Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
18.05.2026 22:28
Zastanawiam się, jak ożywić naszego trupa, skoro wszyscy tęsknią... to w ogóle możliwe? Whistle

Shanti Black, tyle lat w błędnym przekonaniu xD

O choinka!
17.05.2026 13:21
Moje skończy 12 w czerwcu :D

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
14.05.2026 12:27
Jejku to moje ma prawie 11 lat, ponad pół życia xD

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
13.05.2026 11:32
niesamowite, nie? a dopiero tu życie tętniło i spędzało się tu naprawdę dużo czasu.

Nedelle, poważnie? ja zawsze myślałam, że to Ty jesteś ode mnie dużo starsza HPnetowo

Potęga Krwistego Steka!
08.05.2026 20:03
Konta na HPnecie starsze od dorosłych ludzi

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Zobacz temat
Drukuj temat
Wiedziały, czy nie?
Prefix użytkownikabatalion_88
Wydaje mi się czymś niemożliwym wręcz, żeby dzieci Pottera nie wiedziały czego dokonał ich ojciec. Zakładając oczywiście, że nie dowiedziały się tego z bezpośredniego źródła, to po prostu nie wierzę, że w Hogwarcie nikt im o tym ne wspomniał. Chociażby taki nauczyciel zielarstwa Neville, który doskonale wiedział czego dokonał Harry będąc jeszcze nastolatkiem. Poza tym nie zdziwiłbym się, żeby nie natrafiły chociaż na jedną książkę poświęconą obronie przed czarną magią, w której nie padłoby nazwisko ich ojca oraz jego osiągnięcia w walce z ciemnymi mocami. Przecież nikt ich "pod kloszem" nie trzymał, musiały to wiedzieć.
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaMargaret Black
To oczywiste, że wiedziały - nie bądźmy śmieszni, to oczywiste.
W przytoczonym fragmencie mogło raczej chodzić o to, że nieprzyzwyczajone były do tak dużej uwagi. Dla nich fakt bycia dziećmi Wybrańca był oczywisty i nie miały powodów by tak bardzo się nim ekscytować. Kapelusz
"Elficka aura" - to chyba najpiękniejszy komplement, jaki kiedykolwiek otrzymałam, dziękuję <3

fotowrzut.pl/tmp/upload/LAZ7TDN4S6/1.jpg

38.media.tumblr.com/97de7821b60974f267e375a8ba4e020f/tumblr_nhkn11heLW1qk88rvo2_500.gif

38.media.tumblr.com/68c3b191b188cf262e85d3ef6054652c/tumblr_nhkn11heLW1qk88rvo1_500.gif

38.media.tumblr.com/98d076184641ee1621b78f416e1f8f12/tumblr_nhkn11heLW1qk88rvo4_500.gif

Żeby nie było żadnych wojen
W naszym kraju
(Wysłuchaj nas panie.)
Żeby głód nie dotknął
Nas
(Wysłuchaj nas panie.)
Żeby nikt nie cierpiał
Gdy patrzę
(Wysłuchaj nas panie.)
Żeby wrogowie nasi
Zdechli
(Wysłuchaj nas panie.)
Amen.

33.media.tumblr.com/834207459bc174af59f3eacac5f1de3f/tumblr_nhzbxq9oFc1s8uzino1_250.gif 33.media.tumblr.com/4ce2001dc16f7fed2e9d96475972eb0c/tumblr_nhzbxq9oFc1s8uzino3_250.gif
38.media.tumblr.com/e56f382fe73c78ea91462221e53b3caf/tumblr_nhzbxq9oFc1s8uzino4_250.gif 38.media.tumblr.com/bf633d910ec03872138ce7d92881dadf/tumblr_nhzbxq9oFc1s8uzino2_250.gif

To ja
Człowiek agresywny
Ze strachu
Przepełniony nienawiścią
Z bólu
Żyjący samotnie
Z obawy
Szydzący ze słabszych
Z niepewności
Uśmiechający się
Ze zmęczenia
Plujący jadem
Z zazdrości
Zły
Bo przeżarty żalem.

24.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo1_250.gif 25.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo2_250.gif
24.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo3_250.gif 24.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo4_250.gif
24.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo7_r1_250.gif 25.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo8_r1_250.gif
24.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo9_r1_250.gif 25.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo10_r1_250.gif

Ej ale w sumie to ja lubię Bataliona <3 Dlaczego się tak gościa czepiacie? Sympatyczny jest xD

fotowrzut.pl/tmp/upload/RV6SW7S0UM/1.jpg

Drugie miejsce to ciągle podium xD

www.harry-potter.net.pl/images/articles/margaret.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/margaret.png

oi66.tinypic.com/2505h13.jpg

"Nie no co za żal, jakbym słuchał jakiejś bajki z morałem. Beznadzieja po prostu."

Prefix użytkownikablad logiczny
Mam poważne zastrzeżenie do tego cytatu, chodzi o słowa "Nigdy tego swoim dzieciom nie mówił". Te słowa dotyczą ściśle tego, że nie powiedział nikomu z bliskich, że poprosił Tiarę Przydziału aby nie przydzieliła go do Slytherinu. Dość jasno wynika to z poprzedzającej rozmowy. Dzieci z pewnością wiedziały z kart "Czekoladowych Żab", nawet jeśliby im nikt nie powiedział. W domu często gościł Neville Longbottom, więc wątpię aby nie wiedziały kim on jest i czego dokonał. Ich babcia, w obronie ich matki zabiła Bellatriks. Wujek zginął, w tej wojnie i rodzice Teddego też. To jest historia rodziny. Praktycznie jest niemożliwe, aby nikt z czarodziejskiego świata o tym nie rozmawiał.
Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni.
Nie lubię kuzynów.
Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy.

Prefix użytkownikaCookie
Zastanawia mnie, czy dzieci Harry'ego i Ginny wiedziały o tym, że ich ojciec był i jest bardzo sławny. Czy wiedziały, że Harry dwa razy przeżył mordercze zaklęcie z rąk najpotężniejszego czarnoksiężnika, a potem go raz na zawsze uśmiercił. Co Wy o tym myślicie?

Założę się, że próbował im tego oszczędzić - ale to po prostu niemożliwe, i tak by się dowiedzieli. Pewnie nie wiedzieli JAK bardzo jest sławny, w jaki dokładnie sposób przyczynił się dla świata, ominął szczegóły. Nie sądzili, że aż tak wielkie wrażenie nadal wywołuje.
Jo nie pomyślała i pewnie chciała pokazać szczęśliwy happy end, cóż... Nie zmienimy, chociaż ten rozdział mi się calutki nie podoba.

cibeles.net/imagenes/separator.gif

78.media.tumblr.com/057241507fa7712b870a783e61fac291/tumblr_ovtfl3nOj21qjv5nyo1_1280.gif

68.media.tumblr.com/37b9b60fd4ba9c902ca5b053e0459652/tumblr_oun3dbSw011tyh4luo4_400.gif
68.media.tumblr.com/937af71c74b830841789ea3e5c2cabd0/tumblr_oun3dbSw011tyh4luo3_400.gif

DZIAŁ NARCYZA:
Postać: Jev "Patch" Cipriano
Ścigający i kapitan w drużynie Kruka.
BLOG.

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najbardziej_zakrecony_uzytkownik.png

http://rev-from-wonderland.blogspot.com/
Prefix użytkownikaBarlom
Ja myślę że dzieciaki znały historię wojny i tego co nasze trio zrobiło. Wujek Ron na pewno by sobie nie oszczędził podkolorowania tych historii, a ciocia Hermiona poprawiała go z książkową precyzją. jezyk

Myślę, że to zdziwienie było spowodowane faktem, że dla nich historia "Wybrańca" była czymś normalnym. Nie widziały w tym czegoś naprawdę godnego aż takiego wgapiania się w nich. Na pewno rozumiały wagę osiągnięć swoich rodziców, jednak nie rozumiały czemu ktoś musi aż tak ostentacyjnie się w nich wgapiać.
Mistrz opisów
Mistrz podpadania wszystkim
jeśli chcesz się na kimś zawieść pisz, a na pewno w czmś podpadnę

i62.tinypic.com/20tieex.jpg

i66.tinypic.com/jt44ed.jpg

i.imgur.com/71l0Tjd.jpg

img13.deviantart.net/0392/i/2015/216/d/8/collab_looking_for_raava_by_yamsgarden-d7csrah.png

fc01.deviantart.net/fs70/f/2013/300/f/4/avatar_state_by_dctb-d6s13wj.jpg

pre04.deviantart.net/cc2d/th/pre/i/2014/328/b/5/waterbending_in_the_sunset_by_koikii-d87jczh.pngpre04.deviantart.net/4c0d/th/pre/i/2014/020/3/9/korra_avatar_state_power_by_solkorra-d7303ro.jpg

38.media.tumblr.com/127aa12ab4392e6211c5638fe566d6fb/tumblr_nh84pjNQLi1te3e3io1_500.gif

Prefix użytkownikahermiona03
Czy wiedzieli? Na pewno, tylko nie zdawali sobie sprawy jak bardzo zawdzięczają wolność jaką posiadali. No bo tak na chłopską logikę, w normalnym domu podczas kolacji nie rozmawia się o jakimś tam czarnoksiężniku z przed X lat. Zresztą, Harry nie chciał żeby od tej chwili dzieci nazywały go mistrzem czy coś takiego, dlatego unikał takich tematów.
Witam!!!
Więc tak, jestem rezolutną nastolatką o imieniu Maja, która kocha swoich najbliższych, muzykę i podróże. Muzyka którą wielbię to przede wszystkim rock, hard rock i metal. Do best zespołów można zaliczyć między innymi Red Hot Chili Peppers, Metallica, Led Zeppelin, Deep Purple, Pearl Jam, Nirvana, Depeche Mode, Pink Floyd, Beirut. Zakochałam się w Open'erze. Potrafię grać na gitarze i trochę na pianinie. Nie mam pojęcia co jeszcze napisać o sobie... lubię książki...AMEN!

Jestem również dzielną działaczką w grupie Hermionki78 w której domagamy się śniegu. Pozdrawiam wszystkich jej członków. CHCEMY WIĘCEJ ŚNIEGU!!!

Teraz za prezentuje ważne cytaty:

,,Książka to Twój najlepszy przyjaciel, nie wyśmieje, nie zostawi - a nauczy wiele''
Maria Kowalewska

,,Czytanie książek to najlepsza zabawa jaką sobie ludzkość wymyśliła''
Wisława Szymborska

,,Mówi się LewiOsa a nie LewioSA!''
Hermiona Granger''

Teraz jeszcze podziękowania:

Fenris, za bycie najlepszą partnerką do rozmowy Hug
Only Dream, za to że mam Cię w znajomych i można z Tobą pogadać i ogólnie za wszystko
Hermionka78, kochana, za wszystkie miłe słowa, za każde ,,Hejjo''.
batalion_88, za zachęcanie by iść na boisko
Kiera Karkarow, za nasze wspólne, długie, rozmowy.
kkinga123, za uwielbianie Wspaniałego Stulecia
Katherine_Pierce, za gadanie o Twojej pracy
EmilyWright, za uciekanie by oglądać The Voice'a
Całemu HP - netowi, za to że, razem dzielimy się wielbieniem HP...:D

W Hogusiu jestem Maja Choda ;)

brak
Prefix użytkownikaszanells
To bylo nieuknione. Na pewno wiedzialy. Tego czego dokonal Harry nigdy sie nie zapomina, to byl wspanialy wyczyn o ktorym mozna z pewnoscia dowiedziec sie w kazdym miejscu Hogwartu

To bylo nieuknione. Na pewno wiedzialy. Tego czego dokonal Harry nigdy sie nie zapomina, to byl wspanialy wyczyn o ktorym mozna z pewnoscia dowiedziec sie w kazdym miejscu Hogwartu

Prefix użytkownikabatalion_88
Moje zdanie nie będzie odosobnione. Nie potrafię sobie w żaden sposób wyobrazić, że dzieci Harry'ego Pottera nie wiedziały o tym kim jest i czego dokonał ich ojciec. Mogły rzecz jasna nie znać szczegółów, bo wiele dzieci nie zna wszystkich aspektów życia swoich rodziców, ale z całą pewnością docierały do nich najprzeróżniejsze informacje, fakty a niekiedy pewnie też i plotki. Wydaje mi się także, że sam Harry Potter nie opowiadał swoim pociechom jak to w ich wieku pokonał opętanego przez Lorda Voldemorta profesora obrony przed czarną magią, jak walczył z Bazyliszkiem i dementorami mając naście lat. To nie było w jego stylu. Takie przechwalanie się nie było przecież nigdy domeną syna Jamesa i Lily. Dlatego dzieci wiedziały to z "drugiej ręki". Przychodzi mi na myśl coś jeszcze. Otóż wysoce prawdopodobnym jest to, że Harry miał swoją kartę w czekoladowych żabach. A dzieciaki Ginny i Wybrańca na pewno miały dostęp do słodyczy. Wystarczyło, że zakupiły kilka tych żabek, napotkały kartę z ruchomym zdjęciem swojego taty i jego opisem na odwrocie. To wystarczyło, żeby wiedzieć, iż był on kimś więcej niż przeciętnym czarodziejem. Myślę też, że dzieci Potterów kolegowały się z innymi małymi czarodziejami i tamte mimochodem mogły wspomnieć o ich ojcu. W końcu Harry Potter po pokonaniu Lorda Voldemorta stał się najsłynniejszym czarodziejem swoich czasów. Wyobrażam sobie, że śpiewano o nim pieśni (jak o Odynie), opowiadano sobie anegdoty, ciekawostki itd. Zresztą, przecież Harry Potter był znany jeszcze zanim zaczął mówić. Dlatego czymś niemożliwym jest, żeby jego własne dzieci nie wiedziały i nie były dumne z tego kim jest ich tata.
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: