Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
HPiKF - Ilustrowane wydanie
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 07.10.2015 21:24
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Hej hej. Wczoraj do sprzedaży weszło ilustrowane wydanie Kamienia Filozoficznego. Ktoś już je kupił? Ja dziś specjalnie pojechałam do Empiku i powiem szczerze - zakochałam się w tym wydaniu. Fakt, że niektóre miejsca czy postaci wyobrażałam sobie troszkę inaczej, ale i tak jestem zachwycona. Nie chodzi nawet o same ilustracje, ale ogólnie o oprawę książki. Jedyne co mi się kompletnie nie podoba to wizja chatki Hagrida - kojarzy mi się z Hobbitem i generalnie wyobrażałam ją sobie mniej więcej taką, jaką zobaczyliśmy w filmie. "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
Victoria Owl |
Dodany dnia 07.10.2015 21:29
|
![]() Postów: 150 Dom: GryffindorPunkty: 1669 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 12.12.14 |
Widziałam to zdjecie rysunku chatki Hagrida. Też kojarzy mi się z Hobbitem. Nie mam zamiaru kupić tej wersji, wole standardową aczkolwiek podoba mi się i ciesze sie, że ktoś sobie ją kupił. Z resztą nie mam nawet jak jej kupić, mieszkam za granica ,,Może w Gryffindorze, Gdzie kwitnie męstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota" ![]() |
|
|
|
| Smierciojadek |
Dodany dnia 08.10.2015 16:19
|
![]() Pochwały: 14 Postów: 6913 Dom: GryffindorPunkty: 60618 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 22.04.07 |
Ja jestem po prostu "gadżeciara", na nic mi ta książka nie jest potrzebna, na 99% nie będę jej czytać. Ale kupię ją, przejrzę i pewnie będzie stała, na zarwanej już notabene, półce. Obrazki nie są szalenie piękne, no ale to taki bajer, nowość, raz się żyje. ;D ![]() Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze. ![]() Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności. ![]() Pamiętaj. W śnie nie da się szeptać. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
hermiona03 |
Dodany dnia 08.10.2015 17:09
|
![]() Postów: 172 Dom: RavenclawPunkty: 513 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 29.08.15 |
Ja byłam w empiku i jej nie znalazłam. Zapewne dla tego że ten empik jest dość mały ale również w remoncie więc wogóle jej nie musiałam widzieć. Co prawda książka dla mnie to jak powietrze więc upolowałam ,,Dziewczyna Ognia i Cierni''. Książka dość fajna ale nie przebije HP. To chyba dla tego że za bardzo się zakręciłam z Harrym. Ktoś czytał? Witam!!!
Więc tak, jestem rezolutną nastolatką o imieniu Maja, która kocha swoich najbliższych, muzykę i podróże. Muzyka którą wielbię to przede wszystkim rock, hard rock i metal. Do best zespołów można zaliczyć między innymi Red Hot Chili Peppers, Metallica, Led Zeppelin, Deep Purple, Pearl Jam, Nirvana, Depeche Mode, Pink Floyd, Beirut. Zakochałam się w Open'erze. Potrafię grać na gitarze i trochę na pianinie. Nie mam pojęcia co jeszcze napisać o sobie... lubię książki...AMEN! Jestem również dzielną działaczką w grupie Hermionki78 w której domagamy się śniegu. Pozdrawiam wszystkich jej członków. CHCEMY WIĘCEJ ŚNIEGU!!! Teraz za prezentuje ważne cytaty: ,,Książka to Twój najlepszy przyjaciel, nie wyśmieje, nie zostawi - a nauczy wiele'' Maria Kowalewska ,,Czytanie książek to najlepsza zabawa jaką sobie ludzkość wymyśliła'' Wisława Szymborska ,,Mówi się LewiOsa a nie LewioSA!'' Hermiona Granger'' Teraz jeszcze podziękowania: Fenris, za bycie najlepszą partnerką do rozmowy ![]() Only Dream, za to że mam Cię w znajomych i można z Tobą pogadać i ogólnie za wszystko Hermionka78, kochana, za wszystkie miłe słowa, za każde ,,Hejjo''. batalion_88, za zachęcanie by iść na boisko Kiera Karkarow, za nasze wspólne, długie, rozmowy. kkinga123, za uwielbianie Wspaniałego Stulecia Katherine_Pierce, za gadanie o Twojej pracy EmilyWright, za uciekanie by oglądać The Voice'a Całemu HP - netowi, za to że, razem dzielimy się wielbieniem HP... ![]() W Hogusiu jestem Maja Choda ![]() |
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 08.10.2015 18:35
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 33 Postów: 2832 Dom: RavenclawPunkty: 34217 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 19.06.08 |
Byłem dzisiaj w Empiku i kompletnie przypadkiem trafiłem na to ilustrowane wydanie. Przejrzałem, strona po stronie, robiąc coraz większe oczy. Najbardziej zaskoczyli mnie chyba Dursleyowie przedstawieni na początku (in minus) oraz sposób w jaki ten facet przedstawił Hogwart (WTF? To nie Dol Guldur z Mrocznej Puszczy, no kurde facet :/). Spodziewałem się w dodatku, że tych obrazków będzie więcej, a tego jest jak na moje mało. Dla mnie to wydanie ilustrowane to totalny niewypał i funta kłaków za to bym nie dał. Nope... ![]() Always ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Krnabrny

Gryffindor
Ja dziś specjalnie pojechałam do Empiku i powiem szczerze - zakochałam się w tym wydaniu. Fakt, że niektóre miejsca czy postaci wyobrażałam sobie troszkę inaczej, ale i tak jestem zachwycona. Nie chodzi nawet o same ilustracje, ale ogólnie o oprawę książki. Jedyne co mi się kompletnie nie podoba to wizja chatki Hagrida - kojarzy mi się z Hobbitem i generalnie wyobrażałam ją sobie mniej więcej taką, jaką zobaczyliśmy w filmie. 

Ravenclaw