Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
|
To czego w książkach nie było, a co sobie dopowiadamy...
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 25.12.2015 23:55
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 5926 Dom: GryffindorPunkty: 47342 Ranga: Członek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
Harry Potter jak każda inna książka ma ograniczenia. Autorzy często nie mogą napisać wszystkiego. Często wręcz nie chcą, pozostawiając nam pole do wyobraźni. Tak też robiła JKR. Wiele kontrowersji budzi temat higieny w Hogwarcie. Jak to w końcu było? Myli się w końcu, a Jo o tym nie napisała, a może nie napisała bo się nie myli? Główną postacią był Harry i to wokół jego osoby toczyła się większość akcji, a my możemy tylko domyślać się co też robili w tym czasie pozostali. Albo co robił sam Harry w między czasie - między jednym a drugim rozdziałem, kiedy czasem mieliśmy mniejszy lub większy przeskok w czasie. Co Wy sobie dopowiadacie w książkach? O poczynaniach jakich postaci lubicie sobie coś dopowiadać? Jakie tematy nie zostały poruszone, a Was intrygują? Edytowane przez Katherine_Pierce dnia 26.12.2015 00:00
Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center]![]() Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja staram się klecić słowa aby była w tym finezja. Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze aby nie popaść w wieczna nędzę. Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą, nie chciałam aby osoba z miasta zginęła. Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana. Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa, mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa. Rozkazali głosować wbrew mojej woli, musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli. Swojego słowa bronić miałam zacięcie, najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina, głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina. Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić, szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa To z trzech części całość misternie złożona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi Zielonym długim poddupcem połączona A każdy człon tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do życia powołanego Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona A zabawna tak, że aż strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedtyłcze <3 Ołtarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Męski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogląda, Lecz na tyłek wciąż spogląda. Na nic próby oderwania Wzroku od słodkiego drania, Uśmiech jego mówi wiele Aż mam ciarki na całym ciele! By Sam Quest ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała, bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja. Refren: Chwała Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomość TVD największą masz! Chwała Ci, nasz pierniczku! Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród. Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud. Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś! Refren. Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie, lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla. Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - łosiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Matees |
Dodany dnia 26.12.2015 00:03
|
![]() Postów: 81 Dom: RavenclawPunkty: 1080 Ranga: Prefekt Naczelny Ravenclawu Data rejestracji: 06.02.15 |
W kwestii higieny to raczej takowa była, bo jakąś dziwnie mi jest sobie wyobrazić to, że zwykły uczeń nie miał takiego rarytasu jakim była kąpiel. Jak wiadomo prefekci mieli łazienki, więc nie sądzę aby zwykły uczeń nie dostąpił tego "zaszczytu". Ja jak to chłopak bardzo interesowałem się rozgrywkami Quidditcha, a jak wiadomo w książce przeważnie opisywano jedynie mecze z udziałem Harryego... To mnie bolało
|
|
|
|
kkinga123 |
Dodany dnia 26.12.2015 00:06
|
![]() Pochwały: 15 Postów: 546 Dom: RavenclawPunkty: 17957 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 02.07.09 |
