Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Zobacz temat
|
Kto silniejszy?
|
|
remusmistrz |
Dodany dnia 14.12.2015 16:49
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 194 Dom: RavenclawPunkty: 835 Ranga: Alfa i Omega Data rejestracji: 13.05.14 |
batalion_88 napisał(a): Tu kieruję się tylko tym, że Fred zginął, a George został "jedynie" ranny. Nie wiadomo tak do końca, bo jako bliźniacy mieli pewnie niemal identyczne umiejętności. Stawiam jednak na George'a. Marcus Flint vs Angelina Johnson Angelina.Flint powtarzał rok i widać po nim, że taki nieogar.Angelina należała do gwardii Dumbledore'a i walczyła w Bitwie o Hogwart Igor Karkaroff vs Antonin Dołohov |
|
|
|
Alizu |
Dodany dnia 14.12.2015 17:15
|
![]() Postów: 17 Dom: RavenclawPunkty: 310 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 03.12.15 |
Antonin Dołohow; jak wiadomo, Karkaroff jako były śmierciożerca i dyrektor Durmstrangu musiał posiadać niesamowite zdolności magiczne, jednak nie wiemy o nim zbyt wiele. Dołhow za to, był jednym z najwierniejszych popleczników Czarnego Pana. Był podobno mistrzem, jeśli chodzi o Cruciatusy, potrafił też rzucić Avada Kedabrę. Nie mówie, że Igor nie byłby w stanie tego zrobić, jednak Dołohow posiadał duże zdolności transmutacyjne (wyczarowanie liny z różdżki) i potrafił używać, a nawet wymyślać, zaklęcia niewerbalne (zaklęcie użyte na Hermionie), dlatego też uważam, że to on powinien wygrać. Bellatriks Lestrange vs Minerva MacGonnagal Czy wy właśnie uprawiacie medytacje dla par?
|
|
|
|
MrsBlackHP02 |
Dodany dnia 14.12.2015 17:21
|
![]() Postów: 57 Dom: SlytherinPunkty: 171 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 02.10.15 |
Myśle, że silniejszy był Dołohov. Budził we mnie strach, groze, a Karkaroff był zwykłym tchórzem. Pozatym Dołohov był bliżej Czarnego Pana, a on wiadomo nie powierzał misji byle komu. Nie przeglądałam wszystkich odpowiedzi, ale mam nadzieje, że tg jeszcze nie było: a) Artur vs Molly b) Malfoy vs Ron c) Umbridge vs McGonagall It Matters Not What Someone Is Born, But What They Grow To Be ~ A.P.W.B.D
Dark Lord is back, you know it Power=Slytherin Those cunning folk use any means to achieve their ends ![]() Od cnoty Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie. So so what? I'm still a rock star I got my rock moves And I don't need you And guess what I'm having more fun And now that we're done ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ |
|
|
|
Animag37 |
Dodany dnia 14.12.2015 17:53
|
![]() Postów: 212 Dom: RavenclawPunkty: 3149 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 22.04.15 |
A) To jak Fred kontra George. Arturowi być może mogłaby by pomóc znikoma styczność z czarami (no bo w końcu pracuje w Ministerstwie Magii )B) Tutaj niestety Malfoy. Wybór popieram nieuctwem Rona, jednak nie był on prosty, rudowłosy też mógłby pokazać pazura. No ale w ostateczności wygranę wróżę Draconowi. C) Umbridge nie może równać się z McGonagall. Gryfonka odparła Snape'a, ma doświadczenie o jakim pani Umbridge może sobie zamarzyć. Nimfadora Tonks vs Bill Weasley Edytowane przez Animag37 dnia 14.12.2015 17:59
|
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 19.12.2015 08:48
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Wydaje mi się, że minimalnie lepsza byłaby Tonks ze względu na to, że miała za sobą te wszystkie szkolenia i egzaminy na aurora. O umiejętnościach magicznych Billa Weasleya nie wiemy tak naprawdę zbyt wiele. Stawiam na aurorkę Nimfadorę. Scabior vs Snape ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Animag37 |
Dodany dnia 19.12.2015 10:59
|
![]() Postów: 212 Dom: RavenclawPunkty: 3149 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 22.04.15 |
Wydaje mi się, że Snape. Scabior nie pokazał zbyt wiele umiejętności, został pokonany przez Bellatrix w dworze Malfoyów. Severus jest nauczycielem i utalentowanym czarodziejem. Moim zdaniem bardziej utalentowanym od Scabiora. Ernie Macmillan vs Luna Lovegood |
|
|
|
Cookie |
Dodany dnia 19.12.2015 13:41
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 739 Dom: RavenclawPunkty: 3722 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 01.10.14 |
Luna. Dlaczego? Dobra radziła sobie na spotkaniach Gwardii i wiele się nauczyła. Jeżeli chciała to potrafiła być bardzo ciężkim zawodnikiem. Stan Shunpike vs. Hagrid (Z różdżką, rzecz jasna). |
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 19.12.2015 18:03
|
![]() Pochwały: 11 Postów: 1231 Dom: RavenclawPunkty: 39464 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 09.10.15 |
Hagrid, co prawda nie wiemy dokładnie jak walczyłby Stan, ale nie wydaje mi się, że byłby w tym dobry. A za Hagridem przemawia to, że był półolbrzymem i go ciężej jest pokonać. Mundungus vs. Goyle |
|
|
|
remusmistrz |
Dodany dnia 27.12.2015 00:52
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 194 Dom: RavenclawPunkty: 835 Ranga: Alfa i Omega Data rejestracji: 13.05.14 |
ania919 napisał(a): Hagrid, co prawda nie wiemy dokładnie jak walczyłby Stan, ale nie wydaje mi się, że byłby w tym dobry. A za Hagridem przemawia to, że był półolbrzymem i go ciężej jest pokonać. Mundungus vs. Goyle Goyle raczej.Obaj nie błyszczeli raczej, ale to Goyle raczej więcej walczył i używał czarnej magii.Nie pamięta, czy to on rzucił zaklęcoe szatańskiej pożogi czy Crabb czy jak to się pisze. Lupin vs Snape |
|
|
|
remusmistrz |
|
ania919 napisał(a): Hagrid, co prawda nie wiemy dokładnie jak walczyłby Stan, ale nie wydaje mi się, że byłby w tym dobry. A za Hagridem przemawia to, że był półolbrzymem i go ciężej jest pokonać. Mundungus vs. Goyle Goyle raczej.Obaj nie błyszczeli raczej, ale to Goyle raczej więcej walczył i używał czarnej magii.Nie pamięta, czy to on rzucił zaklęcoe szatańskiej pożogi czy Crabb czy jak to się pisze. Lupin vs Snape |
|
|
|
remusmistrz |
|
|
|
|
remusmistrz |
|
|
|
|
remusmistrz |
|
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 27.12.2015 08:57
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Crabb czy jak to się pisze. Crabbe się pisze Bardzo ciekawy pojedynek, bo mamy do czynienia z dwoma "specami" od OPCM jak i w przypadku Severusa samej czarnej magii. Myślę jednak, że Severus miał nieco większe umiejętności. Lupin w postaci wilkołaka też był do pokonania. Obaj byli członkami Zakonu Feniksa, ale na korzyść Snape'a przemawia właśnie ta znajomość przeróżnych złowrogich zaklęć i uroków (jak wiemy z CO od Syriusza, to znał ich jako pierwszoroczniak więcej od połowy siódmego rocznika). I jakby nie patrzeć, to sam wymyślał własne zaklęcia... Kingsley vs Moody ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Matees |
Dodany dnia 27.12.2015 11:16
|
![]() Postów: 81 Dom: RavenclawPunkty: 1080 Ranga: Prefekt Naczelny Ravenclawu Data rejestracji: 06.02.15 |
A to bardzo ciekawe, sam nie jestem przekonany, ale stawiałbym raczej na Moodyego. Oboje świetni czarodzieje, Moody nauczyciel OPCM (przynajmniej początkowo on), sam zapełnił połowę celi w Azkabanie. Shacklebolt z kolei świetny auror, również członek ZF, no i w Bitwie o Hogwart wraz z McGonagall walczył z samym Voldkiem no i przeżył, a jak wiadomo nie wielu by przeżyło. Myślę, że o zwycięstwie zadecydowało by szczęście, dla któregoś z nich ![]() Lockhart vs. Filch |
|
|
|
remusmistrz |
Dodany dnia 27.12.2015 11:59
|
Matees napisał(a): A to bardzo ciekawe, sam nie jestem przekonany, ale stawiałbym raczej na Moodyego. Oboje świetni czarodzieje, Moody nauczyciel OPCM (przynajmniej początkowo on), sam zapełnił połowę celi w Azkabanie. Shacklebolt z kolei świetny auror, również członek ZF, no i w Bitwie o Hogwart wraz z McGonagall walczył z samym Voldkiem no i przeżył, a jak wiadomo nie wielu by przeżyło. Myślę, że o zwycięstwie zadecydowało by szczęście, dla któregoś z nich ![]() Lockhart vs. Filch Hahahahahahaha śmieszne zestawienie.Lockhart wygra, ponieważ Filch jest charłakiem.Jakiekolwiek zaklęcie pojedynkowe to Lockhart może umieć i tyle wystarczy na Filcha aka Waldera Frey'a. Abeforth Dumbledore vs Minerva Mcgonagall |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 27.12.2015 15:06
|
Ja pewnie co niektórych zaskoczę, ale uważam, że Aberforth pokonałby minimalnie nauczycielkę transmutacji. Oboje byli członkami ZF, oboje też pojedynkować się umieli. Z tego co pamiętam, to młodszy brat Albusa był z tego znany w młodości. 1:0 dla Dumbledore'a. Gilderoy Lockhart vs Fenrir Greyback ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Matees |
Dodany dnia 27.12.2015 15:20
|
![]() Postów: 81 Dom: RavenclawPunkty: 1080 Ranga: Prefekt Naczelny Ravenclawu Data rejestracji: 06.02.15 |
Może Lockhart rzuciłby zaklęcie niepamięci na Fenrira za nim ten by go rozłożył na łopatki... No w każdym bądź razie mało to prawdopodobne Zwycięża Fenrir.Salazar Slytherin vs. Godryk Gryffindor |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 27.12.2015 15:36
|
Sam mam problem z tego typu pojedynkami. Bo wiemy, że obaj byli twórcami Hogwartu, najpotężniejszymi czarodziejami tamtych lat. Każdy też miał inne priorytety i poglądy dotyczące np. selekcji. Wydaje mi się, że wygrałby Godryk, choć dlaczego akurat on ciężko jednoznacznie stwierdzić. Zawsze po prostu wydawał mi się najpotężniejszy z "Wielkiej Czwórki"... Remus Lupin vs Narcyza Malfoy ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Animag37 |
Dodany dnia 27.12.2015 17:17
|
Wydaje mi się, że Lupin. Pani Malfoy nie pokazała za wiele i nie sądzę by dała radę nauczycielowi OPCM. Na to stanowisko trzeba raczej coś umieć, do tego Lupin był pilnym uczniem, więc wygranę daje właśnie jemu. Vernon Dursley vs Dudley Dursley
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Christina

Ravenclaw
Slytherin

)