPnetowo znacznie starsza ode mnie Wstydniś

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
27.04.2026 19:58
mi stuknie 12 w lipcu Duże oczy spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię Wstydniś

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Harrych świąt!
22.04.2026 21:06
19 lat, czaicie??????

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Najnudniejsza książka świata
Catheu
Przeklinam tego, kto powiedział, że Eragon i Najstarszy to nudy. To są wspaniałe książki!
( 3 część wychodzi 14 listopada). Jak dla mnie nudny był np. 'Ten Obcy' - nie podobała mi się ta książka. Krzyżacy byli ciekawi, choć ciężko się czytało. I chyba tyle xP
Już się boję tych Syzyfowych prac, skoro mówicie, że takie straszne.
Głupol! Mazgaj! Śmieć! Obsuw! Dziękuję wam!

Prefix użytkownikaCassidy
Tak jak podziwiam w głębi duszy epokę romantyzmu oraz A. Mickiewicza za jego poezje, tak "Dziady" były dla mnie "karykaturą dramatu"(nie wzbudziły we mnie żadnych emocji, po za poszanowaniem dla szczytnych idei), przeczytałam cały cykl, a jednak wrażenia na mnie nie zrobił i nie chodzi tu o kwestię zrozumienia, bo i owszem niektóre wartości są uniwersalne, ale dla mnie była to żmudna lektura i Tyle. Pewnie na tej liście, z czasem znajdzie się trochę więcej książek.
hogsmeade.pl/images/articles/Zalozyciele3.png

Gryffindor

* * *

Jestem lojalna wobec wyboru.

media.tumblr.com/tumblr_mclwvhHFzL1rr0bko.gif

fc05.deviantart.net/fs70/f/2009/356/8/3/Jack_Sparrow_Avatar_2_by_FuyukoTsukasa.png

-Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter?
-Tak.
-Tak, proszę pana.
-Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, profesorze.

24.media.tumblr.com/tumblr_mdcxubDbpq1ritemio1_250.gif

"Jedynym, co daje morze, są porywiste podmuchy wiatru. I czasami szansa na poczucie się silnym. Nie wiem za dużo o morzu, ale wiem, że tak to już z nim jest. I wiem też, jak ważne jest w życiu niekoniecznie żeby być silnym, ale żeby czuć się silnym, zmierzyć się z samym sobą choć raz, choć raz znaleźć się w pierwotnym położeniu człowieka, całkowicie oślepiony i głuchy, bez niczego, co może ci pomóc, mając tylko ręce i własną głowę."

25.media.tumblr.com/tumblr_md1k2c5ojJ1rhxc8co1_500.gif

Prefix użytkownikaAnix
Szczerze powiedziawszy, w moim życiu pojawiła się masa przeróżnej maści książek, jedne mniej, drugie bardziej ciekawe, ale mam swoją sławetną Czarną Listę Tych, Które Mogą Służyć Za Podstawkę Bądź Podpałkę. Wymienić wszystkich niepodobna, bo nie wyrobiłabym się do emerytury, ale powiem tak: większość lektur gimnazjalno-licealnych mogłabym bez mrugnięcia wpisać na pierwsze pozycje.
Koronę, póki co, dzierży Świat Zofii Gaardera. Można zdechnąć z nudów kiedy trzeba przedrzeć się przez marną fabułę i nadmiar informacji o filozofach.
Drugie miejsce zajmie zatem odmiana ww. książki, czyli Podróż Teo, z tym, że tutaj już mamy chłopca i podróż yntelektualnom przez religie świata. Nawet ja tego nie zdzierżyłam...

