Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Kto silniejszy?
|
|
Luna265 |
Dodany dnia 13.08.2015 15:14
|
![]() Postów: 36 Dom: SlytherinPunkty: 2226 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 27.12.13 |
Lily Potter bo starsza i doświadczona Voldemort vs Bellatriks Lestrange |
|
|
|
RazowaPanda |
Dodany dnia 13.08.2015 15:21
|
![]() Postów: 68 Dom: GryffindorPunkty: 1811 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 24.02.15 |
Oczywiście Voldemort. Stworzył horkruksy, był najpotężniejszym czarnoksiężnikiem, umiał zjednoczyć sobie ludzi, znał tajniki czarnej magii i większość magicznego społeczeństwa drżała na dźwięk jego imienia. Tonks vs Hermiona już niestety było, więc... Molly Weasley vs Dolores Umbridge |
|
|
|
ChiaraLunis |
Dodany dnia 13.08.2015 15:25
|
![]() Postów: 15 Dom: GryffindorPunkty: 50 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 09.08.15 |
Jasne, że Voldek dd.Nie ukrywajmy, nie mam pomysłu.... No dobra, niech będzie: Dumbledore vs Knot. Nie było chyba...? Ekhem... Czas to odświeżyć.
No, to ten tego... Witam w moim podpisie. Czy coś w ten deseń. ![]() Wio koniku Już uwielbiam: Kasjopea Katharine_Pierce Ania Potter ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Pan_Aston |
Dodany dnia 13.08.2015 18:10
|
![]() Postów: 34 Dom: RavenclawPunkty: 1420 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 23.07.15 |
Na pewno Dumbledore. Knot był ministrem magii ale nie był za silny.A Dumbledore: Mądry, z doświadczeniem (trochę to sobie pożył), pokonał Grindelwalda. Bał się go Voldek. George Wesley czy Draco Malfoy |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 13.08.2015 18:11
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Myślę, że George. Malfoy typem bohatera nie był. Poza czarną magią niewiele mógł wskórać. No i jeden z bliźniaków był starszy i bardziej doświadczony. Molly Weasley vs Nimfadora Tonks ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Pan_Aston |
Dodany dnia 13.08.2015 18:33
|
![]() Postów: 34 Dom: RavenclawPunkty: 1420 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 23.07.15 |
Bardzo ciężko wybrać. Lecz chyba Molly. Tonks była aurorem lecz była młoda i mało doświadczona. A Molly jednak ma z poro dzieci (ciągle coś się douczała)i też walczyła w wojnie o Hogwart. Snape czy Lucjusz Malfoy |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 13.08.2015 18:41
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Zdecydowanie Snape. Znał oklumencję, leglimencję, czarną magię, zaklęcia niewerbalne, wymyślał własne klątwy. Lucjusz nie miałby szans, bo workiem galeonów by Severusa nie zaskoczył. Hagrid vs Flitwick ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Pan_Aston |
Dodany dnia 13.08.2015 18:48
|
Hagrid. Tak jak to kiedyś już napisałeś to Hagrid ma mięśnie ale magia to cienko (nie miał za bardzo możliwości, bo został wywalony chyba na trzecim roku nauki). Flitwick- nauczyciel zaklęć, to już chyba wystarczy ![]() Argus Filch czy Fernon Dursley |
|
|
|
JuliaGranger |
Dodany dnia 13.08.2015 20:05
|
![]() Postów: 32 Dom: RavenclawPunkty: 87 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 13.08.15 |
Raczej Filch, bo tak Dursley'ów nie lubię zbytnio Hermiona vs Luna (Ja osobiście wielbię Hermionkę <3) |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 13.08.2015 20:23
|
Zdecydowanie Hermiona Granger. Była zdolną, utalentowaną czarownicą. Znała bardzo wiele zaklęć. Luna miała serce do walki, ale też wyobraźnię . Stawiam na Hermę. Bill Weasley vs Remus Lupin ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Lilyatte |
Dodany dnia 13.08.2015 20:32
|
![]() Pochwały: 10 Postów: 1642 Dom: SlytherinPunkty: 13674 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 03.04.15 |
Raczej Lupin Miał większe doswiadczenie i prawdopodobnie znał wiele przeciwzaklęc na klątwy. Syriusz Black vs James Potter Discord, jeśli potrzeba szybkiego kontaktu: Lilyatte #4394 Dumna mama koronadziecia ![]() ![]() ![]() The world that's waiting up for me That I call my own Through the dark, through the door Through where no one's been before But it feels like home |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 13.08.2015 20:38
|
