Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Zostań, jeśli kochasz
|
|
Lumos123 |
Dodany dnia 23.01.2015 21:38
|
![]() Postów: 203 Dom: HufflepuffPunkty: 3008 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 18.10.14 |
"Zostań, jeśli kochasz" to książka Gayle Forman. Pierwotnie została wydana pod tytułem "Jeśli zostanę", lecz po wyprodukowaniu filmu, wydano książkę jeszcze raz pod innym tytułem. ![]() Oryginalna okładka książki ![]() wersja filmowa Opis książki: Światowy bestseller przetłumaczony na ponad trzydzieści języków, na którego podstawie powstał wzruszający film z Chloë Grace Moretz i Jamiem Blackleyem w rolach głównych. Mia straciła wszystko. Czy miłość pokona śmierć? Po tragicznym wypadku, w którym zginęli jej najbliżsi, Mia trwa w stanie dziwnego zawieszenia. Musi podjąć decyzję, czy walczyć o odzyskanie przytomności, czy też poddać się i umrzeć. Próbując rozstrzygnąć ten dylemat, wspomina dotychczasowe życie. Poruszająca książka o dającej wsparcie rodzinie, przyjaźni, samotności i znajdowaniu swego miejsca na ziemi, o umiejętności żegnania się z przeszłością i przyjmowania tego, co nadchodzi. "Zostań, jeśli kochasz" opowiada o potędze miłości i wyborach, których każdy z nas musi dokonać. Jest również druga część pt. "Wróć, jeśli pamiętasz". Co sądzicie o tej książce? Podobała się wam, nie przekonała was, może macie zamiar ja przeczytać? A może w Hufflepuffie,
Gdzie sami prawi mieszkają, Gdzie wierni są sprawiedliwi Hogwartu szkoły są chwałą. ![]() Wiersz o mnie :Lumos nasza jest kochana Mądra, zdolna, uwielbiana A przynajmniej tak myśli... Cóż, nie widzi nienawiści Zadaje wredne zadania w butelce I co myśli? Ja piszę wiersze? Mimo tego pewien respekt - Mimo, że ona nie prefekt Świetny medal dla kluch stworzyła Najlepszym, oczywiście, go wręczyła To miała być miła rymowanka, Lecz niech będzie niespodzianka! ;D ![]() To, że twoja wrażliwość uczuciowa mieści się w łyżeczce od herbaty, nie świadczy o tym, że wszyscy są tak upośledzeni. ![]() - Diabelskie sidła, diabelskie sidła... Co mówiła profesor Sprout?... Że to lubi ciemność i wilgoć... - Więc zapal coś! - wykrztusił Harry. - Tak... no jasne... ale tu nie ma drewna! - krzyknęła Hermiona, wykręcając sobie ręce. - CZY TY ZWARIOWAŁAŚ? - zawył Ron. - JESTEŚ CZARODZIEJKĄ CZY NIE? -Brat Zachariasz- powiedziała Isabelle. -Ciacho wszystkich miesięcy od stycznia do grudnia w kalendarzu Cichych Braci. Co on tu robi? -A istnieje kalendarz Cichych Braci? - zainteresował się Alec. -Sprzedają go? - Och, jesteś prefektem, Percy? - zdziwił się jeden z bliźniaków. - Dlaczego nam nie powiedziałeś? Nie mieliśmy pojęcia. - Daj spokój, przecież pamiętam, że coś o tym wspominał - powiedział drugi bliźniak. - Raz... - Albo dwa... - Chwilę temu... - Przez całe lato... -Lubię kaczki - wtrącił dyplomatycznie Jem. - Zwłaszcza te z Hyde Parku. - Zerknął z ukosa na przyjaciela. Obaj siedzieli na brzegu wysokiego stołu, z nogami zwieszonymi nad podłogą. - Pamiętasz, jak próbowałeś kiedyś mnie namówić, żebym rzucił im piróg nadziewany mięsem, bo chciałeś sprawdzić, czy uda się wyhodować rasę kaczek kanibali? -I zjadły go - przypomniał Will. - Krwiożercze małe bestie. Nigdy nie ufaj kaczkom. |
|
|
|
Padida |
Dodany dnia 24.01.2015 11:28
