Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
|
Jaka jest wasza ulubiona lekcja w Szkole Magii i Czarodziejstwa?
|
|
Animag37 |
Dodany dnia 17.05.2015 18:28
|
![]() Postów: 212 Dom: RavenclawPunkty: 3149 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 22.04.15 |
Wolicie luźną lekcję zaklęć czy zajęcia eliksirów pod surowym okiem ? Poruszam ten temat z ciekawości u którego nauczyciela mielibyście W na koniec roku . Edytowane przez Smierciojadek dnia 22.09.2015 13:40 |
|
|
|
Sherlocked |
Dodany dnia 17.05.2015 18:59
|
![]() Postów: 149 Dom: GryffindorPunkty: 759 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 17.09.14 |
Transmutacja, Zaklęcia i Obrona Przed Czarną Magią. Ważne żeby było jak najwięcej czarów, zaklęć i ogólnie MAGII. Pozostałe przedmioty za bardzo kojarzą mi się z tymi obowiązującymi w naszych szkołach ( no może prócz wróżbiarstwa, chociaż na większości lekcji starałam się przewidzieć moje stopnie ) ![]() ![]() "-Jak się czujesz Georgie? - szepnęła pani Weasley. Pomacał sobie głowę. -Jak uduchowiony - wymamrotał. -Co mu się stało? - wychrypiał Fred z przerażoną miną. - Mózg ma uszkodzony? -Jak uduchowiony - powtórzył George, otwierając oczy i patrząc na brata. - Widzisz.. jestem trochę uduchowiony. ODUCHOWIONY, Fred, łapiesz teraz?" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Shanti Black |
Dodany dnia 17.05.2015 19:28
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 3240 Dom: GryffindorPunkty: 44242 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 20.07.14 |
jak dla mnie to najlepsza lekcja to Zaklęcia, Eliksiry i Astronomia. Dlaczego? Sama nie wiem. Astronomia, bo zawsze mnie fascynowało niebo, gwiazdy, konstelacje i gwiazdozbiory. A reszta, bo tak ![]() ![]() W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) ![]() Bo mogę ![]() ![]() Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright ![]() ![]() Magiczna siódemka ![]() Magiczna siódemka part II ![]() Ciekawa liczba punkcików ![]() ![]() |
|
|
|
Buruch |
Dodany dnia 17.05.2015 20:36
|
![]() Postów: 4 Dom: RavenclawPunkty: 16 Ranga: Mugol Data rejestracji: 09.05.15 |
Mi najbardziej podoba się transmutacja, zaklęcia i OPCM. Może dlatego, że te lekcje kojarzą mi się z zajęciami praktycznymi, a ja nie lubię wkuwać na pamieć
|
|
|
|
Animag37 |
Dodany dnia 17.05.2015 20:53
|
![]() Postów: 212 Dom: RavenclawPunkty: 3149 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 22.04.15 |
Jeśli chodzi o mnie to OPCM i Transmutacja podbiły moje serce. Eliksiry też są fajne ale przekonałem się do nich bardziej gdy dowiedziałem się więcej o działalności Snape'a wobec Harry'ego. |
|
|
|
Erudieth |
Dodany dnia 19.05.2015 15:20
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 1317 Dom: GryffindorPunkty: 14924 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 29.12.14 |
Eliksiry. Tyle możliwości... Uwielbiam gotować, więc pewnie w eliksirach byłabym niezła. Poza tym mam manię na punkcie dokładności. Uciążliwe, ale w tym przypadku mogłoby okazać się bardzo pomocne. No i profesor Snape, który tak bardzo przypomina mnie... ![]() |
|
|
|
Inga Clinton |
Dodany dnia 19.06.2015 21:52
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 6 Postów: 835 Dom: SlytherinPunkty: 7802 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 08.02.15 |
Transmutacja z McGonnagal najlepsza Jeszcze Astronomia mnie rusza, bo uwielbiam wpatrywać się w niebo i podziwiać co się na nim znajduje. Jest takie tajemnicze... Wróżbiarstwo heh ( wybuch śmiechu ) nie przepadam za nim ale można się trochę ponabijać z Sybilii. Edytowane przez Inga Clinton dnia 19.06.2015 23:00
|
|
|
|
emkak1 |
Dodany dnia 19.06.2015 22:01
|
![]() Postów: 104 Dom: HufflepuffPunkty: 1309 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 18.04.15 |
Mi szczerze mowiąc wszystko sie podoba . Na pewno bardziej niż zajęcia, które musze przecierpieć w mojej mugolskiej szkole . Kiedy musialabym wybierać to myślę, że byłyby to OPCM, zaklęcia i astronomia. ![]() |
|
|
|
RazowaPanda |