Prefix użytkownikaulka_black_potter
Zazwyczaj jest tak, że najnudniejsze książki to te, do których jesteśmy zmuszani aby je przeczytać, czyli lektury. Pamietam, że ja nie mogłam przejść "Potopu"... Po prostu po pierwszych 20 stronach czułam się taka zniechęcona, ze nie dotrwałam do końca. Może dlatego, że ta ksiązka taka chaotyczna mi się wydawała. Jak dla mnie bez ładu i składu :)

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.
i.pinimg.com/originals/02/0b/07/020b0757879bbd8cc21454799bff6f55.gif

Bo liczy się to, co masz w środku.
cdn.junglecreations.com/wp/junglecms/2017/12/Christian-Bale-Resized.jpg

Ale czasami warto założyć maskę.
pa1.narvii.com/6412/37cb60531dd1e8002b7ec87c8da0ba734a67f9f3_hq.gif

"ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB"
"zmiennokanoniczne"
"piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma"
"po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Zarejestruje ci chomiczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix użytkownikaMarvin Aristow
Potop był strasznie zagmatwany... Ale również jak dla mnie styl jakim pisała Eliza Orzeszkowa był strasznie nostalgiczny i jakiś taki przynudzający. Dlatego strasznie mi się czytało Nad Niemnem może i niosła za sobą jakieś przesłanie , niewątpliwie, lecz jeśli chodzi o czytanie jej to straszne, nie polecam.

Prefix użytkownikaplump_ginewra_17
Najnudniejsza książka? "Syzyfowe prace"-koszmar poprostu, takiej książki jak żyje nie czytałam. Doczytałam do końca co prawda, ale mimo tego, żę nie jest jakoś strasznie długa to czytałam ją prawie 3 tygodnie. A to naprawdę długo, jak na takiego pożeracza książek jak ja....:D
Zbyt ona piękna, zbyt mądra zarazem, zbyt mądrze piękna, stąd is­tnym jest głazem.

Prefix użytkownikaMikasa
Niestety,ale zalicza się do tego większość lektur... Nie wiem, jak można od lat utrzymywać ten sam kanon, kiedy młodzi ludzie się zmieniają i teraz trafia do nich co innego. Najgorsze jest to, że lektury często zniechęcają do czytania jako takiego, a potem po ulicy chodzą tłuki z maturą na koncie... Z najgorszych lektur, mogłabym wymienić Syzyfowe Prace, Ludzi Bezdomnych, Granicę, Cudzoziemkę, no i POTOP, którego zwyczjanie nie przeczytałam, bo się nie-da-ło.
Do tego praktycznie cały romantyzm - najnudniejsza epoka literacka we wszechświecie.

A z takich bardziej "życiowych", to mnie niestety nudzi cała fantastyka, czyli nie zdołałam przebrnąć przez Hobbita, Eragona, czy książki Spakowskiego. Nie mój gatunek i tyle.
Edytowane przez Prefix użytkownikaMikasa dnia 29.05.2013 11:43

Prefix użytkownikaBarlom
Mnie akurat Potop się podobał (poza miejscami kiedy akcja przenosiła się do Wołodyjowskiego).
Co do romantyzmu to także najgorzej wspominam ten okres w literaturze, ale na przykład Lalka bardzo mi się podobała (może dlatego, że to już bardziej pozytywizm a tylko Wokulski jest takim "reliktem" romantyzmu)
Najgorszą lekturę przez którą nie udało mi się przebrnąć jest z kolei Granica (btw z tej lektury pisałem wypracowanie na maturze)
Myślę że każdy ma inne gusta, a co do niechęci czytania lektur to myślę że dużo zasług mają tu poloniści, choć nie wszyscy bo udało mi się przez jeden rok liceum trafić na cudownego polonistę.

Prefix użytkownikaTascha Moon
Moim zdaniem dobrze że są takie lektury jak Stara Baśń, Potop czy Quo Vadis. Choć są długie zapewniam że są bardzo ciekawe. Nie oceniajcie
książki po stereotypach, tylko najpierw ja przeczytajcie a potem możecie oceniać.
Te książki nie tylko opisują ważne bitwy, dzięki którym poszerzamy swoją wiedzę. Ja na przykład po przeczytaniu całego Potopu wiem wszystko o wojnie ze Szwecja, poznałam wiele ciekawych postaci.
Mimo że książki Stara Baśń Quo Vadis są stare ale na pewno mają humor na poziomie dzisiejszym i w niektórych momentach naprawdę jest śmiesznie.

Więc proszę was jeśli nie znacie i WOGÓLE książki to nie mówcie że jest nudna itp. To że przeczytaliście streszczenie nie znaczy że możecie prawidłowo ocenić książkę
Pozdrawiam

Prefix użytkownikaCordiale
"Dziady" zdecydowanie. Jest to ciężka lektura i jak dla mnie nudna. Np II część. pełno duchów, które pojawiają się bez najmniejszego sensu. No cóż - moje zdanie.
"Dobra, marudo, nie marudź już tak, bo zamarudzisz mnie na śmierć."

31.media.tumblr.com/a4680331a0e696af3a51b345db3fc2b3/tumblr_mfvcyqBCrE1ra5xmxo1_500.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=dLhFDYQHDQY

Prefix użytkownikayersinia
Ktoś mnie tu chyba nie lubi i kasuje moje posty, a wcale nie były zbyt krótkie. Mam to gdzieś, napiszę jeszcze raz.
Dla mnie najnudniejszy był "Stary człowiek i morze" i "Latarnik". W życiu nie czytałam tak nudnych książek.

Prefix użytkownikaNarcissa
Podziwiam Sienkiewicza i jego dorobek, ale nie mogę przeboleć Krzyżaków, czytałam to na siłę i było strasznie nudne.Tak samo jak w Pustyni i w Puszczy, to ksiażki nie dla mnie."Nad Niemnem" byłoby ok gdyby nie te opisy przyrody, przez ile można rzeke opisywać?(Ale cała historia Justyny i Jana, konflikt pokoleń itp - fajne) Może nie najnudniejsza ale jedna z głupszych "Jak poślubić wampira milionera" - debilny romans, jeden z gorszych, nie polecam.
Od cnót Gryfonów kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów chroń nas Slytherinie

i44.tinypic.com/ivyb7c.gif

Prefix użytkownikaLily050
Najnudniejsza, którą musiałam czytać to "Stara Baśń". Koszmar. Ale to na pewno nic w porównaniu z Krzyżakami, więc drżę na myśl, że będę musiała to czytać. xD Nie lubię książek historycznych o wojnach itp.

Prefix użytkownikaSixth Gun
Krzyżacy - pierwsza lektura, której nie przeczytałam do końca, mordowałam się z pierwszymi 120 stronami przez tydzień .__.
"Nieszczelna Sieć" Hakana Nessera też takie flaki z olejem, dotrwałam do połowy chociaż na prawie samym wstępie wiedziałam jak się skończy.
Glanek, jopro - jak zwał, tak zawał

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najoryginalniejszy_nick.png

Jeżeli jesteś amatorem (lub amatorką) twórczości Borszewicza, to możemy się ożenić

Prefix użytkownika_Kamyk_
Ja pamiętam z podstawówki chyba wspomnienie niebieskiego mundurka... Ja dostałem z niej banie. Nawet nasz kujonka dostała ledwo 3. Taka nudna dwie strony czytałem i już koniec. Nawet nie wiem do dzisiaj co tam się działo.??

Prefix użytkownikaAnciol
Brzezina - Iwaszkiewicza moim zdaniem bije na głowę wszystko ;p Pamiętam, że w lo się z tego, aż śmieliśmy ;p Nie wiem czy istnieje człowiek, któremu się podobało ;p
Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3

Wiersz autorstwa łośka <3

Anciolu, piękny i wspaniały,
kimże ja przy Tobie jestem,
taki niedojrzały...
Spójrz w oczy me,
jak lekki wiatr,
pieszczą Cię.
Odpowiedz na to pytanie,
czy życie razem nam dane?
Oddaj mnie rentę swę*,
a szepnę Ci do ucha,
Kocham Cię!