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 412 Dom: GryffindorPunkty: 7287 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 13.07.13 |
Oo Tak się składa, że ją już zamówiłam w empiku i we wtorek ją tam odbiorę ![]() Osobiście lubię takie książki/filmy, wyciskacze łez, dramaty. Lubię czasem przytulić się do poduszeczki i sobie powyć Kiedy przeczytam (zapewne w tym najbliższym tygodniu) znów się tutaj wypowiem, bo ta książka mnie zaciekawiła ![]() hej |
|
|
|
Rose Lancaster |
Dodany dnia 01.02.2015 21:59
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 80 Dom: SlytherinPunkty: 2124 Ranga: Praktykant w Ministerstwie Magii Data rejestracji: 01.01.15 |
Przeczytałam ją dwa razy. Mogę stwierdzić, że za obydwoma razami wciągnęła mnie, wzruszyła i trochę dobiła tak samo, naprawdę czytając ją z zapartym tchem nie raz miałam łzy w oczach i pomimo znanego zakończenia czekałam na to co będzie dalej. Myślę, że jeszcze nie raz ją przeczytam. c: |
|
|
|
Astrid Lilo |
Dodany dnia 18.02.2015 16:01
|
![]() Postów: 116 Dom: RavenclawPunkty: 465 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 05.05.14 |
Nastawiałam się na nią bardzo dobrze i chyba aż za dobrze. Zawiodłam się na niej. Nie chodzi o historię, tylko o sposób, w jaki została ona przedstawiona. Uważam, że spłycono ją. Przekazuje wiele ważnych wartości i jest nawet wzruszająca, ale nie wyobrażam sobie, że tak zachowałabym się na miejscu głównej bohaterki. Niemniej książka jest przyjemna w czytaniu "Pamiętasz kim byłeś, zanim świat powiedział Ci kim powinieneś być?"
![]() "Nie bój się, trzeba czegoś więcej niż ludzki krzyk, żeby obudzić umarłych." |
|
|
|
Padida |
Dodany dnia 03.03.2015 14:19
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 412 Dom: GryffindorPunkty: 7287 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 13.07.13 |
Przyjemna, ale zawiodłam się W wyobrażeniu widziałam siebie, pod kołdrą, ryczącą jak bóbr. W rzeczywistości czytałam z obojętną miną. Nie mówię, że to totalne ![]() hej |
|
|
|
| Only Dream |
Dodany dnia 18.12.2015 00:58
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 10 Postów: 848 Dom: HufflepuffPunkty: 9544 Ranga: Ponury Żniwiarz Data rejestracji: 22.08.15 |
Książka ciekawa, ale jakoś bohaterka momentami mnie irytowała, chociaż nie byłą w gruncie rzeczy materialna. To kocha wiolonczelę, to chce się jej pozbyć, to jeszcze coś innego. Ale sam pomysł podoba mi się. Takie ukazania stanu pośredniego, podsumowanie całego życia... To sprawia, że zaczynasz się zastanawiać, czy sam miałbyś dla kogo zostać. Czy w ogóle miałbyś na to odwagę... Drugiego tomu jeszcze nie czytałam... Do szybkiego kontaktu zapraszam na Discord: paniwinko ![]() HPnetowy Ciastkarz prezentuje: Dzisiejsza gablotka ciasteczek! ![]() ![]() ![]() ![]() I'm not sure if I attract crazy or if I make them that way. ![]() Właściciel(ka) pierwszej w czarodziejskim świecie linii sklepów erotycznych. Już niebawem otwieramy nową filę na Nokturnie! ![]() Współwłaściciel(ka) zakładu pogrzebowego Czy to już?. O szczegóły pytać na sb. Wybierz się z nami w tą ostatnią podróż! ![]() ![]() |
|
|
|
Sixth Gun |
Dodany dnia 29.12.2015 15:02
|
![]() Pochwały: 5 Postów: 1071 Dom: RavenclawPunkty: 15461 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 24.07.13 |