No Higiena, to wiadomo. Nie ma też zbyt dużego opisu lekcji, a o tym zawszę lubiłam czytać. Przez to ze śledzimy poczynania Harrego nigdy nie dowiemy sie jak wyglądała numerologia Co jeszcze bym chciała wiedzieć, jak wyglądało dormitorium dziewcząt, czy łazienka była jedna, na cały dom ? czy jedna na cały rok ? Bardzo byłbym chętna na uchylenie rąbka tajemnicy ich zycia prywatnego ;D Last letter of Sehzade Mustafa to Sultan Suleiman Hunkarim, you will most likely never get the opportunity to read this letter that I will be carrying on my heart. I am writing this letter on the off chance that I fall into a fate that I hope will never happen. This is my wish. But if my wish does not happen, and this letter does indeed reach your hands, that would mean that you have executed me. Oh Hunkarim, oh my dear father. Since you are reading these sentences, you have cut out your own heart, and I have passed away from this planet of lies. Please know that your hands have been mixed with blood, and know that you have taken an innocent life. We made a promise to each other. I promised you that I would never rebel against you. And you swore that you would not execute me. I kept my promise, father, and I definitely did not rebel against you. I swear on my son Mehmet life, and I swear on my daughter Nergizsah life that I did not betray you! I will never. However, you, you went back on your word. You did the thing that you said you would never do! I am leaving this cruel worlld in where a father can kill his own son. Instead of living like an oppresor who, for the sake of his good fortune and for the power that the throne brings, has targeted his father's life, I would rather die like someone who was wronged and appressed. Maybe my name won't be written into the golden pages of history and nobody will speak of my victories, nor will I have a throne to preside over. Furthermore, people will write that i was a Sehzade who was a traitor. So be it. Let them write things that way. Let them hide the truth that Allah knows. One day will come where the stories of the oppressed will also be told... Maybe in a few years, or maybe in a hundreds of years, someone will tell my story. Someone will hear me and will learn the truth. And on that day justice will return to the oppressed. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 26.12.2015 00:33
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 5926 Dom: GryffindorPunkty: 47342 Ranga: Członek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
Wiecie, ja nigdy nie wątpiłam w to, że higiena tam była mimo iż o tym nie wspominano dopiero jak się zalogowałam tutaj to odkryłam, że niektórzy mają wątpliwości Ja też żałuję, że nie było więcej scenek z lekcji. Numerologia, starożytne runy... tego byłam mega ciekawa. Zastanawiałam się także jak wyglądał pierwszy pocałunek Hermiony i Kruma co takiego Hermiona napisała do niego w tym długim liście (w ZF albo KP, już nie pamiętam). Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center]![]() Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja staram się klecić słowa aby była w tym finezja. Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze aby nie popaść w wieczna nędzę. Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą, nie chciałam aby osoba z miasta zginęła. Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana. Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa, mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa. Rozkazali głosować wbrew mojej woli, musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli. Swojego słowa bronić miałam zacięcie, najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina, głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina. Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić, szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa To z trzech części całość misternie złożona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi Zielonym długim poddupcem połączona A każdy człon tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do życia powołanego Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona A zabawna tak, że aż strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedtyłcze <3 Ołtarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Męski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogląda, Lecz na tyłek wciąż spogląda. Na nic próby oderwania Wzroku od słodkiego drania, Uśmiech jego mówi wiele Aż mam ciarki na całym ciele! By Sam Quest ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała, bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja. Refren: Chwała Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomość TVD największą masz! Chwała Ci, nasz pierniczku! Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród. Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud. Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś! Refren. Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie, lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla. Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - łosiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
kkinga123 |
Dodany dnia 26.12.2015 00:36
|
![]() Pochwały: 15 Postów: 546 Dom: RavenclawPunkty: 17957 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 02.07.09 |
Albo czy rodzice Hermiony nie czepiali się lekko, że ich córka prawie się z nimi nie widuje. No bo w pierwszym roku, jeszcze wyjechała na święta, coby potem tego zaprzestać. Na wakacjach też zawszy była gdzie Harry i Ron. Przecie jej rodzina była najnormalniejsza w świecie, do tego była jedynaczką więc rodzice musieli chcieć spędzać z nią swięta. Edytowane przez kkinga123 dnia 26.12.2015 00:37
Last letter of Sehzade Mustafa to Sultan Suleiman Hunkarim, you will most likely never get the opportunity to read this letter that I will be carrying on my heart. I am writing this letter on the off chance that I fall into a fate that I hope will never happen. This is my wish. But if my wish does not happen, and this letter does indeed reach your hands, that would mean that you have executed me. Oh Hunkarim, oh my dear father. Since you are reading these sentences, you have cut out your own heart, and I have passed away from this planet of lies. Please know that your hands have been mixed with blood, and know that you have taken an innocent life. We made a promise to each other. I promised you that I would never rebel against you. And you swore that you would not execute me. I kept my promise, father, and I definitely did not rebel against you. I swear on my son Mehmet life, and I swear on my daughter Nergizsah life that I did not betray you! I will never. However, you, you went back on your word. You did the thing that you said you would never do! I am leaving this cruel worlld in where a father can kill his own son. Instead of living like an oppresor who, for the sake of his good fortune and for the power that the throne brings, has targeted his father's life, I would rather die like someone who was wronged and appressed. Maybe my name won't be written into the golden pages of history and nobody will speak of my victories, nor will I have a throne to preside over. Furthermore, people will write that i was a Sehzade who was a traitor. So be it. Let them write things that way. Let them hide the truth that Allah knows. One day will come where the stories of the oppressed will also be told... Maybe in a few years, or maybe in a hundreds of years, someone will tell my story. Someone will hear me and will learn the truth. And on that day justice will return to the oppressed. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
fullmoon |
Dodany dnia 26.12.2015 00:36
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 3 Postów: 692 Dom: GryffindorPunkty: 12854 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 26.11.14 |
Coś tam o tym myciu się było... Ze dwa razy, ale było ![]() Ja również chciałabym więcej się dowiedzieć o lekcjach, szczególnie jestem ciekawa Starożytnych Run i Mugoloznawstwa. Zawsze też chciałam przeczytać o relacjach Hermiony z jej rówieśniczkami, szczególnie w czwartym tomie, kiedy to Rita się na nią uwzięła. Bo chyba Hermiona zadawała się z kimś oprócz Harry'ego, Rona i Ginny? No i ten ogromny skok między bitwą o Hogwart a 19 lat później... Ile wydarzyło się przez ten czas! I mimo, że wszyscy mniej więcej wiedzą kto z kim wziął ślub, jak nazwali dzieci i w jakim zawodzie dana postać pracowała, to nadal brakuje mi jakiś szczegółów jak np. w jakich okolicznościach Harry oświadczył się Ginny, jak wyglądały wakacje Filcha, jak ma na imię pani od wózka w Expressie Hogwart... Takie pierdoły, ale nurtujące ~ W Hogwarcie ~ Elizabeth Robertson pani Prefekt Naczelna i pałkarka dryżyny Gryfonów ![]() ![]() |
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 26.12.2015 00:39
|
Kiniaaa o taak. Ogólnie jestem ciekawa jak to wyglądało z punktu widzenia rodziców. U nas też dzieciaki mieszkają w akademikach, ale to zazwyczaj w szkołach średnich, na studiach. Tutaj dziecko wyjeżdżało w wieku 11 lat... no masakra. Co taka Molly robiła całymi dniami gdzie wcześniej miała taką gromadkę, po tym jak Ginny poszła do szkoły? Co innego jak ktoś pracował, ale to była typowa pani domu. Ile czasu zajmowało jej gotowanie i sprzątanie kiedy mieszkała tylko z Arturem? Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center]![]() Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja staram się klecić słowa aby była w tym finezja. Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze aby nie popaść w wieczna nędzę. Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą, nie chciałam aby osoba z miasta zginęła. Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana. Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa, mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa. Rozkazali głosować wbrew mojej woli, musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli. Swojego słowa bronić miałam zacięcie, najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina, głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina. Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić, szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa To z trzech części całość misternie złożona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi Zielonym długim poddupcem połączona A każdy człon tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do życia powołanego Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona A zabawna tak, że aż strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedtyłcze <3 Ołtarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Męski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogląda, Lecz na tyłek wciąż spogląda. Na nic próby oderwania Wzroku od słodkiego drania, Uśmiech jego mówi wiele Aż mam ciarki na całym ciele! By Sam Quest ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała, bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja. Refren: Chwała Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomość TVD największą masz! Chwała Ci, nasz pierniczku! Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród. Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud. Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś! Refren. Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie, lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla. Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - łosiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
kkinga123 |
Dodany dnia 26.12.2015 00:40
|
Ej, życie Pani od wózka w pociagu, musi być fascynujace. Jaką ona trzepała kasę, za te słodycze, przecież miała monopol na sprzedawanie tam czegokolwiek. Albo czy było gdzieś wspomniane co strzeże wejścia do dormitoria Hufu ? Też hasło ? czy może co innego ? Albo co robili nauczyciele na święta w wakacje. Co jak mieli rodziny. Przecież cieżko tak nei widzieć się z rodizną cały rok. Last letter of Sehzade Mustafa to Sultan Suleiman Hunkarim, you will most likely never get the opportunity to read this letter that I will be carrying on my heart. I am writing this letter on the off chance that I fall into a fate that I hope will never happen. This is my wish. But if my wish does not happen, and this letter does indeed reach your hands, that would mean that you have executed me. Oh Hunkarim, oh my dear father. Since you are reading these sentences, you have cut out your own heart, and I have passed away from this planet of lies. Please know that your hands have been mixed with blood, and know that you have taken an innocent life. We made a promise to each other. I promised you that I would never rebel against you. And you swore that you would not execute me. I kept my promise, father, and I definitely did not rebel against you. I swear on my son Mehmet life, and I swear on my daughter Nergizsah life that I did not betray you! I will never. However, you, you went back on your word. You did the thing that you said you would never do! I am leaving this cruel worlld in where a father can kill his own son. Instead of living like an oppresor who, for the sake of his good fortune and for the power that the throne brings, has targeted his father's life, I would rather die like someone who was wronged and appressed. Maybe my name won't be written into the golden pages of history and nobody will speak of my victories, nor will I have a throne to preside over. Furthermore, people will write that i was a Sehzade who was a traitor. So be it. Let them write things that way. Let them hide the truth that Allah knows. One day will come where the stories of the oppressed will also be told... Maybe in a few years, or maybe in a hundreds of years, someone will tell my story. Someone will hear me and will learn the truth. And on that day justice will return to the oppressed. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Neterin |
Dodany dnia 26.12.2015 00:43
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 2 Postów: 270 Dom: SlytherinPunkty: 6381 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 09.09.14 |
