Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Hit czy shit
|
|
fuerte |
Dodany dnia 22.02.2018 10:21
|
![]() Pochwały: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
Lubię ten kawałek. Nie słucham może na co dzień, ale zdarza mi się odpalić na youtube w dniach powrotu do przeszłości : D. No i to jest świetna piosenka do wydzierania się w samochodzie, polecam. HIT Ode mnie właśnie taki powrót: Roisin Murphy - "Overpowered" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 22.02.2018 16:42
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
No właśnie chyba już to kiedyś słyszałem. Nie wiem dlaczego, ale na początku miałem trochę wrażenie jakbym słyszał "Moves like Jagger" Ale ogólnie mi się podoba, fajnie tak usłyszeć coś co niby się zna, ale nie znało się tytułu i dawno się nie słyszało. Hit ![]() Fugees - Killing me softly Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
percepcja |
Dodany dnia 23.02.2018 20:14
|
![]() Postów: 30 Dom: HufflepuffPunkty: 67 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 16.02.18 |
Znam, lubię, klasyka. Bardzo klimatyczna piosenka, można sobie usiąść z winem i dać się ponieść flow. Teledysk nie jest jakiś super, patrząc na to, że to nie jest jakieś early 2000, ale jest całkiem uroczy. Wszystko jest takie delikatne i bezpieczne.Beatrice Eli - Girls https://www.youtu...rffm0v0mS0 |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 23.02.2018 20:44
|
![]() Pochwały: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
Spoko kawałek, puściłam sobie dwa razy. Teledysk nie jest nadzwyczajny w sumie, ale muzyka i tekst, to jednak coś innego od tego, co słychać głównie wszędzie. Nie dziwi mnie więc, że piosenka z takim tekstem nie leci w rozgłośniach jakoś mega mocno, chociaż myślę, że całkiem dobrze by się odnalazła wśród reszty tych miałkich utworów. Także HIT Ja nadal wracam do przeszłości: Placebo - The Bitter End ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 23.02.2018 20:49
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Nie wiem dlaczego takie piosenki kojarzą mi się ze "starą" ViVą i ogólnie moim dzieciństwem. Pewnie dlatego, że są stare. Ogólnie utworek spoko, ale nie jakiś nadzwyczajny. Wrzuciłabym go do jednego worka z innymi podobnymi do siebie spoko utworkami, ale nic poza tym. Na plus, ale żeby hit to nie bardzo : ) Utwór życia mojej mamy https://www.youtu...bGOgY1CmiU Stevie Wonder - I Just Called To Say I Love You Jestem tu pierdyriald czasu a dalej nie wiem jak robić z linka tytuły itp. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
percepcja |
Dodany dnia 23.02.2018 20:53
|
![]() Postów: 30 Dom: HufflepuffPunkty: 67 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 16.02.18 |
Kolejny klasyk. <3 Stevie Wonder ma przyjemny tekst i sam w sobie jest bardzo uroczy i tworzy taką muzykę, której raczej nie da się nie lubić, ale nie jestem jakąś super fanką. Dla mnie to jest jedna z tych piosenek, które wszyscy znają i lubią. I podobają mi się te takie elektro wstawki. No Frills Twins - Dying To Be Thin https://www.youtu...pNDxhWRr9s |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 23.02.2018 21:12
|
dziwne to jak 150 i nie wiem, co o tym sądzić. same laski też są dziwne, ale konwencja jest spoko, jak się usłyszy tekst to pierwsze wrażenie, po zobaczeniu lasek się zmienia. ogólnie ja już jestem za stara na piosenki z takim przesłaniem, ale uważam, że to fajnie, że takie rzeczy powstają zamiast jakiejś kompletnej papki. Także propsy. St Vincent - Slow disco ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 24.02.2018 11:36
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Patrząc po tytule spodziewałem się czegoś innego (czyżby to celowy zabieg?). Tymczasem dostaję dość smutną piosenkę ze smutnym tekstem. Nie znałem tej artystki, natomiast muszę powiedzieć, że wyszło jej to naprawdę dobrze. Na ogół nie słucham takiej muzyki, ale na pewno zerknę potem na resztę jej twórczości Hit.Pink Floyd - Another brick in the wall Ulka, to się robi tak: [url=TUTAJ LINK]TUTAJ TEKST[/url*] (bez tej gwiazdki na końcu, musiałem popsuć kod żeby to napisać) Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Nieoryginalna |
Dodany dnia 24.02.2018 12:43
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 18 Postów: 1510 Dom: HufflepuffPunkty: 30436 Ranga: cierń krzyża Data rejestracji: 26.01.14 |
Taki klasyk, że nie da się dać nic innego niż hit mimo przesłuchania tysiąc razy hahah. Nie wiem, co tu dużo powiedzieć, utwór już kultowy, może nie robi na mnie takiego wrażenia jak te kilka lat temu kiedy dopiero zagłębiałam się w muzykę, ale wciąż nie mogę przejść obojętnie. No i mam sentyment ogromny, bo, pewnie jak większość, od tego zaczynałam z Pink Floyd. <teraz widzę że jakoś link Ci się nie skopiował, bo dalej przekierowuje do St. Vincent> Purity Ring - Begin Again ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() like the coldest winter chill, heaven beside you (hell within) |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 24.02.2018 12:55
|
Nie wiem dlaczego, ale zawsze myślałam, że Purity Ring, to zupełnie coś innego, a na pewno, że nie jest to śpiewająca jakiś elektropop laska. Tak czy siak, kawałek spoko, ale w sumie bez jakiegoś szału pod tytułem "będę zapętlać trzy dni non stop". Ale spoko, mogę posłucham innych utworów. Röyksopp & Robyn "Monument" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
RazorBMW |
Dodany dnia 24.02.2018 13:44
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 561 Dom: HufflepuffPunkty: 3368 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 30.08.07 |
Daaaaamn, ale to fajne. Super melodia, na końcu trąbka też spoko, dobry wokal, GENIALNY teledysk. W zasadzie to jedyne co bym zmienił to linia basowa, bo trochę średnio mi tu pasuje, byłby potencjał na jakiś remiks. Ale w sumie co z tego, skoro syntezatory robią tutaj robotę, wiadomo, że hit. Jeśli już przy elektropopie to... Little Computer People - Little Computer People (1979 Original) https://www.youtu...freCgtZDtc ![]() ![]() ![]() ![]() Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał Wielu walniętych, jednego wiernego miał Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 03.03.2018 13:16
|
Hm, no jest to ciekawe. Fajny pomysł na wykorzystanie muzyki ze starych gier i nie ma jakiegoś przesytu tych, na ogół, irytujących dźwięków. Nie jest to może muza, której słucham na co dzień i której bym słuchała, ale na pewno jest to fajny utwór. Coś innego niż wszystko, co jest w moim zasięgu. u mnie dalej sentymenty, tym razem serialowe: Milo Greene - 1957 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 28.03.2018 20:34
|
Fajna nutka, mam takie wrażenie że już ją kiedyś słyszałem, chociaż serialu nie znam. Całkiem przyjemnie się tego słucha, pewnie sobie to puszczę którymś razem dla relaksu Teledysk taki trochę... dziwny. Trochę w nim staroci, trochę współczesności. Nie wiem jak go ocenić... Ale takie 8/10 za całość ![]() to teraz coś, na co ja ostatnio złapałem fazę ![]() Alice Merton - Roots Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 28.03.2018 21:13
|
![]() Pochwały: 5 Postów: 1187 Dom: SlytherinPunkty: 5756 Ranga: Szatan w lesie Data rejestracji: 05.01.09 |
Ohh, to jeden z tych kawałków, które poprawiają mi humor rano . Bardzo lubię, chociaż aż za często na to trafiam. Pani wokalistka ma niesamowicie przyjemny głos i oryginalny - też trzeba przyznać. I fakt faktem trochę różni się ten utwór od innych w radiu obecnie. Także dla mnie niepodważalnie HIT, a numerycznie 7,5/10 .https://www.youtu...SqfbgvXqU0 Oh, Be Clever - River >>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 28.03.2018 22:34