Najbardziej przereklamowana książka z jaką miałam styczność. Po wielkim boomie na nią nastawiłam się na naprawdę dobrą historię, a po przeczytaniu pozostał mi jedynie niesmak zmarnowanego potencjału. Pomysł jest świetny, mimo że pozornie banalny, a tak źle wykorzystany, że aż głowa boli. Powieść z założenia o wyborach i decyzjach stała się płytką powiastką o idealnej rodzince i niedorozwiniętej emocjonalnie dziewoi. Spoiler :: A najbardziej zniszczył mnie fragment, w którym główna bohaterka widzi mózg swojego ojca na drodze i zaczyna się zastanawiać dlaczego jej spódnica jest czysta <3 Glanek, jopro - jak zwał, tak zawał ![]() Jeżeli jesteś amatorem (lub amatorką) twórczości Borszewicza, to możemy się ożenić |
|
|
|
-lavender- |
Dodany dnia 29.12.2015 19:03
|
![]() Pochwały: 6 Postów: 519 Dom: RavenclawPunkty: 12414 Ranga: Mistrz Expelliarmusa Data rejestracji: 20.06.13 |
Dostałam tą książkę od koleżanki na urodziny i myślałam że będzie naprawdę fajną lekturą. Pomyliłam się jednak :v Po tych wszystkich "Wow, ta książka jest cudowna" miałam nadzieję że naprawdę zostanie mi w pamięci. Książka jednak nie zachwyciła mnie tak bardzo, jak myślałam. Była ciekawa i fajnie się ją czytało, ale nie było takiego "Wow" o jakim słyszałam. ![]() Life is better when you dance. ![]() And if the music is good you dance. ![]() Never too tired for it. ![]() ![]() W Hogwarcie Josephine Davis - klik! ![]() Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. ![]() W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() My body is like a rum chocolate souffle. If I don't warm it up right, it doesn't rise. ![]() Did you know that dolphins are just gay sharks? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 03.04.2017 19:00
|
![]() Pochwały: 26 Postów: 3204 Dom: GryffindorPunkty: 33447 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 06.07.16 |
jakiś czas temu, oglądając po raz kolejny film na podstawie tej książki, postanowiłam ją sobie sprawić. kupiłam od razu dwie części, i muszę przyznać, ze może nie była jakaś cudowna to też nie była zła. przyjemnie się czytało, historia mi sie bardzo podoba więc to też na wielki plus. bohaterka chwilami mocno irytująca, ale w obliczu takiej tragedii można to wybaczyć. ![]() Severusie, jak mogłeś.. ![]() WYMOWNA - 26.07.2016 Przewodnicząca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04) Członek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na zamówienie, i z żywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w ręczniku na głowie. <3 - od wspaniałej Matki Karczmy, Alette! ![]() Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3 [img][/img] Z dedykacją dla mnie od Ewy! ![]() ![]() Z dedykacją dla mnie od ulki kulki! ![]() Od Klaudka! <3 ![]() ![]() Od Julki! Izrael! ![]() Wcześniej: w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher różdżka: 18 cali, sosna, pióro feniksa czarodziej: półkrwi. Quidditch: Obrońca Gryffindoru oraz Zastępca Kapitana Pottermore: wiolcis dom: Gryffindor różdżka: heban, 12¼ cala, włos jednorożca. |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Hufflepuff

:

Gryffindor

Rose Lancaster
Slytherin
Ravenclaw
W wyobrażeniu widziałam siebie, pod kołdrą, ryczącą jak bóbr. W rzeczywistości czytałam z obojętną miną. Nie mówię, że to totalne