Dodany dnia 20.06.2015 12:55
|
![]() Postów: 68 Dom: GryffindorPunkty: 1811 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 24.02.15 |
Hm... 1. Latanie na miotle - nie trzeba chyba tłumaczyć dlaczego Szkoda, że prowadzi się go tylko w pierwszej klasie, no ale za to potem można grać w Quidditcha.2. OPCM (z Lupinem) - interesujący przedmiot, poprowadzony przez odpowiedniego nauczyciela z pewnością jest jednym z najprzydatniejszych i najważniejszych. 3. Transmutacja (najlepiej z McGonagall) - intrygująca sprawa, moim zdaniem w ścisłej czołówce najważniejszych zajęć w Hogwarcie. 4. Historia magii - jasne, że z profesorem Binnsem nudne jak mecz Quidditcha początkujących, ale ogólnie chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej na temat samej magii. 5. Eliksiry (ze Slughornem) - Snape'a nie lubię, zatem podejrzewam, że i eliksirów "za jego czasów" bym nie zdzierżyła, natomiast zajęcia same w sobie ciekawe. Rzeczywiście udostępniają spore pole do popisu. ~*~ ![]() ~*~ |
|
|
|
Ptycho |
Dodany dnia 20.06.2015 13:05
|
![]() Postów: 2 Dom: GryffindorPunkty: 4 Ranga: Mugol Data rejestracji: 24.01.14 |
Sądze że spodobała by mi się (co może wielu zdziwić) lekcja eliksirów ze Snape'em, dlaczego ze Snape'em bo wolałbym surowego nauczyciela niż nauczyciela który wybiera sobie ulubionych uczniów, bo sądzi że w przyszłości będą znani. Mogła by mi się także spodobać OPCM (najbardziej z Lupin'em) |
|
|
|
Nieoryginalna |
Dodany dnia 20.06.2015 20:16
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 18 Postów: 1510 Dom: HufflepuffPunkty: 30436 Ranga: cierń krzyża Data rejestracji: 26.01.14 |
Ja też zawsze myślałam, że eliksiry byłyby niezwykle ciekawą lekcją. Ale ostatnio nabrałam obawy, że wyglądałoby to podobnie jak chemia, więc wolę nie ryzykować d; Na pewno ciekawe byłyby lekcje atronomii, no i zaklęć oczywiście. Choć zdecydowanie uważam, że najciekawszą lekcją byłoby wróżbiastwo Nigdy nie rozumiałam, czemu ludzie tak nudzili się na jej lekcjach, ja tylko mogłabym się uśmiać słuchając tych wszystkich przepowiedni śmierci ze strony Sybiili, którą swoją drogą jako postać bardzo lubię ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() like the coldest winter chill, heaven beside you (hell within) |
|
|
|
Cookie |
Dodany dnia 20.06.2015 22:12
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 739 Dom: RavenclawPunkty: 3722 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 01.10.14 |
Jejuu, mam takie trzy lekcje: obrona przed czarną magią, transmutacja i eliksiry. To od początku było u mnie konikiem. Chciałabym przeżyć takie prawdziwe lekcje, wiele bym za to dała. Animagia wchodzi właściwie, pod jakimś pokrewieństwem, w transmutację |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 21.06.2015 11:59
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Najpewniej eliksiry, nie wiem czy na W, bo Ślizgonem nie jestem . Druga to zielarstwo, bo jest ciekawe. Także oczywiście, Opieka nad Magicznymi Stworzeniami, nawet z Hagridem i tu bym liczył na W. Lubię stwory i potwory. Zaklęcia z Filiusem Flitwickiem, to pewnie by była rozrywka, a ocena to minimum PO. Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
Najpoten |
Dodany dnia 21.06.2015 14:18
|
![]() Postów: 222 Dom: HufflepuffPunkty: 1228 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 25.07.13 |
Chyba Transmutacja (może kiedyś zostałabym animagiem *,*), Zielarstwo, ONMG (uwielbiam zwierzęta, choć może sklątek bym się nieco bała). Eliksiry byłyby dla mnie dość ciekawe, o ile nie prowadzone przez Snape'a, moja słaba psychika by z nim nie wytrzymała. I OPCM, ale raczej tylko z Lupinem (innych nauczycieli tego przedmiotu nie przepadałam, może wyjątkiem był Moodie). A oceny to myślę: Transmutacja: Z lub PO Zielarstwo PO ONMS: W eliksiry: Z lub PO OPCM: PO Trochę może niektóre zaniżone, ale jestem dość leniwa XP ![]() Lately I've been, I've been losing sleep Dreaming about the things that we could be But baby I've been, I've been prayin' hard Said no more counting dollars We'll be, we'll be counting stars ![]() Kot z sumieniem to...to jak świnka morska - ani świnka, ani morska... Warto być kotem. Nie tylko masz dziewięć żyć, ale i teologia jest dużo prostsza. |