|
Nie za bardzo wiem co o tym sądzić. Spodziewałem się czegoś bardziej... psychicznego Piosenka nawet w porządku, dość monotonna, ale chyba taka miała wyjść, żeby oddać nastrój. Całkiem mi się podoba, pomimo melancholijnego tekstu. Ta grafika spodziewam się że nie jest oficjalna? Takie 7/10.Welshly Arms - Legendary Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 03.04.2018 15:47
|
Słucham tego raczej tylko w samochodzie, ale jest całkiem spoko. Takie właśnie do pośpiewania i powydzierania się, ale też nie jest to jakaś klasyczna łupanka radiowa. Coś innego, jest rytm, wokalista ma przyjemny głos, dam HIT. Ja dzisiaj po podróży, stacje się dzisiaj postarały o miłe powroty do lat 90. i 00. i zafundowały kawał wspomnień. Jako pierwsze wrzucę to: Andreas Johnson - Glorious ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Aneta02 |
Dodany dnia 03.04.2018 17:21
|
![]() Pochwały: 14 Postów: 1886 Dom: GryffindorPunkty: 28403 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 12.03.18 |
Wpada w ucho, ale raczej nie mój gust Słuchałam jej pierwszy raz, ale tak jakoś mi nie podchodzi. Może z czasem się do niej przyzwyczaję ![]() Ogólnie to słucham muzyki podchodzącej pod mój nastrój. Jedna grupa ludzi, gdy są smutni, słuchają wesołych piosenek, ja natomiast podchodzę do tematu inaczej- jak jestem zdołowana, słucham smutasów Jakimś cudem mi to humor poprawia.Ja podrzucam do słuchania: https://www.youtu...R6iYWJxHqs Może jest ktoś, kto nie słyszał Edytowane przez Aneta02 dnia 03.04.2018 17:27
|
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 03.04.2018 17:26
|
A znam, słyszałem Nie jestem wielbicielem Bruno Marsa, to raczej nie mój gust, muzyka taka... typowo popowa Znaczy... niczym szczególnym się to nie wyróżnia, chociaż nie jest też złe, facet ma nawet całkiem do rzeczy głos, podkład wzięty z wytwórni zapewne, więc nie ma za bardzo czego oceniać Takie 5,5/10Hozier - Take me to church Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Aneta02 |
Dodany dnia 03.04.2018 17:31
|
![]() Pochwały: 14 Postów: 1886 Dom: GryffindorPunkty: 28403 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 12.03.18 |
Och, tę piosenkę uwielbiam! ,,Take me to church"...jedna z moich ulubionych Jej to bym nawet dała 100/10. Zwrotki budują napięcie, a na refrenie kiwa się główka, kiwa się nóżka W sumie to jedyna piosenka tego wykonawcy, którą znam. Chyba muszę nadrobić, bo widziałam kilka ciekawych pozycji ![]() https://www.youtu...UVNT4wvIGY ![]() W ezoteryce Wunjo wskazuje na szczęście, które osiągamy szczerymi intencjami, życzliwością i zdrowymi relacjami. To dobra karma, która wraca w najlepszym dla nas momencie. Aby działać zgodnie z energią runy, dobrze jest otaczać się dobrymi ludźmi, którzy wznoszą nas do góry, zamiast ściągać na dół. Szczęście i radość mnoży się, kiedy się je dzieli, dlatego dbaj o relacje i dziel się dobrymi wibracjami z tymi, których kochasz. Chlubne i niechlubne osiągnięcia ![]() ![]() |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 03.04.2018 17:35
|
Nigdy nie byłam fanką tej piosenki. Nie uważałam, że jest jakaś tragiczna, fajnie, że swoje pięć minut miał utwór, który nie jest typowym popowym niczym. Nie był to po prostu do końca mój klimat. Teraz z kolei po kilku latach puszczania tego wszędzie na okrągło piosenka mi po prostu zbrzydła. No ale shitu nie dam. Takie sobie. Kolejna staroć: Alanis Morissette - Hands clean ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Christina

Ravenclaw

Slytherin

Hufflepuff

Piosenka nawet w porządku, dość monotonna, ale chyba taka miała wyjść, żeby oddać nastrój. Całkiem mi się podoba, pomimo melancholijnego tekstu. Ta grafika spodziewam się że nie jest oficjalna? Takie 7/10.
Gryffindor
Słuchałam jej pierwszy raz, ale tak jakoś mi nie podchodzi. Może z czasem się do niej przyzwyczaję