Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
|
Najszybciej przeczytana książka
|
|
Lotta |
Dodany dnia 12.05.2014 22:48
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 48 Dom: GryffindorPunkty: 1401 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 02.05.14 |
Wiele jest takich książek, które mnie wciągnęły na amen Zarwanych na czytaniu nocy też nie liczę, czasami nawet nie zauważam. Na przykład przy czytaniu pierwszej części sagi Millenium Larssona dopiero o 4 nad ranem ocknęłam się i zauważyłam która jest godzina. Od kiedy nie mieszkam z rodzicami noc i konieczność gaszenia światła nie są już dla mnie barierą, za to pamiętne są dla mnie dwa przypadki z dzieciństwa, kiedy definitywnie posłano mnie do łóżka, a ja dosłownie musiałam skończyć czytaną książkę. Dlatego siadałam na podłodze pod drzwiami swojego pokoju i doczytywałam końcówkę przy świetle sączącym się z sąsiedniego pokoju przez szybę w drzwiach. Ta metoda sprawdziła się przy "Małych kobietkach", więc wykorzystałam ją potem jeszcze raz przy "Zabójstwie Rogera Ackroyda" Agathy Christie. Tutaj jednak było w wiele... straszniej, bo na ostatnich stronach zwykle wyjaśniana jest kryminalna zagadka, a morderca zostaje zdemaskowany. W tych ciemnościach straszliwie się bałam. Tego, co ty widzisz, nikt inny nie widzi. Choćby widział dużo więcej. W. Myśliwski ![]() K. Kieślowski, Gadające głowy |
|
|
|
tomparker |
Dodany dnia 20.09.2014 22:46
|
![]() Postów: 128 Dom: RavenclawPunkty: 1142 Ranga: Prefekt Naczelny Ravenclawu Data rejestracji: 07.09.14 |
Ostatnio czytałam "Bransoletkę" Ewy Nowak. Zaczęłam pod wieczór i skończyłam o 1.00 w nocy, bo nie mogłam przestać. Wspaniała książka, czasami bawi, a czasami smuci. Ale ogólnie bardzo pouczająca i fajnie napisana. POLECAM:jezyk: |
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 08.11.2014 23:46
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 5926 Dom: GryffindorPunkty: 47342 Ranga: Członek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
HP i KF - kilka - kilkanaście godzin. Zaczęłam jakoś w sobotę (tak, pamiętam dokładnie dzień, w którym po raz pierwszy sięgnęłam po HP ) jak wstałam (a że to sobota to pewnie nie wcześniej niż 11 ) i czytałam bez przerwy, że skończyłam jakoś ok 21-22.Intruza czytałam półtora dnia, też w weekend i jakoś tak że zaczęłam po południu zaczęłam, spałam może z godzinę żeby oczy odpoczęły i skończyłam wieczorem dnia następnego. No ale Intruz trochę duża książka. Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center]![]() Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja staram się klecić słowa aby była w tym finezja. Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze aby nie popaść w wieczna nędzę. Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą, nie chciałam aby osoba z miasta zginęła. Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana. Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa, mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa. Rozkazali głosować wbrew mojej woli, musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli. Swojego słowa bronić miałam zacięcie, najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina, głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina. Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić, szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa To z trzech części całość misternie złożona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi Zielonym długim poddupcem połączona A każdy człon tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do życia powołanego Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona A zabawna tak, że aż strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedtyłcze <3 Ołtarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Męski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogląda, Lecz na tyłek wciąż spogląda. Na nic próby oderwania Wzroku od słodkiego drania, Uśmiech jego mówi wiele Aż mam ciarki na całym ciele! By Sam Quest ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała, bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja. Refren: Chwała Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomość TVD największą masz! Chwała Ci, nasz pierniczku! Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród. Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud. Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś! Refren. Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie, lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla. Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - łosiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
tomparker |
Dodany dnia 26.12.2014 00:56
|
![]() Postów: 128 Dom: RavenclawPunkty: 1142 Ranga: Prefekt Naczelny Ravenclawu Data rejestracji: 07.09.14 |
Książką, która przeczytałam w zaledwie dwie godz. był "Mały Książę". Jest to jednak historia krótka, więc o to nietrudno "Bransoletkę" Ewy Nowak przeczytałam w jeden wieczór, czy też noc - jak kto woli W każdym razie książka jest dość gruba, ale niemiłosiernie wciągająca. Jeżeli chodzi o Harry'ego Pottera, chyba "Więzień Azkabanu", z resztą moja ulubiona część, więc nie ma się co dziwić ^^
|
|
|
|
UsagiTsukino |
Dodany dnia 31.12.2014 19:28
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 221 Dom: GryffindorPunkty: 4515 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 02.07.14 |
Trylogia Igrzysk Śmierci i Harry. W zastraszającym tempie nie miałam co czytać :C W sumie to fajnie tak szybko wiedzieć co dalej ale potem mi się nudziło więc zaczęłam sobie dawkować każdą książkę, np. dzisiaj tylko dwa rozdziały Może w Gryffindorze, Gdzie kwitnie męstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
Dodany dnia 31.12.2014 20:21
|
|
![]() You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '' at line 1You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '' at line 1 Postów: Dom: Brak przydziału Punkty: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '' at line 10 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.01.70 |
To był chyba najnowszy tom Felixa Neta i Niki. Przeczytałem to w jakieś 2 godziny. Rzecz jasna nie mówię o książeczkach dla dzieci których czas przeczytania liczę w minutach. Chociaż nie jestem tego taki pewien bo możliwe że był to jakiś tom Jeżynady... |
|
|
|
BlueAri |
Dodany dnia 19.08.2015 22:31
|
![]() Postów: 83 Dom: RavenclawPunkty: 417 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 16.08.15 |
Z pewnością Percy Jackson, a dokładnie 3 ostatnie tomy. Po jednym tomie w jeden dzień. To była chyba jakaś przerwa świąteczna, czy coś. W miarę szybko przeczytałam też Eleonora i Park. |
|
|
|
Cookie |
Dodany dnia 19.08.2015 22:40
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 739 Dom: RavenclawPunkty: 3722 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 01.10.14 |
Jak o tym teraz pomyślę to każdą książkę, tysiąc czy dwieście stron, czytałam jeden-dwa dni op ile mnie zaciekawiła, nie poszłam spać dopóki dopóty jej nie przeczytałam. Chowanie się przed mamą w nocy z latarką mam we krwi. Saga Harry Potter, Wszystko Alex Kavy i z Millenium, Czarna Seria, Harlana Cobena. Tą twórczość czytam zazwyczaj najszybciej. Może jeszcze książki Jodi Picoult, zaczynałam nie od Bez twojej zgody, a od Dziewiętnaście minut. Do tej pory poluję na jej książki. :3 |
|
|
|
-lavender- |
Dodany dnia 28.12.2015 20:06
|
![]() Pochwały: 6 Postów: 519 Dom: RavenclawPunkty: 12414 Ranga: Mistrz Expelliarmusa Data rejestracji: 20.06.13 |
Ja najszybciej przeczytałam pierwszą część Percy'ego Jacksona (niecały jeden dzień) i "Pan Samochodzik i księga strachów" też niecały jeden dzień. Lubię takie książki, dlatego czytanie ich zajmuje mi mało czasu. ![]() Life is better when you dance. ![]() And if the music is good you dance. ![]() Never too tired for it. ![]() ![]() W Hogwarcie Josephine Davis - klik! ![]() Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. ![]() W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() My body is like a rum chocolate souffle. If I don't warm it up right, it doesn't rise. ![]() Did you know that dolphins are just gay sharks? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
Strona 2 z 2: 12
| Przejdź do forum: |

Gryffindor
Zarwanych na czytaniu nocy też nie liczę, czasami nawet nie zauważam. Na przykład przy czytaniu pierwszej części sagi Millenium Larssona dopiero o 4 nad ranem ocknęłam się i zauważyłam która jest godzina.

Ravenclaw
) i czytałam bez przerwy, że skończyłam jakoś ok 21-22.

W każdym razie książka jest dość gruba, ale niemiłosiernie wciągająca. Jeżeli chodzi o Harry'ego Pottera, chyba "Więzień Azkabanu", z resztą moja ulubiona część, więc nie ma się co dziwić ^^