Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Youtube
|
|
EmilyWright |
Dodany dnia 13.04.2017 17:11
|
![]() Pochwały: 10 Postów: 1126 Dom: RavenclawPunkty: 11036 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 18.12.14 |
Szukałam, szukałam i... Szukałam. Ale nie znalazłam, więc postanowiłam sama to stworzyć ![]() Otóż Youtube, bo (jak się zapewne domyśliliście po tytule) o nim tu będzie mowa, jest serwisem internetowym działającym od lutego 2005 roku. Wydaje mi się, że prawie każdy w swoim życiu miał z nim mniejszą lub większą styczność, ewentualnie chociaż o tym słyszał. Moje pytania brzmią następująco: lubicie z niego korzystać? Używacie go do oglądania filmików youtuberów, seriali, słuchania muzyki, można tam robić coś jeszcze? Odważylibyście się wrzucić tam jakiś swój filmik? ![]() Możecie się śmiało dzielić swoimi youtubowymi dziełami i zapraszam do dyskusji ;d ![]() |
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 13.04.2017 17:16
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 5926 Dom: GryffindorPunkty: 47342 Ranga: Członek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
Ano korzystam, lubię choć czasem za bardzo w nim tonę Z tego miejsca przypominam, że HPnet ma swój kanał na YT i tam wrzucane też są filmiki, jeśli ktoś jeszcze nas nie subskrybuje, nie komentuje i nie ogląda to HAŃBA WAM Link znajdziecie o TUTAJSwój osobisty kanał też posiadam ( KLIK ). To czego nie lubię w YT to połączenia z kontem google :/ do tego te ciągłe aktualizacje, które tylko psują fajność ( ) portalu. Ten co wymyślił autootwarzanie kolejnych filmików powinien płonąć po wsze czasy w piekle! Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center]![]() Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja staram się klecić słowa aby była w tym finezja. Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze aby nie popaść w wieczna nędzę. Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą, nie chciałam aby osoba z miasta zginęła. Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana. Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa, mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa. Rozkazali głosować wbrew mojej woli, musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli. Swojego słowa bronić miałam zacięcie, najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina, głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina. Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić, szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa To z trzech części całość misternie złożona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi Zielonym długim poddupcem połączona A każdy człon tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do życia powołanego Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona A zabawna tak, że aż strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedtyłcze <3 Ołtarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Męski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogląda, Lecz na tyłek wciąż spogląda. Na nic próby oderwania Wzroku od słodkiego drania, Uśmiech jego mówi wiele Aż mam ciarki na całym ciele! By Sam Quest ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała, bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja. Refren: Chwała Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomość TVD największą masz! Chwała Ci, nasz pierniczku! Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród. Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud. Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś! Refren. Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie, lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla. Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - łosiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Scarllet |
Dodany dnia 13.04.2017 17:28
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 661 Dom: GryffindorPunkty: 8343 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 15.11.16 |
Korzystam, bardzo często. Moja playlista na telefonie jest zupełnie pusta, ponieważ od jakiś dwóch lat muzyki słucham tylko na YT. Po mimo, że zużywa to dużo baterii a jeszcze więcej internetu jak się używa danych, to i tak nie zrezygnowałabym tego ![]() Tam jaką chcę piosenkę to mam i to jest wspaniałe i niezmiernie wygodne. Jedyne filmiki jakie oglądam to są raczej rzeczy edukacyjne. Znalazłam parę kanałów na którym uczą tego co mam aktualnie na lekcjach tylko trochę jaśniej i dokładniej. Całkiem spoko pomysł na korki ''A ja Ciebie zaklnę w żywy kamień! I będą Cię czcić w Republice Nowego Przylądka.'' -Zireael 2020 ![]() ![]() W Hogwarcie Corinne Laurientis |
|
|
|
Debbie |
Dodany dnia 13.04.2017 17:30
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 88 Dom: HufflepuffPunkty: 3119 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 19.07.15 |
Jeśli chodzi o mnie, to z YT korzystam praktycznie codziennie, jeśli to możliwe. I jak? W różny sposób - słucham audiobooków, muzyki, oglądam filmiki... Do tego jestem z rodziny częściowo skierowanej muzycznie, więc włączanie różnych piosenek jest nieuniknione. Dzisiaj znajdziemy w nim prawie wszystko - oczywiście są wyjątki (często z powodu praw autorskich). Mało oglądam "youtuberów", chociaż byłoby ciekawe tworzyć sobie własne widea, covery, fanduby i dzielenie się z nimi z resztą internetu. Ogólnie lubię YouTube, jednak... Myślę, że ludzie ostatnio zamieszczają tam aż za dużo rzeczy, a czasami to już traci czar, jaki posiada na przykład słuchanie prawdziwej płyty. |