Jak dla mnie Jo nie opisała kwestii higieny, bo to oczywiste, że każdy się myje, nie? Nawet nie chce myśleć, że byli brudasami o.ONajbardziej brakuje mi opisu jak przebiegało życie bohaterów zaraz po Bitwie o Hogwart... Jak Harry i reszta radzili sobie ze swoimi demonami, jak czarodziejski świat dźwigał się po terrorze Voldemorta, jak odbudowywali zamek itd Kolejną sprawą są lekcje na które nie uczęszczał Potter. Z chęcią przeczytałbym o starożytnych runach, numerologii.. Chciałbym też żeby wątek czterech domów i interakcji między nimi był bardziej rozwinięty. O Gryffie i Slytherinie co nie co wiemy, ale pozostałe dwa domy to tragedia. Dobrze, że istnieją ff, bo chociaż w jakiś sposób mogę sobie to wyobrazić itd;p ![]() ![]() |
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 26.12.2015 00:44
|
Kinia z rodzinami to było tak, że nie każdy nauczyciel musiał mieszkać w Hog. McGonagall miała męża i mieszkała z nim, dopiero po jego śmierci przeprowadziła się do szkoły. Tak było w art o tej postaci. Z wejściem do dormi Klusek też coś było... nie pamiętam dokładnie co, ale nie hasło. Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center]![]() Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja staram się klecić słowa aby była w tym finezja. Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze aby nie popaść w wieczna nędzę. Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą, nie chciałam aby osoba z miasta zginęła. Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana. Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa, mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa. Rozkazali głosować wbrew mojej woli, musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli. Swojego słowa bronić miałam zacięcie, najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina, głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina. Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić, szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa To z trzech części całość misternie złożona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi Zielonym długim poddupcem połączona A każdy człon tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do życia powołanego Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona A zabawna tak, że aż strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedtyłcze <3 Ołtarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Męski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogląda, Lecz na tyłek wciąż spogląda. Na nic próby oderwania Wzroku od słodkiego drania, Uśmiech jego mówi wiele Aż mam ciarki na całym ciele! By Sam Quest ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała, bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja. Refren: Chwała Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomość TVD największą masz! Chwała Ci, nasz pierniczku! Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród. Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud. Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś! Refren. Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie, lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla. Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - łosiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
fullmoon |
Dodany dnia 26.12.2015 00:45
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 3 Postów: 692 Dom: GryffindorPunkty: 12854 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 26.11.14 |
Do Pokoju Wspólnego Huffu chyba też był obraz jeśli dobrze pamiętam. Wiem, że mieli PW blisko kuchni i tego im zazdroszczę. No ale nawet jej imienia nie ma :c A ona sprzedawał słodycze, ludzie! Imiona jakiś urzędników są a tu taka ważna postać. Ciekawa też jestem jak wyglądały wspólne chwile Draco z rodziną. Czy zawsze było tak sztywno i oficjalnie jak sobie wyobrażam, czy może Lucjusz czasem się wygłupiał lub żartował? (Lucjusz opowiadający żarty, o panie) ~ W Hogwarcie ~ Elizabeth Robertson pani Prefekt Naczelna i pałkarka dryżyny Gryfonów ![]() ![]() |
|
|
|
Nessy |
Dodany dnia 03.05.2017 15:37
|
![]() Postów: 18 Dom: GryffindorPunkty: 36 Ranga: Charłak Data rejestracji: 24.08.16 |
Pierwsze, co mi się nasuwa, to akcja z ogonem Dudleya, który mieli mu odciąć w szpitalu. Zastanawia mnie to, jak zareagowali lekarze i jakie wytłumaczenie mieli Dursleyowie na tę ,,przypadłość''. Bo na pewno było to przekomiczne
|
|
|
|
Niaja |
Dodany dnia 03.05.2017 19:41
|
![]() Postów: 61 Dom: SlytherinPunkty: 1676 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 16.12.14 |