*rentę swę - użyte tu celowo

,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43.
Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D"

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/wladca_rymow.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/wladca_rymow.png

Prefix użytkownikazipi78
Ja nie czytam nudnych książek jezyk Te które zapowiadały się nie ciekawie po prostu nigdy nie kończyłam. Z Księgi dżungli zrezygnowałam po pierwszej stronie, a do Krzyżaków nawet nie podchodziłam, tak samo jak do Ani z zielonego wzgórza, czy do Dobrej pani. Nie mówiąc już o Bajkach robotów czy o innych.
Lubię czytać, ale z pośród lektur szkolnych przeczytałam tylko Opowieści z Narnii.
Co do twórczości Tolkiena to założyłam sobie przeczytać wszystkie jego hobbitowe dzieła.
Hobbit, czyli tam i z powrotem no nie powiem, namęczyłam się troszkę z językiem, ale przeczytałam i mnie nawet wciągnęło. Od rozdziału z pająkami było co raz lepiej,
Władca pierścieni. Czytam Dwie wieże i nie jestem zawiedziona. Jeszcze Silmarillion przede mną.
LUNATYCZKA

Prefix użytkownikaAnciol
zipi78 napisał(a):

Ja nie czytam nudnych książek jezyk Te które zapowiadały się nie ciekawie po prostu nigdy nie kończyłam. Z Księgi dżungli zrezygnowałam po pierwszej stronie, a do Krzyżaków nawet nie podchodziłam, tak samo jak do Ani z zielonego wzgórza, czy do Dobrej pani. Nie mówiąc już o Bajkach robotów czy o innych.
Lubię czytać, ale z pośród lektur szkolnych przeczytałam tylko Opowieści z Narnii.
Co do twórczości Tolkiena to założyłam sobie przeczytać wszystkie jego hobbitowe dzieła.
Hobbit, czyli tam i z powrotem no nie powiem, namęczyłam się troszkę z językiem, ale przeczytałam i mnie nawet wciągnęło. Od rozdziału z pająkami było co raz lepiej,
Władca pierścieni. Czytam Dwie wieże i nie jestem zawiedziona. Jeszcze Silmarillion przede mną.

Ja uwielbiam Hobbita! Podobał mi się bardziej niz WP. Chyba to jest bardziej mój styl językowy. Czyli najnudniejsze przed Tobą ;p Ja nie dałam rady tego przeczytać ;p Zanudziłam się ;)
Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3

Wiersz autorstwa łośka <3

Anciolu, piękny i wspaniały,
kimże ja przy Tobie jestem,
taki niedojrzały...
Spójrz w oczy me,
jak lekki wiatr,
pieszczą Cię.
Odpowiedz na to pytanie,
czy życie razem nam dane?
Oddaj mnie rentę swę*,
a szepnę Ci do ucha,
Kocham Cię!

*rentę swę - użyte tu celowo

,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43.
Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D"

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/wladca_rymow.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/wladca_rymow.png

Prefix użytkownikaBellatrixV99
Najnudniejsza ... Jest kilka, ale u mnie na pierwszym miejscu nieodzownie są "Krzyżacy". Przeczytałam pół strony i dałam sobie spokój. Dalej, "Robinson Crusoe" i na pewno " Ania z Zielonego Wzgórza".
HP, "Opowieści z Narnii" i "Władca Pierścieni" nigdy mi się nie znudzą, choćbym je przeczytała 1000 razy :D

Prefix użytkownikanajgoorsza
"Krzyżacy" to rzeczywiście była katorga. Podobnie "Potop", bo nie lubię książek historycznych.
Dla mnie najtrudniejsze do przejścia były "Dziady" Mickiewicza, ogólnie cały romantyzm mi jakoś nie podchodził. : D Oprócz tego wszystkie te treny Kochanowskiego mnie tak nudziły w szkole, nienawidziłam ich czytać, nie wiem, czemu : (

najgoorsza.photoblog.pl/

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: