Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Baśniobór
|
|
Portugas |
Dodany dnia 08.09.2013 23:31
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 6 Postów: 1255 Dom: HufflepuffPunkty: 6535 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 08.03.13 |
Baśniobór opowiada o losie dwójki dzieci, która przyjeżdża do swoich dziadków na jakiś czas. W pierwszej części odkrywają, wiele interesujących faktów o Baśnioborze. Znajdują wiele stworzeń i zakamarków. Są to książki fantasy dla dużych i małych, polecam ją każdemu. Nie opisałem innych części, bo jeszcze ich nie przeczytałem Jak je wyszukam i nabędę to je opiszę ^^Co myślicie o serii "Baśnioboru"? Jaka jest wasza ulubioną część i postać? Dlaczego? Podoba się wam twórczość Brandona Murlla czy to zbyt "naciągane"? Liczę na większość liczbę wypowiedzi niż 0 ![]() Ja się wypowiem potem ; ) kocham juliettę115 Przez pomyłkę zrobiłem to specjalnie. ![]() Ach, ta Łapka ![]() ![]() ![]() Portugas - jedyny użytkownik, na którego ma oko nawet Krico ![]() Wszyscy jesteśmy żyrafami, które urodziły się nad przepaścią :zyrafa: ~ Nior ^^ ![]() ![]() |
|
|
|
-lavender- |
Dodany dnia 09.09.2013 14:48
|
![]() Pochwały: 6 Postów: 519 Dom: RavenclawPunkty: 12414 Ranga: Mistrz Expelliarmusa Data rejestracji: 20.06.13 |
Mam w domu cztery książki Baśnioboru. Pierwszą ,drugą , trzecią i czwartą. Ale w sklepach jest już od dawna piąta, którą chce sobie kupić. Mówię wam ta seria książek jest bardzo fajna. Polecam wszystkim. ![]() Life is better when you dance. ![]() And if the music is good you dance. ![]() Never too tired for it. ![]() ![]() W Hogwarcie Josephine Davis - klik! ![]() Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. ![]() W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() My body is like a rum chocolate souffle. If I don't warm it up right, it doesn't rise. ![]() Did you know that dolphins are just gay sharks? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Lily050 |
Dodany dnia 09.09.2013 18:55
|
![]() Postów: 103 Dom: GryffindorPunkty: 429 Ranga: Nieustraszony Gryfon Data rejestracji: 25.07.13 |
Bardzo lubię Baśniobór, to moja druga ulubiona książka (chyba nie muszę mówić, jaka jest pierwsza ) O Baśnioborze dowiedziałam się od wujka. Powiedział, że moja kuzynka Ania bardzo ją lubi, więc mi też może się spodobać. ^^ No więc dostałam dwie pierwsze części na Boże Narodzenie i książka bardzo mnie zainteresowała. Teraz mam wszystkie 5 części. :hej: Wszystkim polecam. ;-)
|
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 09.09.2013 20:54
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Nie czytałam tego, ale ostatnio jak byłam w Empiku to jakoś tak rzuciło mi się to w oczy. Sama nie wiem czemu. Może kiedyś to przeczytam. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Erudieth |
Dodany dnia 02.02.2015 19:12
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 1317 Dom: GryffindorPunkty: 14924 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 29.12.14 |
Mam na półce wszystkie pięć części, wszystkie przeczytałam trzy razy i bardzo chętnie za jakiś czas jeszcze po nie sięgnę. Moim ulubionym bohaterem jest Warren. Nie mam pojęcia dlaczego. Może kogoś mi przypomina... ![]() |
|
|
|
Niaja |
Dodany dnia 02.02.2015 21:03
|
![]() Postów: 61 Dom: SlytherinPunkty: 1676 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 16.12.14 |
Miałam jako lekturę w szóstej klasie - chwali się - przeczytałam na razie tylko dwie części i muszę się dorwać do trzeciej bo seria jest genialna. Nie mam ulubionej postaci. |
|
|
|
Liliana2194 |
Dodany dnia 02.02.2015 22:36
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 20 Postów: 1283 Dom: HufflepuffPunkty: 20246 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 18.06.14 |
Uwielbiam tę serię. ^^ Przeczytałam ją kilka lat temu, widziałam w empiku i jakoś tak mi się wydało, że może być ciekawe. Nie myliłam się, było bardzo ciekawe. Zdecydowanie jedna z moich ulubionych książek, no ale Harry'ego Pottera nic nie przebije. Moje ulubione postacie to Warren i Seth. Edytowane przez Liliana2194 dnia 07.07.2015 13:11
![]() ![]() - - W Hogwarcie: - - 2) Valerie Adams 2.06.2019 - ![]() ![]() ![]() Karta postaci: tutaj1) Liliana Williams 18.06.2014 - 31.05.2019 ~ moja ulubienica spośród tej dwójki ~ ![]() ![]() ![]() Karta postaci: 1. Lijka2. Poboczne - - Za 2017/2018: - - ![]() - - INBJN - - Ten little Indian Boys went out to dine One choked his little self and then there were nine. ![]() Nine little Indian Boys sat up very late One overslept himself and then there were eight. Eight little Indian Boys travelling in Devon One said he'd stay there and then there were seven. Seven little Indian Boys chopping up sticks One chopped himself in halves and then there were six. ![]() Six little Indian Boys playing with a hive A bumblebee stung one and then there were five. Five little Indian Boys going in for law One got in Chancery and then there were four. Four little Indian Boys going out to sea A red herring swallowed one and then there were three. Three little Indian Boys walking in the zoo A big bear hugged one and then there were two. Two little Indian Boys sitting in the sun One got frizzled up and then there was one. One little Indian Boy left all alone He went out and hanged himself and then there were none. ![]() ![]() - - - - ![]() |
|
|
|
luna99 |
Dodany dnia 25.03.2015 07:30
|
![]() Postów: 25 Dom: RavenclawPunkty: 751 Ranga: Alfa i Omega Data rejestracji: 20.02.15 |
Przeczytałam wszystkie części i to nawet dwukrotnie. Baśniobór jest trzecią ulubioną książką (po Igrzyskach Śmierci i Eragonie). Przeczytałam w sumie wszystkie książki Brandona Mulla i Baśniobór jest moim zdaniem najlepszy. Autor w bardzo ciekawy sposób wplutł w jedną opowieść prawie wszystkie najbardziej charakterystyczne dla gatunku fantasy stworzenia i ułorzył je w popularnym wątku walki dobra ze złem. Nie mam ulubionej postaci, ale mogę uszczególnić tu Setha, Kendrę, satyry, Raxtusa i Warrena. Gdybym mogła wybrać jeden z artefaktów, wybrałabym chyba róg jednorożca. |
|
|
|
EmilyWright |
Dodany dnia 26.03.2015 18:05
|
![]() Pochwały: 10 Postów: 1126 Dom: RavenclawPunkty: 11036 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 18.12.14 |
Uwielbiam go jest prawie na równi z HP, a nie spodziewałam się, że jakaś książka będzie tak fajna. Obecnie zaczęłam czytać piątą część. No i muszę powiedzieć, że się nie zawiodłam. Bardzo podoba mi się twórczość Brandona Mulla. A jeśli chodzi o moją ulubioną postać... Lubię Kendrę, Setha, Warrena i Raxtusa. No i bardzo lubiłam Gavina, aż do końca czwartej części... :/ Po za tym trochę nie podoba mi się to, że Kendra zakochała się w jednorożcu, ale jak przeczytam piątą część, to może zmienię zdanie ![]() |
|
|
|
tynkaa002 |
Dodany dnia 27.03.2015 18:27
|
![]() Postów: 3 Dom: SlytherinPunkty: 20 Ranga: Mugol Data rejestracji: 13.03.15 |
Przeczytałam wszystkie części. Baśniobór jest fajny, ale wolę HP
|
|
|
|
soncia |
Dodany dnia 27.03.2015 18:58
|
![]() Postów: 5 Dom: HufflepuffPunkty: 22 Ranga: Mugol Data rejestracji: 21.12.14 |
Dzisiaj sobie wypożyczyłam 1 część. Przeczytałam parę stron i nawet fajne. Ale i tak HP jest lepszy. Sonka
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Christina

Hufflepuff

Ravenclaw

Gryffindor

Slytherin