Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Voldemort
|
|
Ewa Potter |
Dodany dnia 21.07.2015 21:43
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 510 Dom: GryffindorPunkty: 10267 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 17.07.15 |
batalion_88 Kolejny raz muszę Ci przyznać, że Twoja wypowiedź jest genialna, bezbłędna, nie ma w niej niedopowiedzeń. Ujęte wszystko w prosty i poprawny sposób ![]() Już nie wspominając o tym, że ze wszystkim się zgadzam ![]() Tylko on może żyć do końca świata- chyba własnie na dnie piekła!
|
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 30.08.2015 21:43
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Voldemort to jedna z moich ulubionych postaci, pod względem tego, jak zostały wykreowane, co wcale nie oznacza, że lubię jego osobowość. Prawdę mówiąc, jest mi go żal, wychował się w domu dziecka, nikt go nie rozumiał, znęcał się nad słabszymi, potem zaczął pałać nienawiścią do ludzi sobie podobnych (czarodzieje nie czystej krwi). Biedny Voldemort :<. Bardzo mnie ciekawi jak potoczyłyby się jego losy, gdyby nie dostał się do Hogwartu. Dzisiaj oglądając powtórkę filmu doszłam do wniosku, że nie jestem taka pewna czy Voldemort był na prawdę pozbawiony uczuć. Przypominając sobie książkę i oglądając film zaczęłam się zastanawiać, czy nie ma istoty, którą on kocha... Mówię o Naginii, co o tym myślicie? "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
Najpoten |
Dodany dnia 31.08.2015 11:43
|
![]() Postów: 222 Dom: HufflepuffPunkty: 1228 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 25.07.13 |
A no właśnie, ciekawe czy naprawdę lubił/kochał tego węża? Być może trzymał ją bo była horkruksem, a wąż jest zwierzęciem Slytherinu. Jednak nie wykluczam że mógł odczuwać do niej jakieś przywiązanie, a nawet coś na wzór przyjaźni. Dodatkowa sprawa że była przydatna, dawała mleko (jak to nie wiem ), przydała mu się w departamencie tajemnic oraz użył jej gdy planował zasadzkę. ![]() Lately I've been, I've been losing sleep Dreaming about the things that we could be But baby I've been, I've been prayin' hard Said no more counting dollars We'll be, we'll be counting stars ![]() Kot z sumieniem to...to jak świnka morska - ani świnka, ani morska... Warto być kotem. Nie tylko masz dziewięć żyć, ale i teologia jest dużo prostsza. |
|
|
|
TheWarsaw1920 |
Dodany dnia 31.08.2015 21:58
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 4 Postów: 134 Dom: SlytherinPunkty: 1850 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 06.06.13 |
Ludzie przywiązuję się i odczuwają sympatię nawet do pająków, więc Voldzio mógł lubić Nagini, która przecież wykonywała jego zadania i była fragmentem jego życia. A samego Voldemorta lubię, bo był osobą, która wiedziała czego chce. Nie był pobłażliwy wobec swoich popleczników i trzymał ich twardą ręką, a swoich wrogów praktycznie do końca życia wodził za nos. "Pamiętajcie o ogrodach - Czy tak trudno być poetą? W żar epoki nie użyczy wam chłodu Żaden schron, żaden beton!" ~ Jonasz Kofta ![]() "Świecie nasz - daj nam, Daj nam wreszcie zgodę, Spokój daj - zgubę weź, Zabierz ją, odprowadź." ~ Marek Grechuta ![]() "Tak nas Panie obdarzasz, wżdy nam zawsze mało - Za nic mamy - co mamy, więcej by się chciało." ~ Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Dorcik |
Dodany dnia 13.09.2015 15:33
|
![]() Postów: 9 Dom: GryffindorPunkty: 69 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 14.08.15 |
Violdemort to fajna postać, nie wiem co wy do niego macie. Przecież nic strasznego nie zrobił.Tylko zabił parę osób i torturował by zdobyć to co chce. Nic dziwnego.(Sarkazm) Ja jestem czarownicą co lubi czarną magie ale używam ja tylko gdy muszę, nie była bym śmierciożercą. Wolałabym należeć do Zakonu Feniksa. |
|
|
|
OpenSpaceCircus |
Dodany dnia 24.09.2015 19:15
|
![]() Postów: 23 Dom: SlytherinPunkty: 450 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 19.08.15 |
Lubię go .Znaczy część mnie go lubi , tak jakby .. On jest ciekawą , artystyczną , niecodzienną , interesującą , magiczną postacią . Prawda , jest zły , ale ja też jestem zła . Lubię tę jego inność , podejście do problemu , do wroga , ale nie do samego siebie . Za dużo w nim pychy , za mało skromności ... Slytherin przyjmuje takich, Co mają czystą krew, Co mają więcej sprytu Od uczniów domów trzech ![]() |
|
|
|
Victoria Owl |
Dodany dnia 24.09.2015 19:42
|
![]() Postów: 150 Dom: GryffindorPunkty: 1669 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 12.12.14 |
Coz... Mam mieszane odczucia. Z jedneb strony on jest zły i okropny i inne okropne słówka ( )A z drugiej jest mi go trochę żal. Moze ujme to tak: Nie lubie go ale nie jest najgorsza postacią. ,,Może w Gryffindorze, Gdzie kwitnie męstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota" ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Gryffindor

Hufflepuff

Slytherin