Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
22.04.2026 10:29
Dziś mija 19 lat, odkąd mam konto na HPnecie. Coś niebywałego. Urodziny

Potęga Krwistego Steka!
21.04.2026 21:23
Od mojego założenia konta do covidu minęło mniej czasu niż od covidu do teraz Duże oczy

Pan Śmierci
18.04.2026 13:02
Aż mi się przypomniało ożywienie na początku covidu. Kiedy to było w ogóle xD

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Mugol
15.04.2026 22:26
Cześć :) wracam po paru latach, a tu fandom umarł ;(

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Zespoły rockowe - z czasem tracą power?
Prefix użytkownikaCookie
Naszła mnie myśl, otóż ostatnio kłóciłam się ze znajomym, że zespoły z czasem tracą swój wydźwięk i tworzą chłam. Powoływali się na Linkin Park, Arctic Monkey czy AC/DC. Osobiście uważam, że każdy się w końcu wypala...
A Wy jak uważacie?

cibeles.net/imagenes/separator.gif

78.media.tumblr.com/057241507fa7712b870a783e61fac291/tumblr_ovtfl3nOj21qjv5nyo1_1280.gif

68.media.tumblr.com/37b9b60fd4ba9c902ca5b053e0459652/tumblr_oun3dbSw011tyh4luo4_400.gif
68.media.tumblr.com/937af71c74b830841789ea3e5c2cabd0/tumblr_oun3dbSw011tyh4luo3_400.gif

DZIAŁ NARCYZA:
Postać: Jev "Patch" Cipriano
Ścigający i kapitan w drużynie Kruka.
BLOG.

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najbardziej_zakrecony_uzytkownik.png

http://rev-from-wonderland.blogspot.com/
Prefix użytkownikaErudieth
W większości przypadków tak waśnie jest. Aż trudno słuchać tych 'nowych' kawałków Metalliki. To już nie jest to samo. Ale z czasem pewnie kończą się też pomysły. Jednak niektórzy trzymają się całkiem dobrze. Byłam ostatnio na koncercie Marka Knopflera. Zmieniła się tylko ilość siwych włosów na jego głowie, gra tak samo, może nawet lepiej.
Być może to, że te 'wielkie' zespoły się rozsypują wcale nie jest złe. Zostają tylko ich najlepsze piosenki. Tak samo świetni muzycy, którzy umierają za szybko. Pozostają w naszej pamięci tacy, jacy byli za życia - wiecznie piękni i młodzi. Bo, jak to powiedział Kurt Cobain, lepiej spłonąć, niż powoli się wypalać.
www.harry-potter.net.pl/images/articles/eru.png

Prefix użytkownikaRazorBMW
Cookie napisał(a):

Naszła mnie myśl, otóż ostatnio kłóciłam się ze znajomym, że zespoły z czasem tracą swój wydźwięk i tworzą chłam.

Bo to NORMALNE w muzyce, ot, po prostu. Szczególnie w mainstreamie, gdzie trzeba przypodobać się słuchaczom.

Powoływali się na Linkin Park

Zwyczajnie tutaj LP MUSIAŁO zmienić stylówkę, by z jednej strony zarabiać hajs (czyt. TAK, oni widzieli, że więcej hajsu wyciągną z dzieciaków które "nie-są-wystarczajaco-białe-by-słuchać-rocka-a-nie-są-zbyt-czarne-na-rap", a z drugiej strony udawać, że cokolwiek zmieniają (a że mają w składzie idiotę, który gada coś o ścianach dźwięku, których NIGDY nie mieli oraz o jakiejś progresji to inna sprawa).

Arctic Monkey

Robią po swojemu, wyrwali się z EMI, ergo: nadal się bawią, choć to może nie do końca już indie. No bo Pixies to to już nie jest, czy nawet Modest Mouse.

AC/DC

Oni to wypaleni byli już po pierwszych dwóch albumach, także tego... xD
Ale im hajsiwo w głowie, więc trzymają schemacik te ponad 30 lat.

