Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Potterowy tatuaż - ma ktoś? A może planuje?
|
|
harry7potter |
Dodany dnia 30.01.2014 23:29
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 303 Dom: SlytherinPunkty: 3877 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 13.06.13 |
Tak z ciekawości pytam czy w Polsce są ludzie, fani Pottera, którzy mają tatuaże w tym np. w tematyce HP??? Ja w październiku zrobiłam sobie jeden z moich 3, właśnie w tematyce HP oto on: ![]() Co sądzicie w ogóle o tatuażach? Bo ja uważam, że kwestia tatuaży jest w naszym kraju mocno spaczona, poprzez albo nieprzemyślane cęsto decyje nastolatek albo przez ludzi robiących to na pokaz i dla jakiegoś szpanu. Edytowane przez Smierciojadek dnia 22.09.2015 13:35 Pottermore - dom:Gryffindor, różdżka: głóg, włos jednorożca,14.5 cala, względnie giętka
http://www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_potteromaniak_harry7potter.png ![]() "Dotknij mnie tylko, to cię zabiję do krówki nędzy" "Bo widzisz, Harry, to nasze wybory ukazują, kim naprawdę jesteśmy, o wiele bardziej niż nasze zdolności." "Im więcej ludzi pokochasz tym będziesz słabsza" "Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoim słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie." "-Emocje, kaprysy, fascynacja i gra. Uczucia i ich brak...Dary, których nie wolno przyjąć...Kłamstwo i prawda. Czym jest prawda? Zaprzeczeniem kłamstwa? Czy stwierdzeniem faktu? A jeżeli fakt jest kłamstwem, czym jest wówczas prawda?Kto jest pełen uczuć, które nim targają a kto pustą skorupą zimnego czerepu?Kto? Co jest prawdą, Geralt?Czym jest prawda? - Nie wiem, Yen. Powiedz mi! - Nie- powiedziała i spuściła oczy. Po raz pierwszy. Nigdy przedtem nie widział, by to robiła. Nigdy. -Nie- powtórzyła, -Nie mogę Geralt. Nie mogę ci tego powiedzieć. Powie ci to ten ptak, zrodzony z dotknięcia twojej dłoni. Ptaku? Czym jest prawda? - Prawda - powiedziała pustułka- jest okruchem lodu. |
|
|
|
Angie Davis |
Dodany dnia 31.01.2014 00:19
|
![]() Pochwały: 12 Postów: 4033 Dom: SlytherinPunkty: 19297 Ranga: Żywa Legenda Data rejestracji: 01.05.07 |
Bardziej by mi się podobał, gdyby linie były proste. W sposób, który jest narysowany kojarzy mi się z rysunkiem, który się rysuje na kartce, i taki trochę na "odwal". Ale to tylko i wyłącznie moje zdanie ;d. Fajnie, że w ogóle wybrałaś taki akcent. ![]() Ślizgonka Sawyer ![]() ![]() ![]() ![]() Kto jest smierciożercą? Ja! Ktoś o tym wie? Może rzucę na niego Avada Kedavra? Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie! Fanka: ~Lost (Zagubionych) ~Naruto ~Roofi'ego ~Marcina Mrozińskiego ~Kuby Werela ~Chada Michaell'a Murray'a ~Josha Holloway'a ~Justin'a Timberlake'a ~Sean'a Paul'a ~Patryka Różnieckiego ~Avril Lavigne ~Draco Malfoy'a ~Regulusa Black'a ~Syriusza Black'a ~Jacoba Black'a ~Jazz Jackrabbit'a 2 ~Gothic'a ![]() ![]() |
|
|
|
harry7potter |
Dodany dnia 31.01.2014 00:28
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 303 Dom: SlytherinPunkty: 3877 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 13.06.13 |
No mnie się właśnie ten prosty nie podobał i jestem przeszczęśliwa, ze znalazłam taki wzór w necie, bo jest właśnie taki inny, malowany jakby piórem na pergaminie, w nocy, w tajemnicy Edytowane przez Christina dnia 31.01.2014 11:52
Pottermore - dom:Gryffindor, różdżka: głóg, włos jednorożca,14.5 cala, względnie giętka
http://www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_potteromaniak_harry7potter.png ![]() "Dotknij mnie tylko, to cię zabiję do krówki nędzy" "Bo widzisz, Harry, to nasze wybory ukazują, kim naprawdę jesteśmy, o wiele bardziej niż nasze zdolności." "Im więcej ludzi pokochasz tym będziesz słabsza" "Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoim słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie." "-Emocje, kaprysy, fascynacja i gra. Uczucia i ich brak...Dary, których nie wolno przyjąć...Kłamstwo i prawda. Czym jest prawda? Zaprzeczeniem kłamstwa? Czy stwierdzeniem faktu? A jeżeli fakt jest kłamstwem, czym jest wówczas prawda?Kto jest pełen uczuć, które nim targają a kto pustą skorupą zimnego czerepu?Kto? Co jest prawdą, Geralt?Czym jest prawda? - Nie wiem, Yen. Powiedz mi! - Nie- powiedziała i spuściła oczy. Po raz pierwszy. Nigdy przedtem nie widział, by to robiła. Nigdy. -Nie- powtórzyła, -Nie mogę Geralt. Nie mogę ci tego powiedzieć. Powie ci to ten ptak, zrodzony z dotknięcia twojej dłoni. Ptaku? Czym jest prawda? - Prawda - powiedziała pustułka- jest okruchem lodu. |
