Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Pieśni Lodu i Ognia
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 20.09.2015 23:46
|
![]() Pochwały: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Hej ![]() Jak sie domyślacie chciałabym się dowiedzieć czy są tu jacyś fani serii Martina. Czytaliście? Podoba Wam się czy uważacie "Pieśni..." za grafomanie i stratę czasu? Jestem bardzo ciekawa Waszych opinii ![]() Co do mnie przeczytałam wszystkie tomy jednym tchem. Wprawdzie "Gra o tron" jest dla mnie nieporozumieniem, ale już "Starcie królów" nadrabia i mam wrażenie, że później jest tylko lepiej ![]() Najbardziej podoba mi się to, że postacie są wielowymiarowe i kto§ kogo nie cierpiałam jak np. Jamie, po tym jak zaczęłam czytać "jego" rozdziały, stał się jedną z postaci którym kibicuje. Także liczę, że znajdą się fani PLiO R+L=J ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 25.09.2015 11:51
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Próbowałam to przeczytać, ale wymiękłam w połowie pierwszego tomu. Generalnie, nie czytało mi się tego jakoś super źle, ale kompletnie mnie nie wciągnęło, w dodatku wątków jest jak dla mnie za dużo, tak samo jak postaci, a mam kiepską pamięć do nazw i szybko zapominałam kto jest kim, hahaha. Jak na moje, ta seria jest mocno przereklamowana, a główną popularność zyskała dzięki serialowi, który to z kolei swoją popularność zdobył w dużej mierze dzięki nagim kobietom i wszechobecnym cyckom. No dla mnie nie jest to warte uwagi, chociaż nie wykluczam kolejnego podejścia do przeczytania tej serii. "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
kkinga123 |
Dodany dnia 27.09.2015 18:49
|
![]() Pochwały: 15 Postów: 546 Dom: RavenclawPunkty: 17957 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 02.07.09 |
Och, sądziłam po moim komentarzu, w jednym arcie o GoT, że tylko ja to czytałam/oglądałam ![]() Więc za książki wzięłam się pewnie dość schematycznie, po obejrzeniu serialu, ale wciągnęły mnie zupełnie, zwłaszcza gdy serial zaczął się psuć. Pierwsze podejście go PLiO było kompletnie nieudane, za bardzo się w tym gubiłam, dlatego też po obejrzeniu serialu, znając już większość postaci czytało mi się o wiele łatwiej. Kocham ten podział na perspektywy różnych postaci i gdy się wkurzałam potrafiłam kompletnie pomijać pewne osoby, po czym bez uszczerbku do nich wracać. Danki, no nie trawię. Może w książce jest odrobinkę bardziej znośna, niż w serialu, ale bogowie, nie. Cieżko mówić o ulubionych postaciach skoro większość nie żyje, ale uwielbiam Littlefingera, za jego mózg. Wszystkie uknute przez niego spiski wydają sie być majstersztykiem Jona Snowa, za bycie cóż, Jonem. Jamie'go też lubię co prawda, choc zachowania jego w pierwszym tomie wybaczyć nie moge Last letter of Sehzade Mustafa to Sultan Suleiman Hunkarim, you will most likely never get the opportunity to read this letter that I will be carrying on my heart. I am writing this letter on the off chance that I fall into a fate that I hope will never happen. This is my wish. But if my wish does not happen, and this letter does indeed reach your hands, that would mean that you have executed me. Oh Hunkarim, oh my dear father. Since you are reading these sentences, you have cut out your own heart, and I have passed away from this planet of lies. Please know that your hands have been mixed with blood, and know that you have taken an innocent life. We made a promise to each other. I promised you that I would never rebel against you. And you swore that you would not execute me. I kept my promise, father, and I definitely did not rebel against you. I swear on my son Mehmet life, and I swear on my daughter Nergizsah life that I did not betray you! I will never. However, you, you went back on your word. You did the thing that you said you would never do! I am leaving this cruel worlld in where a father can kill his own son. Instead of living like an oppresor who, for the sake of his good fortune and for the power that the throne brings, has targeted his father's life, I would rather die like someone who was wronged and appressed. Maybe my name won't be written into the golden pages of history and nobody will speak of my victories, nor will I have a throne to preside over. Furthermore, people will write that i was a Sehzade who was a traitor. So be it. Let them write things that way. Let them hide the truth that Allah knows. One day will come where the stories of the oppressed will also be told... Maybe in a few years, or maybe in a hundreds of years, someone will tell my story. Someone will hear me and will learn the truth. And on that day justice will return to the oppressed. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 28.09.2015 14:07
|
![]() Pochwały: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Ja właśnie podobnie zaczęłam czytać, po obejrzeniu pierwszych sezonów GoT. Ja nawet lubiłam Dankę dopóki nie zaczęła "wyzwalać" Wolnych Miast za Wąskim Morzem. Oczywiscie uwielbiam Tyriona, szcególnie z czasów gdy był Namiestnikiem Królewskiej Przystani, jego utarczki z Wredną małpą, jak nazywam Cersei, były moimi ulubionymi momentami. Jona, także bardzo polubiłam szczególnie za wątek z Ygritte. Najbardziej mi sie tu podoba jak wspomniałam, że mogę na początku kogoś nie lubić, ale czytając dalej zauważam, że mój stosunek się zmienił do tego bohatera. Miałam tak z Sansą, nie cierpiałam jej chyba do momentu ślubu z Tyrionem, a teraz nawet jej troche kibicuje. Masz racje, ciężko się przywiązać do bohatera, wiedząc, że za chwile może umrzeć. A jesteś na bieżaco z serialem? Bo zastanawia mnie zastanawia co sądzisz o różnicach fabularnych ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Krnabrny

Ravenclaw

Gryffindor