Osobiście uważam, że każdy się w końcu wypala...
A Wy jak uważacie?

To normalka w muzyce. Nikt nie płakał po studyjnym Emperorze.

Dlaczego? Bo odeszli w IDEALNYM momencie, będąc na szczycie artystycznej i komercyjnej działalności w 2001.

Potem tylko 2 koncerty z **** w 2006, nagle, a ludzie się jarali wtedy jak porąbani. Tak się to robiło.

NOW_OR_NEVER napisał(a):

Aż trudno słuchać tych 'nowych' kawałków Metalliki.

Pozdrów Death Magnetic i opinię Ulricha, który twierdzi ze ten materiał dobrze brzmi : DDDD

Ależ coop z Lou był fajny. Gdyby odjąć Metę. I zakazać im grania muzyki po, powiedzmy, AJFA.

To już nie jest to samo.

90% to sentyment, brutalnie. Po latach jak Agalloch wydawał krążek w 2010 to nik nie marudził.

Ale z czasem pewnie kończą się też pomysły. Jednak niektórzy trzymają się całkiem dobrze. Byłam ostatnio na koncercie Marka Knopflera. Zmieniła się tylko ilość siwych włosów na jego głowie, gra tak samo, może nawet lepiej.

Vide Swans, z tym, że wrócili w 2010 po przerwie blisko trzynastoletniej.

Być może to, że te 'wielkie' zespoły się rozsypują wcale nie jest złe.

Właśnie jest złe.

Bo pięknie ukazuje schemat rozsypywania się zespołów.

Zostają tylko ich najlepsze piosenki.

*najbardziej znane

I możliwość zarobku na unpublished, remastered!!11 exclusive tracks.

;]

Tak samo świetni muzycy, którzy umierają za szybko. Pozostają w naszej pamięci tacy, jacy byli za życia - wiecznie piękni i młodzi.

lol.

Zostają w pamięci ze względu na muzykę, ale też ze względu na śmierć (Kurt właśnie). Inna sprawa, że Nirvana sama zrobiła się takim mainstreamem a poprzez... śmierć... jeszcze bardziej. Sama była przecież takim 1Direction tyle że w połowie lat 90. MTV i te sprawy :D

Bo, jak to powiedział Kurt Cobain, lepiej spłonąć, niż powoli się wypalać.

Akurat tutaj, to bardziej nasuwa się zabawa z Colemanem, miał szczęście Kurt, że się odpulił, bo zostałby zjedzony żywcem.

A Nirvanę dotknęłoby to samo co reszta, wiec nie byliby wyjątkiem. Choć z 2 strony Dave i spółka mieli z Kurta niezły hajs, to fakt potem... ;]

COILa mi to nie dotknęło, bo Thighpaulsandra zajął się końcówką Time Machines II po śmierci Sleazy'ego.
i.imgur.com/Axea2dj.jpg
i.imgur.com/AjekDS6.png
i.imgur.com/UHdLTdN.png

myanimelist.cdn-dena.com/signature/RazorBMW.png

Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał
Wielu walniętych, jednego wiernego miał
Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego
Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego
Umilacza czasu, pracownika wybitnego
Co zawsze w potrzebie rozweseli...
A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli.

The enemy is among us
The enemy is among us

And nobody is doing anything about it
They don't care
So we had to take matters into our own hands

A WORLD
NOT OF MY MAKING
YET A WORLD
OF MY DESIGN
SO STRANGE
AND SO FAMILIAR
BUT NO MATTER HOW DISTANT
IN TIME OR SPACE
ONE CONSTANT REMAINS
CHAOS

http://ja.gram.pl/RazorBMW
Esio
Nie wiem w jakim celu przywołujesz twórczość Agalloch lub Emperora, ale chyba nie wiesz, że osoby wypowiadające się w tym temacie przed Tobą nie są w ogóle świadome istnienia tych zespołów. Na dodatek temat ten dotyczy 'rockowych zespołów', więc przytaczanie legendy blackmetalowej po prostu tu nie przystoi.