A mnie zawsze ciekawili rówieśnicy Złotego Trio. Trójka naszych przyjaciół często znika po ciszy nocnej - albo po prostu gdzieś nagle znika, a potem znajdują się - całkiem prawdopodobne, że w skrzydle szpitalnym. Zawsze są w ognisku wydarzeń. Zdają się wiedzieć więcej od innych, i często szepczą w konspiracyjny sposób między sobą. Pomijając już fakt, że Harry był Chłopcem Który Przeżył, to musiało budzić plotki, nie tylko od CO, ale i na pewno wcześniej. No i ich konfrontacja z rówieśnikami, też była dla mnie zawsze ciekawa i było jej właśnie dla mnie za mało. To, że Harry miał pełną listę rzeczy, przez które mógłby się nabawiać PTSD - to oczywiste, ale Ron i Hermiona, też kilka rzeczy na tej liście mieli. Zwłaszcza po ZF, gdzie pojedynkowali się na śmierć i życie. Dlatego ta konfrontacja z rówieśnikami, wydawała się dla mnie zawsze ciekawa - trochę jej dostaliśmy w ZF. Wspomnienie, że byli jedymi z niewielu, którzy czytali gazety - po masowej ucieczce z Azkabanu, albo to że inni nie podchodzą na spotkaniu do przyszłej GD i samej wojny tak poważnie jak oni, albo sama reakcja na czyny Harry'ego. Chciałabym właśnie dostać taki rozdział lub dwa, o rówieśnikach Trójki, ale pokazujący, że dzieciaki w ich wieku bardziej przejmowały się Quidditchem, znalezieniem chłopaka/dziewczyny - przeniesieniem na "wyższy lvl" tej znajomości, zadaniem domowym, a nie politykami, zbrodniami, uciekinierami czy morderstwami. Zobaczyć przeciętny dzień, przeciętnego ucznia - w tym wszystkie koła i lekcje, na które nie uczęszczał Harry oraz poznać lepiej inne domy, no i zobaczyć, jak Złote Trio wyglądało od perspektywy przeciętnego ucznia Hogwartu. No i oczywiście ciekawi mnie te 19 lat. Tego mi BARDZO zabrakło. Ja nie twierdzę, że tego konkretnego dnia oni nie mogli być szczęśliwi - na pewno potrafili po tym wszystkim odnaleźć jeszcze szczęście. Wierzę nawet, że Harry - który bardzo łatwo wybacza - oraz Ginny - która wymyśliła imię dla sowy Rona - mogli tak nazwać swoje dzieci. Tylko co było przez te całe 19 lat? Na pewno nie tak kolorowo. |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 03.05.2017 22:08
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Podobnie jak kkinga123 też na to zwróciłem szczególną uwagę, a nawet szerzej. Hermiona to szczególny przypadek, bo jest jedynaczką, a Rowling zrezygnowała ostatecznie z wprowadzenia do serii postaci jej siostry. Ogólnie jednak zabrakło mi nawet skrótowego opisu życia mugolaków przed Hogwartem i choćby "przykładowej" rozmowy z rodzicami o przyjęciu/wysłaniu ich pociechy do "innej szkoły". Bo jak takie coś mogło wyglądać? Zjawia się nagle "jakiś świr", dziwnie ubrany i tłumaczy im, że właśnie wszystkie ich plany, marzenia i nadzieje powinny razem z ich niezwykłym dzieckiem "odlecieć na miotle". Przepraszam, odjechać, w siną dal pociągiem, do miejsca którego nawet nie mogą zobaczyć, a ich dzieci zaczną żyć, w jakimś innym ukrytym świecie. Oczywiście brak mi też tych lat, w czasie których bohaterowie radzili sobie z żałobą po poległych. Albo jak Malfoy'owie musieli się pogodzić z klęską. Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 03.05.2017 22:58
|
![]() Pochwały: 11 Postów: 1231 Dom: RavenclawPunkty: 39464 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 09.10.15 |
Ogólnie jednak zabrakło mi nawet skrótowego opisu życia mugolaków przed Hogwartem i choćby "przykładowej" rozmowy z rodzicami o przyjęciu/wysłaniu ich pociechy do "innej szkoły". Bo jak takie coś mogło wyglądać? Zjawia się nagle "jakiś świr", dziwnie ubrany i tłumaczy im, że właśnie wszystkie ich plany, marzenia i nadzieje powinny razem z ich niezwykłym dzieckiem "odlecieć na miotle". Przepraszam, odjechać, w siną dal pociągiem, do miejsca którego nawet nie mogą zobaczyć, a ich dzieci zaczną żyć, w jakimś innym ukrytym świecie. No przecież jest ładnie opisane jak Dumbledore zjawia się po Toma Riddley'a w sierocińcu żeby go zaprosić do Hogwartu. Trudno żeby Rowling o wszystkim dokładnie pisała. Mi głównie brakuje opisu tego co działo się tuż po bitwie o Hogwart, gdzie Harry zamieszkał zaraz po pokonaniu Voldemorta, jak znalazł pracę, w jakich okolicznościach poślubił Ginny itp. Zastanawiało mnie też czy w świecie magii istniały jakieś inne dyscypliny sportu niż quidditch. Zastanawia mnie też czy Dudley znalazł sobie jakąś dziewczynę ![]() Dziwi mnie też, że Hermiona spędzała tak mało czasu z rodzicami, przez prawie cały rok była w Hogwarcie, ferie w Hogwarcie, a większość wakacji spędzała u Rona. To trochę dziwne. Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 08.05.2017 20:35
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Mnie to w sumie zawsze intrygowało jak to się stało, że Severus Snape został śmierciożercą. Nie, że interesował się czarną magią, bo o tym dobrze wiemy. Tylko o samo przystąpienie. Zjawił się tak po prostu u Voldemorta i zapytał: "Mogę Ci służyć, Czarny Panie?" A może poprzez kontakt z Lucjusze Malfoyem? Czytamy w rozdziale: "Opowieść Księcia", że jak Snape rozpoczynał I rok nauki to, Lucjusz już był Prefektem Naczelnym (VII rok). Może został zwerbowany? (a jak wiemy mało kto odmawiał Voldemortowi)... Interesuje mnie ogólnie przeszłość innych bohaterów. Bardzo wiele wiemy o Voldemorcie (cały VI tom to wspomnienia z nim związane). Jednak nic nie wiemy co robił zanim pojawił się w Hogwarcie taki Flitwick, Pomona Sprout, Pani Pomfrey - przecież nie pojawili się znikąd, nie byli też w zamku od zawsze. Tak samo Filch... A higiena to wiadomo... ; ) Z Molly faktycznie ciekawa sytuacja. Przecież nie pracowała zawodowo, więc co robiła jak dzieci przez 10 miesięcy w szkole byli? Gotowała tylko i prała dla Artura? No i też jak wakacje spędzali nauczyciele... Czy taka McGonagall wyjeżdżała w jakieś góry, nad morze czy coś ;d Przecież czarodzieje też mieli prawo do wyjazdów, urlopów, wypoczynków. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 08.05.2017 21:03
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Ania919, Tom mugolakiem nie był, a ta szefowa ośrodka nie była jego matką czy nawet kuzynką. Do tego Tom sprawiał kłopoty przez swoją "niezwykłość", więc raczej cieszyła się razem z innymi, iż wreszcie znalazł się ktoś budzący zaufanie, kto widzi dla niego odpowiednie miejsce. Do tego uważa jego zdolności za interesujące i wartościowe. Zapewne z ulgą przyjęła wiadomość, że wreszcie wyśle go do miejsca gdzie będą wiedzieli jak się nim zająć i to z korzyścią dla wszystkich. Rozmowa z rodzicami, którzy nie tylko kochali swoje dzieci ale i wiązali z nimi nadzieje musiała być bardziej dramatyczna. Batalion88 Snape raczej znalazł się tam przez towarzystwo nieodpowiednich kolegów, a częściowo przez własne poglądy. Ostatecznie wstąpienie, w te szeregi przypieczętowała utrata Lily. Jenak szczegóły musiały być dramatyczne i interesujące, bo przecież Severus nie był tak z kretesem zły. Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 08.05.2017 23:13
|
![]() Pochwały: 11 Postów: 1231 Dom: RavenclawPunkty: 39464 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 09.10.15 |
Nie był mugolakiem, ale nie wiedział, że jest czarodziejem, jego opiekunowie też nie wiedzieli więc to nie miało wpływu na przebieg rozmowy. Jasne, że nie jest to taka całkiem typowa sytuacja, tutaj pewnie nawet pani cole się nie dowiedziała do jakiej tak naprawdę szkoły będzie uczęszczał jej podopieczny, ale daje nam jako taki pogląd na to jak taka rozmowa może wyglądać. Pewnie każda sytuacja jest wyjątkowa i każda rozmowa wygląda nieco inaczej, w zależności od sytuacji. Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Vaiana |
Dodany dnia 14.08.2017 22:22
|
![]() Postów: 3 Dom: GryffindorPunkty: 190 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 14.08.17 |
Ja jestem ciekawa tych rzeczy. Coś więcej o lekcjach na które, nie chodził Harry, wygląd dormitorium gryfonek, jak zmieniał się świat czarodziejski po wojnie |
|
|
|
Aneta02 |
Dodany dnia 04.07.2018 21:46
|
![]() Pochwały: 14 Postów: 1886 Dom: GryffindorPunkty: 28403 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 12.03.18 |
Mnie zawsze interesowało to, jak wyglądało dormitorium dziewcząt w Wieży Gryffindoru. Zawsze mnie irytowało, gdy było napisane, że Hermiona idzie tam po coś, ale nie było żadnego opisu, nic No i kolejna sprawa to Pokój Wspólny Hufflepuffu. Nie przypominam sobie żadnej wzmianki o jego wyglądzie. Wiadomo tylko gdzie się znajdował, ale nic na temat wystroju... Akcja książki toczyła się choć przez chwilę w każdym z Pokojów Wspólnym prócz właśnie Puchonów. ![]() W ezoteryce Wunjo wskazuje na szczęście, które osiągamy szczerymi intencjami, życzliwością i zdrowymi relacjami. To dobra karma, która wraca w najlepszym dla nas momencie. Aby działać zgodnie z energią runy, dobrze jest otaczać się dobrymi ludźmi, którzy wznoszą nas do góry, zamiast ściągać na dół. Szczęście i radość mnoży się, kiedy się je dzieli, dlatego dbaj o relacje i dziel się dobrymi wibracjami z tymi, których kochasz. Chlubne i niechlubne osiągnięcia ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
Strona 1 z 2: 12
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Gryffindor

Ravenclaw

Neterin
Slytherin