Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
|
Bajki
|
|
Debbie |
Dodany dnia 23.07.2015 07:58
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 88 Dom: HufflepuffPunkty: 3119 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 19.07.15 |
Ja też uwielbiam Króla Lwa. :33 Z bajek Disney uwielbiam jeszcze Mary Poppins. Niektóre bajki, które są u nas w Czechach wieczorem w telewizji, są naprawdę moimi ulubionymi i jako mała lubiłam ich bardzo, jako naprzykład "Maksipsa Fika" (teraz tłumaczę, to przepraszam), to była taka bajeczka o dużym psie i małej dziewczynce. Potem "Bob i Bobek", to była bajka o dwóch królikach mieszkających w kapeluszu. Nie wiem, czy te bajki do polskiego zostały przetłumaczone, dlatego przepraszam. Według mnie te niektóre nowe bajki są bez sensu i głupie. :/ Chipa i Dale'a nie zdążyłam już jakoś oglądać, ale też lubiłam bajki, jako Tabaluga, Pszczółka Maja, Scooby-Doo (gdy byłam pierwszy w Polsce, to w telewizji akurat był Scooby :3) lub Smerfy. Czy ktoś oglądał też "Z 80 dni wokół świata z Willym Foggiem", ale w wersji kreskówki? c: Gdy byłam mała, to z tych raczej "dziewczęcych" lubiłam Klub Winx. Co na nich lubiłam, było to, że nie były takie przesadzone. Były raczej typycznymi nastolatkami z magicznego świata, walczącymi z ciemnością. Teraz, gdy zobaczyłam po długim czasie nowe odcinki w telewizji, zrobiło mi się nie dobrze. Okropna kolorowa kopia Barbie... :/ Tych nowych bajek dla dziewczynek też nie rozumiem. Co mi i na starych Winx właśnie przeszkadzało, było, jak są ekstra szczupłe. I teraz jeszcze te "stylowe rużowe stroje"? Nie... dzięki. Według mnie się nowe bajki zmieniły na gorsze. Z tych klasycznych bajek uwielbiałam Kopciuszka. c: |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 02.08.2015 00:07
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Nie lubię bajek, kiedyś oczywiście je lubiłam, ale to było dawno, dawno temu. Niedawno zostałam zmuszona do obejrzenia tak wychwalanej Krainy Lodu. Jak dla mnie dno. Dawno się tak nie wynudziłam, w dodatku grafika 2d zdecydowanie bardziej mi odpowiada niż 3d, zwłaszcza, że ludzie/zwierzęta nie bardzo przypominają swoje naturalne wzorce, eh. "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 12.08.2015 19:25
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Ja jedyną bajkę jaką tak lepiej kojarzę, to będą chyba Gumisie. Nie wiem czemu bardziej utkwiły mi w pamięci bardziej niż Smerfy. Może dlatego, że bardziej bałem się ogrów od Gargamela . No i ten paź Kevin był moim ulubionym bohaterem. Pamiętam jeszcze Krecika i Reksia ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Glen |
Dodany dnia 16.08.2015 00:47
|
![]() Postów: 29 Dom: RavenclawPunkty: 511 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 04.08.15 |
Z bajek wieczorynkowych to kiedyś kochałam Kubusia Puchatka, Reksia, Pszczółkę Maję i Pieska w kratkę. Pamiętam, że było też coś takiego jak "Magiczny autobus" z panią Loczek, oglądałam namiętnie Później doszedł jeszcze Tom i Jerry i Scooby, a na bodajże Jetixie puszczali "Odlotowe agentki" - zawsze utożsamiałam się z tą zieloną Ach, kiedy to było...Z pełnometrażówek to lubiłam oglądać "Mustanga", oczywiście "Króla Lwa", "Eldorado" czy "Niedźwiedzia". Nigdy za to nie interesowały mnie bajki o księżniczkach wszelakich ![]() Teraz te nowe bajki w grafice 3D w większości wypadków szału nie robią. Ale jest parę, które i dziś lubię obejrzeć - taki "Shrek", "Madagaskar", "Epoka Lodowcowa", "Toy Story", "Potwory i Spółka" czy dość nowa "Wielka Szóstka" - mi się podobają i są warte poświęconego czasu
|
|
|
|
Nathika |
Dodany dnia 16.08.2015 11:06
|
![]() Postów: 69 Dom: HufflepuffPunkty: 1644 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 01.08.15 |
Ja jakoś nie przepadam, ani nie przepadałam za bajkami, jednak dotąd oglądam kreskówki. Bajki nie są zbyt śmieszne (przynajmniej dla mnie) wolę włączyć sobie coś innego. Ale muszę się przyznać, że uwielbiam Tom'a i Jerry'ego <33 |
|
|
|
Vendra |
Dodany dnia 16.08.2015 12:24
|
![]() Postów: 14 Dom: SlytherinPunkty: 37 Ranga: Charłak Data rejestracji: 15.08.15 |
Jezuu, uwielbiam. Jestem dużym dzieckiem, fajnie jest wrócić chwilowo do dzieciństwa oglądająć np: Króla Lwa, Gdzie jest nemo? , Zakochany kundel, Scooby-Doo czy inne tego typu produkcje. "Jeśli ktoś kocha nas aż tak bardzo, to nawet jak odejdzie na zawsze, jego miłość będzie nas zawsze chronić."
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
Strona 2 z 2: 12
| Przejdź do forum: |

Krnabrny

Hufflepuff
Gryffindor
. No i ten paź Kevin był moim ulubionym bohaterem. Pamiętam jeszcze Krecika i Reksia

Ravenclaw
Ach, kiedy to było...

Slytherin