Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
|
Kto jest waszym idolem?
|
|
UsagiTsukino |
Dodany dnia 12.07.2014 12:58
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 221 Dom: GryffindorPunkty: 4515 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 02.07.14 |
Jakiej muzyki słuchacie i kogo najchętniej? Moim idolem jest Michael Jackson. Słucham Popu z lat 80. Uważam, że większość dzisiejszej "muzyki" to porażka. Jakie jest wasze zdanie? ![]() |
|
|
|
Kotka_Filcha |
Dodany dnia 12.07.2014 13:02
|
![]() Postów: 1 Dom: SlytherinPunkty: 106 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 03.07.14 |
Moim ulubionym zespołem jest Ac/Dc. Uwielbiam rock i metal. Również uważam, że dzisiejsza muzyka to dno.
|
|
|
|
Minoo |
Dodany dnia 12.07.2014 19:04
|
![]() Postów: 91 Dom: SlytherinPunkty: 1641 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 25.06.14 |
Uwielbiam zespół 30 Seconds to Mars. Według mnie tworzą naprawdę dobrą muzykę. Świetnie dają sobie radę na scenie, a ich koncerty pozostają głęboko w pamięci. Dzięki niemu utworzyła się też cudowna grupa - Echelon - która jest dla mnie jak druga rodzina i dzięki której poznałam kilka wspaniałych osób.![]() Jeśli chodzi o to, jakiej muzyki słucham - jest z tym różnie. Zazwyczaj jest to rock i wszystkie jego odmiany (klasyczny, grunge, hard rock, alternatywny itd.), czasem też metal. Pomijając kilka tych "dzisiejszych zespołów", które jak dla mnie naprawdę dają radę, słucham na ogół tej "starszej muzyki" (szczególnie Led Zeppelin, System of a Down, AC/DC, Metallica i SlipKnot), która rzeczywiście - jest o niebo lepsza od tej dzisiejszej. Edytowane przez Minoo dnia 12.07.2014 19:10
"Czas przemija nawet wtedy, kiedy wydaje się to niemożliwe. Nawet wtedy, kiedy rytmiczne drganie wskazówki sekundowej zegara wywołuje pulsujący ból. Czas przemija nierówno - raz rwie przed siebie, to znów niemiłosiernie się dłuży - a mimo to przemija." |
|
|
|
Padida |
Dodany dnia 12.07.2014 19:31
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 412 Dom: GryffindorPunkty: 7287 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 13.07.13 |
Ed Sheeran <3 Mówię na niego czasami "zaginiony Weasley" - bo jest rudy i wspaniały ;D Smutno mi, że poznałam jego muzykę dopiero bo ukazaniu się drugiej części ekranizacji Hobbita. Uwielbiam wszystkie jego utwory <3 Najbardziej Sing i One. Chciałabym mieć jego talent ;_; potrafi i grać na gitarze, śpiewać... ![]() hej |
|
|
|
RazorBMW |
Dodany dnia 12.07.2014 21:00
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 561 Dom: HufflepuffPunkty: 3368 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 30.08.07 |
Ja bym zmienił nazwę tematu, bo "idol" serio... źle IMO się kojarzy. Nie mam "idoli". Cenię pod względem kunsztu producenckiego takie osoby jak Current Value, DJ Hidden czy Jeff Mills oraz Kurt Ballou. Pomijam oczywistości w rodzaju Aphexa Twina. ![]() /protip. Muzyka DZIŚ nie jest ani lepsza ani gorsza. W latach ejtisowych też były płaczki, które trąbiły że lata 50/60/70 były lepsze... Nawet w znienawidzonych ogółem przeze mnie ejtisach znajdzie się sporo dobrego stuffu. Ale co tam, lepiej trąbić bezmyślnie oraz bez zagłębiania się w temat... że dziś jusz tagiej muzygi nie robio jag kiedyś... Ehe, jaaaassssssneeee... A SOAD i Slipknot to nie jest "starsza muzyka", toż to ledwo końcówka 90" i początek XXI wieku, tak jak Linkin Park. ![]() ![]() ![]() ![]() Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał Wielu walniętych, jednego wiernego miał Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
|
gne |
Dodany dnia 12.07.2014 21:19
|
![]() Pochwały: 24 Postów: 3001 Dom: RavenclawPunkty: 23582 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 29.08.07 |
Posty na jedną linijkę będą usuwane. Na pewno dacie rade napisać jakies uzasadnienie, bo samo wymienienie zespołów to stanowczo za mało. ![]() |
|
|
|
tomparker |
Dodany dnia 07.09.2014 19:15
|
![]() Postów: 128 Dom: RavenclawPunkty: 1142 Ranga: Prefekt Naczelny Ravenclawu Data rejestracji: 07.09.14 |
Ogólnie słucham popu. Cenię sobie przede wszystkim Michaela Jackona i The Wanted. Ulubione piosenki Michaela to Blame It On The Boogie i Black Or White a The Wanted... Drunk On Love, Love Sewn, Heart Vacancy i Could This Be Love<3 Osobiście nie lubie rapu bo sprawia, że ma doła aczkolwiek szanuje ludzi, którzy słuchają innej muzy niż ja
|
|
|
|
RazorBMW |
Dodany dnia 09.09.2014 14:47
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 561 Dom: HufflepuffPunkty: 3368 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 30.08.07 |
tomparker napisał(a): Osobiście nie lubie rapu bo sprawia, że ma doła aczkolwiek szanuje ludzi, którzy słuchają innej muzy niż ja ![]() http://www.youtub...DN5BwYANsw http://www.youtub...WlMfi-_3Dg http://www.youtub...-E9T02KPVY Pierwsze z brzegu, które zaprzeczają tezie, że rap to tylko smuty i dołek'n'emo. ![]() ![]() ![]() ![]() Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał Wielu walniętych, jednego wiernego miał Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
|
tomparker |
Dodany dnia 12.11.2014 22:34
|
![]() Postów: 128 Dom: RavenclawPunkty: 1142 Ranga: Prefekt Naczelny Ravenclawu Data rejestracji: 07.09.14 |
Nie uważam, że rap to same smutasy. Ta muzyka po prostu tak na mnie działa, nic na to nie poradzę A za linki dziękuję, RazorBMW, pierwsza z piosenek nawet mnie zainteresowała, jednak zastanę przy popie
|
|
|
|
AccioGeorge |
Dodany dnia 12.11.2014 22:55
|
![]() Postów: 1 Dom: HufflepuffPunkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 12.11.14 |
Szczególnie kocham Beatlesów <3 Uwielbiam słuchać rocka, rockabilly i czasem popu. Oprócz moich <3 <3 <3 <3 lubię Jefferson Airplane, Beach Boysów, The Offsprng, The Doors, Deep Purple, The Who, The Clash i innych :3 No i pojedynczych wykonawców, ale ci to są nie do policzenia
|
|
|
|
Czarna Wdowa |
Dodany dnia 11.01.2015 00:18
|
![]() Postów: 387 Dom: GryffindorPunkty: 4058 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 12.12.13 |
Moją idolką jest Marta Bijan. Na razie mało znana osóbka, ale mówie Wam jeszcze o niej usłyszycie! Poznałam ją uff... dawno Polubiłam ją i jej piosenki! Później zobaczyłam ją w XF! I się zaczęła... miłość Wysyłanie esów na nią by wygrała i wgl! <3 Zajęła drugie miejsce ^^ Nawet założyła grupe dla fanów <3 Jest świetną osobą! Wiem, że teoretycznie jej nie znam, ale mogę tylko tylko przepuszczać niestety.. Dla mnie jest ideałem! Miła, ładna, boski głos, piosenki z przesłaniem, ambitna, mądra, itp. Pochwalę się, że mam jej autograf <3 i kartke z życzeniami podpisaną właśnie przez tą cudowną osóbkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
askaeddie |
Dodany dnia 14.01.2015 14:44
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 1058 Dom: SlytherinPunkty: 6070 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 10.01.15 |
Jest tego trochę, ale nie będę wymieniała wszystkiego Stały skład, niezmienny od lat: Dido, Nirvana, Metallica, Linkin Park, Faithless, Eminem, Nelly Furtado, Bon Jovi, Britney Spears, Guano Apes, Chociaż tak naprawdę numer jeden to Linkin Park, ostatnio powróciłam do nich po dłuższym czasie. Więcej niż dekadę ceniłam, wielbiłam ich dwie pierwsze płyty. Kilka tygodni temu odkryłam 4 ostatnie, tyle lat w tyle i bez wiedzy o czterech ostatnich, pięknych albumach. Raz słyszałam jedną piosenkę i nie przypadła mi do gustu, jeden z tych albumów przesłucham - przelatując szybkością słońca przez piosenki. Trzeba dorosnąć