Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Badmintomania!
|
|
Anciol |
Dodany dnia 11.02.2014 13:03
|
![]() Pochwały: 10 Postów: 1288 Dom: RavenclawPunkty: 21527 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 11.08.13 |
No więc ciekawa jestem jakie macie doświadczenia z tym sportem? Kto z was grywał w dzieciństwie? A może mieliście taki obowiązek w szkole? Czy na wakacjach często próbujecie? Gracie jeden na jednego, lub tworzycie drużyny? Gracie lotkami z piór? Brał ktoś może udział w jakichś zawodach? A może tak jak ja ktoś trenuje? Jakiej firmy macie sprzęt? ( Ja oczywiście Yonexa <3 ) I co ogólnie sądzicie o tym sporcie? Widzieliście rozgrywki w telewizji? Moglibyście go oglądać normalnie tak jak skoki czy siatkówkę? Ja zakochałam się w badmintonie dwa lata temu. Dość długo trenowałam i zastanawiam się czy do tego nie wrócić. Marzy mi się również w przyszłym roku wyjazd wakacyjny do Bułgarii, połączony właśnie z treningami. Moja trenerka coś takiego organizuje. Bardzo mnie boli gdy ludzie traktują ten sport tylko jako zabawę w,,kometkę" . Mało kto go docenia i zna zasady. Większość uważa, że co to tam jest, jechać sobie gdzieś i popykać trochę. Dziecko by tak potrafiło ;/ Czy wiecie, że badminton ma dość skomplikowane zasady jeśli chodzi o serwy? Osoba serwująca stoi po konkretnej stronie boiska w zależności czy liczba punktów jest parzysta czy nie. |
|
|
|
Hermiona Justysia |
Dodany dnia 11.02.2014 13:08
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 947 Dom: HufflepuffPunkty: 25374 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 10.09.08 |
Ja z siostrą grywam latem w badmintona. Często wychodzimy na plac i gramy bez prawdziwych zasad. Zużyłyśmy wiele lotek, ponieważ się rozwalały. Ale kiedyś kupiłam taką z większą 'główką' i gra się znakomicie. U mnie na studiach jest obowiązkowy wf i jest sekcja badmintona. |
|
|
|
Anciol |
Dodany dnia 11.02.2014 13:13
|
![]() Pochwały: 10 Postów: 1288 Dom: RavenclawPunkty: 21527 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 11.08.13 |
HermionaJustysia, macie chociaż jakąś siatkę? Powinnaś kupić sobie lotki z piór, jest wtedy inny komfort gry zupełnie. Myślałaś nad tym żeby zapisać się właśnie na badmintona na wf? Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3 Wiersz autorstwa łośka <3 Anciolu, piękny i wspaniały, kimże ja przy Tobie jestem, taki niedojrzały... Spójrz w oczy me, jak lekki wiatr, pieszczą Cię. Odpowiedz na to pytanie, czy życie razem nam dane? Oddaj mnie rentę swę*, a szepnę Ci do ucha, Kocham Cię! *rentę swę - użyte tu celowo ,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43. Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D" ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 11.02.2014 13:15
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Fajna rozrywka na lato,ale nie wyobrazam sobie tego OGLĄDAĆ. Z boku jest to sport bardzo nudny, ale jako wakacyjna rozrywka,jak najbardziej. Te dążenia do rekordu odbić... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Anciol |
Dodany dnia 11.02.2014 13:19
|
Mikasa, właśnie widzisz bo to jest bardzo złe podejście. Ten sport wcale nie jest nudny. Po prostu przez to, że gra się od tak, wieczorem w lato żeby poodbijać praktycznie nikt nie zna jego zasad. Są o wiele bardziej skomplikowane od tenisa i na prawdę widziałam wiele świetnych i emocjonujących rozgrywek. Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3 Wiersz autorstwa łośka <3 Anciolu, piękny i wspaniały, kimże ja przy Tobie jestem, taki niedojrzały... Spójrz w oczy me, jak lekki wiatr, pieszczą Cię. Odpowiedz na to pytanie, czy życie razem nam dane? Oddaj mnie rentę swę*, a szepnę Ci do ucha, Kocham Cię! *rentę swę - użyte tu celowo ,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43. Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D" ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 11.02.2014 13:20
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Anciol, oglądam ten sport podczas Igrzysk (ale ja wtedy wszystko oglądam), ale nawet te profesjonalne mecze mnie jakoś nie pociągają na tyle,żeby interesować się tym sportem poza IO ;p ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Hermiona Justysia |
Dodany dnia 11.02.2014 13:23
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 947 Dom: HufflepuffPunkty: 25374 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 10.09.08 |
Anciol tak rozkładamy siatkę. Ale nie bawimy się w konkretne serwowanie, bo nie znam dokładnych zasad. Ja byłam na koszykówce i siatkówce, bo te sporty bardziej lubiłam. Ale znajoma była i mówiła, że np. mieli bardzo wyczerpujące rozgrzewki przed grą. |
|
|
|
Lunatyczka |
Dodany dnia 06.05.2014 00:05
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 532 Dom: GryffindorPunkty: 10892 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 07.05.13 |
Osobiście uwielbiam badmintona, ten sport traktuję poważnie. Przy prawdziwej grze taki trening jest naprawdę dobry i można się zmęczyć. Nie myślę, żeby badminton był nudny, przeciwnie, mnie on wciąga i jak już zaczynamy grać to nie mam ochoty przestać! Nie znam wszystkich zasad, aczkolwiek kiedyś chodziłam w gimnazjum na dodatkowego treningi, na których graliśmy często w badmintona (i tenisa) na poważnie i sprawiało mi to wiele frajdy. Gdybym teraz miała okazję, chodzić na takie zajęcia, od razu bym się zapisała ^^ |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Ravenclaw
Hufflepuff

Gryffindor