Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
|
Efektowne momenty
|
|
Lily050 |
Dodany dnia 10.08.2015 11:52
|
![]() Postów: 103 Dom: GryffindorPunkty: 429 Ranga: Nieustraszony Gryfon Data rejestracji: 25.07.13 |
Lubię scenę w HP i IŚ [2], kiedy nauczyciele i inni rzucają zaklęcia obronne i potem, kiedy śmierciożercy niszczą tarczę. ;> Wygląda to bardzo efektownie. : D Zachwycił mnie też moment, kiedy w HP i WA Harry leci na hipogryfie nad jeziorem i kiedy w HP i ZF Harry i reszta uciekają, a z półek zwalają się przepowiednie. Nie wchodzę już na tę stronę.
|
|
|
|
Kasjopea |
Dodany dnia 10.08.2015 12:11
|
![]() Postów: 45 Dom: GryffindorPunkty: 176 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 05.08.15 |
Hm.. No to tak ,,HPiKF'' - gdy Golden Trio przechodzi te wszystkie utrudnienia do Kamienia Filozoficznego, a w szczególności uwielbiam, gdy jest ten moment z szachami czarodziejów. ,,HPiKT'' - walka Harry'ego z bazyliszkiem. ,,HPiWA'' - lot na Hardodziobie ,,HPiCO'' - walka Harry'ego ze smokiem o jajo ,,HPiZF'' - tajne spotkania GD ,,HPiKP'' - moment, gdy wszyscy wznoszą różdżki, aby usunąć Mroczny Znak.. ,,HPiIŚ'' - cała bitwa o Hogwart. Panowie Lunatyk, Glizdogon, Łapa i Rogacz przedstawiają... profil Kasjopei!
Może i długo tu nie jestem, ale mam tu parę osób, które wprost uwielbiam. NOW_OR_NEVER Shanti Black Lilyatte julietta115 |
|
|
|
Mooony |
Dodany dnia 10.08.2015 12:39
|
![]() Postów: 17 Dom: RavenclawPunkty: 184 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 15.07.15 |
1. HP i Kamień Filozoficzny - pierwsza wizyta Harry'ego na Pokątnej , gra w szachy czarodziejów , scena ze zwierciadłem Ain Eingarp 2. HP i Komnata Tajemnic - Harry pisze w dzienniku Toma Riddle'a , Fawkes pojawia się w Komnacje Tajemnic i leczy swoimi łzami 3.HP i Więzień Azkabanu - przemiana Lupina w wilkołaka , wyczarowanie patronusa przez Harry'ego 4.HP i Czara Ognia - walka ze smokiem , Bal Bożonarodzeniowy , starcie Harry'ego z Voldemortem 5. HP i Zakon Feniksa - pojawienie się członków Zakonu w Departamencie Tajemnic , spotkania Gwardii Dumbledore'a 6. HP i Książe Półkrwi - scena w Wieży Astronomicznej , pierwszy pocałunek Harry'ego i Ginny , śmierciożercy w Norze 7. HP i Insygnia Śmierci - pogrzeb Zgredka , kiedy Ron niszczy horkruksa , cała bitwa o Hogwart , Neville zabija węża mieczem Godryka Gryffindora , Hagrid niesie ciało Harry'ego -Does it hurt?" The childish question had escaped Harry's lips before he could stop it.
-"Dying? Not at all," said Sirius. "Quicker and easier than falling asleep. " ![]() |
|
|
|
Pan_Aston |
Dodany dnia 10.08.2015 17:09
|
![]() Postów: 34 Dom: RavenclawPunkty: 1420 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 23.07.15 |
śmierć zgredka najsmutniejszy moment moja ulubiona postać.Nie wiem czemu musiało się tak stać. Zgineło tyle osób a jeden zawsze uśmiechnięty skrzat musiał zginąć
|
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 31.12.2015 22:44
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Takich scen było z pewnością bardzo wiele. Nie sposób wymienić ich tu wszystkich, ale postaram się przynajmniej te najważniejsze wyjaśnić. W Kamieniu Filozoficznym będzie to ta, w której Harry wraz z innymi uczniami I klasy płynie łódką do zamku. Hogwart zrobił wtedy na mnie niesamowite wrażenie. Do dziś mam w pamięci tę scenę. W Komnacie Tajemnic to "wycieczka" do Zakazanego Lasu i rozmowa z Aragogiem. Nie wiem jakim cudem Ronald nie zemdlał z przerażenia W Zakonie Feniksa będzie to ogólnie pojedynek uczniów i Zakonu Feniksa ze śmierciożercami. No i oczywiście finałowe starcie Voldemorta z Albusem. W Księciu Półkrwi byłem pod wrażeniem jak Katie "poraziła" ta klątwa z przeklętego naszyjnika... Ciary normalnie miałem widząc to po raz pierwszy. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Trzmiel |
Dodany dnia 14.05.2017 22:06
|
![]() Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 14 Ranga: Mugol Data rejestracji: 14.05.17 |
Cała masa świetnych scen bo to wspaniałe filmy na podstawie genialnej powieści. Ale, trochę spontanicznie, na moją ulubioną scenę całego cyklu typuję chyba... - Konfrontację Dumbledora z Voldemortem pod koniec części V. Dumbledore, obok Hermiony i Snape'a, należy do moich ulubionych postaci, ale chodzi o coś więcej. O te słowa, które ciska Voldemortowi w twarz swym nieodmiennie spokojnym głosem : Popełniłeś głupstwo przychodząc tutaj Tom... Bellatrix pierzcha, Voldemort z aroganckim wdziękiem mimo wszystko też ulega odruchowi by zrobić kilka kroków do tyłu. Bo ostatecznie nawet on na chwilę ulega autorytetowi czarodzieja, ktorego zawsze w głębi podziwia i obawia się. Potem następuje świetny choć krótki pojedynek. Okoliczności obiektywnie wymuszają, że Tom musi się wycofać z placu boju przed jego rozstrzygnięciem. Ale, kto wie, może z ulgą... - Uwielbiam scenkę w której Hermiona uśmiecha się pod nosem gdy Ron wyraża swe uznanie za to, że napisze mu wstęp do wypracowania. Te ich słodkie, złote chwile... (częśc V; 40 min, 50 sek) - Tak bardzo lubię głos Rickmana, ze w zasadzie rozkoszuję się każdą scenę gdy Snape coś mówi, ale chyba najlepiej to brzmi kiedy zbywa Dolores swoim sarkastycznym: "Obviously" (47 min 12 sek) - Uwielbiam ta muzykę gdy formuje się Armia Dumbledorea. Wyzwala szczęśliwe skojrzenia. No tak, nie da się ukryć, bardzo lubię piątą część
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
Strona 2 z 2: 12
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Gryffindor
Ravenclaw