nieraz do muzyki, przesłuchać na spokojnie, w całości, dając szansę, bez uprzedzeń i docenić. Teraz wiem że to zespół który jest jedynym w swoim rodzaju, kocham nie tylko ich muzykę, ale równie mocno teksty. Słowa są przepięknym i prawdziwym odzwierciedleniem muzyki, magii i życia, uczuć, emocji. Eminem - świetna muzyka i szczere teksty. Dido - sentyment pozostanie na zawsze, pierwsze dwa albumy uwielbiam, dalsze przesłucham na spokojnie dając im szansę tak jak z LP. ![]() Nirvana - wystarczy wsłuchać się a nic nie trzeba dodawać. Pozostałe - to oddzielne historie, jedynie Spears się wyróżnia, trochę jej słuchałam, choć wpisałam bardziej z sentymentu, mimo że muzyka typowo pop to akurat ją trawiłam i podobały mi sie jej piosenki choć nie było to nic dogłębnego ![]() |
|
|
|
Erudieth |
Dodany dnia 14.01.2015 15:48
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 1317 Dom: GryffindorPunkty: 14924 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 29.12.14 |
O. Wdzięczny temat. Ja słucham głównie metalu i różnych odmian rocka. A co do idola... Myślę, że jest nim Jack White. Tak po prostu. I tłumaczyć się nie zamierzam. ![]() Ulubione zespoły... O, troszkę tego będzie. Metallica, Slayer, Iron Maiden, S.T.O.R.M., Rammstein, The Death Weather, The White Stripes, Led Zeppelin, Pink Floyd, Tangerine Dream, King Crimson, Dire Straits, Deep Purple, Collage, Camel, AC/DC, Yes... ![]() |
|
|
|
askaeddie |
Dodany dnia 15.01.2015 11:25
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 1058 Dom: SlytherinPunkty: 6070 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 10.01.15 |
Postaci idola nie ma, są osoby które podziwiam, ale nie wiem czy nazywać to idolowaniem. Cenię sobie LP za to co robią poza graniem, projekty w jakie się angażują. Wiedziałam że coś mi umknęło, tak to jest pisać na szybko. ;P HIM oczywiście, sentymentalnie mogłabym książkę napisać, a poza tym uwielbiam to co grają. Polska muzyka też ma wiele pięknych nut, jednak zdecydowanie stawiam na Cochise. Jedyny polski zespół który mnie inspiruje i ciągnie w swoją podróż, jestem z ich muzyką od dobrych kilku lat, jeszcze zanim wydali swoje płyty, pamiętam czasy demo... I jestem bardzo z nich dumna za to co zrobili później, z albumami, to co na nich stworzyli, jak grają, za to kim są i czym muzyka jest dla nich. Cieszę się że się rozwijają i planują kolejne projekty muzyczne, Cochise i LP to chyba w chwili obecnej najbardziej bliskie mej duszy i sercu, i rozumowi granie, jeszcze Eminem Orócz muzyki tych osób, cenię ich samych za to jaki wkład z siebie dają w swoje teksty i oprawe muzyczną - razem tworzą coś niepowtarzalnego, nietuzinkowego i fascynującego. Myślę że w pewien sposób można to podpiąć pod być idolem. ![]() |
|
|
|
pandi887 |
Dodany dnia 26.01.2015 15:27
|
![]() Postów: 46 Dom: SlytherinPunkty: 261 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 23.12.14 |
Głownie słucham Linkin Park i Nirvany. Czasami gdy spodoba się mi jakaś piosenka to jej słucham. Ogólnie nie mam swojego idola. ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Więc bez lęku, do dzieła! Na głowy mnie wkładajcie, Jam jest Myśląca Tiara, Los wam wyznaczę na starcie! ![]() Loki is beyond reason, but he is of Asgard, and he's my brother. He killed eighty people in two days. He's adopted. |
|
|
|
Mistkey250 |
Dodany dnia 05.02.2015 14:33
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 334 Dom: SlytherinPunkty: 4354 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 31.05.14 |
Więc... Wychodzę w sumie wszystkim na przeciw, bo teraz ten typ muzyki jest strasznie odpychany (nie mam bladego pojęcia czemu), a mianowicie moją idolką jest Demi Lovato! Tak dokładnie! Ludzie mogą zasugerować że tak jak reszta popgwiazdeczek jej muzyka nie ma żadnego przekazu. Jak to słyszę to mi się po prostu śmiać chce! No ale już się nie będę nad tym rozczulać... Pragnę jeszcze tylko dodać, że Demi oprócz mojej ulubionej piosenkarki, jest także moim autorytetem. Powiedziała wszystkim "Stay strong" i pomogła na prawdę wielu ludziom! ![]() Od cnoty Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie. ![]() Always. ![]() Jeżeli zastanawiasz się czy przegrasz, przegrasz na pewno ![]() - A więc niech zwycięży lepszy - zawołał szyderczo Deparnieux, a tym razem Halt odezwał się: - Owszem, zamierzam zwyciężyć. |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 05.02.2015 15:03
|
![]() Pochwały: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
Chyba nigdy nie miałam kogoś takiego jak idol. Może przez to, że nie wierzę w podążanie ślepo za każdym słowem danej osoby, bo po prostu nie da się z kimś zgadzać w stu procentach. To samo zresztą dotyczy muzyki, która przecież też w jakimś stopniu składa się ze słów, z tego, co artysta chce nam przekazać. Pod tym względem na pewno bardzo cenię sobie zespół HEY i Katarzynę Nosowską. Trafiają do mnie z tym, co chcą zaprezentować, z tekstami niejednokrotnie się utożsamiałam - częściej jako nastolatka, ale wciąż mam utwory, które darzę ogromnym sentymentem. Wynika to może z tego, że muzycznie jest to dla mnie idealne, a przede wszystkim p r a w d z i w e. A to co prawdziwe zawsze we mnie zostaje i zawsze to wysoko cenię, bo wiadomo, jak w dzisiejszym świecie jest. Przede wszystkim jednak uważam, że Nosowska jest jedną z nielicznych artystek w naszym kraju, a może nawet i na świecie, której wrażliwość artystyczna i umiejętność pisania tekstów nie ociera się o śmieszność. Nie jest to dla mnie przereklamowane, przesadzone, a przede wszystkim nie jest to grafomania. I to chyba podziwiam najbardziej i sama chciałabym umieć tak pisać. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Avanti J |
Dodany dnia 08.02.2015 04:08
|
![]() Postów: 61 Dom: GryffindorPunkty: 125 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 22.01.15 |
Moze idol to za duzo powiedziane, ale bardzo lubie i szanuje takie piosenarki jak Anna Jantar, Edyta Geppert czy Alicja Majewska. Nie ma to jak stare polskie klasyki |
|
|
|
Blanco |
Dodany dnia 10.02.2015 13:39
|
![]() Postów: 278 Dom: RavenclawPunkty: 341 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 03.01.15 |
Nie idole ale wykonawcy,którzy tworzą kawałki z przekazem to Chada,Kali,Kaen,Bosski i Kacper. Mało jest w tych czasach ludzi,którzy nie robią muzyki dla pieniędzy. Hogwart : Jese Blanco, ścigający w drużynie Krukonów GTA V : Blanco 6996 Ś.P (*) e-potter (*) lumos. "Nie jestem ideałem, nie próbuje nim być ale nikt nie będzie mówił mi jak i gdzie mam iść..." "Nie szukam ani realności, ani nierealności, ale raczej nieświadomości...." "Tak, tak! Hasztag - nowy Syzyf! Każdy z nas goni ten blask. Złoty znicz, quidditch." |
|
|
|
RazorBMW |
Dodany dnia 10.02.2015 16:57
|
Mogę wymienić jeszcze człowieka, o którym zapomniałem... Kristoffer Rygg. Człowiek, którego cenię za niesamowite zdolności do poruszania się po skrajnie różnych rejonach, nie będąc przy tym jakąś prostacką czy abstrakcyjną muzyką. Muzyczny geniusz, który zaczynał od klasycznego już krążka blackmetalowego, przez akustyki, ambienty, triphopy kończąc na... coverowaniu nieklasyków z popu i rocka z lat 60". Ja się boję, co ten wariat wymyśli, jego każda płyta jest inna. Każda. ![]() ![]() ![]() ![]() Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał Wielu walniętych, jednego wiernego miał Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
Strona 1 z 2: 12
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Gryffindor
Kotka_Filcha
Slytherin

Hufflepuff