Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Rockowcy i metalowcy łączmy się!
|
|
Sixth Gun |
Dodany dnia 17.05.2014 21:27
|
![]() Pochwały: 5 Postów: 1071 Dom: RavenclawPunkty: 15461 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 24.07.13 |
Jako, że temat umarł to ja zapytam, czy ktoś mógłby polecić mi dobry zespół z damskim wokalem Glanek, jopro - jak zwał, tak zawał ![]() Jeżeli jesteś amatorem (lub amatorką) twórczości Borszewicza, to możemy się ożenić |
|
|
|
TheWarsaw1920 |
Dodany dnia 14.08.2014 23:03
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 4 Postów: 134 Dom: SlytherinPunkty: 1850 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 06.06.13 |
Najbardziej epicki metal to VIKING METAL! https://www.youtu...i7cnlbv_Go (butelka) "Pamiętajcie o ogrodach - Czy tak trudno być poetą? W żar epoki nie użyczy wam chłodu Żaden schron, żaden beton!" ~ Jonasz Kofta ![]() "Świecie nasz - daj nam, Daj nam wreszcie zgodę, Spokój daj - zgubę weź, Zabierz ją, odprowadź." ~ Marek Grechuta ![]() "Tak nas Panie obdarzasz, wżdy nam zawsze mało - Za nic mamy - co mamy, więcej by się chciało." ~ Jacek Kaczmarski |
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 15.08.2014 14:19
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 33 Postów: 2832 Dom: RavenclawPunkty: 34217 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 19.06.08 |
Nirvana jest beznadziejna i w ogóle nie zna się na muzyce, to najgorszy zespół rockowy w historii. Tyle dziadostwa nagrali... Kto tego słucha? To przecież zalatuje discopolo! Smells Like Teen Spirit brzmi jak kompozycja dwulatka, który brzdąkął na organkach. Badziewie i beznadziejna. Oni się nawet nie umywają do najwspanialszego metalowca ever Justina Biebera! Ubóstwiam go i jego muzykę. Słucham "Baby" na okrągło. To jest prawdziwy rock! butelka ![]() Always ![]() |
|
|
|
Erudieth |
Dodany dnia 14.01.2015 21:26
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 1317 Dom: GryffindorPunkty: 14924 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 29.12.14 |
Ja zaczęłam od rocka progresywnego. Wychowałam się na tym. Pink Floyd, King Crimson, Yes, Camel, Collage... Mój tata tego słuchał. Teraz skłaniam się bardziej ku czystemu rockowi, klasyczny metal też ma miejsce w moich słuchawkach. ![]() |
|
|
|
gne |
Dodany dnia 14.01.2015 21:53
|
![]() Pochwały: 24 Postów: 3001 Dom: RavenclawPunkty: 23582 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 29.08.07 |
Ja zaczęłam od rocka progresywnego. Wychowałam się na tym. Pink Floyd, King Crimson, Yes, Camel, Collage... Mój tata tego słuchał. To może coś polecisz jeśli chodzi o Camela i College? Od jakiegoś czasu się zabieram za zapoznanie się z nimi. No i może jeszcze masz jakąś ulubioną płytę Yes? Bo ja znam raptem jedną, albo dwie, a chciałabym coś więcej. No i znasz może Gentle Giant? ![]() |
|
|
|
Erudieth |
Dodany dnia 15.01.2015 08:34
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 1317 Dom: GryffindorPunkty: 14924 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 29.12.14 |
Co do Camela i Collage... Słucham wszystkiego co popadnie. Yes... Uwielbiam Close To The Edge i Tormato. No i jeśli nie znasz, Pink Floyd włącznie z nową płytą. I oczywiście King Crimson - The Court Of The Crimson King. <3 A tak do czytania książki Tangerine Dream - Poland. ![]() |
|
|
|
gne |
Dodany dnia 15.01.2015 09:22
|
![]() Pochwały: 24 Postów: 3001 Dom: RavenclawPunkty: 23582 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 29.08.07 |
No i jeśli nie znasz, Pink Floyd włącznie z nową płytą. No o co ty mnie oskarżasz Pink Floyd uwielbiam, bo trudno inaczej. : P Nowej płyty jakoś nie mam ochoty słuchać, boję się, że będę zawiedziona. The Court Of The Crimson King znam i zupełnie zakochałam się w tej płycie. Genialna pod każdym względem. Yes słuchałam właśnie Close To The Edge, więc zabiorę się za Tormato ![]() |
|
|
|
Erudieth |
Dodany dnia 15.01.2015 18:26
|
No to ja radzę brać się za nową płytę. Na Floydach chyba zawieść się nie da. Aczkolwiek płyta w stylu The Division Bell. Ja osobiście wolę te wcześniejsze. Myślę, że nie pożałujesz. A jak wrażenia z Yes? ![]() |
|
|
|
RazorBMW |
Dodany dnia 16.01.2015 10:48
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 561 Dom: HufflepuffPunkty: 3368 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 30.08.07 |
NOW_OR_NEVER napisał(a): No to ja radzę brać się za nową płytę. Na Floydach chyba zawieść się nie da. IMO da się, mogli tego nie wydawać. Fakt, średni master. Ale mimo wszystko nie to samo co początki, bo w sumie początki najbardziej mnie u nich jarały. Ja z progów znalazłem cosik takiego http://rateyourmu...bo_hansson, słuchał ktoś może? Niby LOTR, a lubię motyw tolkienowski w muzyce, ale... Can i NEU z krautrocka też można polecić, Kraftwerki mimo wszystko również ![]() ![]() ![]() ![]() Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał Wielu walniętych, jednego wiernego miał Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
|
gne |
Dodany dnia 16.01.2015 17:31
|
A jak wrażenia z Yes? ![]() Close to the edge, to świetna płyta i bardzo mi się podoba, ale według mnie jest ciężka w odbiorze i nie na każdą okazję i nastrój, bo jednak trzeba się trochę wysilić i w nią wsłuchać. Byłam trochę zaskoczona, bo z dzieciństwa kojarzę Yes raczej z takich klimatów jak na 90125. ![]() |
|
|
|
Insane Mind |
Dodany dnia 07.08.2015 05:07
|
![]() Postów: 9 Dom: RavenclawPunkty: 158 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 05.08.15 |
Ave, bracia i siostry! Mogę Wam polecić Avenged Sevenfold ![]() Metal Core Dobry. Ale starsze kawałki. Chociaż nowe też dają radę. Oraz Kananos (chociaż to pewne znacie) Jak dla mnie mogą się znaleźć nawet w top10 zespołó ![]() Może ułożymy ku czci szatana taką top listę 10 mrocznych zespołów? "... Nie będzie innego razu."
|
|
|
|
RazorBMW |
Dodany dnia 07.08.2015 07:55
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 561 Dom: HufflepuffPunkty: 3368 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 30.08.07 |
Insane Mind napisał(a): Mogę Wam polecić Avenged Sevenfold ![]() Metal Core Dobry. Ale starsze kawałki. Chociaż nowe też dają radę. Raczej słabszy z metalkorów, zmiana wyszła im na dobre, trochę lepiej się słucha ich teraz. Ale metalcore to ogólnie beczka, powielanie schematów i takie pipibipi, ni to ciężkie, ni to lekkie, a pośmiać się można chociaż. Najgorsze jest to, że to, co metalcore miał dobrego - czyli techniczne wygibasy Converge czy The Dillinger Escape Plan... były również wtórne, choć z drugiej strony pod względem replay value raz na jakiś czas... nie obrzydzało. No i to taki Converge robił splita z Napalm Death całkiem niedawno... Oraz Kananos (chociaż to pewne znacie) *Kabanos A listę pewno się zrobi po jakimś pomyślunku, ale w sumie... np. za wiele blacku tam nie będzie, po tych wszystkich latach... ![]() ![]() ![]() ![]() Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał Wielu walniętych, jednego wiernego miał Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
|
Insane Mind |
Dodany dnia 07.08.2015 11:52
|
![]() Postów: 9 Dom: RavenclawPunkty: 158 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 05.08.15 |
Przepraszam za literówkę. Klawiatura coś mi szwankuje. W takim razie jaki zespół polecisz? : D Jestem otwarty na propozycje, a nuż coś ciekawego będzie. "... Nie będzie innego razu."
|
|
|
|
RazorBMW |
Dodany dnia 07.08.2015 12:02
|
Sprawdź sobie split Converge oraz Napalm Death z 2012, taki lajtowy wstęp do obydwu kapel. ![]() http://www.discog...iew/457811 Co do np. Converge niby możesz lecieć od początku, choć ja osobiście polecałbym sprawdzić genialne Jane Doe z 2001 a potem wszystkie albumy co potem wydawali, bo to już jest wysoki poziom, no, może No Heroes mi mniej podchodziło. No a jak grindkory no to właśnie napalm death, pierwsze albumy śmiało, ale unikaj tekstów z takich śmiesznych klimatów grindkorowych masz np. W.A.S.P. czyli bekowe teksty z hawajskim sosem.Jak chcesz więcej, to masz http://pl.rateyou...Metalcore/ i po prawej masz listę topek albumowych, spokojnie coś wybierzesz ![]() ![]() ![]() ![]() Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał Wielu walniętych, jednego wiernego miał Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
|
Insane Mind |
Dodany dnia 07.08.2015 12:12
|
Dzięki wielkie ![]() Z reguły nie tykam zespołów mi nie znanych, ale skoro pojuecasz, to jak się porządnie już rozbudze- ogarnę "... Nie będzie innego razu."
|
|
|
|
| Esio |
Dodany dnia 11.08.2015 21:31
|
![]() Postów: 210 Dom: Brak przydziału Punkty: 424 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 08.09.07 |
Razor, propsy za Converge, mialem zupelnie tak samo z No Heroes. Ten album wydawal mi sie gorszy nawet od AWLWLB i trójcy przed Jane Doe. A to prawdziwe perły ich twórczości https://www.youtu...hcUxV7BmSc https://www.youtu...sLzD1R-QdU I shall expose for ridicule Your designs for your salvation |
|
|
|
CoralineSSS |
Dodany dnia 11.08.2015 21:40
|
![]() Postów: 20 Dom: SlytherinPunkty: 489 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 11.08.15 |
Są tutaj jacyś fani The Doors? |
|
|
|
Krejzolskie |
Dodany dnia 09.09.2015 22:30
|
![]() Postów: 2 Dom: HufflepuffPunkty: 10 Ranga: Mugol Data rejestracji: 09.09.15 |
Punk's not dead! Przede wszystkm Punk, i to polski. Ale nie jest to oczywiście wyłączność. Kocham rocka, i hard rock, classic rock, psychodelic, rock'n'roll to też moja muzyka, zawsze nią była, i zawsze będzie! ![]() Nie jestem ani trochę metalowcem, poza naprawdę wyjątkami w postaci kawałków, z tym że nie uznaje Ozzego za metal w żadnym wypadku, po prostu się z tym nie zgadzam.
|
|
|
|
Krejzolskie |
Dodany dnia 09.09.2015 22:32
|
![]() Postów: 2 Dom: HufflepuffPunkty: 10 Ranga: Mugol Data rejestracji: 09.09.15 |
Do usług! Jim Morrison moim bogiem. :3 |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 09.09.2015 22:38
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Nie wiem czy RAC zalicza się do rocka, ale jeśli tak, to tylko to. Takie kapele jak Obłęd, Horytnica, Irydion, Szwadron 97, Legion, BTM... I wiele innych. Festiwal Orle Gniazdo jak najbardziej. No i OI! Awantura, All Bandits, The Gits, The Analogs - The Junkers, Lumpex 75 - dla mnie wymiatają. EDIT: Zapomniałem o takim zespole jak Nordica jeszcze ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Ravenclaw

TheWarsaw1920
Slytherin

Gryffindor

Hufflepuff