Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
01.05.2026 21:32
u mnie 19 w lipcu. chora akcja

Harrych świąt!
29.04.2026 10:56
Shanti Black, naprawdę mamy podobny staż? Wydawało mi się, że jesteś HPnetowo znacznie starsza ode mnie Wstydniś

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
27.04.2026 19:58
mi stuknie 12 w lipcu Duże oczy spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię Wstydniś

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Efektowne momenty
Prefix użytkownikaLily050
Lubię scenę w HP i IŚ [2], kiedy nauczyciele i inni rzucają zaklęcia obronne i potem, kiedy śmierciożercy niszczą tarczę. ;> Wygląda to bardzo efektownie. : D Zachwycił mnie też moment, kiedy w HP i WA Harry leci na hipogryfie nad jeziorem i kiedy w HP i ZF Harry i reszta uciekają, a z półek zwalają się przepowiednie.
Nie wchodzę już na tę stronę.

Prefix użytkownikaKasjopea
Hm.. No to tak
,,HPiKF'' - gdy Golden Trio przechodzi te wszystkie utrudnienia do Kamienia Filozoficznego, a w szczególności uwielbiam, gdy jest ten moment z szachami czarodziejów.
,,HPiKT'' - walka Harry'ego z bazyliszkiem.
,,HPiWA'' - lot na Hardodziobie
,,HPiCO'' - walka Harry'ego ze smokiem o jajo
,,HPiZF'' - tajne spotkania GD
,,HPiKP'' - moment, gdy wszyscy wznoszą różdżki, aby usunąć Mroczny Znak..
,,HPiIŚ'' - cała bitwa o Hogwart.
Panowie Lunatyk, Glizdogon, Łapa i Rogacz przedstawiają... profil Kasjopei!

Może i długo tu nie jestem, ale mam tu parę osób, które wprost uwielbiam.
NOW_OR_NEVER
Shanti Black
Lilyatte
julietta115

Prefix użytkownikaMooony
1. HP i Kamień Filozoficzny - pierwsza wizyta Harry'ego na Pokątnej , gra w szachy czarodziejów , scena ze zwierciadłem Ain Eingarp
2. HP i Komnata Tajemnic - Harry pisze w dzienniku Toma Riddle'a , Fawkes pojawia się w Komnacje Tajemnic i leczy swoimi łzami
3.HP i Więzień Azkabanu - przemiana Lupina w wilkołaka , wyczarowanie patronusa przez Harry'ego
4.HP i Czara Ognia - walka ze smokiem , Bal Bożonarodzeniowy , starcie Harry'ego z Voldemortem
5. HP i Zakon Feniksa - pojawienie się członków Zakonu w Departamencie Tajemnic , spotkania Gwardii Dumbledore'a
6. HP i Książe Półkrwi - scena w Wieży Astronomicznej , pierwszy pocałunek Harry'ego i Ginny , śmierciożercy w Norze
7. HP i Insygnia Śmierci - pogrzeb Zgredka , kiedy Ron niszczy horkruksa , cała bitwa o Hogwart , Neville zabija węża mieczem Godryka Gryffindora , Hagrid niesie ciało Harry'ego
-Does it hurt?" The childish question had escaped Harry's lips before he could stop it.
-"Dying? Not at all," said Sirius. "Quicker and easier than falling asleep. "

i57.tinypic.com/312ajq9.gif

Prefix użytkownikaPan_Aston
śmierć zgredka :( :( najsmutniejszy moment :( moja ulubiona postać.Nie wiem czemu musiało się tak stać. Zgineło tyle osób a jeden zawsze uśmiechnięty skrzat musiał zginąć

Prefix użytkownikabatalion_88
Takich scen było z pewnością bardzo wiele. Nie sposób wymienić ich tu wszystkich, ale postaram się przynajmniej te najważniejsze wyjaśnić.
W Kamieniu Filozoficznym będzie to ta, w której Harry wraz z innymi uczniami I klasy płynie łódką do zamku. Hogwart zrobił wtedy na mnie niesamowite wrażenie. Do dziś mam w pamięci tę scenę.
W Komnacie Tajemnic to "wycieczka" do Zakazanego Lasu i rozmowa z Aragogiem. Nie wiem jakim cudem Ronald nie zemdlał z przerażenia ;)
W Zakonie Feniksa będzie to ogólnie pojedynek uczniów i Zakonu Feniksa ze śmierciożercami. No i oczywiście finałowe starcie Voldemorta z Albusem.
W Księciu Półkrwi byłem pod wrażeniem jak Katie "poraziła" ta klątwa z przeklętego naszyjnika... Ciary normalnie miałem widząc to po raz pierwszy.
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Trzmiel
Cała masa świetnych scen bo to wspaniałe filmy na podstawie genialnej powieści.
Ale, trochę spontanicznie, na moją ulubioną scenę całego cyklu typuję chyba...

- Konfrontację Dumbledora z Voldemortem pod koniec części V. Dumbledore,
obok Hermiony i Snape'a, należy do moich ulubionych postaci, ale
chodzi o coś więcej. O te słowa, które ciska Voldemortowi w twarz swym
nieodmiennie spokojnym głosem : Popełniłeś głupstwo przychodząc tutaj Tom...
Bellatrix pierzcha, Voldemort z aroganckim wdziękiem mimo wszystko też ulega
odruchowi by zrobić kilka kroków do tyłu. Bo ostatecznie nawet on na chwilę
ulega autorytetowi czarodzieja, ktorego zawsze w głębi podziwia i obawia się.
Potem następuje świetny choć krótki pojedynek. Okoliczności obiektywnie wymuszają,
że Tom musi się wycofać z placu boju przed jego rozstrzygnięciem. Ale, kto wie, może z ulgą...

- Uwielbiam scenkę w której Hermiona uśmiecha się pod nosem gdy Ron wyraża swe uznanie
za to, że napisze mu wstęp do wypracowania. Te ich słodkie, złote chwile... (częśc V; 40 min, 50 sek)

- Tak bardzo lubię głos Rickmana, ze w zasadzie rozkoszuję się każdą scenę gdy Snape
coś mówi, ale chyba najlepiej to brzmi kiedy zbywa Dolores swoim sarkastycznym: "Obviously" (47 min 12 sek)

- Uwielbiam ta muzykę gdy formuje się Armia Dumbledorea. Wyzwala szczęśliwe skojrzenia.

No tak, nie da się ukryć, bardzo lubię piątą część :)

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: