Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Kosogłos cz.2
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 07.11.2015 20:02
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Już niebawem premiera ostatniej części "Igrzysk śmierci". Nie możecie się doczekać? Ja tak! Bardzo boli mnie to, że prawdopodobnie nie będę mogła pójść na premierę :<. Czego spodziewacie się po tym filmie? Czego Waszym zdaniem nie może w nim zabraknąć, a co twórcy z pewnością pominą? Ja się wypowiem po rozwinięciu tematu. "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 07.11.2015 20:06
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
No cóż, obejrzałam dwie pierwsze części jakiś czas temu i pozytywnie mnie zaskoczyły. Trzeciej nie miałam jeszcze okazji zobaczyć, ale myślę, że nadrobię to w najbliższym czasie, żeby coś koło premiery zobaczyć ostatnią. Nie ciągnie mnie do tego jakoś bardzo, ale myślę, że ta seria nie jest najgorsza i warto się z nią zaznajomić. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
fullmoon |
Dodany dnia 07.11.2015 20:23
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 3 Postów: 692 Dom: GryffindorPunkty: 12854 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 26.11.14 |
Tak, tak, taaak! Jeszcze tylko 13 dni do premiery Uwielbiam całą serię, czytałam i oglądałam po parę razy każdą część. Przeczuwałam że Kosogłos cz.1 skończy się w takim momencie, ale i tak nie mogę doczekać się dwójki. Nie chcę za bardzo pisać o tym, czego może w filmie zabraknąć, bo mogą tu być osoby, które nie czytały książek. Jak dla mnie Igrzyska mogą się pochwalić naprawdę dobrą ekranizacją. Szkoda że to już ostatnia część ;c ~ W Hogwarcie ~ Elizabeth Robertson pani Prefekt Naczelna i pałkarka dryżyny Gryfonów ![]() ![]() |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 17.11.2015 18:28
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Ja myślą, że spokojnie można pisać czego może zabraknąć, bo jednak warto przeczytać książki. Dokładnie już książek nie pamiętam, ale mam wrażenie, że zabraknie czegoś ważnego, tylko sama nie wiem czego. Powiem szczerze, że na Kosogłosie cz.I się zawiodłam. "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
Victoria Owl |
Dodany dnia 17.11.2015 18:35
|
![]() Postów: 150 Dom: GryffindorPunkty: 1669 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 12.12.14 |
U mnie premiera jest 26.11 i chyba sie wybiorę. Jestem wierną Trybutką. Kocham całą trylogię i podobają mi sie filmy. Mam nadzieje, ze film mnie nie zawiedzie, bo czekam dosyć długo ^^ ,,Może w Gryffindorze, Gdzie kwitnie męstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota" ![]() |
|
|
|
Fenris |
Dodany dnia 17.11.2015 18:56
|
![]() Postów: 165 Dom: SlytherinPunkty: 1745 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 26.10.15 |
Oglądałam wszystkie części, tak samo jak przeczytałam całą trylogię. Uważam, że IŚ to jedna z najlepiej zekranizowanych powieści, nie zawiodłam się (no może inaczej wyobrażałam sobie Peeta). Na premierę pójdę, jak moja mama zdąży przeczytać książki, a jak nie, to sama i już nie na premierę. A najbardziej mi się marzy maraton IŚ ![]() Pottermore: Slytherin Sekwoja, pióro feniksa, 12 i 3/4 cala, giętka ![]() |
|
|
|
Nieoryginalna |
Dodany dnia 18.11.2015 15:15
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 18 Postów: 1510 Dom: HufflepuffPunkty: 30436 Ranga: cierń krzyża Data rejestracji: 26.01.14 |
Ja już dawno ustaliłam, że z bratem idziemy na maraton, ale młody się w końcu rozmyślił :< Serię czytałam dwa czy trzy razy, nie powiem, wciągnęła mnie. Wszystkie ekranizacje, które do tej pory wyszły obejrzałam ostatecznie w ostatni weekend i, nie ukrywam, bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły Na pewno postaram wybrać się do kina na finalną część, mam nadzieję, że może i uda mi się pójść na premierę ;p ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() like the coldest winter chill, heaven beside you (hell within) |
|
|
|
Barlom |
Dodany dnia 18.11.2015 21:31
|
![]() Pochwały: 9 Postów: 1037 Dom: HufflepuffPunkty: 15578 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 16.07.11 |
Książek jeszcze nie czytałem, ale na pewno dołączyły na moją listę tych które chcę przeczytać ![]() Co do filmów, to w ubiegłym tygodniu zrobiłem sobie "maraton" trzech filmów i pierwsze dwa były naprawdę ciekawe, wciągające i pochłaniające mnie emocjonalnie. Niestety nie mogę tego powiedzieć o trzecim filmie, który nieco mnie znudził. Mam tylko nadzieję że to wszytsko było potrzebne by w ostatnim filmie była kumulacja wszystkiego co najlepsze w tym co na razie miałem przyjemność oglądać. Żeby nie było, "Kosogłos cz.1" to nadal spoko film, jednak straszni mi się dłużył i mimo kilku niesamowitych scen, większość filmu wydałą mi się być takim fillerem mającym opowiedzieć wszystko co musimy wiedzieć zanim zasiądziemy do wielkiego finału. W każdym razie czekam z niecierpliwością na "Kosogłos cz.2" Mistrz opisów Mistrz podpadania wszystkim jeśli chcesz się na kimś zawieść pisz, a na pewno w czmś podpadnę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 18.11.2015 23:50
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 33 Postów: 2832 Dom: RavenclawPunkty: 34217 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 19.06.08 |
Książek nie czytałem, bo postanowiłem zrobić to po premierze ostatniego filmu. Ze względu na podział na dwie części trochę mi się to przesunęło w czasie. Na premierę chętnie pójdę, ale znajomi wybierają się na maraton, co mi się niezbyt uśmiecha. Po maratonie HP mam dosyć maratonów. Jak pomyślę, że miałbym obejrzeć cięgiem 4 filmy, z czego dwa są prawie identyczne, no to nope. No i w dodatku dopiero na końcu ta najważniejsza część, a wiem, że o tej porze, to już będę przysypiał. Dla mnie dotychczas najlepsza była ostatnia część, w dużej mierze ze względu na soundtrack, który był po prostu genialny. Sama fabuła mnie nie zachwyciła, bo sporo rozwiązań sztampowych i przewidywalnych. Ale i tak "The Hanging Tree" na propsie! ![]() Always ![]() |
|
|
|
Fenris |
Dodany dnia 19.11.2015 00:02
|
![]() Postów: 165 Dom: SlytherinPunkty: 1745 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 26.10.15 |
losiek13 napisał(a): Dla mnie dotychczas najlepsza była ostatnia część, w dużej mierze ze względu na soundtrack, który był po prostu genialny. (...) Ale i tak "The Hanging Tree" na propsie! ![]() Zgadzam się totalnie, po ostatnim filmie katowałam Drzewo Wisielców, aż moja współlokatorka grzecznie poprosiła mnie o włączenie czegoś innego po całym tygodniu. Jennifer zawsze zarzekała się, że nie potrafi śpiewać, a tu taka niespodzianka ![]() Pottermore: Slytherin Sekwoja, pióro feniksa, 12 i 3/4 cala, giętka ![]() |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 20.11.2015 16:24
|
Fenris - a mi się motyw z Drzewem Wisielców nie podobał. Dlaczego? Bo jeśli ktoś nie przeczytał książki, to tak na prawdę nie wiedział o co w tym wszystkim chodzi. Nie było wytłumaczone skąd Katniss znała tą piosenkę, po prostu zaczęła ją śpiewać. Niestety nie mogę iść na maraton, bardzo żałuję, ale trudno, pójdę za tydzień w weekend do kina i obejrzę, także tymczasowo będę omijać temat . Nie mogę się doczekać .Tymczasem chyba sobie urządzę w domu maraton . "Someone let the doors open,
|
|
|
Barlom |
Dodany dnia 20.11.2015 18:56
|
![]() Pochwały: 9 Postów: 1037 Dom: HufflepuffPunkty: 15578 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 16.07.11 |
I jak wasze wrażenia związane z filmem? Ja dopiero wybieram się na niego za kilka dni, więc przypominam, że miło by było, gdybyście dzielili swoje wypowiedzi na część bez spojlerów i tą, zawierającą wszelkie wątki fabuły. Na razie oglądnąłem tylko ostatnie trailery i muszę przyznać że są świetne, ciekawi mnie czym są te dziwne zombi istoty z wielkimi zębami i bez oczu, nie wiem jak je określić, ale taki opis przychodzi mi na myśl Szkoda, że mam tyle nauki i że jestem w trakcie czytania innej sagi, bo gdyby nie to, to na pewno zabrałbym się za czytanie trylogii Igrzysk Śmierci Mistrz opisów Mistrz podpadania wszystkim jeśli chcesz się na kimś zawieść pisz, a na pewno w czmś podpadnę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Fenris |
Dodany dnia 20.11.2015 19:48
|
Fenris - a mi się motyw z Drzewem Wisielców nie podobał. Dlaczego? Bo jeśli ktoś nie przeczytał książki, to tak na prawdę nie wiedział o co w tym wszystkim chodzi. Nie było wytłumaczone skąd Katniss znała tą piosenkę, po prostu zaczęła ją śpiewać. Fakt, nie pamiętałam nawet, że nie było powiedziane w filmie, skąd Katniss zna piosenkę, jednak nie przeszkodziło mi to w odbiorze. ciekawi mnie czym są te dziwne zombi istoty z wielkimi zębami i bez oczu, nie wiem jak je określić, ale taki opis przychodzi mi na myśl Barlom, nie chcę spojlerować, ale chyba nie będzie zbrodnią, jeżeli powiem Ci, że to są owoce eksperymentu władz Panem ![]() Pottermore: Slytherin Sekwoja, pióro feniksa, 12 i 3/4 cala, giętka ![]() |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 21.11.2015 22:11
|
Ja podpowiem, że te stwory ich zaatakują, nie mniej jednak, jak widziałam je na zwiastunach, to troszkę mnie zawiodły, bo nieco inaczej je sobie wyobrażałam. Czekam do soboty, wtedy idę do kina. Nie mogę się doczekać . "Someone let the doors open,
|
|
|
fullmoon |
Dodany dnia 22.11.2015 00:41
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 3 Postów: 692 Dom: GryffindorPunkty: 12854 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 26.11.14 |
Ja już jestem po filmie. Byłam na nim wczoraj (a w zasadzie to przedwczoraj, bo 20.11) i wybrałam się na 3D. Niestety siedziałam obok bardzo strachliwej koleżanki i w chwili, gdy stwory (zmiechy) wyskoczyły, to prawie oberwałam od niej w twarz butem (nie wiem jak, koleżanka też nie wie, ale życie przeskoczyło mi przed oczami). Co do filmu... Nie chcę spoilerować, ale jak dla mnie był super. Chociaż chciałabym jeszcze raz go obejrzeć na spokojnie, żeby móc dokładniej ocenić. Przewidziałam za to jeden parring :> Końcówka mi się podobała, ale teraz czuję taką pustkę, bo to w końcu ostatnia część ;c ~ W Hogwarcie ~ Elizabeth Robertson pani Prefekt Naczelna i pałkarka dryżyny Gryfonów ![]() ![]() |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 23.11.2015 22:12
|
Dobra, wróciłam z kina, nie wytrzymałam i poszłam dzisiaj, haha .Film bardzo mi się podobał, wydaje mi się, że był całkiem zgodny z książką, chociaż dokładnie jej już nie pamiętam. Bardzo podobało mi się, jak przedstawili Tigris, wyobrażałam ją sobie prawdę mówiąc inaczej, jako odpychającą, brzydką i mocno zmodyfikowaną kobietę, a tymczasem okazało się, że jest piękna w tym swoim tygrysim wyglądzie. Zupełnie inaczej wyobrażałam sobie bliźniaczki Leegs, ale to nic, nie były jakoś super ważne w książce. Również inaczej wyobrażałam sobie zmiechy. Bardzo mi żal Finnicka, ale tak jak czytając książkę płakałam, tak na filmie jego śmierć mną tak mocno nie wstrząsnęła i nie zasmuciła. Zabrakło w niej tego czegoś. Jedyne co mocno odbiegało od filmu, to scena, w której Haymitch czytał Katniss list od Plutarcha. W książce nie było żadnego listu, nie mniej jednak, wiem czym jest to spowodowane - aktor grający Plutarcha zmarł podczas kręcenia filmu. Także film jak najbardziej na tak! "Someone let the doors open,
|
|
|
| Angelina Johnson |
Dodany dnia 23.11.2015 22:18
|
![]() Pochwały: 23 Postów: 8024 Dom: SlytherinPunkty: 32803 Ranga: Komentuj FF, to się uśmiechnę Data rejestracji: 13.05.07 |
Byłam i mi się podobało. Też strasznie przeraziły mnie zmiechy, ale to chyba dlatego, że nie czytałam książki i totalnie nie tego się spodziewałam. Spoiler :: Trochę za szybko umierały poszczególne postacie, nie zdążyłam się tak naprawdę do nich przyzwyczaić, a one już nie żyły, przez to ich śmierć nie wywarła na mnie większego wrażenia. Za to podobała mi się strasznie końcówka i ta wesołość do samego końca Snowa. Na początku byłam oburzona jak Katniss przystała na dalsze organizowane Głodowych Igrzysk, ale potem jej to wybaczyłam - w końcu jak inaczej miałaby zastrzelić tą straszną kobietę. W ogóle to jest okropne, tyle wojny, tyle istnień zginęło i po co? By nic się nie zmieniło? By Snowa zastąpić kobietą i... koniec zmian? Bez sensu. Dlatego końcówka mi się podobała, chociaż z drugiej strony bardziej dramatycznie by było, jakby Katniss tylko drasnęła tę babę (nie pamiętam jej nazwiska^^) i potem skończyła w więzieniu. A, i szkoda mi Gale'a. Uważam, że został niesprawiedliwie potraktowany. Pamiętaj chemiku młody, komentuj ficki lub zmień się w odchody made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r. ![]() ![]() ![]() ![]() Slytherin! Sss.. Nigdy nie pozwoliłem aby szkoła przeszkadzała mi w edukacji. Zawsze miałam szczęście. I znów będę je mieć. Krew na twoich rękach, Falka, Krew na twej sukience Płoń, płoń, Falka, za twe zbrodnie Spłoń i skonaj w męce! Trochę wstyd, ale cóż, zasłużyłam ;D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 23.11.2015 22:31
|
Angelina - tak właśnie było w książce, że Katniss miała zabić Snowa, ale w ostatniej chwili wycelowała strzałę w Almę Coin. I dobrze, bo gdyby tylko ją drasnęła, tak jak mówisz, jej zwolennicy mogliby domagać się jej ułaskawienia, nie wiadomo czy ktokolwiek z nich uwierzyłby w to, że to Coin spuściła bomby na dzieci i ekipę ratowników, w końcu samolot był oznaczony tak samo, jak te należące do Kapitolu. W książce była też jedna rzecz, którą niestety pominęli w filmie - Snow powiedział Katniss coś w stylu "miałem samolot, więc gdybym to ja zaplanował, to spokojnie bym uciekł", w filmie tego zabrakło, przez co cała ta sytuacja nie jest aż tak klarowna, jak mogłaby być. Masz rację, postaci umierały szybko, ale mieliśmy poprzednią część na to, aby się do nich przyzwyczaić i ich polubić (nie mówię o wszystkich, ale o większości). Szkoda, że ich śmierć nie była tak tragiczna jak mogłaby być, po prostu była. Z drugiej strony, na wojnie nie ma czasu, aby opłakiwać poległych. Jest jedna rzecz, która wydaje mi się teraz bardzo na czasie. Są to słowa, które Plutarch zawarł w swoim liście (a w książce powiedział to Katniss osobiście) - ludzie mają krótką pamięć, szybko zapominają o wojnach i wywołują je na nowo. To prawda, niestety. "Someone let the doors open,
|
|
|
Fenris |
Dodany dnia 23.11.2015 22:35
|
Wasze recenzje jeszcze zaostrzyły mój apetyt! W czwartek robię sobie jednoosobową randkę w kinie! ![]() ps. To już jutro, przez to będę widziała tylko jedzenie: https://www.youtu...Z3pU-saMLQ Edytowane przez Fenris dnia 25.11.2015 19:46
![]() Pottermore: Slytherin Sekwoja, pióro feniksa, 12 i 3/4 cala, giętka ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Krnabrny

Gryffindor
Hufflepuff

Uwielbiam całą serię, czytałam i oglądałam po parę razy każdą część. Przeczuwałam że Kosogłos cz.1 skończy się w takim momencie, ale i tak nie mogę doczekać się dwójki. Nie chcę za bardzo pisać o tym, czego może w filmie zabraknąć, bo mogą tu być osoby, które nie czytały książek. Jak dla mnie Igrzyska mogą się pochwalić naprawdę dobrą ekranizacją. Szkoda że to już ostatnia część ;c 

Slytherin

Ravenclaw