Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pan Śmierci
18.04.2026 13:02
Aż mi się przypomniało ożywienie na początku covidu. Kiedy to było w ogóle xD

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Mugol
15.04.2026 22:26
Cześć :) wracam po paru latach, a tu fandom umarł ;(

Specjalista ds. sprzedaży
12.04.2026 11:40
ja wczoraj napisałam pół posta w hogwarcie po czym stwierdziłam, że mi się nie chce i usunęłam xD

O choinka!
11.04.2026 17:22
Mnie się parę razy śniło, że Hogwart ożył

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Anime
Prefix użytkownikaYouka
Aomine to już w ogóle jest osom, choć z tej drużyny największą sympatię wzbudził we mnie Imayoshi. Zaplusował sobie u mnie dodatkowo świetnym seiyuu i tym, że mówi w dialekcie Kansai. X3
Innych sportowych nie oglądałem, ale może się kiedyś za coś wezmę.

Prefix użytkownikaulka_black_potter
Do niedawana nie wiedziałam w ogóle, że są sportowe anime. W sumie nie wyobrażam sobie w ogóle jak to może wyglądać i jakos nic nie przekonuje mnie do "oglądnięcia" choć jednego odcinka... Może powiecie dlaczego tak bardzo podoba Wam się to całe Kakuro no basket?

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.
i.pinimg.com/originals/02/0b/07/020b0757879bbd8cc21454799bff6f55.gif

Bo liczy się to, co masz w środku.
cdn.junglecreations.com/wp/junglecms/2017/12/Christian-Bale-Resized.jpg

Ale czasami warto założyć maskę.
pa1.narvii.com/6412/37cb60531dd1e8002b7ec87c8da0ba734a67f9f3_hq.gif

"ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB"
"zmiennokanoniczne"
"piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma"
"po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Zarejestruje ci chomiczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix użytkownikaBankai
Aomine to już w ogóle jest osom, choć z tej drużyny największą sympatię wzbudził we mnie Imayoshi. Zaplusował sobie u mnie dodatkowo świetnym seiyuu i tym, że mówi w dialekcie Kansai. X3
Innych sportowych nie oglądałem, ale może się kiedyś za coś wezmę.

Oj tak Nakai Kazuya <3 seiyuu Zoro z One Piece :D A co do Aomine to teraz dużo zyskał w moich oczach gdy zaczął uczyć Kuroko rzucać:D

Do niedawana nie wiedziałam w ogóle, że są sportowe anime. W sumie nie wyobrażam sobie w ogóle jak to może wyglądać i jakos nic nie przekonuje mnie do "oglądnięcia" choć jednego odcinka... Może powiecie dlaczego tak bardzo podoba Wam się to całe Kakuro no basket?

Fabuła zupełnie inna niż wszystkie. Wydawałoby się że głowny bohater to albo będzie nie wiadomo jaki dobry ale stopniowo będzie stawał się koxem. W tym anime jest inaczej.. głowny bohater jest niezauważalnym zawodnikiem o umiejętnościach raczej przeciętnych ( biorąc pod uwagę że nie zdobywa punktów ) ale grał w drużynie z najlepszymi zawodnikami młodego pokolenia tzw. Pokolenie Cudów. Drużyna ta rozpada się i zawodnicy rozchodzą się po różnych drużynach. Tytułowy bohater trafia do drużyny koszykarskiej Liceum Seirin bez większych osiągnięć i oczywiście wydaje nam się że nie będzie dla nich wzmocnieniem ale tutaj bang pojawia się wyrośnięty typek ze Stanów który rzuca nowe światło na losy tej o to drużyny.

Tak zaczyna się mniej więcej fabuła. Warto dodać że każdy zawodnik Pokolenia Cudów posiada jakąś umiejętność która stawia go ponad innymi zawodnikami. Kuroko oczywiście też ją ma i to całkiem przydatną.

Tak więc w trakcie oglądania jesteśmy świadkami ciężkiej pracy jaką wkładają zawodnicy w trening żeby móc grać przeciwko zawodnikom z Pokolenia Cudów.

Fabuła dobrze przemyślana, mecze w dobrej dynamice i animacji oraz wiele barwnych postaci łączy się w bardzo dobre anime warte polecenia.

Nie wiem co jeszcze mogę powiedzieć więc nic nie mówię :D Trzeba obejrzeć i tyle :)

Prefix użytkownikaYouka
One Piece zacząłem kiedyś, ale jakoś nie skończyłem, więc seiyuu akurat był mi bardziej znany z roli Date Masamune. :3

Co do KnB jeszcze, właśnie zafascynowały mnie bardzo te różnorodne umiejętności zawodników. Nigdy przedtem nie patrzyłem na sport w ten sposób. W ogóle jakoś mnie nie ciągnęło do sportów żadnych, a tu nagle coś tak wspaniałego. Dlatego strasznie mi przykro, że ze swoim wzrostem mogę o koszykówce zapomnieć. :f

Prefix użytkownikaBankai
No to szkoda.. Ja w sumie jestem wysoki i mój tata grął w kosza bardzo chciał żebym ja też grał ale jakos tak wyszlo że gram w siatkówkę :D btw. w kwietniu wychodzi anime o siatkówce :D can't wait!

A co do umiejętności to która jest twoją ulubioną?

Prefix użytkownikaYouka
O, no proszę. A ile masz wzrostu? Może oddasz mi trochę? >D

Midorima i jego rzuty wywarły na mnie spore wrażenie, ale styl gry Aomine też jest niesamowity. Przy czym jestem pewien, że Akashi mnie jeszcze zaskoczy.
Za to Hanamiya mnie przeraża. Wzbudza we mnie taką niechęć i wręcz agresję, jak mało która "zła" postać. D:

Prefix użytkownikaBankai
A mam sobie coś koło 195 cm ;p

Myślę że Akashi jak na pokolenie cudów przystało będzie miażdżył! Może nie tyle motoryką ale inteligencja plus może crossoverami. Na dodatek to on nauczył Kuroko jego stylu gry więc counter pick murowany. Zapowiada się bardzoooo ciekawie :D

Też nie lubię Hanamiya'i ( nie wiem jak to odmienić xD ) wygrywanie w taki sposób to nie wygrywanie moim zdaniem, nie ma po co sie rozwodzić.

Prefix użytkownikaSixth Gun
Koniec DH nie zdziwił mnie za specjalnie, w głębi serca czułam, że on w końcu umrze. I również podzielam zdanie, że druga seria nie jest tak dobra jak pierwsza. W pewnym momencie już nawet przestałam ogarniać, ale plus za Mello, którego uwielbiam wręcz.
Oczywiście płakałam, wytrzeszczałam oczy przy szaleńczym śmiechu Raito (geniusz), a potem myślałam o tym anime długo i długo...

Oglądał ktoś może moje kochane SnK? :(
Glanek, jopro - jak zwał, tak zawał

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najoryginalniejszy_nick.png

Jeżeli jesteś amatorem (lub amatorką) twórczości Borszewicza, to możemy się ożenić

Prefix użytkownikaBankai
Jak na razie zawiesiłem. Obejrzałem chyba ze 4 odc i w ogóle mnie nie wzięło więc zacząłem inne serie i prędko nie zamierzam wrócic do SnK ;p

Prefix użytkownikaYouka
^ Ja obejrzałem SnK już jakiś spory czas temu. (damn, ale mam refleks!)
A teraz zacząłem Hoozuki no Reitetsu, w międzyczasie jeszcze oglądam Noragami, Magi i Mushishi. I oczywiście Kuroko no Basket, gdyby ktoś miał wątpliwości xD

Ja nie mogę przejść SnK, bo wszyscy prócz Leviego mnie irytują z Erenem na czele. Jednak postaram się dojść jak najszybciej do końca tego anime, żeby móc zacząć kolejne.

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.

"zmiennokanoniczne"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Jednak postaram się dojść jak najszybciej do końca tego anime, żeby móc zacząć kolejne.

Eeee tam, ja sobie teraz zaczęłam oglądać chyba 10 serii na raz xD Hellsing, Clannad, Sword Art Online, Elfen Lied, Another... reszty nawet nie pamiętam xD

Jeżeli jesteś amatorem (lub amatorką) twórczości Borszewicza, to możemy się ożenić

Nie lubię oglądać na raz kilku animców, bo lubię przyzwyczaić się do jednej kreski i tak sobie ją w duchu przezywać : )

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.

"zmiennokanoniczne"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix użytkownikaYouka
Ja równocześnie oglądam z dwóch powodów. Pierwszy powód jest taki, że jeśli oglądam coś zgodnie z sezonem, to nie chce mi się przez tydzień nie oglądać niczego i bezczynnie czekać na odcinek. A drugi powód... nie zawsze jestem w nastroju na oglądanie konkretnego anime i po prostu oglądam wtedy inne. Przyznam, że gdyby nie konto na MAL-u, to pewnie by mi się wszystko juz pomieszało. 8D

A na MAL'u są kategorie takie jak 'w trakcie oglądania' czy zapisuje się tem tylko w kategorii 'obejrzane'? Bo z tego co wiem, to strona do zapisywania wszystkich anime, jakie się oglądało ;p

Prefix użytkownikaYouka
Jest "teraz oglądane", "obejrzane", "wstrzymane", "porzucone" i "planuję obejrzeć" :D Zresztą mangi też sobie tam pododawać można. Fajna rzecz, przydatna bardzo, wcześniej często zdarzało mi się zapominać, na którym odcinku skończyłem.

O kurde, to zakłądam xD
Podrzucisz swój profil?

Prefix użytkownikaYouka
Yep, zaraz wysteruję sowę, bo nie wiem, czy można tak publicznie linkami tu rzucać. xD

Edit z ostatniej chwili: masz zapełnioną skrzynkę, nie mogę wysłać. ;c

Prefix użytkownikaBankai
Tak samo jak na MAL możne robić z anime na aniemeon.pl. Dość przyjemna stronka + anime na bieżąco dodawane. Podział na sezony etc.

Youka możesz podawać strony, które nie konkurują z naszą. Strony o anime z pewnością tego nie robią, więc jak najbardziej zarzucaj linkiem na forum.

Bankai, Bankai, Bankai? Wiesz, że to już kultowe?;p
https://www.faceb...=2&theater

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.

"zmiennokanoniczne"