Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
|
Mafia w świecie Harry'ego Pottera
|
|
MorfinGaunt |
Dodany dnia 09.12.2016 18:28
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 651 Dom: HufflepuffPunkty: 7031 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 07.12.16 |
Hejka. Na wstępie powiem, że dostałem pozwolenie na założenie tego tematu w tym dziale. Później pewnie zostanie przeniesiony tam gdzie powinien. Ale teraz, do rzeczy... Czy ktoś z was ma ochotę na partyjkę mafii? Kto nie wie o co chodzi: Gra w mafię r11; towarzyska gra fabularna symulująca walkę pomiędzy poinformowaną mniejszością i niepoinformowaną większością. Gra charakteryzuje się ogromną elastycznością zasad, dzięki czemu można ją rozgrywać w niemal dowolnie licznej grupie (wspólnie, lub po podzieleniu się na niezależne zespoły). Gra wymaga i rozwija umiejętności obserwacji i analizy zachowań, wyciągania wniosków, przekonywania[...]. by Wikipedia Świat Harry'ego Pottera nadaje się na tę grę idealnie! Z jednej strony mamy mafię, która reprezentowana będzie przez Śmierciożerców, z drugiej mamy miasto - w tej roli pojawi się Zakon Feniksa. Doba podzielona będzie na dzień i noc. Każda pora będzie trwała dostatecznie długo, by wszyscy znaleźli czas na napisanie komentarza i zagłosowanie, ale o tym po zgłoszeniach. Gra jest najlepsza przy dużej ilości osób, choć w mniejszych grupach sprawdza się równie dobrze. Jednak minimalna ilość uczestników to 11 osób. Dlatego wszystkich aktywnych na tym portalu zapraszam do tej świetnej gry, w której przekonujecie innych, że jesteście niewinni. Każda osoba otrzyma ode mnie kartę z postacią (główne postacie z książki) i mocami. Gra będzie rozgrywana tu na forum. Wystarczy zaglądać tu raz na dobę, a nic was nie ominie. To jak? Chętni się znajdą? Potrzebuję aktywnych użytkowników, którzy będą w stanie wyskrobać choć jednego posta dziennie. Gotowych kart mam aktualnie 24, jeśli jakimś cudem chętnych będzie więcej - bez obaw, w zanadrzu mam jeszcze kilka postaci. Zapisy startują od tej chwili i potrwają aż uzbiera się min. 11 osób lub do niedzieli/poniedziałku wieczora. Wystarczy, że napiszecie w tym temacie, że weźmiecie udział. Wszelkich informacji udzielę po zgłoszeniach. Serdecznie zapraszam! ![]() Lista uczestników: 1. AdersYooo - Ravenclaw 2. ania919 - Ravenclaw 3. Scarllet - Gryffindor 4. Katherine_Pierce - Gryffindor 5. -lavender- - Ravenclaw 6. Natalie1999 - Ravenclaw 7. batalion_88 - Gryffindor 8. Marcus Clinton - Ravenclaw 9. Shanti Black - Gryffindor 10. Bankai - Gryffindor 11. EmilyWright - Ravenclaw 12. Liliana2194 - Hufflepuff 13. Anton - Ravenclaw 14. ulka_black_potter - Hufflepuff 15. fuerte - Ravenclaw 16. Margaret Black - Ravenclaw 17. Natka Potter - Ravenclaw 18. Kornelie_1999 - Gryffindor 19. Angelina Johnson - Slytherin 20. Elizabeth_ - Slytherin 21. Penelope - Ravenclaw 22. Catherine Black - Hufflepuff 23. Alette - Hufflepuff 24. Only Dream - Hufflepuff 25. Fameria WindForest - Hufflepuff 26. Lilyatte - Slytherin wg domów: 11 - Ravenclaw 6 - Gryffindor 6 - Hufflepuff 3 - Slytherin Edytowane przez MorfinGaunt dnia 12.12.2016 11:22
MorfinGaunt
![]() ![]() Jeśli ktoś ci mówi, że czuje się benowo, albo do bena z takim życiem, to wiedz, że to nie przelewki i trzeba takiej osobie natychmiast pomóc! Bo z Benem nie ma żartów! ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 09.12.2016 19:58
|
![]() Pochwały: 11 Postów: 1231 Dom: RavenclawPunkty: 39464 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 09.10.15 |
dobra, zgłaszam się Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Scarllet |
Dodany dnia 09.12.2016 21:28
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 661 Dom: GryffindorPunkty: 8343 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 15.11.16 |
Idem w to
|
|
|
|
MorfinGaunt |
Dodany dnia 09.12.2016 22:09
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 651 Dom: HufflepuffPunkty: 7031 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 07.12.16 |
Niestety Mistrz Gry w tym nie uczestniczy. Przygląda się temu wszystkiemu z góry i prowadzi grę od początku do końca zgodnie z zasadami. Będę coś w stylu J.K.Rowling MorfinGaunt
![]() ![]() Jeśli ktoś ci mówi, że czuje się benowo, albo do bena z takim życiem, to wiedz, że to nie przelewki i trzeba takiej osobie natychmiast pomóc! Bo z Benem nie ma żartów! ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 09.12.2016 22:20
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 5926 Dom: GryffindorPunkty: 47342 Ranga: Członek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
Też się zgłaszam Aa i dodam, że dla uczestników zabawy przewiduję nagrody więc niech to będzie zachęta do zapisów Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center]![]() Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja staram się klecić słowa aby była w tym finezja. Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze aby nie popaść w wieczna nędzę. Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą, nie chciałam aby osoba z miasta zginęła. Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana. Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa, mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa. Rozkazali głosować wbrew mojej woli, musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli. Swojego słowa bronić miałam zacięcie, najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina, głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina. Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić, szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa To z trzech części całość misternie złożona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi Zielonym długim poddupcem połączona A każdy człon tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do życia powołanego Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona A zabawna tak, że aż strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedtyłcze <3 Ołtarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Męski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogląda, Lecz na tyłek wciąż spogląda. Na nic próby oderwania Wzroku od słodkiego drania, Uśmiech jego mówi wiele Aż mam ciarki na całym ciele! By Sam Quest ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała, bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja. Refren: Chwała Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomość TVD największą masz! Chwała Ci, nasz pierniczku! Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród. Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud. Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś! Refren. Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie, lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla. Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - łosiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
MorfinGaunt |
Dodany dnia 09.12.2016 22:23
|
Katherine_Pierce napisał(a): Też się zgłaszam Aa i dodam, że dla uczestników zabawy przewiduję nagrody więc niech to będzie zachęta do zapisów ![]() ooo, jak miło z Twojej strony dziękuję za to! ![]() PS. Puchoni i Ślizgoni, co z wami, nie chcecie się pobawić? MorfinGaunt
|
|
|
-lavender- |
Dodany dnia 09.12.2016 22:26
|
![]() Pochwały: 6 Postów: 519 Dom: RavenclawPunkty: 12414 Ranga: Mistrz Expelliarmusa Data rejestracji: 20.06.13 |
Zgłaszam się ![]() Life is better when you dance. ![]() And if the music is good you dance. ![]() Never too tired for it. ![]() ![]() W Hogwarcie Josephine Davis - klik! ![]() Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. ![]() W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() My body is like a rum chocolate souffle. If I don't warm it up right, it doesn't rise. ![]() Did you know that dolphins are just gay sharks? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
MorfinGaunt |
Dodany dnia 09.12.2016 22:26
|
AdersYooo napisał(a): Mam pierwsze miejsce yeee jeszcze nie zaczelismy a juz wygrywam ![]() Powiedz jeszcze Mistrzu Gry ile taka gra trwa? ![]() To zależy od wielu czynników. Przede wszystkim od ilości uczestników, czym was więcej, tym dłuższa zabawa. W ciągu dnia odpada jedna osoba, w ciągu nocy też, więc sobie będzie można policzyć po zgłoszeniach. Są też karty specjalne, odpaść może więcej osób lub nikt. Dużo zależy od graczy. Trudno powiedzieć. Jak grałem kiedyś w 18 osób, to zabawa trwała 5 dób (ale nie ziemskich, bo te w grze trwają nieco dłużej). Ostatnio przy 13 uczestnikach po zabawie było już w czwartej dobie. No różnie to trwa MorfinGaunt
|
|
|
Natalie1999 |
Dodany dnia 09.12.2016 22:58
|
![]() Postów: 20 Dom: RavenclawPunkty: 462 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 09.04.16 |
Pisze się rTylko w tańcu możesz stać się kimś o kim marzyszr1;
![]() rCzłowieku, ucz się tańczyć, bo cóż będą z Tobą robić aniołowie w niebier1; ![]() Co można powiedzieć o mnie?.... Niepoprawna optymistka, kochająca taniec, muzykę i konie <3. ,,Wspięłam się na jego grzbiet z niego świat jest piękniejszy'' ![]() "Koń przeszkodę bez trudu pokona, jeśli w myślach jeździec już ja przeskoczył" ![]() Mówią mi, że mam przestarzały gust. Ale mnie po prostu kręcą stare hity... ![]() ,, Takt jest muzyką duszy'' ![]() ,,Obudź się Leży tu gdzieś Suknia jak mgła Nożem słońca zerwana Tańcz, chcę widzieć jak Pieści Cię wiatr Włosami gra'' ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 10.12.2016 00:01
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Ja też się zgłaszam - ; - Jak kraść to miliony, jak kochać to księżniczki ; ) ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Marcus Clinton |
Dodany dnia 10.12.2016 00:10
|
![]() Pochwały: 23 Postów: 1138 Dom: RavenclawPunkty: 30894 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 14.07.16 |
Marcus idzie na to Po prostu Marcin Takie cudo dostałem <3 ![]() Takie miłe słowa mnie spotkały ![]() ![]() Mój ranking najcudowniejszych nóg! 1. Edyta! ![]() 2. Livka! Tu cenzura zdjęcia 3. Scarlett! ![]() https://zapodaj.n...83bd62.jpg Ogłaszam wszem i wobec, iż GiHP to moja siostra bliźniaczka. Dedykuję jej tego gifa Edki, bo mi się podoba i jej też musi się spodobać ![]() Edyta <3 Moja motywatorka! United <3 Śląsk! You laugh at me because I'm different, I laugh at you because you're all the same. "Śmierć będzie ostatnim wrogiem, jaki będzie pokonany" "Każdy ma fanów, ale ja mam najlepszych fanów, ja to wiem. Tak się stało, że moja muzyka odnalazła najpiękniejsze, najfajniejsze, najbardziej szlachetne i wartościowe serca. " - Edyta Górniak |
|
|
|
Shanti Black |
Dodany dnia 10.12.2016 00:12
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 3240 Dom: GryffindorPunkty: 44242 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 20.07.14 |
no cóż, można spróbować idę na to ![]() ![]() W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) ![]() Bo mogę ![]() ![]() Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright ![]() ![]() Magiczna siódemka ![]() Magiczna siódemka part II ![]() Ciekawa liczba punkcików ![]() ![]() |
|
|
|
Bankai |
Dodany dnia 10.12.2016 04:39
|
![]() Postów: 96 Dom: GryffindorPunkty: 750 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 02.01.14 |
Wchodze w to! Ale spróbuj mi dać jakąś useless postać to się bardzo pogniewamy !
|
|
|
|
EmilyWright |
Dodany dnia 10.12.2016 08:31
|
![]() Pochwały: 10 Postów: 1126 Dom: RavenclawPunkty: 11036 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 18.12.14 |
To ja też ![]() |
|
|
|
Liliana2194 |
Dodany dnia 10.12.2016 10:26
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 20 Postów: 1283 Dom: HufflepuffPunkty: 20246 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 18.06.14 |
Zgłaszam się ![]() ![]() - - W Hogwarcie: - - 2) Valerie Adams 2.06.2019 - ![]() ![]() ![]() Karta postaci: tutaj1) Liliana Williams 18.06.2014 - 31.05.2019 ~ moja ulubienica spośród tej dwójki ~ ![]() ![]() ![]() Karta postaci: 1. Lijka2. Poboczne - - Za 2017/2018: - - ![]() - - INBJN - - Ten little Indian Boys went out to dine One choked his little self and then there were nine. ![]() Nine little Indian Boys sat up very late One overslept himself and then there were eight. Eight little Indian Boys travelling in Devon One said he'd stay there and then there were seven. Seven little Indian Boys chopping up sticks One chopped himself in halves and then there were six. ![]() Six little Indian Boys playing with a hive A bumblebee stung one and then there were five. Five little Indian Boys going in for law One got in Chancery and then there were four. Four little Indian Boys going out to sea A red herring swallowed one and then there were three. Three little Indian Boys walking in the zoo A big bear hugged one and then there were two. Two little Indian Boys sitting in the sun One got frizzled up and then there was one. One little Indian Boy left all alone He went out and hanged himself and then there were none. ![]() ![]() - - - - ![]() |
|
|
|
MorfinGaunt |
Dodany dnia 10.12.2016 12:14
|
Postacie będą przydzielane losowo ![]() No i święto w temacie!!! Pierwsza Puchonka z nami! MorfinGaunt
|
|
|
|
Dodany dnia 10.12.2016 12:39
|
|
![]() You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '' at line 1You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '' at line 1 Postów: Dom: Brak przydziału Punkty: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '' at line 10 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.01.70 |
Mogę jeszcze ja? |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 10.12.2016 14:30
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Ja chcę ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 10.12.2016 14:32
|
![]() Pochwały: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
a dobra, ja też chcę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Margaret Black |
Dodany dnia 10.12.2016 14:38
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 215 Dom: RavenclawPunkty: 9854 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 07.07.15 |
Ja chcę Aż przypomniały mi się czasu gdy grałam w to na świetlicy szkolnej <3 "Elficka aura" - to chyba najpiękniejszy komplement, jaki kiedykolwiek otrzymałam, dziękuję <3 ![]() ![]() ![]() ![]() Żeby nie było żadnych wojen W naszym kraju (Wysłuchaj nas panie.) Żeby głód nie dotknął Nas (Wysłuchaj nas panie.) Żeby nikt nie cierpiał Gdy patrzę (Wysłuchaj nas panie.) Żeby wrogowie nasi Zdechli (Wysłuchaj nas panie.) Amen. ![]() ![]() To ja Człowiek agresywny Ze strachu Przepełniony nienawiścią Z bólu Żyjący samotnie Z obawy Szydzący ze słabszych Z niepewności Uśmiechający się Ze zmęczenia Plujący jadem Z zazdrości Zły Bo przeżarty żalem. ![]() ![]() ![]() ![]() Ej ale w sumie to ja lubię Bataliona <3 Dlaczego się tak gościa czepiacie? Sympatyczny jest ![]() ![]() Drugie miejsce to ciągle podium ![]() ![]() ![]() ![]() "Nie no co za żal, jakbym słuchał jakiejś bajki z morałem. Beznadzieja po prostu." |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
Strona 1 z 2: 12
| Przejdź do forum: |

Hufflepuff

Ravenclaw

Gryffindor

dziękuję za to!