Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Shadowhunters
|
|
Cookie |
Dodany dnia 16.03.2016 22:35
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 739 Dom: RavenclawPunkty: 3722 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 01.10.14 |
Jak już wiem, mamy tu kilku fanów serii Darów Anioła od Cassandry Clare. Pewnie każdy z tych fanów już wie, że postanowiono zrobić drugi sezon niszczący moje wyobrażenie o tak fajnych książkach przez ten niedorobiony serial. Z ciekawości zajrzałam, obejrzałam ten pierwszy odcinek i to był mój błąd, bo zawsze kończę zaczętą książkę i serię seriali (nawet Teen Wolfa obejrzałam do V sezonu za namową Kath. ). Wiem jednak, że po drugi sezon na pewno się nie pokuszę, bo jednakSpoiler :: ślub Aleca z Lydią (postacią zupełnie z kosmosu) Serial ma postaci z kosmosu, akcje pomieszane, a nawet ich wygląd nie jest taki jak powinien. Wiem, że to nie jest ekranizacja, a adaptacja, ale to po prostu jakieś gówno zrobione dla kasy. Przepraszam, ale musiałam się wyżalić. Ktoś ma inne zdanie? |
|
|
|
| Only Dream |
Dodany dnia 16.03.2016 23:07
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 10 Postów: 848 Dom: HufflepuffPunkty: 9544 Ranga: Ponury Żniwiarz Data rejestracji: 22.08.15 |
Co prawda żadnego odcinka nie obejrzałam, ale widziałam urywki i moje zdanie niewiele różni się od Twojego. Najpierw narzekałam na to, że zepsuli film, ale teraz wydaje mi się on niemal cudowny w porównaniu z tym serialem. Jace wygląda jak na srerydach, a Clary jakby zwiała z wybiegu. Simon jakoś też mi nie podszedł. Reszty to nawet nie pamiętam, bo zobaczyłam ich raz i nie wracałam do nich więcej... Do szybkiego kontaktu zapraszam na Discord: paniwinko ![]() HPnetowy Ciastkarz prezentuje: Dzisiejsza gablotka ciasteczek! ![]() ![]() ![]() ![]() I'm not sure if I attract crazy or if I make them that way. ![]() Właściciel(ka) pierwszej w czarodziejskim świecie linii sklepów erotycznych. Już niebawem otwieramy nową filę na Nokturnie! ![]() Współwłaściciel(ka) zakładu pogrzebowego Czy to już?. O szczegóły pytać na sb. Wybierz się z nami w tą ostatnią podróż! ![]() ![]() |
|
|
|
Cookie |
Dodany dnia 17.03.2016 18:21
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 739 Dom: RavenclawPunkty: 3722 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 01.10.14 |
Kurcye, Simon... została wampirem bardzo szybko, a Camille to brunetka z brązowymi oczami, Clary bardziej blond niż ruda, a Jace jest mocno zbudowany zamiast być "szczupłym". A Magnus, czyli Harry, zachowuje się jak Dżak Szpara. ;c Ale już nie o dobór mi chodzi... Bo akurat Matt jest świetnym Alec'iem. |
|
|
|
tomparker |
Dodany dnia 17.03.2016 20:45
|
![]() Postów: 128 Dom: RavenclawPunkty: 1142 Ranga: Prefekt Naczelny Ravenclawu Data rejestracji: 07.09.14 |
Widziałam sześć pierwszych odcinków i nie są aż takie złe jak się spodziewałam Bardziej niż omawiana serialowa ekranizacja wkurzają mnie fani Maleca, którzy pojawili się znikąd. Nagle, kiedy Matt wcielił się w rolę Aleca, wszyscy tak go uwielbiają. Postać powinno się lubić za charakter(ewentualnie swoje własne wyobrażenie postaci) i opierać się na opisach z książki, a nie serialu, który z powieścią jest związany tyle co nic To naprawdę irytujące, bo kiedyś czułam jako fan Maleca, że jestem oryginalna i mam wyjątkowe rzadko spotykane poglądy/zdanie. Wtedy jeszcze wszyscy "jarali się" Clace. A teraz? Moda na Maleca? Moda na Maleca "A może w Ravenclawie zamieszkać wam wypadnie.