A wracając do tematu - twierdzicie, że każdy 'rockowy' zespół się wypala, a przytoczyliście jedynie popularne, mainstreamowe przypadki. Zapewne nigdy nie słyszeliście o zespołach jak Fugazi, czy nawet Motorhead, który poza rock zdecydowanie wykracza i mimo że niektóre ich płyty są monotonne i niezbyt innowacyjne, nie słychać w nich ani krzty wypalenia.

Nie wiem jak wciąż można jechac po Death Magnetic 7 lat po jego wypuszczeniu. Jedźcie sobie po St. Anger, które jest rzeczywiście abominacją, ale DM wcale nie jest złym wydawnictwem, powiedzieć tak tylko mogą ci, którzy dopiero co poznali K'EA, RtL i MoP i najeżdżają na perke Larsa. A w rzeczywistości afterballadowy part w The Day That Never Comes jest lepszy niż praktycznie cały Black Album.
Edytowane przez Esio dnia 20.08.2015 12:34
I shall expose for ridicule
Your designs for your salvation

Esio napisał(a):

Nie wiem w jakim celu przywołujesz twórczość Agalloch lub Emperora, ale chyba nie wiesz, że osoby wypowiadające się w tym temacie przed Tobą nie są w ogóle świadome istnienia tych zespołów. Na dodatek temat ten dotyczy 'rockowych zespołów', więc przytaczanie legendy blackmetalowej po prostu tu nie przystoi.

Bo mogę (umówmy się - to są przykłady, które jednak się nie wypaliły sensu stricte), a poza tym skąd wziął się metal? jezyk

A wracając do tematu - twierdzicie, że każdy 'rockowy' zespół się wypala, a przytoczyliście jedynie popularne, mainstreamowe przypadki. Zapewne nigdy nie słyszeliście o zespołach jak Fugazi, czy nawet Motorhead, który poza rock zdecydowanie wykracza i mimo że niektóre ich płyty są monotonne i niezbyt innowacyjne, nie słychać w nich ani krzty wypalenia.

Do tego Anathemę bym też zaliczył. No Alternative 4 czy Judgement to dobre płytki były mimo potęęężnej zmiany stylistyki na przestrzeni wcześniejszych krążków.

Nie wiem jak wciąż można jechac po Death Magnetic 7 lat po jego wypuszczeniu. Jedźcie sobie po St. Anger, które jest rzeczywiście abominacją, ale DM wcale nie jest złym wydawnictwem, powiedzieć tak tylko mogą ci, którzy dopiero co poznali K'EA, RtL i MoP i najeżdżają na perke Larsa. A w rzeczywistości afterballadowy part w The Day That Never Comes jest lepszy niż praktycznie cały Black Album.

Jeździć po DM, chłopie, to ja mogę, odkąd zobaczyłem spektrum albumu w Abletonie. Bo to jest chory przypadek loudness war w muzyce gitarowej. A nie na perkę.

Inna sprawa, że jestem cholernie wyczulony na takie rzeczy gdzieś od... 2012, jak się bawiłem w porównywanie widm albumów? :D
Kumpel na bieżąco przysyła mi takie kwiatki jak wytwórnie przysyłają już mu zmasterowane wałki :D

To był problem. A nie samo brzmienie muzyków.
i.imgur.com/Axea2dj.jpg
i.imgur.com/AjekDS6.png
i.imgur.com/UHdLTdN.png

The enemy is among us
The enemy is among us

They don't care

A WORLD
NOT OF MY MAKING
YET A WORLD
OF MY DESIGN
SO STRANGE
AND SO FAMILIAR
IN TIME OR SPACE
ONE CONSTANT REMAINS
CHAOS

Esio
No, Anathema jest w porządku, nawet lubiłem Weather Systems, ale ta najnowsza to już mi nie podchodzi.

Neurosis też nigdy złego albumu nie wydał. Tak samo można powiedzieć o innych zespołach grających sludge, Isis, Crowbar, Eyehategod. Melvinsi to już inna kategoria, niektórych albumów Buzza i spółki też się ciężko słucha. No właśnie to eksperymentowanie czyni ich specjalnymi.

Prefix użytkownikaanusia_zandka
Linkin Park nadal gra taką samą muzykę jak na początku. Mnie oni za każdym razem powalają.
Ale pozostałe się wypalają.
zapraszam fanów Dramione na bloga:
"Bo oczy są ślepe. Trzeba szukać sercem."
http://miloscDramione.blogspot.com

miloscDramione.blogspot.com
anusia_zandka napisał(a):

Linkin Park nadal gra taką samą muzykę jak na początku.

No właśnie nie. ATS to pies?

To, co zrobili na ostatnim albumie to był powrót, by przypodobać się fanom, bo "eksperymentować", to oni po prostu nie umieją.
i.imgur.com/Axea2dj.jpg
i.imgur.com/AjekDS6.png
i.imgur.com/UHdLTdN.png

The enemy is among us
The enemy is among us

They don't care

A WORLD
NOT OF MY MAKING
YET A WORLD
OF MY DESIGN
SO STRANGE
AND SO FAMILIAR
IN TIME OR SPACE
ONE CONSTANT REMAINS
CHAOS

Prefix użytkownikafuerte
Ja się z kolei zastanawiam, czy to naprawdę aż tak źle. Jedne zespoły faktycznie zaczynają tworzyć coś dziwnego, a inne po prostu ewoluują w innym kierunku, zaczynają szukać nowych brzmień, bawią się muzyką, zamiast brać wszystko śmiertelnie poważnie. Rozumiem, że w jakimś sensie fani oczekują, że zespół będzie się z nimi liczył, no ale jakbym miała grać przez 30 lat coś, co już dawno mi się znudziło i doprowadza mnie do szału, no to przykro mi, wolałabym zachować zdrowie psychiczne niż grać coś za wszelką cenę, bo "wszyscy to znają".

Poza tym, wypadałoby się zastanowić, czy nasz gust na przestrzeni lat się faktycznie nie zmienia nic a nic i cały czas słuchamy tego samego. Jeśli ktoś tak ma, to szacun, ale ja osobiście sobie nie wyobrażam słuchać na okrągło tych samych zespołów i tej samej muzyki. Jak mam ochotę posłuchać starej, dobrej Metalliki, to sięgam po starsze albumy, a nie St. Anger. Wydaje mi się, że na tym polega piękno muzyki, że cały czas ewoluuje i możemy sobie wybierać co nam się podoba. Także nie do końca rozumiem problem, że przez x lat jakiś zespół grał rocka, a nagle mu się zebrało na indie pop.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Esio
Czyli Mejdenów trzeba uznać za nudziarzy a ich muzykę za nudną ponieważ nie ewoluowali podczas swojej kariery, która trwa 40 lat? Są zespoły, którym po prostu nie jest dane eksperymentować i robić tego absolutnie nie powinni. Wyobraźcie sobie jakby Arctic Monkeys wydało album instrumentalny. Samo to (mimo że nie jest to nic strasznego, jednakże dla mainstreamu album instrumentalny jest nie do zniesienia), że ten album wychodzi pod logiem 'Arctic Monkeys' jest dla ludzi nie do zaakceptowania.

Przy IM się pobawim i poskaczym chociaż, a np. przy AC/DC mam ziewanko gorsze niż przy najnudniejszym minimal techno, także tak. Dla zabawy mogą sobie puścić jakiś nie tyle że experiment stuff, ale coś tam pozmieniać* jezyk Lata swoje mają, a i tak kupią, zaś na koncertach będą pizgać do najbardziej znanych utworów przecie jezyk

*Czego, ofc, nie zrobią, wiadomo. *ziewająca_llamcia*
i.imgur.com/Axea2dj.jpg
i.imgur.com/AjekDS6.png
i.imgur.com/UHdLTdN.png

