Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pracownik departamentu
12.06.2026 18:36
Padł dziś Facebook i nikt nie pamiętał, żeby tu wejść (*)

Pracownik departamentu
07.06.2026 20:58
Moje ma niecałe 12 lat

Pracownik departamentu
07.06.2026 20:56
Czesc

Wielki Mag
07.06.2026 10:25
no i jutro mi stuknie dekada na stronie...

Wielki Mag
07.06.2026 10:24
Sharllottka, technicznym? nikt. bo czy A. jeszcze o tej stronie pamięta... nie wiem. o Krico już nawet nie wspominając xD

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
GRA NA PC - HOGWART W STYLU SIMS
Prefix użytkownikapoterromianka
Cześć :) piszę w dość nietypowej sprawie, ale w sumie potrzebujemy pomocy.

Razem z grupką znajomych którzy są programistami i uwielbiają Harry`ego równie mocno jak ja i mnóstwo osób, postanowiliśmy zacząć pracę nad symulatorem Hogwartu. Będzie on polegał na stworzeniu dogodnej dla nas postaci - będzie tam zawarta waga, wzrost, cechy - one będą wpływać na dom do którego przydzieli nas Tiara przydziału, imię, nazwisko. Można wybrać płeć, kolor włosów - tak samo jak w symulatorze The Sims.
Mamy na tą chwilę kilka szkiców, pomysłów, robimy istną burzę mózgów. I tutaj oto mam prośbę do Was: macie dużo fanów, wiele osób na pewno z dnia na dzień przybywa. Zapytajcie proszę ludzi co oni chcieliby zobaczyć w takiej grze. Czy jakąś akcję, czy jakieś zadania - cokolwiek co zachęciłoby ich do zakupu tej gry.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Ps. Nasza prośba ma na celu rozeznanie rynku, tak samo, jak chcesz założyć restaurację, ale nie wiesz jakie dania mieszkańcy chcą jeść i na co mają ochotę - najpierw są ankiety, pytania, a potem dopiero zaczynasz działać. W tej chwili mamy problem z dopasowaniem gry do wymogów graczy, bo chcielibyśmy wszystko zawrzeć na jednej płycie, lub dwóch, bez żadnych zbędnych dodatków, wszystko od razu w jednym opakowaniu. Jeśli będziecie moli nam pomóc to będę wdzięczna do końca życia :)

Prefix użytkownikaulka_black_potter
Hmm, co ja bym chciała zobaczyć w takiej grze? Ciężko stwierdzić. Na pewno branie udziału w lekcjach byłoby fajne, oczywiście zajęcia praktyczne mile widziane. Zadania? Hmm, a chcecie opierać się na fabule? W sumie trochę nie widzę tego jeżeli mielibyście opierać się na fabule 7 tomów...

Dobra, może odpowiem co mnie zachęciłoby do zakupu tej gry. Oczywiście grafika. Nie chciałabym grać klocowatym Harrym biegającym za klocowatym Voldemortem. Potter strzela w niego zaklęciem, a tu się okazuję, że to prawdziwy klocxD
Chciałabym zobaczyć tam jakieś misje Wielkiej Trójki, no nie wiem... Czy tam ich nocne wypady po Hogwarcie w poszukiwaniu, powiedzmy, zaginionego składnika eliksiru...

Chyba nie za wiele pomogłam, jestem za stara na gry.;p Chciaż jeśli jak w Simsach będę mogła zrobić dziecko Harry'emu i Ginny to biorę to za każdą cenę: D

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.
i.pinimg.com/originals/02/0b/07/020b0757879bbd8cc21454799bff6f55.gif

Bo liczy się to, co masz w środku.
cdn.junglecreations.com/wp/junglecms/2017/12/Christian-Bale-Resized.jpg

Ale czasami warto założyć maskę.
pa1.narvii.com/6412/37cb60531dd1e8002b7ec87c8da0ba734a67f9f3_hq.gif

"ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB"
"zmiennokanoniczne"
"piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma"
"po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Zarejestruje ci chomiczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix użytkownikaSeferyn Collotye
Cóż, pomysł jest fajny, ale jeśli myślicie o korzyściach majątkowych, to możecie mieć problemy ze strony EA i Warner Bros. Nie piszę tego, żeby Was zniechęcić, po prostu taka jest prawda, że są to wielkie marki i są bezwzględne. Tym bardziej, że nazwy typu Hogwart, Ravenclaw, Slytherin, Gryffindor i Hufflepuff są pewnie zastrzeżone, a bez nich taki symulator raczej nie ma sensu.

W każdym razie życzę powodzenia.

Na pewno fajna byłaby możliwość interakcji z innymi graczami i z przedmiotami, przenoszenia, przesuwania, etc. ;)

Witaj, przybyszu, w przedsionku mojego umysłu, lecz strzeż się!
Dla tych, którzy zagubią się w jego zakamarkach, nie ma ratunku.
Przekraczaj więc jego bramy na własną odpowiedzialność.

1.bp.blogspot.com/-I-AOEb1P7xU/UmWbpd9htHI/AAAAAAAADMQ/w2J__zkAapo/s1600/linia.png

Happiness can be found even in the darkest of times,
if one only remembers to turn on the light...

s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/ac/46/e4/ac46e426cfadcc78c52cb287e9e79638.jpg

Of course it is happening inside your head, Harry,
but why on earth should that mean that it is not real?

1.bp.blogspot.com/-I-AOEb1P7xU/UmWbpd9htHI/AAAAAAAADMQ/w2J__zkAapo/s1600/linia.png

Praca na rzecz HPnetu:

listopad - grudzień 2011 - moderator

grudzień 2011 - listopad 2014 - administrator

lipiec 2016 - luty 2017 - administrator techniczny

Studnia przeznaczenia

W studni przeznaczenia
Na wysokim szczycie
Pośród bezistocia
Błyszczą gwiezdne oczy

www.thesevenminutestar.com/wordpress/wp-content/uploads/2011/12/asterism.jpg

W studni przeznaczenia
Dźwięczą bezustannie
Echa próśb i modlitw
Smętne treny wiatru

witchnovelresearch.files.wordpress.com/2009/10/crow2.jpg

W studni przeznaczenia
Świecą wraz z księżycem
Srebrnych monet stosy
Puste zabobony

W studni przeznaczenia
Woda krwawi złotem
Diament krzesi ogień
Srebrem tętnią żyły

i.ytimg.com/vi/aiAmAcaDQrM/maxresdefault.jpg

W studni przeznaczenia
Iskrzą się marzenia
Myśli jak kryształy
Krzyczą z bezsilności

jmlysun.files.wordpress.com/2014/07/froglookingupfromwell.jpg

W studni przeznaczenia
Plączą się warkocze
Zdobne pantofelki
Słychać jęk cierpienia

s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/02/07/5f/02075f72d1d7de29465a82b5831014da.jpg

Hall of Fame

theredlist.com/media/database/muses/icon/iconic_men/1970/yves-saint-laurent/001-yves-saint-laurent-theredlist.jpg

"I'd really like to be in closer contact with life. I'm a little too distant, I guess. I like to place myself outside." Yves Saint Laurent

modo.dm/webpage/wp-content/uploads/2015/10/Karl-Lagerfeld_2.jpeg

"I don't care if people I admire criticize me because their opinion is valuable to me."
Karl Lagerfeld

Angelina Johnson
Właśnie, mógłby być problem z pozwoleniami. Jeżeli podchodzicie do tego na serio, byście musieli się w tym dokładnie rozejrzeć.

Co do samej gry, to myślę, że najważniejsze, by nasza postać miała sporo do zrobienia. Nie koniecznie na przymus, raczej lepiej do wyboru. Lekcje to chyba przymus, w końcu to jest szkoła. Można by też mieć jakieś misje z odkrywaniem tajemnych przejść szkoły i okolic, cykliczne wypadu do Hogsmeade (choć tutaj chyba byłoby już trochę więcej roboty dla programistów), można by robić jakieś misje z wykorzystaniem nauczonych zaklęć (np. na jakiś testach z danej lekcji, z wykorzystaniem jakiegoś druzgotka, albo coś), odwiedzanie Wielkiej Sali i kuchni, możliwość meczów quidditch'a i najważniejsze to interakcji z resztą postaci. Jakieś szkolne miłostki, przyjaźnie. Można by automatycznie zrobić, że postacie ze Slytherinu i Gryffindoru za sobą nie przepadają. Jakieś nocne eskapady w poszukiwaniu potrzebnego składnika do jakiegoś tam wywaru, możliwość zdobycia Mapy Huncwotów itd... itd...

Kurczę, powinnam chyba sama pomyśleć o wymyśleniu jakiejś gry ;DD

Pamiętaj chemiku młody, komentuj ficki lub zmień się w odchody
made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r.

image.spreadshirtmedia.net/image-server/v1/mp/designs/143618396,width=178,height=178,version=1077033415/chemia-milosci.png

s5.ifotos.pl/img/batpng_aewxhsq.png

img.joemonster.org/i/2018/01/mowiace_02.jpg

img.joemonster.org/i/2014/05/slodkiezdjecia_19.jpg

Slytherin! Sss..

Nigdy nie pozwoliłem aby szkoła przeszkadzała mi w edukacji.
Zawsze miałam szczęście. I znów będę je mieć.

Krew na twoich rękach, Falka,
Krew na twej sukience
Płoń, płoń, Falka, za twe zbrodnie
Spłoń i skonaj w męce!

Trochę wstyd, ale cóż, zasłużyłam ;D
www.harry-potter.net.pl/images/articles/admlen20202.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadminang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/redaktorang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/autorartang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admin_naj.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_naj_pomocny_adm.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_admin_naj.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najbardziej_pomocny_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_komentator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najmilszy_administrator.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najbardziej_pomocny_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najlepszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najmilszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najlepszy_komentator.png

Prefix użytkownikaAnciol
Sądzę, że jeśli ktoś sie zastanawia i robi projekty to już zainteresował się jak to rozegrać z EA. Albo chcecie im to po prostu sprzedać czy cos w tym stylu ;)

Wiecie na czym to by się mogło opierac troche? Na the sims średniowiecze. Są np misje dzienne, które trzeba wykonać - iść na konkretną lekcje, robić coś w bibliotece itd. Powinny być kary jesli złapia was na czyms niedozwlonym. Różne formy szlabanów.
Fabuła powinna wygladac tak, ze przechodzimy przez 7 lat nauki. Mogą to byc czasy HP. Np Fred i George beda nam dawac zadania zeby cos dla nich ukradli. Pomgamy postaciom z róznych tomow w rozynych rzeczach. Ale nie musimy. Od naszego zachowania i umiejetnosci bedzie zalezec czy zalapiemy sie na tytul prefekta (ktory otworzy dla nas nowe pomieszczenia)
Oczywiscie powinnismy tez zdawac testy na wiedzę co roku. Moze przerwynikiem miedzy kazdym rokiem bylby wybor wakacji? Np kilka dodatkowych lokacji (wakacje w Londynie, wakacje w Egipcie itd) Przez nieograniczony czas moglibysmy zbierac przedmioty nam potrzebne i galeony. To gdzie pojedziemy zalezy od tego jak zdalismy egzaminy koncowe. Potem koncząc wakacje przenosimy sie na pokątną gdzie dokonujemy zakupow na kolejny rok. Po zakonczeniu fabula przenosi nas automatycznie do pociagu i znow do Hogwartu :)
Generalnie fajnie jakby to nawiazywało do RPGów, otwierało nowe obszary co roku, mozna było zdobywać pieniądze i przedmioty.
Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3

Wiersz autorstwa łośka <3

Anciolu, piękny i wspaniały,
kimże ja przy Tobie jestem,
taki niedojrzały...
Spójrz w oczy me,
jak lekki wiatr,
pieszczą Cię.
Odpowiedz na to pytanie,
czy życie razem nam dane?
Oddaj mnie rentę swę*,
a szepnę Ci do ucha,
Kocham Cię!