Tam płonie lampa wiedzy, tam mędrcem będziesz snadnie." |
|
|
|
Cookie |
Dodany dnia 17.03.2016 21:38
|
W sumie racja. Ale właśnie w serialu wielu fanów jest Matta i Harry'ego, czyli Aleca i Magnusa - wiadomo, shippy, shippy everywere. I też mnie to irytuje, że każdy leci na serial a nie na książkę, gdzie Magnus jest naprawdę genialną postacią! BTW., Matt i tak jest perfekcyjny do tej roli. ![]() |
|
|
|
Neterin |
Dodany dnia 25.03.2016 13:22
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 2 Postów: 270 Dom: SlytherinPunkty: 6381 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 09.09.14 |
Zwlekałem, zwlekałem i jak się okazało niepotrzebnie, bo serial jest bardzo fajny Całość nadrobiłem w dwa dni. Przyznaję, że nie czytałem książek, ale obiecuje, że jak tylko skończę to co czytam teraz to wezmę się za Dary Anioła xdWszyscy, których pytałem o ten serial mówili, że dno, aktorka od głównej bohaterki miała być totalnie drewniana i ogólnie do kitu, ale mi się podoba. Nie wiem, może jestem mało wymagający ^^ Aktorów dobrali w miarę dobrze. Wisienką jest Matthew, który idealnie wpasował się w rolę Aleca i jak widzę nie tylko ja się nim zachwycam <3 Isabelle też jest dobrze odegrana Na tym kończą się 100% plusy, bo reszta jest przeciętna. Clary jest ładna i to tyle. Aktorsko nie jest tragicznie, ale niektóre jej sceny dobijają - nie umie grać rozpaczy. Zamiast jej współczuć śmiałem się z jej prób odegrania tego przekonywując. Jace kojarzy mi się z tępym mięśniakiem. (na szczęście nie jest taki głupi na jakiego wygląda, ale coś mi w nim zgrzyta) Powinni wybrać kogoś drobniejszego jak w filmie. Simon wygląda na upośledzonego, kurde No i Magnus, który irytuje gestykulacją. To + jego wygląd i mamy prawie Jack'a Sparrow'a ;p Tylko kapelusza mu brakuje.Trochę słabo, że nie przeczytałem wcześniej książek, bo nie mam porównania jeśli chodzi o wątki :/ To co nam pokazali w serialu w większości mi pasuje. Najgłupszym pomysłem jest ślub Aleca i Lydii. Rozumiem czemu ten związek ma służyć, ale no błagam.. Osobno są okej, ale razem? Niech lepiej Lyds umrze i będzie spokój ![]() No i przemiana Simona w wampira. To było tak żenujące, że aż ciężko się na to patrzyło. Nie wiem czy tak było w książce, ale jestem całkowicie na nie. Pewnie nie ma na to szans, ale i tak będzie po cichu trzymał kciuki, żeby wyszedł przypadkowo na słońce ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Ravenclaw
). Wiem jednak, że po drugi sezon na pewno się nie pokuszę, bo jednak

Hufflepuff

Bardziej niż omawiana serialowa ekranizacja wkurzają mnie fani Maleca, którzy pojawili się znikąd. Nagle, kiedy Matt wcielił się w rolę Aleca, wszyscy tak go uwielbiają. Postać powinno się lubić za charakter(ewentualnie swoje własne wyobrażenie postaci) i opierać się na opisach z książki, a nie serialu, który z powieścią jest związany tyle co nic
Neterin
Slytherin
Całość nadrobiłem w dwa dni. Przyznaję, że nie czytałem książek, ale obiecuje, że jak tylko skończę to co czytam teraz to wezmę się za Dary Anioła xd