The enemy is among us
The enemy is among us

They don't care

A WORLD
NOT OF MY MAKING
YET A WORLD
OF MY DESIGN
SO STRANGE
AND SO FAMILIAR
IN TIME OR SPACE
ONE CONSTANT REMAINS
CHAOS

Prefix użytkownikawinter25
Podobały mi się eksperymenty Linkin Park, album Living Things jest jednym z moich ulubionych, ale jako, że "starym fanom" nie przypadł do gustu starali się wrócić do tego co się najlepiej sprzedawało czyli ostrzejszych brzmień jak w Hybryd Theory czy z Meteora. Wyszło z tego beznadziejne The Hunting Party i to jest prawdziwa komercja, bo słychać że w duszy im te utwory nie grały. Za to Arctic Monkeys są w takim momencie, że jest coraz lepiej biorąc pod uwagę album AM, był świeży i znalazło się kilka naprawdę niezłych nut, ewoluują ale według mnie w dobrym kierunku. Za to happysad to jest teraz definicją wypalania, najlepiej wychodzi im śpiewanie starych utworów i mówię to niestety z cała miłością do nich bo uwielbia(łam) ten zespół.

winter25 napisał(a):

Podobały mi się eksperymenty Linkin Park

Z eksperymentami to nie ma nic wspólnego, tak swoją drogą. Nawet i w obrębie mainstreamu, bo tam już Radiohead szalało np.

Wyszło z tego beznadziejne The Hunting Party i to jest prawdziwa komercja, bo słychać że w duszy im te utwory nie grały.

Wiesz, LP zawsze był komercyjnym zespołem nastawionym na hajs - te zabawy z numetalem/rapcore to przecie popularne były na początku wieku. To były koniunkturalne chłopaki, po co była ostatnia płytka z bekowymi remiksami? No właśnie...

Generalnie wydawanie płyt czy nawet remixed albumów uważam za zdzierstwo i takie rzeczy powinny iść jako EPki w rocku czy metalu, chyba, że jako bonus tracki do edycji bonusowych albumów.
i.imgur.com/Axea2dj.jpg
i.imgur.com/AjekDS6.png
i.imgur.com/UHdLTdN.png

The enemy is among us
The enemy is among us

They don't care

A WORLD
NOT OF MY MAKING
YET A WORLD
OF MY DESIGN
SO STRANGE
AND SO FAMILIAR
IN TIME OR SPACE
ONE CONSTANT REMAINS
CHAOS

Prefix użytkownikaKeira Karkarow
Myślę, że rockowe zespoły może nie tyle tracą power, co po prostu próbują czegoś nowego, co kompletnie do nich nie pasuje. Kiedyś uwielbiałam Linkin Park, ale tych nowych piosenek po prostu nie mogę słuchać, bo mnie denerwują (ostatnia moim zdaniem udana płyta LP to Meteora), to samo tyczy się Metallici czy nowego Nightwisha.
"Someone let the doors open,
Who left me outside?
I'm bent I'm not broken,
Come live in my life.

All the worlds left unspoken
All the pages I write
On my knees and I'm hoping
That someone holds me tonight.
Hold me tonight..."

Prefix użytkownikahermiona03
RazorBMW napisał(a):

Robią po swojemu, wyrwali się z EMI, ergo: nadal się bawią, choć to może nie do końca już indie. No bo Pixies to to już nie jest, czy nawet Modest Mouse.

[quote]AC/DC

EJSIDISI xD, mają takie coś, że jak ich słuchasz [mam na myśli tę muzykę z przed X lat] to jest to wysoki poziom. Moi znajomi byli ostatnio na ich koncercie i się im podobała.

Jeszcze ktoś coś tam mówił o Nirvanie... Ten zespój jest jednym z moich ulubionych ale wydaję mi się że mają tą swoją jedyną piosenkę. Mam na myśli Smells like Teen Spirit.

Ja myślę że to zależy od zespołu i od muzyki jaką grają. No bo np. taka Depecha Mode. I ich People are People lub Personal Jesus. No to po prostu mistrzostwo więc cóż...
Witam!!!
Więc tak, jestem rezolutną nastolatką o imieniu Maja, która kocha swoich najbliższych, muzykę i podróże. Muzyka którą wielbię to przede wszystkim rock, hard rock i metal. Do best zespołów można zaliczyć między innymi Red Hot Chili Peppers, Metallica, Led Zeppelin, Deep Purple, Pearl Jam, Nirvana, Depeche Mode, Pink Floyd, Beirut. Zakochałam się w Open'erze. Potrafię grać na gitarze i trochę na pianinie. Nie mam pojęcia co jeszcze napisać o sobie... lubię książki...AMEN!

Jestem również dzielną działaczką w grupie Hermionki78 w której domagamy się śniegu. Pozdrawiam wszystkich jej członków. CHCEMY WIĘCEJ ŚNIEGU!!!

Teraz za prezentuje ważne cytaty:

,,Książka to Twój najlepszy przyjaciel, nie wyśmieje, nie zostawi - a nauczy wiele''
Maria Kowalewska

,,Czytanie książek to najlepsza zabawa jaką sobie ludzkość wymyśliła''
Wisława Szymborska

,,Mówi się LewiOsa a nie LewioSA!''
Hermiona Granger''

Teraz jeszcze podziękowania:

Fenris, za bycie najlepszą partnerką do rozmowy Hug
Only Dream, za to że mam Cię w znajomych i można z Tobą pogadać i ogólnie za wszystko
Hermionka78, kochana, za wszystkie miłe słowa, za każde ,,Hejjo''.
batalion_88, za zachęcanie by iść na boisko
Kiera Karkarow, za nasze wspólne, długie, rozmowy.
kkinga123, za uwielbianie Wspaniałego Stulecia
Katherine_Pierce, za gadanie o Twojej pracy
EmilyWright, za uciekanie by oglądać The Voice'a
Całemu HP - netowi, za to że, razem dzielimy się wielbieniem HP...:D

W Hogusiu jestem Maja Choda ;)

brak
Prefix użytkownikahermiona03
RazorBMW napisał(a):

AC/DC

EJSIDISI xD, mają takie coś, że jak ich słuchasz [mam na myśli tę muzykę z przed X lat] to jest to wysoki poziom. Moi znajomi byli ostatnio na ich koncercie i się im podobała.

Jeszcze ktoś coś tam mówił o Nirvanie... Ten zespój jest jednym z moich ulubionych ale wydaję mi się że mają tą swoją jedyną piosenkę. Mam na myśli Smells like Teen Spirit.

Ja myślę że to zależy od zespołu i od muzyki jaką grają. No bo np. taka Depecha Mode. I ich People are People lub Personal Jesus. No to po prostu mistrzostwo więc cóż...
Witam!!!
Więc tak, jestem rezolutną nastolatką o imieniu Maja, która kocha swoich najbliższych, muzykę i podróże. Muzyka którą wielbię to przede wszystkim rock, hard rock i metal. Do best zespołów można zaliczyć między innymi Red Hot Chili Peppers, Metallica, Led Zeppelin, Deep Purple, Pearl Jam, Nirvana, Depeche Mode, Pink Floyd, Beirut. Zakochałam się w Open'erze. Potrafię grać na gitarze i trochę na pianinie. Nie mam pojęcia co jeszcze napisać o sobie... lubię książki...AMEN!

Jestem również dzielną działaczką w grupie Hermionki78 w której domagamy się śniegu. Pozdrawiam wszystkich jej członków. CHCEMY WIĘCEJ ŚNIEGU!!!

Teraz za prezentuje ważne cytaty:

,,Książka to Twój najlepszy przyjaciel, nie wyśmieje, nie zostawi - a nauczy wiele''
Maria Kowalewska

,,Czytanie książek to najlepsza zabawa jaką sobie ludzkość wymyśliła''
Wisława Szymborska

,,Mówi się LewiOsa a nie LewioSA!''
Hermiona Granger''

Teraz jeszcze podziękowania:

Fenris, za bycie najlepszą partnerką do rozmowy Hug
Only Dream, za to że mam Cię w znajomych i można z Tobą pogadać i ogólnie za wszystko
Hermionka78, kochana, za wszystkie miłe słowa, za każde ,,Hejjo''.
batalion_88, za zachęcanie by iść na boisko
Kiera Karkarow, za nasze wspólne, długie, rozmowy.
kkinga123, za uwielbianie Wspaniałego Stulecia
Katherine_Pierce, za gadanie o Twojej pracy
EmilyWright, za uciekanie by oglądać The Voice'a
Całemu HP - netowi, za to że, razem dzielimy się wielbieniem HP...:D

W Hogusiu jestem Maja Choda ;)

brak
hermiona03 napisał(a):

[quote]EJSIDISI xD, mają takie coś, że jak ich słuchasz [mam na myśli tę muzykę z przed X lat] to jest to wysoki poziom.

Nie. Robienie toczka w toczkę jednego schematu przez całą karierę + soluffffffffffffffffki to NIE jest wysoki poziom.
Pomijamy też sentyment, bo też zdrowo przesądza o takich rzeczach, a dawno temu można było udowodnić, że i dziś robi się spoko muzykę, ale nikt jej na tacy nie podawał, bo dawno też było sporo badziewia, tylko że po prostu pozapominano o tym - co w efekcie dawało idylliczny obraz "stara muzyka=lepsza"

No ale tak dawno nie było i nie jest, bo nie ma jak tego udowodnić, skoro dziś też spoko muzyka wychodzi.

Nigdy nie byli "na wysokim poziomie", co nie przeszkadza ludziom tego słuchać. Wcześniej było już pierdyliard prog rocków z lat 60 i też 70.

Które robiły, co chciały.

Moi znajomi byli ostatnio na ich koncercie i się im podobała.

Bo oni robią też te koncerty trochę na jedno kopyto, ale... co się dziwić, to nie Bowie, który chciał i potrafił dostosowywać się do zmian w czasach.
i.imgur.com/Axea2dj.jpg
i.imgur.com/AjekDS6.png
i.imgur.com/UHdLTdN.png

The enemy is among us
The enemy is among us

They don't care

A WORLD
NOT OF MY MAKING
YET A WORLD
OF MY DESIGN
SO STRANGE
AND SO FAMILIAR
IN TIME OR SPACE
ONE CONSTANT REMAINS
CHAOS

Prefix użytkownikafuerte
Mocno się nudzę, skoro tutaj dotarłam, no ale mogę wtrącić parę groszy do dyskusji o AC/DC xD.

Myślę sobie, że wysoki poziom nigdy nie był wyznacznikiem słuchalności masowej i nigdy nim nie będzie. A nie ma co ukrywać, że AC/DC jakiś poziom masowości osiągnęło, bo są zespołem rozpoznawalnym na całym świecie i to nie tylko przez ludzi, którzy rocka słuchali, czy słuchają. Natomiast, jeśli ktoś chce sobie porównywać AC/DC z Bieberem, to poziom faktycznie będzie wyższy, nie ma co się oszukiwać. Tylko, że tu jest ślepy zaułek, bo nie tak się powinno oceniać, co jest lepsze. Zresztą nie wiem, czy w muzyce w ogóle to ma sens na jakąś większą skalę. Wiadomo, że każdy z nas ma jakiś muzyczny gust i dla jednego shitem będzie Britney Spears, a dla drugiego świetne, jak dla mnie, nie wiem, The National.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Prefix użytkownikakospirre
dubel
Edytowane przez Prefix użytkownikakospirre dnia 12.08.2016 12:50

Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg.

orig00.deviantart.net/56d0/f/2016/049/9/c/output_byfnba_1__by_scourgemangastudios-d9s7qxh.gif

64.media.tumblr.com/63ddd495dff33ec7c8f44e35801573be/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo1_500.gif

orig00.deviantart.net/56d0/f/2016/049/9/c/output_byfnba_1__by_scourgemangastudios-d9s7qxh.gif

infj|aquarius|xvii|ravenclaw

~~~
there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life
~~~

64.media.tumblr.com/16e929c292fef1869760e896884cf51c/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo2_500.gif

Natka Potter, Lilyatte

Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3

Prefix użytkownikakospirre
Może ja się wypowiem? W końcu słucham tego i owego więc na marne posta nie napiszę.
Zacznę od ACDC. Dzisiaj mało osób docenia tego rodzaju muzykę, na pewno - mniej niż przedtem. Na ich płycie - Back In Black, wychowywałam się od małego. Jest to chyba ich najlepsza płyta z wielkimi przebojami.
Wiadome jest, że każdy ma swój gust, ale nie bez powodu nazywani są legendą, czyż nie? Nie będę tutaj tłumaczyć, czemu bo jeżeli ktoś nie słucha tego rodzaju muzyki, nie zrozumie ani jednego zdania.

Żelazna Dziewica - czyli Iron Maiden. Byłam ostatnio na koncercie w Wrocławiu, i kurde, jak ktoś mi powie, że ten facet nie ma głosu, że stracili power, to stracę wiarę w ludzkość chyba. Tu nawet nie chodzi o gust, oni potrafią zrobić COŚ bez kręcenia **** i wycia do księżyca, każdy ich kawałek jest jak atomowa bomba. Zrozumiałe jest, że np. taka Kasia (daję przykład!) która na co dzień słucha popu nie będzie od razu biegać po koncertach w glanach i bluzce z IM. Ale jeżeli taka Kasia, będzie nosić ich koszulkę wyłącznie dla "szpanu" to już jest z nią coś nie tak. Czemu? Byłam na koncercie, przyszły takie trzy super dziunie, nawet obok mnie usiadły, zmierzając mnie wzrokiem. Każda z nich, obowiązkowo, superstary, getry i bluzeczka z Iron Maiden. Gdy zespół wyszedł na scenę... Wyjęły swoje najnowsze Iphony i zrobię fotki. Selfie oczywiście też nie zabrakło. Uwaga, teraz najlepsze. Po jednym kawałku, nagranym na Snapchata, wyszły. Cholera, miałam ochotę do nich podejść i im wygarnąć, to jest takie żałosne...

Wspomniałaś o Arctic Monkeys (nie Monkey (: ), Linkin Park... Nie, nie umarli, nie stracili siły. Wystarczy posłuchać ich nowych albumów.

A Nirvanę dotknęłoby to samo co reszta, wiec nie byliby wyjątkiem. Choć z 2 strony Dave i spółka mieli z Kurta niezły hajs, to fakt potem... ;]

Ciągle gadasz tylko o hajsie, gdyby nie kochali tego co robili, nie graliby na scenie. Nie mieliby takiego kontaktu z publicznością. Byłeś kiedyś na ich koncercie?
A co do Kurta... Nie wiem czy wiesz, ale popełnił samobójstwo, jeszcze mi powiedz, że dla rozgłosu i hajsu, to się pośmieję. Wybacz ;-;

Jest wiele innych cudownych wykonawców jak Mercury (Queen) [*] czy zespół Sabaton. Nie będę tu wymieniać, straaasznie tego dużo.

Rockowe kapele zazwyczaj nie tracą "powera" to po prostu wina ludzi, których mijamy na chodniku, mniej, zdecydowanie mniej jest słuchaczy rocka, metalu... Jednak ci, prawdziwi zapaleńcy rockowi, których widziałam pod sceną... Kiedy wszyscy wymachiwali rękami w rytm muzyki, to jest po prostu piękne.

ACDC, IronMaiden, BlackSabbath... Nirvana? Cokolwiek. Oni nigdy nie stracą tej mocy.
A teraz taki mały obrazek na zakończenie:

img3.demotywatoryfb.pl//uploads/201008/1282142357_by_RollingStones_600.jpg
[/quote]

Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg.

64.media.tumblr.com/63ddd495dff33ec7c8f44e35801573be/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo1_500.gif

infj|aquarius|xvii|ravenclaw

~~~
there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life
~~~

64.media.tumblr.com/16e929c292fef1869760e896884cf51c/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo2_500.gif

Natka Potter, Lilyatte

Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: