Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Podróż do krainy wyobraźni - idealna książka na relaksujące wieczory!
|
|
Cookie |
Dodany dnia 01.12.2015 19:26
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 739 Dom: RavenclawPunkty: 3722 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 01.10.14 |
Taki piękny tytuł, bo tak! Z czym do Was tu przychodzę? Otóż chcę stworzyć sobie listę tytułów, które zaciekawią mnie na tyle żebym bardzo chciała je przeczytać. Zaczęłam tworzyć taką listę spośród tomiszczów przeczytanych przed tym wyzwaniem (Jasne, po prostu na razie wpisałam oststnie jakie przeczytałam ). Dzięki kilku pozycjom po troszeczku przekonuję się do fantastyki (głównie młodzieżowej), która nie specjalnie zabiera mnie w wielkie rejony. Są takie wyjątki Możecie zaproponować mi jakieś dobre książki, które koniecznie muszę przeczytać? Na dole zrobię sobie listę zaznaczając na przeczytane, a na jeszcze nie. ^^Przy okazji opiszcie co Was w danej książce/książkach urzekło. 1. Dary Anioła - Cassandra Clare 2. Kroniki Bane'a - Casandra Clare 3. Jej wszystkie życia - Kate Atkinson 4. Demoniczne Maszyny - Cassandra Clare 5. Igrzyska Śmierci 6. trylogia Niezgodna 7. trylogie Metro 2033 8. Wiedźmin 9. saga Inkwizytorska Jacka Piekary 10 trylogia Lewa Ręka Boga 11. Gwiazd naszych wina 13. Więzień Labiryntu 14. Trzy metry nad niebem 15. Atramentową Trylogię Cornelii Funke, Pratchetta, Gaimana Edytowane przez Cookie dnia 06.12.2015 15:07
|
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 02.12.2015 12:22
|
![]() Pochwały: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Z książek, które zawsze polecam na jednej z czołowych miejsc jest Jej wszystkie życia - Kate Atkinson. A gdybyśmy tak mogli przeżywać nasze życie raz za razem, żeby wreszcie zrobić to jak należy? Czy to nie byłoby wspaniałe? Jak by to było, otrzymać od losu drugą szansę? A potem trzecią? Mieć nieskończoną liczbę możliwości, aby przeżyć swoje życie? Czy za którymś razem udałoby się ocalić świat przed przeznaczeniem, jakie jest mu pisane? I czy ktokolwiek chciałby to w ogóle uczynić? Te zdanie znajdują się na okładkach książki i dla nich zaczęłam ją czytać. Dlaczego polecam? Bo uświadomiła mi, że nawet najdrobniejsze wydarzenie w naszym życiu może mieć wpływ na całe życie. Poza tym bardzo dobrze mi się czytało, a nawet się wzruszyłam, co nie zdarza mi się zbyt często. Moim zdaniem bardzo fajna książka, którą warto przeczytać. ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
MrsBlackHP02 |
Dodany dnia 02.12.2015 17:51
|
![]() Postów: 57 Dom: SlytherinPunkty: 171 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 02.10.15 |
Zależy od tego jaki masz gust i w jakim wieku jesteś, ale mam nadzieje że ci się spodoba. Gorąco polecam Trzy medry ponad niebem-Federico Moccia ja za tym szaleje Co mnie urzekło? Zdecydowanie uczucie którym oboje siebi dażyli, aż miło czytać o tak wielkiej miłości, która wsumie była "miłością zakazaną" It Matters Not What Someone Is Born, But What They Grow To Be ~ A.P.W.B.D
Dark Lord is back, you know it Power=Slytherin Those cunning folk use any means to achieve their ends ![]() Od cnoty Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie. So so what? I'm still a rock star I got my rock moves And I don't need you And guess what I'm having more fun And now that we're done ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ |
|
|
|
anusia_zandka |
Dodany dnia 02.12.2015 21:26
|
![]() Postów: 27 Dom: SlytherinPunkty: 1287 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 31.07.15 |
Widzę, że masz Dary Anioła Cassandy Clare. Ja polecam książki tej samej autorki "Demoniczne Maszyny". Są o tej samej tematyce. Tylko, że z młodą Tessą i bratem Zachariaszem. zapraszam fanów Dramione na bloga: "Bo oczy są ślepe. Trzeba szukać sercem." http://miloscDramione.blogspot.com |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 04.12.2015 11:34
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
To nie jest turkusowy aswoja droga, czy ten temat nie powinien być w innym dzisle? Bo to Harry Potter -> Książki i cos mi tu nie pasuje. Wracając do tematu, nie wiem co Cię relaksuje, ale mogę polecić: - Igrzyska Śmierci, - trylogie Niezgodna, - trylogie Metro 2033, - Wiedźmin, - saga Inkwizytorska Jacka Piekary, - trylogia Lewa Ręka Boga, - Gwiazd naszych wina, - P.S. Kocham Cię, - Więzień Labiryntu. "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
Cookie |
Dodany dnia 04.12.2015 18:19
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 739 Dom: RavenclawPunkty: 3722 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 01.10.14 |
Zależy od tego jaki masz gust i w jakim wieku jesteś, ale mam nadzieje że ci się spodoba. Gorąco polecam Trzy medry ponad niebem-Federico Moccia ja za tym szaleje Co mnie urzekło? Zdecydowanie uczucie którym oboje siebi dażyli, aż miło czytać o tak wielkiej miłości, która wsumie była "miłością zakazaną" ![]() To też czytałam. Nawet oglądałam filmy. ![]() Widzę, że masz Dary Anioła Cassandy Clare. Ja polecam książki tej samej autorki "Demoniczne Maszyny". Są o tej samej tematyce. Tylko, że z młodą Tessą i bratem Zachariaszem. A to też odkryłam. Ale ląduje na liście. ^^To nie jest turkusowy aswoja droga, czy ten temat nie powinien być w innym dzisle? Bo to Harry Potter -> Książki i cos mi tu nie pasuje. Wracając do tematu, nie wiem co Cię relaksuje, ale mogę polecić: - Igrzyska Śmierci, - trylogie Niezgodna, - trylogie Metro 2033, - Wiedźmin, - saga Inkwizytorska Jacka Piekary, - trylogia Lewa Ręka Boga, - Gwiazd naszych wina, - P.S. Kocham Cię, - Więzień Labiryntu. Ale były książki, więc no - książki. DDStąd akurat najbardziej korci mnie Więzień Labiryntu, za którego jakoś nie mogłam się zabrać. Edytowane przez BumSzakalaka dnia 29.05.2016 14:34
|
|
|
|
Inga Clinton |
Dodany dnia 13.12.2015 13:44
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 6 Postów: 835 Dom: SlytherinPunkty: 7802 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 08.02.15 |
Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy. Od tej serii trzeba zacząć, potem czytasz Percy Jackson i Herosi Olimpijscy. Ja osobiście przeczytałam wszystkie części oprócz ostatniej z PJ&HO, bo na Krew Olimpu czekam już ponad 2 miesiące |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 15.12.2015 20:15
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Witam, nazywam się UlkaBP i z całego serca polecam Ci produkt Brandona Sandersona czyli dwa tomiszcza z Archiwum Burzowego Światła - Droga Królów i Słowa Światłości. Przepiękne dwie książki, których zakończenia wbijają w podłogę, tak że zamieniasz się w dżdżownicę i mieszkasz już sobie pod ziemią. Naprawdę musisz to przeczytać. Grubość tych książek powala, ale to nic, jak już zaczniesz to nie będziesz chciała kończyć, chociaż trzeba się wczuć w klimat i poznać nowe nazwy. Bo tam np. tylko wyższe klasy, czyli jasnoocy mają konie. Biedota jeździ chullami Przeczytaj i będziemy się razem zachwycać na jakimś specjalnym forum założonym dla tej ksiązki. Nie patrz co piszą tu inni. Moja propozycja jest najlepsza. Taka hmm... Królewska ![]() ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Krnabrny

Ravenclaw

Slytherin
Co mnie urzekło? Zdecydowanie uczucie którym oboje siebi dażyli, aż miło czytać o tak wielkiej miłości, która wsumie była "miłością zakazaną"

Gryffindor

Hufflepuff