Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Rodzice Harry'ego
|
|
Lunaa98 |
Dodany dnia 13.09.2013 22:24
|
![]() Postów: 2 Dom: GryffindorPunkty: 60 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 13.09.13 |
Co myślicie o tym aby pojawiła się książka o tym co było przed Harrym? Myślę o czasach gdy jego rodzice byli w Hogwarcie. Bo właściwie mało jest o jego rodzicach, a Syriusz umiera już w ZF Jeśli Rowling uchyliłaby rąbka tajemnicy to chyba większość fanów byłaby zadowolona Edytowane przez Xeri dnia 25.10.2013 16:45
|
|
|
|
Aqafresh |
Dodany dnia 14.09.2013 13:32
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 170 Dom: HufflepuffPunkty: 1962 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 06.07.13 |
Taka książka na pewno byłaby ciekawa. Ale nie możemy obarczać tym JO. My, raczy ty powinniśmy ruszyć główką i samemu pofantazjować. Jest tyle stronek, na których można założyć bloga. Nawet na tej można pisać ff. Jak napiszesz coś takiego na pewno przeczytam. Nie ma to jak śmierciożercy.
![]() Mój blog o dalszych losach dzieci hp: http://dziecihp.blogspot.com/ Zapraszam |
|
|
|
dumdum |
Dodany dnia 14.09.2013 18:18
|
![]() Postów: 7 Dom: HufflepuffPunkty: 23 Ranga: Mugol Data rejestracji: 21.08.13 |
Ann Mia napisał(a): Czemu? niektóre FF sa fajne. Ludzie mają talent i jeśli utrzymują wszystko w podobnym do Ja stylu jest ekstra ![]() ale to, co pisze JK przyjmujemy jako prawdziwe, a z ludźmi piszącymi ff ja na przykład zazwyczaj się nie zgadzam, bo jakoś zawsze sobie to inaczej wyobrażałem
|
|
|
|
Lily050 |
Dodany dnia 14.09.2013 21:12
|
![]() Postów: 103 Dom: GryffindorPunkty: 429 Ranga: Nieustraszony Gryfon Data rejestracji: 25.07.13 |
Racja. FF to nie to samo, co książka, bo to JO kieruje tym światem, nie my... W ff można ruszyć wyobraźnią, napisać coś od siebie, ale nie zastąpi to czegoś napisanego przez Rowling. Chętnie bym przeczytała taką książkę, ale niestety nie sądzę, żeby taka powstała... |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 15.09.2013 11:17
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
FF być może nie zastąpi tego co napisała Rowling, bo to zawsze będzie dla nas najlepsze na świecie, ale jest wiele dobrych ficków. Moje wyobrażenia na temat tego co się działo po czy przed przygodami Złotego Chłopca w ogóle nie kolidują z tym co piszą na ten temat inni. Ja sobie wymyśliłam swoją historię, ktoś swoją i wszystko pięknie. Ważne, że nie zapomnieliśmy o tym świecie zaraz po przeczytaniu książki. Jak dla mnie Rowling nie musiałaby już nic pisać, bo jej fani pięknie uzupełniają luki pisząc swoje ff. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
rose_drat |
Dodany dnia 24.02.2015 21:59
|
![]() Postów: 7 Dom: SlytherinPunkty: 27 Ranga: Charłak Data rejestracji: 23.02.15 |
Fajnie by było dowiedzieć się wszystkiego co działo się przed narodzinami Harrego. Wszystkie historię o Severusie, Lily, Syriuszu, Jamesie, Lupinie To jak powstawała mapa, to kiedy dowiedzieli się że Lupin jest wilkołakiem, jak stawali się animagami, to by było coś |
|
|
|
askaeddie |
Dodany dnia 25.02.2015 00:16
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 1058 Dom: SlytherinPunkty: 6070 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 10.01.15 |
Pewnie mogłoby to być mega interesujące, tyle że mnie nigdy nie ciekawiło to tak bardzo. Wiemy z książek najważniejsze, a poznanie tego z ich perspektywy mnie nie obchodzi. Nie jestem fanką jego rodziców, chociaż hece Jamesa i bandy z pewnością były niezłe. Wszystko zależy od tego, jakby to miało być przedstawione/napisane. ![]() |
|
|
|
Astrid Lilo |
Dodany dnia 25.02.2015 15:35
|
![]() Postów: 116 Dom: RavenclawPunkty: 465 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 05.05.14 |
Wielokrotnie o tym myślałam i jestem pewna, że z wielką chęcią przeczytałabym to. Zresztą czytałam już tyle blogów o tym, że w pewnym momencie przestałam się orientować, co wymyśliła Rowling, a co fani. Choć obawiam się trochę, że nie byłaby już to tak dobra książka jak "Harry Potter". "Pamiętasz kim byłeś, zanim świat powiedział Ci kim powinieneś być?"
![]() "Nie bój się, trzeba czegoś więcej niż ludzki krzyk, żeby obudzić umarłych." |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Christina

Gryffindor
Jeśli Rowling uchyliłaby rąbka tajemnicy to chyba większość fanów byłaby zadowolona

Hufflepuff

Slytherin
Wiemy z książek najważniejsze, a poznanie tego z ich perspektywy mnie nie obchodzi. Nie jestem fanką jego rodziców, chociaż hece Jamesa i bandy z pewnością były niezłe. 
Ravenclaw