Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Hip - hop w Polsce
|
|
piotrek zet |
Dodany dnia 02.11.2014 20:21
|
![]() Postów: 30 Dom: RavenclawPunkty: 499 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 06.09.14 |
Dla mnie i tak Rap Addix to Junes i Soulpete, więc niespecjalnie jarałem się ideą powiększenia (powiększania) składu. Laik, no cóż, każdy kto zna, wie o co chodzi z tym typem, rozumie jego fenomen. Mnie się wydaje, że przewartościował sobie pewne rzeczy i zwyczajnie odbił od rapu (i dobrze). Drugi album z Młodzikiem pewnie się nie ukaże, a przynajmniej wątpię w to, więc nie nastawiam się na to szczególnie. A płyta z Biszem na bitach Elhuany, to... tylko piękna idea. Nie wiem czy Bisz wykorzystał teksty z Tehnikoloru na nowym BOKu, bo nie ma takiej informacji, ale można się domyślać, że tak się właśnie stało (wywiad z RA w zeszłym roku we Wrocławiu). A mixtape Trueszczurs do bólu nudny. Ile można słuchać jak to oni mają gdzieś rap i raperów ogólnie. Nic, nic. Wolę bolesny, emo rap w wykonaniu Junesa (choć jego LP zmęczył strasznie) |
|
|
|
Blanco |
Dodany dnia 04.01.2015 19:29
|
![]() Postów: 278 Dom: RavenclawPunkty: 341 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 03.01.15 |
Ja mam paru ulubionych wykonawców Z przekazem kawałki mają przede wszystkim Kali,Zeus i Dawidzior. Ale większyść tych wszystkich "raperków" robi to tylko i wyłącznie dla kasy. Hogwart : Jese Blanco, ścigający w drużynie Krukonów GTA V : Blanco 6996 Ś.P (*) e-potter (*) lumos. "Nie jestem ideałem, nie próbuje nim być ale nikt nie będzie mówił mi jak i gdzie mam iść..." "Nie szukam ani realności, ani nierealności, ale raczej nieświadomości...." "Tak, tak! Hasztag - nowy Syzyf! Każdy z nas goni ten blask. Złoty znicz, quidditch." |
|
|
|
RazorBMW |
Dodany dnia 07.01.2015 09:51
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 561 Dom: HufflepuffPunkty: 3368 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 30.08.07 |
Przekaz w rapie zdechł od czasu, gdy masz ponad 100 płyt rocznie z PL rapu wydawane. A tematy wałkowane są do porzygu. Ot, tyle z tego "przekazu w rapie". kawałki mają przede wszystkim Kali Obecnie bawiący się w gimboganjęmafię, a ponad 10 lat temu wymyślający _ideologię_ JP. Ouch. Ale większyść tych wszystkich "raperków" robi to tylko i wyłącznie dla kasy. KAŻDY raper robi to dla hajsu, nie dla zajawki, chyba, ze wydaje mixtape'y.* Dodajmy do tego fakt, że dziś bardzo łatwo jest wyjść na legal, po prostu gadając bzdurki do mikrofonu. Efekt? Cóż, Alibaba ma złoto, z tym, że jak Kaen = pochodzi z kliknięć na Youtube a nie z kupna płyt. 2.500 wyświetleń - jedna płyta, 37.500.000 - złoto *no patrz, kto pierwszy za darmo wam to zrobił w sieci? TDF... A, przy okazji Peja niedawno pokazał, że znowu reprezentuje biedę... ...umysłową... ![]() ![]() ![]() ![]() Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał Wielu walniętych, jednego wiernego miał Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Ravenclaw
Z przekazem kawałki mają przede wszystkim Kali,Zeus i Dawidzior. Ale większyść tych wszystkich "raperków" robi to tylko i wyłącznie dla kasy. 
Hufflepuff