|
|
|
Anciol |
Dodany dnia 31.01.2014 01:14
|
![]() Pochwały: 10 Postów: 1288 Dom: RavenclawPunkty: 21527 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 11.08.13 |
Mi się bardzo podoba. Sama chciałam mieć na karku mały mroczny znak. Ale tak się boje igieł, że mogę sobie co najwyżej z chrupek przykleić Edytowane przez Christina dnia 31.01.2014 11:53
Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3 Wiersz autorstwa łośka <3 Anciolu, piękny i wspaniały, kimże ja przy Tobie jestem, taki niedojrzały... Spójrz w oczy me, jak lekki wiatr, pieszczą Cię. Odpowiedz na to pytanie, czy życie razem nam dane? Oddaj mnie rentę swę*, a szepnę Ci do ucha, Kocham Cię! *rentę swę - użyte tu celowo ,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43. Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D" ![]() ![]() |
|
|
|
harry7potter |
Dodany dnia 31.01.2014 08:04
|
No sęk w tym, że na karku nie boli. Mnie łaskotało! Takie ciarki przechodziły. Mam tez nad piersią, tam to w ogóle jakby nie hałas maszynki to mogłabym spaś! A nad kostką to hmmm dziwne uczucie drapania i tyle. Jedyne co jest wkurzające to potem foliowanie tatuażu. No koszmar szczególnie, że skora potem źle reaguje na plaster i są odparzenia brrrr. edit. sklejanie postów Weźcie mi nie mowicie o Mrocznym Znaku bo mam chętkę na niego, ale tatuaże które robiłam są zrobione w miejscach, w których moge je ukryć, jeśli wymagałaby tego sytuacja, a Mrocznego Znaku nie dałabym rady, bo chodzę w krótkich rekawkach i to prawie wyłącznie! Za to moja młodsza siostra czasem chce żeby jej rysować Mroczny Znak na ręce Edytowane przez Christina dnia 31.01.2014 11:59
Pottermore - dom:Gryffindor, różdżka: głóg, włos jednorożca,14.5 cala, względnie giętka
|
|
|
Barlom |
Dodany dnia 31.01.2014 08:31
|
![]() Pochwały: 9 Postów: 1037 Dom: HufflepuffPunkty: 15578 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 16.07.11 |
Ja nadal mam w planach tatuaż z motywem insygniów i feniksa. Mam już na komputerze od kilku lat zachomikowany wzór, tylko pozostaje czekać na odpowiedni moment. Jak na razie ciągle coś przeszkadza. Twój jest całkiem ciekawy. Ogólnie chyba błyskawica, złoty znicz i znak insygniów to najczęstsze motywy wybierane przez fanów Pottera.
|
|
|
|
harry7potter |
Dodany dnia 31.01.2014 08:57
|
No chyba tak, ale tak jak mówię jakby było inne spojrzenie społeczeństwa na tą sprawę, tatuaże byłyby codziennością i nikt nie robiłby z tego sprawy, to na lewym przedramieniu miałabym Mroczny Znak! Chociaż korci mnie również jego biała wersja jako nieaktywny Ale co jak co, czarny wygląda świetnie. Edytowane przez Christina dnia 31.01.2014 12:04
|
|
|
Christina |
Dodany dnia 31.01.2014 12:07
|
![]() Pochwały: 15 Postów: 3325 Dom: SlytherinPunkty: 25495 Ranga: Niezwyciężony Mag Data rejestracji: 27.05.07 |
Mi się podoba motyw, że trójkącik jest z gałązek zrobiony. Jeżeli już bym miała jakiś tatuaż, to pewnie jakiś symboliczny. Pewnie też Insygnia. Ale ja się cykam mega igieł, także... raczej pozostanę przy gładkiej skórze. A co do spojrzenia społeczeństwa... wydaje mi się, że teraz już jest lepiej. Ja osobiście lubię albo takie delikatne, symboliczne tatuaże (nadgarstek, żebro, kark), albo już taki hardcor, że cała noga, albo w ogóle cały. Zombie Boy <3 ![]() That's all they really want ![]() Some fun ![]() When the working day is done ![]() All girls - they want to have fun ![]() ![]() ![]() ![]() Nagroda za Najlepszą Miniaturkę Wojenną - Niebo pośrodku piekła Nagroda za Najlepszą Serię o Ciemnej Stronie - Krwawy Zmierzch ![]() |
|
|
|
Malwkaaa |
Dodany dnia 31.01.2014 12:14
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 412 Dom: SlytherinPunkty: 6376 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 15.07.13 |
Fajny tatuaż. Ja osobiście nie planuję, bo jestem za młoda. Jeśli już miałabym robić sobie tatuaż, to wiem gdzie na pewno bym go nie chciała. Na nadgarstku. Jestem strasznie wyczulona i nie pozwalam nikomu nawet go dotknąć. To chyba przez bliznę. Jednak chyba w przyszłości zostanę bez tatuaży. Może zrobię kolczyk w wardze, albo w nosie "Ten, któremu starczy odwagi i wytrwałości, by przez całe życie wpatrywać się w mrok, pierwszy dojrzy w nim przebłysk światła."
Slytherin przyjmuje takich, Co mają czystą krew. Co mają więcej sprytu Od uczniów domów trzech. ![]() Sé onr sverdar sitja hvass! |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Christina

Slytherin

Ravenclaw

Hufflepuff