|
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 13.04.2017 17:53
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1044 Dom: HufflepuffPunkty: 34220 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Nie korzystam zbyt często z You Tuba, ale jak już to z następujących powodów: - aby oglądać filmiki dotyczące rysowania lub handmade, obserwuje kilka kanałów o tej tematyce - jeśli chce wybrać np. fajne anime do oglądania to włanczam np. Top 10 romans anime - czasami mam ochotę pooglądać najfajniejsze sceny z jakiegoś filmu - Słycham na youtube muzyki, najczęściej puszczam liste rockową, classic lub z anime - czasami oglądam naukę tańca, np. zumbę Oczywiście subscrybuje kanał HPneta^^ Aaaha mam.też kanał: https://m.youtube...ed/account Na razie są tam dwa filmiki
|
|
|
|
Ewa Potter |
Dodany dnia 13.04.2017 19:34
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 510 Dom: GryffindorPunkty: 10267 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 17.07.15 |
Denerwuje mnie zwiększająca się ilość reklam... ale poza tym to lubię korzystać z youtube'a. Przede wszystkim używam go do słuchania muzyki, szukania przepisów kulinarnych, czasami zdarza mi się sprawdzić jak coś złożyć bo instrukcja obrazkowa nie za dużo mi mówi (ostatnio składałam zasłonki/ żaluzje czy jak to sie nazywa) ![]() Albo jak mam zamiar kupić/użyć jakiś nieznany produkt typu podejrzany szampon to sprawdzam co o nim mówią- żeby mi przypadkiem włosy nie wypadły ![]() A i jeszcze czasami ćwiczę z jakimiś trenerkami, bo sama sobie nie potrafię ułożyć programu ćwiczeń. |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 13.04.2017 20:09
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Znam, znam, znam ^^ Co prawda hańba mi, bo HP-net na YouTube kompletnie mnie nie ciekawi, ale cóż... ;d Może kiedyś zajrzę. Mi odkąd pamiętam zawsze służył do oglądanie filmów. I tylko do tego. Jednak kiepskie tam filmy raczej - a już na pewno horrory. Typowe filmy grozy klasy C Także nic specjalnego. Lubię też muzykę - znajdę zawsze coś dla siebie. No i filmiki z Marszu Niepodległości, wypowiedzi Michalkiewicza, Cejrowskiego, Maxa Kolonko, JKM, Kowalskiego, Winnickiego i innych/ <poglądy prawicowe, konserwatywne, wolnorynkowe, narodowe, to ja <3 - to mimo wszystko dobre źródło wiedzy. Na pewno lepsze niż TVN Tam tylko POprawnie POlitycznie mają swój skarb z alkoholikiem Olbrychskim i konfidentem Wałęsą na czele. Właśnie to był jakiś odruch - powiew wolności - coś czego przez 8 lat nigdy w TVP nie zobaczyłem, nigdy nie usłyszałem, taka niezależność - i to mi się bardzo podobało. W dobie Internetu wolę patrzeć na "Idź pod Prąd" czy "Prawicowy Internet". Reklamy bywają upierdliwe. Kiedyś jakiś film chciałem zobaczyć, a tam 8 czy 9 reklam w czasie oglądania Także taka wada dosyć typowa dla wszystkich. Kiedyś tak potrafiłem zasnąć na You Tube - w czasie mojego snu zdążyło się 'wyświetlić' z 5 filmów ^^ (automatyczne odtwarzanie). No i są klasyki, których ciężko w TV szukać jak "Kwiaty na poddaszu" czy "Gajwer" - dobre /: ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 13.04.2017 21:16
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
YouTube, chyba skądś znam coś takiego Serio to czasami korzystam, oglądam głównie filmy z różnych efektownych eksperymentów, np. wrzucanie probówki z rubidem i cezem do plastikowej wanny z wodą, albo podpalanie rodanku rtęci lub dwuchromianu amonu, (węże faraona i symulacja wybuchu wulkanu. Najlepsze efekty dało jednak połączenie tych efektów, (pod nazwą "Łapanie diabła za rogi". Oglądam filmiki dokumentalne, oraz takie zabawne teksty czy filmiki typu "Nie bądź darmowym informatykiem" lub "Bogdan informatyk". Jest też całe mnóstwo testów i różnych wynalazków. Ostatnio ugrzązłem, w tematach kowalskich, tzn. tworzonych przez nich noży, mieczy i toporów ze stali, oraz ich niesamowitych pomysłów na noże ze stali wielowarstwowych i naśladowanie struktury stali damasceńskich. Jako 7-8 latek potrafiłem godzinami obserwować pracę rzemieślników, było, w tym coś niemal magicznego. Potem okazało się, że jakimś cudem wszystko pamiętam i zadziwiająco łatwo sam opanowuję tę sztukę, bo rozumiem o co chodzi Więc to taki powrót do dzieciństwa. Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 13.04.2017 21:22
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 5926 Dom: GryffindorPunkty: 47342 Ranga: Członek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
Ja chciałam tylko dodać, że blad logiczny to mój ulubiony użytkownik pod względem YT komentuje filmiki i zawsze są to fajne komentarze nie wiem na ile szczere a na ile chce być miły, ale zawsze się uśmiecham jak widzę, że coś na HPnetowym kanale na YT skomentuje ![]() batalion, hańba Ci Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center]![]() Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja staram się klecić słowa aby była w tym finezja. Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze aby nie popaść w wieczna nędzę. Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą, nie chciałam aby osoba z miasta zginęła. Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana. Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa, mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa. Rozkazali głosować wbrew mojej woli, musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli. Swojego słowa bronić miałam zacięcie, najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina, głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina. Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić, szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa To z trzech części całość misternie złożona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi Zielonym długim poddupcem połączona A każdy człon tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do życia powołanego Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona A zabawna tak, że aż strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedtyłcze <3 Ołtarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Męski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogląda, Lecz na tyłek wciąż spogląda. Na nic próby oderwania Wzroku od słodkiego drania, Uśmiech jego mówi wiele Aż mam ciarki na całym ciele! By Sam Quest ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała, bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja. Refren: Chwała Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomość TVD największą masz! Chwała Ci, nasz pierniczku! Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród. Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud. Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś! Refren. Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie, lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla. Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - łosiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 13.04.2017 21:31
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
batalion, hańba Ci No przepraszam Wybacz mi Kath, jakoś to nadrobię <kiedyś tam> Ja nawet konta nie mam na youtube. Serio (tak jak na tych wszystkich Facebookach, Twitterach itp. <; Jednak Twoje filmiki zawsze, ale to ZAWSZE mi się bardzo podobały. Jeden - ten taki słodki i super zniszczyłaś co prawda , ale oglądałem je po kilkanaście razy. Sceny i muzyka były cudowne i fenomenalne <3 Naprawdę ^^ Wszystko tak fanie dobrane i zapięte na ostatni guzik. Jednak na stronie to widziałem. W komentarzach swój zachwyt niejednokrotnie wyraziłem. Błąd logiczny mi przypomniał o tych śmiesznych filmikach - Czy pan lubi czytać książki, słynne będę grał w grę czy wakacje - i coś słabego, znaczy mniej górnolotnego - Orzeł, czyli te wszystkie filmiki z Menele TV - oglądałem, ale czy to takie śmieszne? Na co dzień podobne sceny i gadki pijanych widzę, więc... takie sobie /: ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 13.04.2017 21:38
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Katherine, zapomniałem dodać, że obejrzałem też wszystkie, jakie tylko znalazłem usunięte sceny z oryginalnej serii HP, oraz mnóstwo różnych HP. ff. Kanał YT HP.net mam subskrybowany, więc informacje na e-mail przychodzą. Mimo iż nie jestem wielbicielem serii filmów HP części IV do VIII włącznie, to fragmenty zawsze miło sobie przypomnieć. Inne wcześniej obejrzane filmy, też często oglądam tylko fragmentami, czasami jest to jeden lub dwa fragmenty i wyłączam. Taki mam "dziwny" styl Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 13.04.2017 22:00
|
Wiele filmów obejrzałem nie wiedząc, że istnieją w ogóle To dla mnie coś tak charakterystycznego, że nawet cda nie dorównuje youtube, choć programy znaczy filmy tam, a tu, to niebo a ziemia. Jednak te wszystkie animowane mam w pamięci i sercu <3 a, jeszcze te wszystkie teorie o zamachu w Smoleńsku - ten filmik ze strzałami, który obiegał sieć, potem setki tych analiz, zwolnione tempa, te różne wersje i interpretacje. Ech, czy tam coś słychać - a potem z tego beka szła - w 30 sekundzie słychać strzały. No i fajnie na youtube pijanego Kwaśniewskiego się oglądało, tak samo jak wpadki Komora Jednak kończąc już tutaj napiszę, że dla mnie to pozytywne mam uczucia co do youtube - praktycznie codziennie tam wchodzę. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 14.04.2017 07:15
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Kath! Po pierwsze, przecież da się ustawić, czy chcesz miec automatyczne odtwarzanie kolejnych filmików, czy nie. Po drugie - nie wiedziałam, że masz kanał, a do tego całkiem sporo subskrybentów! Też niedługo zacznę się uczyć jakiegoś edytowania filmików, więc już wiem, kogo na ten temat katować Youtuba używam przede wszystkim do słuchania muzyki, nie śledzę za bardzo żadnych youtuberów, nie oglądam nawet teledysków czy jakichś popularnych kanałów, bo bardzo szybko mnie to nudzi. Kiedyś oglądałam Polimaty, dzisiaj to w zasadzie tylko Fitness Blender i kilka osób mówiących o bieżących wydarzeniach w Europie i Ameryce, ale nie są to Polacy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Krnabrny

Ravenclaw

Gryffindor

Hufflepuff

Więc to taki powrót do dzieciństwa.
Wybacz mi Kath, jakoś to nadrobię <kiedyś tam>
Ja nawet konta nie mam na youtube. Serio (tak jak na tych wszystkich Facebookach, Twitterach itp. <; Jednak Twoje filmiki zawsze, ale to ZAWSZE mi się bardzo podobały. Jeden - ten taki słodki i super zniszczyłaś co prawda
, ale oglądałem je po kilkanaście razy. Sceny i muzyka były cudowne i fenomenalne <3 Naprawdę ^^ Wszystko tak fanie dobrane i zapięte na ostatni guzik. Jednak na stronie to widziałem. W komentarzach swój zachwyt niejednokrotnie wyraziłem.