Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Co Harry Potter wniósł do Twojego życia?
|
|
Ewa Potter |
Dodany dnia 09.08.2015 00:27
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 510 Dom: GryffindorPunkty: 10267 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 17.07.15 |
Tak się nad tym zastanawiałam... W końcu, każda dobra książka powinna coś wnieść do naszego życia. Wiec co przygody Harrego zmieniły w Twoim życiu? Zmieniły Twój światopogląd? (Jak?) Masz zamiar zaciągnąć coś z książek do swojego życia? Może czegoś Cię nauczyły te książki? (Czego?) Może kiedyś miałeś postąpić niesłusznie (lub słusznie), ale przypomniałeś sobie jakąś sytuację opisaną w książce i zmieniłeś zdanie? Odpuściłeś komuś itp? Może dzięki tej książce zyskałeś trochę odwagi? Np. Nie krzyczysz już jak opętany na widok pająków lub węża itp.? A może chociażby zmienił się Twój stosunek do piegowatych rudzielców? Pomyśl i spróbuj sobie przypomnieć... może i nas czegoś nauczysz
|
|
|
|
lokajka |
Dodany dnia 10.08.2015 22:37
|
![]() Postów: 46 Dom: GryffindorPunkty: 72 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 31.01.15 |
Mało zmienił bo miałam cztery lata kiedy oglądałam pierwszą część co było niestety dawno temu. Harry Potter to była moja historia która pokazała magię w moim życiu to była seria filmów mojego życia, którą kocham. Siedzi dziadek na ławce,
a babcia ma buty. Jaki z tego morał? Po co ci lodówka skoro nie jeździsz rowerem po balkonie. Przychodzi baba do lekarza cała zarzygana, a lekarz na to: -Wyliże się pani z tego. ![]() |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 11.08.2015 23:12
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Można powiedzieć, że Harry Potter mnie ukształtował, bo na zmiany byłam troszkę za mała Na pewno nauczył mnie co to przyjaźń i że przyjaciele są najważniejsi na świecie, że nie można się poddawać i trzeba dążyć do celu, że należy pomagać innym, a nie tylko stać obojętnie, że magia istnieje, w każdym z nas chociaż nie zdajemy sobie z tego sprawy. Czytanie tych książek miało również ogromny wpływ na moją wyobraźnię. "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
Nieoryginalna |
Dodany dnia 23.08.2015 13:23
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 18 Postów: 1510 Dom: HufflepuffPunkty: 30436 Ranga: cierń krzyża Data rejestracji: 26.01.14 |
Harry Potter nie ukształtował mi może światopoglądu czy stosunku do różnych osób lub zachowań, jednak na pewno miał bardzo duży wpływ na to, kim teraz jestem. Była to pierwsza seria książek, którą przeczytałam i w której się tak zakochałam - pamiętam, jak mając osiem czy siedem lat co dwa dni wysyłałam tatę do księgarni, żeby kupił mi następną część Od lat ciągnę już swoją przygodę z Harrym, wydaje mi się, a w sumie to jestem też pewna, że to właśnie dzięki Jo zaczęłam tak nałogowo czytać. Dzięki HP, choć to już może raczej przez fandom, rozwinęłam także swoją wyobraźnię i nauczyłam się pisać. Serio, ja wiem, że to zabrzmi bardzo nieskromnie, ale prace pisemne nigdy nie sprawiają i nie sprawiały mi wiekszęgo problemu. Przypisuję to akurat Harry'emu, bo odkąd pamiętam snuje rozmyślenia i własne historie mające miejsce w tym uniwersum, zarówno w głowie, jak i na papierze. Przez grube zeszyty mocno dziecięcych notatek czy pierwszych, bardzo złych jakościowo i pomysłowo miniaturek do prac, które pisze teraz - jest progres, który wiem, że nie wynika jedynie z tego, że jestem starsza. Szczerze powiedziawszy nigdy nie pisałam fan ficków o innej tematyce, natomiast z moich znajdujących się w szufladzie prac z Potterem można by złożyć potężny plik kartek ;p ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() like the coldest winter chill, heaven beside you (hell within) |
|
|
|
Vendra |
Dodany dnia 23.08.2015 17:59
|
![]() Postów: 14 Dom: SlytherinPunkty: 37 Ranga: Charłak Data rejestracji: 15.08.15 |
HP wniósł dużo do mojego życia, począwszy od ukazania cudownych wartości jaką jest przyjaźń i rodzina , a na kształtowaniu wyobraźni i poszerzania jej skończywszy. Obiecałam sobie , że moje dzieci "zasmakują" tej historii. Bardzo chciałabym , żeby wyrastały przy takich książkach. "Jeśli ktoś kocha nas aż tak bardzo, to nawet jak odejdzie na zawsze, jego miłość będzie nas zawsze chronić."
|
|
|
|
BlueAri |
Dodany dnia 23.08.2015 22:39
|
![]() Postów: 83 Dom: RavenclawPunkty: 417 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 16.08.15 |
Przede wszystkim dzięki Harry'emu zaczęłam czytać książki. No i poznałam co to fandom, fangirl itd. A teraz może coś o wartościach. Z pewnością dużo nauczyłam się o przyjaźni, miłości, poświęceniu. Luna utwierdziła mnie w przekonaniu, że czasami warto być oryginalnym. Bliźniacy pokazali, jak ważny w życiu jest dobry humor. Syriusz... (tu zawsze się zacinam) udowodnił, że przyjaźń jest najważniejsza w życiu. I że z miłości wiele można zrobić. Lupin dał mi nadzieję na to, że istnieją wspaniali nauczyciele. Hermiona pokazała, że nauka może wiele. Harry... no akurat on pokazał mi wiele. każda z tych postaci pokazała mi coś, o czym pamiętam w realnym życiu. [center]Przysięgam uroczyście, że knuję coś niedobrego A może w Ravenclawie Zamieszkać wam wypadnie Tam płonie lampa wiedzy, Tam mędrcem będziesz snadnie. ![]() ![]() ![]() Idź tam, gdzie prowadzi cię serce, inaczej utracisz wszystko ![]() Bo to tak jest, że dla siebie, owszem, można coś tam zrobić, ale la drugiego człowieka to już można coś niesamowicie pięknego zrobić, wszystko. Wszystko. Kto czyta książki, żyje podwójnie. Koniec psot [/center] |
|
|
|
Marcus Clinton |
Dodany dnia 12.12.2016 21:27
|
![]() Pochwały: 23 Postów: 1138 Dom: RavenclawPunkty: 30894 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 14.07.16 |
Od HP zaczęła się cała moja przygoda z czytaniem. Pamiętam, że miałem wtedy chyba 7 czy 8 lat, kiedy dostałem swoją pierwszą książkę. Potem było oczekiwanie na to, kiedy już będę mógł obejrzeć film. Świat magii wszedł w moje życie z kopyta i raczej nie wydostanie się z niego do końca świata. Najbardziej jestem wdzięczny Rowling, bo zmieniła moje życie. Od tamtej pory mam fioła na punkcie różnych teorii i co rusz chce odkrywać coś nowego Po prostu Marcin Takie cudo dostałem <3 ![]() Takie miłe słowa mnie spotkały ![]() ![]() Mój ranking najcudowniejszych nóg! 1. Edyta! ![]() 2. Livka! Tu cenzura zdjęcia 3. Scarlett! ![]() https://zapodaj.n...83bd62.jpg Ogłaszam wszem i wobec, iż GiHP to moja siostra bliźniaczka. Dedykuję jej tego gifa Edki, bo mi się podoba i jej też musi się spodobać ![]() Edyta <3 Moja motywatorka! United <3 Śląsk! You laugh at me because I'm different, I laugh at you because you're all the same. "Śmierć będzie ostatnim wrogiem, jaki będzie pokonany" "Każdy ma fanów, ale ja mam najlepszych fanów, ja to wiem. Tak się stało, że moja muzyka odnalazła najpiękniejsze, najfajniejsze, najbardziej szlachetne i wartościowe serca. " - Edyta Górniak |
|
|
|
MorfinGaunt |
Dodany dnia 12.12.2016 21:34
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 652 Dom: HufflepuffPunkty: 7033 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 07.12.16 |
No to witaj w klubie, bo ja też pierwszą w życiu książkę od deski do deski z własnej woli przeczytałem właśnie o Harrym I od tego się zaczęło... najpierw czytanie, a później kupowanie książek MorfinGaunt
![]() ![]() Jeśli ktoś ci mówi, że czuje się benowo, albo do bena z takim życiem, to wiedz, że to nie przelewki i trzeba takiej osobie natychmiast pomóc! Bo z Benem nie ma żartów! ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Shanti Black |
Dodany dnia 12.12.2016 21:34
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 3240 Dom: GryffindorPunkty: 44242 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 20.07.14 |
W moim przypadku, to od małego uwielbiałam czytać, ale to były takie zwykłe bajki o księżniczkach, dalmatyńczykach, Alladynie, Sindbadzie i innych takich Kubusiach Puchatkach. Nie pamiętam, kiedy przeczytałam pierwszą książkę, ale właśnie dzięki niej zachciałam więcej. Więcej magii, przygód i ciekawych historii. Od tego zaczęła się moja przygoda z książkami bez obrazków (nie licząc tych nad rozdziałami ) i ogólnie Harry to było moje wprowadzenie w świat fantastyczny, bo mimo że nie czytałam jeszcze wielu książek z gatunku fantastyki, to mam zamiar i mimo, że po recenzjach coś mi się nie podoba, to ten gatunek jest tak pełny wszystkiego, że go uwielbiam ![]() No i też Harry mnie trochę ukształtował. Mam tu na myśli stosunek do przyjaciół i pomoc, oraz chęci odkrywania czegoś nowego ![]() ![]() W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) ![]() Bo mogę ![]() ![]() Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright ![]() ![]() Magiczna siódemka ![]() Magiczna siódemka part II ![]() Ciekawa liczba punkcików ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 12.12.2016 21:40
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Co do światopoglądu, to chyba żadna książka mi go nie ukształtowała. No a już na pewno nie seria o młodym czarodzieju. Czytanie dawało mi dużo radości i miłego spędzania czasu. Co do piegowatych rudzielców, to nigdy nic do nich nie miałem Arachnofobii nie mam więc, to też w grę ostatecznie nie wchodzi. Jeśli już, może to, że nie należy nikogo osądzać po pozorach/wyglądzie itp. Nie wiem już dokładnie, ale chyba też jak Trio w KF podejrzewałem o chęć wykradnięcia kamienia Severusa... No a wiemy jak było. w późniejszych tomach byłem już bardziej ostrożny ;p No i dodam, że nabrałem wielkiej ochoty na kremowe piwo i dyniowe paszteciki ^..^ ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Krnabrny

Gryffindor

Na pewno nauczył mnie co to przyjaźń i że przyjaciele są najważniejsi na świecie, że nie można się poddawać i trzeba dążyć do celu, że należy pomagać innym, a nie tylko stać obojętnie, że magia istnieje, w każdym z nas chociaż nie zdajemy sobie z tego sprawy. Czytanie tych książek miało również ogromny wpływ na moją wyobraźnię. 
Hufflepuff

Slytherin
Ravenclaw