*rentę swę - użyte tu celowo

,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43.
Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D"

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/wladca_rymow.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/wladca_rymow.png

Prefix użytkownikaulka_black_potter
Anciol napisał(a):

Sądzę, że jeśli ktoś sie zastanawia i robi projekty to już zainteresował się jak to rozegrać z EA. Albo chcecie im to po prostu sprzedać czy cos w tym stylu ;)

Wiecie na czym to by się mogło opierac troche? Na the sims średniowiecze. Są np misje dzienne, które trzeba wykonać - iść na konkretną lekcje, robić coś w bibliotece itd. Powinny być kary jesli złapia was na czyms niedozwlonym. Różne formy szlabanów.
Fabuła powinna wygladac tak, ze przechodzimy przez 7 lat nauki. Mogą to byc czasy HP. Np Fred i George beda nam dawac zadania zeby cos dla nich ukradli. Pomgamy postaciom z róznych tomow w rozynych rzeczach.

Bardzo podobnie było w grze HP i ZF. Też trzeba było pomagać bliźniakom w różnych rzeczach. I w sumie ciężko w jednej grze zawrzeć całą fabułę 7 książek. : )

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.
i.pinimg.com/originals/02/0b/07/020b0757879bbd8cc21454799bff6f55.gif

Bo liczy się to, co masz w środku.
cdn.junglecreations.com/wp/junglecms/2017/12/Christian-Bale-Resized.jpg

Ale czasami warto założyć maskę.
pa1.narvii.com/6412/37cb60531dd1e8002b7ec87c8da0ba734a67f9f3_hq.gif

"ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB"
"zmiennokanoniczne"
"piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma"
"po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Zarejestruje ci chomiczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix użytkownikaAlexandra Snape
Byłoby super gdyby komuś się udało stworzyć taką grę. Rzeczywiście jedyny problem to prawa autorskie, ale możecie sprzedać pomysł EA. Ja na pewno kupiłabym tą grę gdybym tylko ją zobaczyła w sklepie. Osobiście chciałabym w tej grze zobaczyć wszystkich nauczycieli. A zwłaszcza profesora Snape'a. (h) I chciałabym też aby była możliwość rozgrywki wieloosobowej. Więc życzę wam powodzenia w stworzeniu tego symulatora. ;)

Ps. Poinformujcie jeżeli coś dałoby się zrobić.
Edytowane przez Prefix użytkownikaAlexandra Snape dnia 30.01.2014 10:48
Czasami ktoś może rzucić na ciebie zły urok i tylko może go zdjąć najlepsza przyjaciółka. Tak było w moim przypadku.

Prefix użytkownikaPatrykLestrange
Byłoby super gdyby komuś się udało stworzyć taką grę. Rzeczywiście jedyny problem to prawa autorskie, ale możecie skontaktować się z EA. Ja na pewno kupiłbym tą grę gdybym tylko ją zobaczył w sklepie. Osobiście chciałbym w tej grze zobaczyć wszystkich śmierciożerców. A zwłaszcza śmierciożerczynię Bellatrix. (h) I chciałbym też aby była możliwość rozgrywki wieloosobowej. Więc życzę wam powodzenia w stworzeniu tego symulatora. ;)

Prefix użytkownikaUpadly Aniol
I jest ta gra już ? Chciałbym, żeby można było chodzić do Zakazanego Lasu - na własne ryzyko. ;p. No i być Hagridem i mieszkać w chatce - obserwować tych uczniaków sobie. Fajnie też byłyby wycieczki - a może lepiej imprezy turystyczne do Hogsmeade. Takie a la Simy...Naprawdę fajnie by się w to grało. No i praca...tryb kariery by się zdał - że taki uczeń Hogwartu dorasta, potem się przenosi, i jest np. bankowcem wśród goblinów albo aurorem. Lata do pracy na miotle lub podrzucają mu zaprzęg z testralami, hoduje w swoim ogrodzie te dziwne roślinki, ma udomowionego hipogryfa, sowę lub kota. Zaprasza przyjaciół na potańcówki, organizuje Halloween, obchodzi urodziny...Oj pomysłów jest sporo ;
24.media.tumblr.com/tumblr_m8xhishKur1qhr8kmo1_400.gifauto.img.v4.skyrock.net/7396/7977396/pics/160621264.gif

Prefix użytkownikabeciaptterhead
Ja kupiłabym Hogwart w stylu the sims od razu i bez wahania :)
Zadania tp. przygotuj eliksir, transmutuj się mile widziane.
YouTuberka LamoGranie nagrała film z Hogwartem, ulepszona wersja z Hogsmeade, Doliną Gordryka itd. była by bardzo ciekawa.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: