Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
L.A. Weatherly, seria ksiązek "Anioł"
|
|
lilcia |
Dodany dnia 09.07.2015 12:45
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 191 Dom: SlytherinPunkty: 665 Ranga: Prefekt Slytherinu Data rejestracji: 22.01.15 |
Więc tak jak w temacie. Czytaliście tą serię książek? Dla nie wtajemniczonych umieszczam opis pierwszej częsci: Fantastyczno-przygodowa powieść o miłości, przeznaczeniu i ofierze. Siedemnastoletnia Willow, w szkole uważana za dziwaczkę, jest... jasnowidzem! Potrafi zajrzeć w przyszłość innych, zna ich marzenia i słabe punkty - wystarczy, że ich dotknie. Willow nie wie, że jest aniołem i że to bardzo niebezpieczne dla ludzi, bo anioły wcale nie są dobre ani łaskawe. Tymczasem rok starszy Aleks, członek elitarnej grupy Zabójców Aniołów, dostaje specjalne zadanie: ma zlikwidować Willow. Nieoczekiwanie oboje zaczynają się sobie podobać, co ściąga na nich wielkie kłopoty... I okładka: ![]() Powtarzam pierwsze pytanie. Czytaliście? Jakie wrażenia? Oczekujecie polskiego wydania trzeciej części, czy nigdy więcej nie sięgniecie po tę serię? Według mnie obydwie (narazie) książki są świetne. Uśmiałam się przy nich, jak również ryczałam jak bóbr i niecierpliwie oczekuję na trzecią część. |
|
|
|
Katniss_Evans |
Dodany dnia 09.07.2015 13:29
|
![]() Postów: 58 Dom: GryffindorPunkty: 595 Ranga: Prefekt Gryffindoru Data rejestracji: 07.08.14 |
Nie czytałam, ale zamierzam... Boże drogi, to z tym wątkiem, że Aleks ma zabić Willow - w moim opowiadaniu autorskim jest to samo!! Ugh, normalnie telepatyczne więzi z autorami Ale z opisu... Podoba mi się i chyba przeczytam. No dobra - na pewno przeczytam. A oto profil Katniss_Evans
! ! Gryfonka na medal ![]() Piszę opowiadanie autorskie, więc jeśli jesteś ciekawy to zapraszam http://zatoka-snu...,,Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie pokonany'' |
|
|
|
Bellatrix L |
Dodany dnia 09.07.2015 17:46
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 299 Dom: RavenclawPunkty: 7101 Ranga: Morderca Pająków Data rejestracji: 18.04.15 |
Tak, czytałam... Pierwsza część była jeszcze w porządku (na początku!). Potem, w miarę jak się w sobie zakochali, myślałam, że żygnę! Autorka stanowczo za bardzo się wczuła w opisywanie... tego. Oczywiście bardzo dobrze, wątek miłosny, nawet mi to odpowiada, ale błagam! Co dwie linijki Willow i Aleks czule się całowali, przytulali, trololo. Nie mam nic przeciwko jakimkolwiek wątkom miłosnym, ale jeśli książka zmienia się z ciekawej i mrocznej na tanie romansidło, to dziękuje, ale postoję. Nie powiem, ale sięgnęłam po drugą część z nadzieją, że ich relacja trochę "ostygła", ale niestety się rozczarowałam. Poza tym, początek drugiej części był niezbyt ciekawy, więc grzecznie oddałam ją do biblioteki po dwóch rozdziałach. ღ ღ ღ ![]() ღ ღ ღ ![]() ღ ღ ღ W Hogwarcie Ellen Ripley. Od 27.07.2015 (14. edycja) dumna pani prefekt Ravenclawu Redaktorka w 3. numerze Proroka Niecodziennego, wakacje 2015 Korektor w 13. numerze Proroka Niecodziennego, wakacje 2017 |
|
|
|
lilcia |
Dodany dnia 05.09.2015 09:47
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 191 Dom: SlytherinPunkty: 665 Ranga: Prefekt Slytherinu Data rejestracji: 22.01.15 |
*Fanfary* Uwaga, uwaga! Z przyjemnością ogłaszam iż trzecia część serii właśnie wyszła w języku polskim! Mnie osobiście to bardzo cieszy, książkę mam już za sobą. Bellatrix, myślę, że "Zemsta Anioła" bardzo różni się od tamtych i jest chyba najciekawsza... Na dodatek Spoiler :: Alex znika/umiera i już nie ma tak wiele scen z przytulającymi lub całującymi się głównymi bohaterami |
|
|
|
| Only Dream |
Dodany dnia 05.09.2015 09:52
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 10 Postów: 848 Dom: HufflepuffPunkty: 9544 Ranga: Ponury Żniwiarz Data rejestracji: 22.08.15 |
Czytałam pierwszą część. Była nawet spoko. Jakoś w maju ściągnęłam sobie pozostałe dwie części w pdf, ale nawet drugiej nie przeczytałam. Jakoś mnie nie porwała.. Do szybkiego kontaktu zapraszam na Discord: paniwinko ![]() HPnetowy Ciastkarz prezentuje: Dzisiejsza gablotka ciasteczek! ![]() ![]() ![]() ![]() I'm not sure if I attract crazy or if I make them that way. ![]() Właściciel(ka) pierwszej w czarodziejskim świecie linii sklepów erotycznych. Już niebawem otwieramy nową filę na Nokturnie! ![]() Współwłaściciel(ka) zakładu pogrzebowego Czy to już?. O szczegóły pytać na sb. Wybierz się z nami w tą ostatnią podróż! ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

lilcia

Slytherin

Gryffindor
! ! 
Ravenclaw

Hufflepuff