|
|
|
Liliana2194 |
Dodany dnia 03.07.2015 15:40
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 20 Postów: 1283 Dom: HufflepuffPunkty: 20246 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 18.06.14 |
Zaklęcia, transmutacja i obrona przed czarną magią. Zdecydowanie najbardziej ciekawią mnie zajęcia, na których używa się czarów. Opieka nad magicznymi stworzeniami też by mi się pewnie spodobała, bo uwielbiam zwierzęta, choć sklątki tylnowybuchowe niekoniecznie by mi przypadły do gustu. Sądzę, że z tych przedmiotów mogłabym mieć W, a już na pewno z zaklęć. ![]() ![]() - - W Hogwarcie: - - 2) Valerie Adams 2.06.2019 - ![]() ![]() ![]() Karta postaci: tutaj1) Liliana Williams 18.06.2014 - 31.05.2019 ~ moja ulubienica spośród tej dwójki ~ ![]() ![]() ![]() Karta postaci: 1. Lijka2. Poboczne - - Za 2017/2018: - - ![]() - - INBJN - - Ten little Indian Boys went out to dine One choked his little self and then there were nine. ![]() Nine little Indian Boys sat up very late One overslept himself and then there were eight. Eight little Indian Boys travelling in Devon One said he'd stay there and then there were seven. Seven little Indian Boys chopping up sticks One chopped himself in halves and then there were six. ![]() Six little Indian Boys playing with a hive A bumblebee stung one and then there were five. Five little Indian Boys going in for law One got in Chancery and then there were four. Four little Indian Boys going out to sea A red herring swallowed one and then there were three. Three little Indian Boys walking in the zoo A big bear hugged one and then there were two. Two little Indian Boys sitting in the sun One got frizzled up and then there was one. One little Indian Boy left all alone He went out and hanged himself and then there were none. ![]() ![]() - - - - ![]() |
|
|
|
Lumos123 |
Dodany dnia 19.07.2015 01:32
|
![]() Postów: 203 Dom: HufflepuffPunkty: 3008 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 18.10.14 |
Wsztstkie przedmioty w Hogwarcie wydają sie fajne, no moze oprócz historii magii. Najbardziej jednak ciekawa wydaje mi sie transmutacja, OPCM i zaklęcia. Eliksiry tez wydają mi sie ciekawe. No i tez jako ze lubie zwierzęta to spodobałaby mi sie pewnie ONMS A może w Hufflepuffie,
Gdzie sami prawi mieszkają, Gdzie wierni są sprawiedliwi Hogwartu szkoły są chwałą. ![]() Wiersz o mnie :Lumos nasza jest kochana Mądra, zdolna, uwielbiana A przynajmniej tak myśli... Cóż, nie widzi nienawiści Zadaje wredne zadania w butelce I co myśli? Ja piszę wiersze? Mimo tego pewien respekt - Mimo, że ona nie prefekt Świetny medal dla kluch stworzyła Najlepszym, oczywiście, go wręczyła To miała być miła rymowanka, Lecz niech będzie niespodzianka! ;D ![]() To, że twoja wrażliwość uczuciowa mieści się w łyżeczce od herbaty, nie świadczy o tym, że wszyscy są tak upośledzeni. ![]() - Diabelskie sidła, diabelskie sidła... Co mówiła profesor Sprout?... Że to lubi ciemność i wilgoć... - Więc zapal coś! - wykrztusił Harry. - Tak... no jasne... ale tu nie ma drewna! - krzyknęła Hermiona, wykręcając sobie ręce. - CZY TY ZWARIOWAŁAŚ? - zawył Ron. - JESTEŚ CZARODZIEJKĄ CZY NIE? -Brat Zachariasz- powiedziała Isabelle. -Ciacho wszystkich miesięcy od stycznia do grudnia w kalendarzu Cichych Braci. Co on tu robi? -A istnieje kalendarz Cichych Braci? - zainteresował się Alec. -Sprzedają go? - Och, jesteś prefektem, Percy? - zdziwił się jeden z bliźniaków. - Dlaczego nam nie powiedziałeś? Nie mieliśmy pojęcia. - Daj spokój, przecież pamiętam, że coś o tym wspominał - powiedział drugi bliźniak. - Raz... - Albo dwa... - Chwilę temu... - Przez całe lato... -Lubię kaczki - wtrącił dyplomatycznie Jem. - Zwłaszcza te z Hyde Parku. - Zerknął z ukosa na przyjaciela. Obaj siedzieli na brzegu wysokiego stołu, z nogami zwieszonymi nad podłogą. - Pamiętasz, jak próbowałeś kiedyś mnie namówić, żebym rzucił im piróg nadziewany mięsem, bo chciałeś sprawdzić, czy uda się wyhodować rasę kaczek kanibali? -I zjadły go - przypomniał Will. - Krwiożercze małe bestie. Nigdy nie ufaj kaczkom. |
|
|
|
Margaret Black |
Dodany dnia 19.07.2015 09:30
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 215 Dom: RavenclawPunkty: 9854 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 07.07.15 |
Wydaje mi się, że błyszczałabym w dziedzinie Numerologii. W końcu jestem numerologiczną czwórką. Transmutacja też wydaje się być dla mnie interesującym przedmiotem. Myślę, że dogadałybyśmy się z Minerwą "Elficka aura" - to chyba najpiękniejszy komplement, jaki kiedykolwiek otrzymałam, dziękuję <3 ![]() ![]() ![]() ![]() Żeby nie było żadnych wojen W naszym kraju (Wysłuchaj nas panie.) Żeby głód nie dotknął Nas (Wysłuchaj nas panie.) Żeby nikt nie cierpiał Gdy patrzę (Wysłuchaj nas panie.) Żeby wrogowie nasi Zdechli (Wysłuchaj nas panie.) Amen. ![]() ![]() To ja Człowiek agresywny Ze strachu Przepełniony nienawiścią Z bólu Żyjący samotnie Z obawy Szydzący ze słabszych Z niepewności Uśmiechający się Ze zmęczenia Plujący jadem Z zazdrości Zły Bo przeżarty żalem. ![]() ![]() ![]() ![]() Ej ale w sumie to ja lubię Bataliona <3 Dlaczego się tak gościa czepiacie? Sympatyczny jest ![]() ![]() Drugie miejsce to ciągle podium ![]() ![]() ![]() ![]() "Nie no co za żal, jakbym słuchał jakiejś bajki z morałem. Beznadzieja po prostu." |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 19.07.2015 10:40
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Ja wiem czy zaklęcia były luźne? Flitwick raczej był wymagający, i jakichś super luzów nie dawał uczniom. Co ja bym lubił? Pewnie historię magii ;p Spać bym mógł. A naprawdę, to lubię historię, z którą nigdy problemów nie maiłem. Poniżej czwórki nie spadałem na przestrzeni lat, więc może być. Taka historia dotycząca magicznych zdarzeń nudna być nie powinna. Myślę, że z mugoloznastwem też bym sobie poradził. Mam bujną wyobraźnię, dlatego na wróżbiarstwie wymyślałbym niesamowite rzeczy No i eliksiry też mogą być. Nie taki Snape straszny jak go malują ; miewałem gorszych nauczycieli w mugolskich szkołach... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Nathika |
Dodany dnia 01.01.2016 11:04
|
![]() Postów: 69 Dom: HufflepuffPunkty: 1644 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 01.08.15 |
Zawsze uwielbiałam zaklęcia Uczysz się na nich różnych ciekawych zaklęć i tym samym ułatwiasz sobie życie. Na dodatek to były luźne lekcje z Flitwickiem. W sumie to eliksiry też, ale ze Slughornem. No i jeszcze transmutacja
|
|
|
|
-lavender- |
Dodany dnia 04.01.2016 13:02
|
![]() Pochwały: 6 Postów: 519 Dom: RavenclawPunkty: 12414 Ranga: Mistrz Expelliarmusa Data rejestracji: 20.06.13 |
Moim ulubionym przedmiotem byłyby pewnie OPCM, eliksiry i transmutacja. Wydają mi się takie ciekawe i lubię nauczycieli, którzy ich nauczają. Mogłaby być jeszcze numerologia, która też mnie całkiem ciekawi. No i jeszcze zaklęcia. W sumie to lubiłabym praktycznie wszystkie lekcje w Hogwarcie. No może poza historią magii ![]() Life is better when you dance. ![]() And if the music is good you dance. ![]() Never too tired for it. ![]() ![]() W Hogwarcie Josephine Davis - klik! ![]() Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. ![]() W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() My body is like a rum chocolate souffle. If I don't warm it up right, it doesn't rise. ![]() Did you know that dolphins are just gay sharks? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
Strona 1 z 2: 12
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Ravenclaw
.
Gryffindor

Inga Clinton
Slytherin
Hufflepuff

No i eliksiry też mogą być. Nie taki Snape straszny jak go malują ; miewałem gorszych nauczycieli w mugolskich szkołach... 

Uczysz się na nich różnych ciekawych zaklęć i tym samym ułatwiasz sobie życie. Na dodatek to były luźne lekcje z Flitwickiem. W sumie to eliksiry też, ale ze Slughornem. No i jeszcze transmutacja