Wydaje mi się, że Syriusz miał większe umiejętności, pochodził z tzw. czarno-magicznej rodziny, niejedno zaklęcie pewnie widział. Wygrałby, ale minimalnie. Flitwick vs Aberforth Dumbledore ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
anusia_zandka |
Dodany dnia 13.08.2015 20:42
|
![]() Postów: 27 Dom: SlytherinPunkty: 1287 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 31.07.15 |
[b][google][color=#ff0000][img][img]Remus Lupin. Pokazuje, że nawet inny człowiek taki inny jak on również może mieć przyjaciół i rodzinę. Może dać przykład, że należy walczyć ze swoją odmiennością. Jak dzisiejsza młodzież. Niektórzy oceniają nie po tym co może zaoferować druga osoba lecz jaki on jest. Ważne jest tylko pochodzenie. W naszych czasach jest bardzo dużo rasistów. Ja osobiście nie mam nic do czarnoskórego. Nawet ich podziwiam. A sama Rowling napisała, że Lupin był metaforą osoby chorej na AIDS ukrywał swoją przypadłość ze względu na strach przed reakcją przed społeczeństwem. Hermiona vs Harry Ja lubię bardziej Mionkę. Pokazała, że nie ważne jest pochodzenie lecz to jakim człowiekiem jesteś dla innych. Edytowane przez anusia_zandka dnia 13.08.2015 20:48
zapraszam fanów Dramione na bloga: "Bo oczy są ślepe. Trzeba szukać sercem." http://miloscDramione.blogspot.com |
|
|
|
Lilyatte |
Dodany dnia 13.08.2015 20:56
|
![]() Pochwały: 10 Postów: 1642 Dom: SlytherinPunkty: 13674 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 03.04.15 |
Szczerze to Hermiona. Znała zaklecia lepiej niż Harry. I znała ich wiecej. Ron Weaslej vs Luna Discord, jeśli potrzeba szybkiego kontaktu: Lilyatte #4394 Dumna mama koronadziecia ![]() ![]() ![]() The world that's waiting up for me That I call my own Through the dark, through the door Through where no one's been before But it feels like home |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 13.08.2015 20:59
|
Myślę, że Ron dałby radę. Luna była utalentowana, ale nie zapominajmy, że Ron przez siedem lat przebywał u boku Wybrańca. Znał z pewnością więcej przeciwzaklęć. Pansy Parkinson vs Cho Chang ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
_Kamyk_ |
Dodany dnia 14.08.2015 10:47
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 314 Dom: HufflepuffPunkty: 4043 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 23.07.13 |
Po dłuższym zastanawieniu stawiam na Cho. Choć Pansy wydaje się być groźna, myślę że wytrwałość, wiedza Krukońska i umiejętności Cho zgniotły by Ślizgonkę na pół. Takie oczywiście moje zdanie. Rowena Ravenclaw VS Voldemort OTO NAJPRZYSTOJNIEJSZY HPNETOWICZ ![]() CUD! Toph? ![]() ![]() ![]() W Hufflepuffie możesz być kim chcesz, A nie kim musisz być. ![]() jestem Puchonem, więc jestem tylko sobą. Tyle w temacie. Czy to złe? Że jestem sobą? Że nikogo nie udaję? Jestem sobą, a to sztuka. ![]() ![]() "I got my feet kicked up and it's a quarter to four Nothin' to do so I just stare at the floor Well maybe I will try to sneak into the Ravenclaws' place for once 'Cause it seems like such fun and they're just so uptight and I could make excuses But the truth is they'd all probably just blow 'Cause after all I'm just a Hufflepuff, Just a Hufflepuff I try to keep a low profile during the war I'll leave the fighting up to the Gryffindors 'Cause man they sure like to be heroes But not me, you see 'Cause it don't seem like fun and it just seems crazy man, I could make excuses But the truth is they'd all probably just blow 'Cause after all I'm just a Hufflepuff Just a Hufflepuff It's hard to be the outside lookin' in through glass When everyone is praisin somebody else, some other class. And even though I may not have the brains or the brawn I'm loyal to the ones that matter to me, 'cause it's just the right thing and, it's just how I am and I won't make excuses, 'cause the truth is that I'll do just enough, 'cause after all I'm just a Hufflepuff. I am just a Hufflepuff" I nie mówcie jakiej jesteście płci kiedy nie chcecie pokazać swojej mordy ~ ulka_black_potterKurde...No coś na pewno umiesz UMIESZ NIC NIE UMIEĆ! ~ Mist_Kamyk_, chyba Ci zakosze zdjęcie z podpisu (do własnego podpisu :3)~ Syriusz32BLANCO, CHCĘ BYĆ MINISTRANTEM, ciul z tego, że jestem niewierząca. ~ Cookie Wykorzystywanie chłopca w łazience jest nie na miejscu ;< ~Alette [center]Kamyk = Amber Hufflepuff(żółć w godle)=Gold ~ Blanco _Kamyk_, szkoda mi Cię Przepraszam Mam podobno serce z kamienia, ale mi tak smutno :< Ale może to dlatego, że z kamienia^^~ gne Jestem dumny, że jestem Puchonem. You might belong in Hufflepuff, where they are just and loyal, those patient Hufflepuffs are true and unafraid of toil. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ziemia, Ogień, Powietrze, Woda ![]() "Każdy ma jakąś fobie." Hufflepuff <3 ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 14.08.2015 11:00
|
Założycielka kontra Voldek. Ciężki wybór. Wydawałoby się, że nie było potężniejszych od Założycieli, ale Czarny Pan też w ciemię bity nie był. Mimo wszystko stawiam na Rowenę. Była pewnie obdarzona większą magiczną mocą od czarnoksiężnika. Salazar Slytherin vs Grindelwald ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Nedelle |
Dodany dnia 14.08.2015 12:19
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 2 Postów: 1086 Dom: HufflepuffPunkty: 11317 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 26.08.14 |
Uważam, że wygrałby Salazar. W końcu był jednym z założycieli Hogwartu, więc to już samo mówi za się. Był naprawdę potężny, a gdyby różdżka go zawiodła, zawsze mógł posłać na Grindelwalda z milion jadowitych węży Oczywiście przyjaciel Albusa również został nam przedstawiony jako bardzo dobrego czarodzieja, jednak nie miałby szans z Salazarem.Cho Chang vs Luna Lovegood Hic sunt leones "Z pokojem wspólnym Ravenclaw była taka fanowska teoria, że uczniowie starszych roczników mają tak bardzo gdzieś te zagadki (bo chcą po prostu wejść do siebie, czy po coś jak mówiliście), że odpowiadają na nie na olewkę. Przykładowo: - Co ma wspólnego budzik i wiosło? - Obu tych rzeczy nie powinno się wsadzać sobie w du... - No.... w sumie racja. A pierwszoroczni patrzą wtedy na nich ze zgrozą i traktują jak bohaterów "Jesteśmy winni Szeregowemu przeprosiny. Szkoda, że nie pieniądze! Co to jest? Błyszczy i jest niepokojąco duże! Na pierwszy rzut oka to krystaliczny węgiel. Wynik oddziaływania ciśnienia i wysokiej temperatury. Kowalski! W prostych żołnierskich słowach! Inaczej najlepszy przyjaciel kobiety. Paralizator? Life's a piece of shit When you look at it Life's a laugh and death's a joke, it's true You'll see it's all a show Keep 'em laughin' as you go Just remember that the last laugh is on you ![]() Cóż za draka, jaka farsa Knedel nam odwala dansa Sznejp aż oczy swe przeciera. gdy do niego ta dociera. Kluska bierze Sznejpa w tany Slughorn cały uhahahany Zaraz z nimi tańczyć chce a to wszystko sen, hehe - SQ <3 ![]() Knedlu! Orędowniku Klusek! ty jesteś jak zdrowie. Ile Cię trzeba wielbić, ta Kluska się dowie, Co w Twą niełaskę wpadnie. Dziś wielkość Twą i chwałę Widzę i opisuję, bo mam nadzieję, że literkę dostanę! |
|
|
|
Shanti Black |
Dodany dnia 14.08.2015 12:23
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 3240 Dom: GryffindorPunkty: 44242 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 20.07.14 |
Zdecydowanie Luna. Z kilku powodów: 1) nienawidzę Cho Chang ![]() 2) To Luna była w Departamencie Tajemnic z Harrym i resztą, a nie Cho. 3) Luna jest odważniejsza i mimo że jest dziwna, to dla przyjaciół na pewno zrobiłaby wszystko. Cedrik Diggory vs Fleur Delacour ![]() ![]() W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) ![]() Bo mogę ![]() ![]() Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright ![]() ![]() Magiczna siódemka ![]() Magiczna siódemka part II ![]() Ciekawa liczba punkcików ![]() ![]() |
|
|
|
tomparker |
Dodany dnia 14.08.2015 13:35
|
![]() Postów: 128 Dom: RavenclawPunkty: 1142 Ranga: Prefekt Naczelny Ravenclawu Data rejestracji: 07.09.14 |
Oboje byli reprezentatnatmi szkół w Turnieju Trójmagicznym. Trudny wybór. Postawiłabym jednak na Fleur ![]() Salazar Slytherin vs Albus Dumbledore "A może w Ravenclawie zamieszkać wam wypadnie.
Tam płonie lampa wiedzy, tam mędrcem będziesz snadnie." |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Slytherin
Gryffindor

Ravenclaw

cienko (nie miał za bardzo możliwości, bo został wywalony chyba na trzecim roku nauki). Flitwick- nauczyciel zaklęć, to już chyba wystarczy 
Dursley'ów nie lubię zbytnio 

Hufflepuff